awokado - 6329 przepisów (strona:354/422)

Jadłospis dzienny bez glutenu - z przepisami 171

Uświadomiłam sobie nie tak dawno, że od jakiegoś czasu nie ma prawie w mojej kuchni pszenicy. Kiedyś używałam tylko mąki z pszenicy (pełnoziarnistej), potem przeszłam na

Zdrowa Kuchnia Sowy
Czekoladowy krem bananowy z chrupkami jaglanymi 192

Miałam banany do zużycia i ochotę na krem. Gdybym miała jeszcze awokado, to zrobiłabym mój najbardziej ulubiony awokadowy mus , ale nie miałam, ale miałam za to paczkę dopiero co zakupionych preparowanych chrupek jaglanych i surowe kakao, które kupiłam z ciekawości jak smakuje i czy się różni od zwykłego. Pozbierawszy to wszystko do kupy, a raczej miski miksera, ukręciłam w moment

Zdrowa Kuchnia Sowy
Kolejne curry do kolekcji:) 155

może najlepsza teraz pora do konsumowania selera naciowego, ale jego smak odkryłam dopiero niedawno, bo długo funkcjonował u mnie jako mało smaczne warzywo (podobnie jak kiedyś dynia, cukinia czy awokado), dlatego rozumiem niespecjalnie chętne nastawienie do niego mojej rodziny i jem sama (do czego jestem zresztą przyzwyczajona nie tylko w kwestii jedzenia selera;) Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Szczypta smaku A. Ziemnicka-Łaska, O. Kwiecińska - recenzja 137

wśród tych propozycji. Autorki dorzuciły od siebie także kilka rad odnośnie produktów, które nie znalazły się w prezentowanych przepisach. Czytelnicy (o ile jeszcze nie wiedzą) będą mogli poznać właściwości awokado i przepis na domowy makaron czy sposób zrobienia klarowanego masła. I powiem szczerze, że spodziewałam się trochę bardziej odchudzonych przepisów na desery. Książka ma na celu pokazanie, że można jeść

Pasja Smaku
62.Szparagi pod puszystą chmurką: czyli zapiekane szparagi pod łososiową "pierzynką"! 192

nasza propozycja podania takich szparagów, w przyrządzeniu możecie zabawić się kreatywnością i zamienić składniki na Wasze ulubione np. filet z innej ryby, szynkę szwarcwaldzką, zielone szparagi, paski cukinii lub awokado, do sosu dodać mozarellę lub musztardę, świeży koperek lub inne ulubione zioła: do odważnych świat należy

Symfonia Smaków
Zupa meksykańska z klopsikami wg Gordona 4008

klopsiki bezpośrednio na patelni po czym od razu usmażone na tej patelni je zalał, a ja odsączyłam z tłuszczu. I nie dodałam ziaren kolendry, za to dodałam oliwki i awokado. Smak zupy należy regulować ilością pasty chilli i zrobić albo bardzo ostra albo łagodna. Polecam.bo danie proste i pyszne. Program można także zobaczy w wersji oryginalnej na Channel 4 . Czytaj

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gotuj z Julia - naleśniki z kurczakiem i gorgonzola 211

wersji ciasta, ale te są genialne i już nigdy nie zrobię innych. Lekkie, delikatne, cieniutkie, nadające się do dan na słodko i słono. Podałam je z nadzieniem z kurczaka, awokado i gorgonzoli. Wyszedł pyszny obiad. Julia kolejny raz mnie nie zawiodła. A jak zrobić je zobaczcie filmik . Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chili con carne 137

Dzisiaj meksykańska klasyka czyli popularne chili con carne. Niby nic trudnego, bo wystarczy połączyć mięso, fasolę, kukurydzę i pomidory... ale to nie prawda, bo smak tkwi

