napój wypijany codziennie na czczo, wzmacnia organizm oraz przyspiesza usuwanie toksyn. Czosnek na wzmocnienie organizmu Posiada silne właściwości przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowe. Dlatego warto dodawać go do kanapek i zup. Jednak najsilniejsze właściwości posiada czosnek surowy. W jego składzie znajdują się witaminy: A, z grupy B, C, potas, magnez, wapń żelazo i selen. Czosnek warto spożywać przez cały
ProstePesto.plmnie na blogu. Skąd pomysł na śledzie pod pierzynką? Parę tygodni temu zadzwoniłam do mojego brata z pytaniem co kojarzy mu się ze świętami. Klasycznie przywalił mi makiełkami i zupą grzybową , ale te na blogu już mam, więc czekałam na inne propozycje. Później wypalił: „śledzie pod pierzynką, może z burakami”. Pomyślałam spoko, pasuje, zrobię. Oczywiście bez buraków
Kardamonovyniż pozostałe urządzenia. Więcej o urządzeniu poczytasz na braunhousehold.com Blenderem przygotowywałam masę rożnych dań, wszystkie widzieliście na moim IG stories, były to domowe konfitury, kremy śniadaniowe, pasty, surówki, placuszki, zupy kremy, pesto, koktajle, naleśniki, pancakes i wiele innych, blender towarzyszy nam codziennie w kuchni i mogę go Wam śmiało zarekomendować. Przepisy na dania , którymi się z Wami podzielę zrobiłam
SMYKWKUCHNIwykorzystania przy przygotowaniu najbliższych Świąt! Polmak Lana Kluska Jajeczna z Ludwina Ich smak i konsystencja najbardziej przypomina domowy makaron. Jest to makaron o szerokim zastosowaniu. Idealnie nadaje się do zup, może być również dodatkiem do mięsa, zastępując tradycyjne ziemniaki. wyjątkowy, delikatny smak i oryginalną konsystencję. Inka Napój ryżowy Napój ryżowy Inka nie zawiódł naszych oczekiwań – miał łagodny smak
Podróż w kulinariapyszna, świąteczna kawa" na blogu Moja Delicja. Podobne przepisy: Koktajl alkoholowy z likierem kawowym i śmietanką White Russian – Biały Rosjanin Likier kawowy – Domowa kawówka Pyszna zupa – krem ze świeżej kukurydzy
Moja Delicjaświeża i nie jest wysuszona. Mięso oprócz tego, pozostaje świeże na dłużej to można je dodatkowo zamarynować oraz gotować metodą sous-vide. Sery, brokuły, pieczywo, pozostały z obiadu sos, zupa, ryby, nadmiar ciasta po różnych impreza okolicznościowych w domu... pakuję próżniowo praktycznie wszystko. Jestem już w posiadaniu zgrzewarki próżniowej FoodSaver model FFS016X , ręcznego urządzenia do pakowania próżniowego
Zrób to smaczniestara się kierować w życiu. W książce prezentuje nam proste przepisy z maksymalnie 5 składników, których czas przygotowania wyniesie maksymalnie 15 minut. Znajdziemy tutaj przepisy na śniadania, sałatki, zupy, dania główne, na coś słodkiego oraz na kolacje. Wszystkie przepisy są opatrzone zdjęciami gotowej potrawy. Większość z 3 - 4 składników, niektóre z 5. potrawy są apetyczne, a przepisy rzeczywiście proste
kruche babeczki