Bernika - moj kulinarny pamietnik
ZIELONY NURT - olej z pestek słonecznika - PRZEPIS 109

bazie oleju z pestek słonecznika który dostałam do przetestowania od firmy ZIELONY NURT .  Sałatka   trzy   kolory   Składniki : * 2 pomidory * kulka mozzarelli  * awokado * 3 łyżki oleju z pestek słonecznika * szczypta soli * szczypta pieprzu  * świeże zioła    Przygotowanie : Składniki kroimy na plasterki. Układamy na talerzu. W słoiczku mieszamy olej z przyprawami i ziołami

Magiczne Życie Marty
6 SANTE znaczy zdrowie - Recenzja Macy Pszennej Tradycyjnej 101

smakowała o wiele lepiej. Można robić z jej użyciem pyszne kanapki. Zdrowszy, a właściwie mniej kaloryczny pomysł na zastąpienie chleba w naszej diecie.  maca tradycyjna Polecam szczególnie z awokado oraz łososiem. Idealnie sprawdzi się jako zamiennik krakersów na różne imprezy.   Skład macy tradycyjnej to : mąka pszenna typ 550 , woda oraz sól morska  Jestem bardzo ciekawa drugiej

Magiczne Życie Marty
Tydzień w moim telefonie XXXI 110

woski Yankee Candle * ktoś się musiał wepchać do zdjęcia * koncert zespołu Aby do rana podczas Jarmarku Łużyckiego * pyszna zupa gulaszowa * rewelacyjne kabanosy od Motyki * mega słony oscypek i przepyszne awokado - będzie makaron!  Opisów do zdjęć nie będzie, ale myślę że dobrze rozpoznacie co robiłam w mijającym tygodniu. Za tydzień podsumowania nie będzie, bo to świąteczny czas, więc widzimy się

Magiczne Życie Marty
Tydzień w moim telefonie XXXIV 130

konkursie   * kolejna nagroda w konkursie   * dietetyczne śniadanko   * nowe talerze do zdjęć z Tesco   * testowanie produktów polecanych przez Pana Makłowicza  * pyszna sałatka z awokado   * nowe kwiaty w doniczkach   * posiane i posadzone   * tutaj będzie fasolka, ogórki , kukurydza i słonecznik    * moje ziółka  * ciekawa wystawa w mieście    * tak, wiem

Magiczne Życie Marty
Scones z rodzynkami i czekoladą 160

uprawiane przez właścicieli firmy, owoce nie są pryskane, są w pełni ekologiczne! Mimo wysokiej ceny, gorąco polecam ich produkty, bo są na prawdę wyborne! Miałam okazję spróbować pomarańczy Tarocco, awokado, miodu z kwiatów pomarańczy, kilku serów, oliwek, więc wiem co mówię :) Wróćmy do śniadania! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
ŻYCIE BLOGERA OD KUCHNI. 142

sens i, że wychodzi nam to całkiem nieźle. Nigdy jednak nie zapomnę, jak wybrałam się na zakupy po wywiadzie ze mną, jaki ukazał się w lokalnej gazecie. Nawet awokado ze spokojem nie mogłam wybrać, wszyscy szeptali, pokazywali palcami, pytali o porady. Dziękuję, nie lubię czegoś takiego. Mogę istnieć w sieci. W rzeczywistym świecie wolę ciszę i spokój. Radość z komentarzy

W kuchni Karmel-itki
Sałatka Eksplozja Smaku:) 144

dobra i chyba to jest najważniejsze, a do tego kolorowa jak lubię. Składniki: 2 garście roszponki 1 mała garstka rukoli 1 pomidor 1 ogórek 1 malutki pęczek szczypiorku 1 awokado 1 owoc granatu Grecki sos sałatkowy Knorr Wykonanie: Wszystkie składniki umyć, osuszyć, pokroić i ułożyć na dwóch talerzach. Sos rozrobić wg przepisu na opakowaniu, czyli do 3 łyżek wody

Blondynka Gotuje