zupa - 39353 przepisów (strona:1054/2624)

Muffiny z owocami i mascarpone 49

Jeżeli chodzi za Tobą coś słodkiego albo za chwilę przyjdą goście, a Ty nic nie masz dla nich, muffiny z owocami i mascarpone będą o tej

Bardzo Gruby Smok
Sałatka oryginalna 748

Szukacie inspiracji na kolorową, sycącą i smaczną sałatkę na imprezę, która pięknie prezentuje się na stole? Taka właśnie jest sałatka oryginalna, którą zaprezentuję Wam w dzisiejszym

Przepiski.pl
Młoda kapusta zapiekana 49

Młoda kapusta zapiekana jest bardzo prosta w przygotowaniu, cudowna w smaku, idealna do obiadu i nie tylko! Kapustę zazwyczaj serwuję jako dodatek do ziemniaków i mięsa

Przepiski.pl
Mini serniczki z oreo i kremem malinowym 39

Mini serniczki oreo z kremem malinowym to idealne deserki na lato i nie tylko! Są bardzo delikatne, lekkie, wręcz rozpływają się w ustach! Dodatkowo pięknie prezentują

Przepiski.pl
Sałatka z cebulką konserwową i jajkiem 62

Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu sałatka z cebulką konserwową i jajkiem. Proste składniki i cudowny smak. Sałatkę robi się dosłownie kilka minut. Podczas gotowania się

Przepiski.pl
Patelnianka – szybka zapiekanka z patelni 775

Super smaczna i prosta w przygotowaniu patelnianka, czyli szybka zapiekanka z patelni! Bardzo lubię takie dania jednogarnkowe, zaoszczędzają mnóstwo czasu podczas samego przygotowania potrawy, a

Przepiski.pl
Kurczak z cukinią w sosie pomidorowym 44

Kurczak z cukinią w sosie pomidorowym to szybkie i smaczne danie obiadowe, którego możecie śmiało zrobić dużo od razu cały gar na kilka dni. {"@context":"http

Bardzo Gruby Smok
Bananowa krówka bez pieczenia 652

Bananowa krówka bez pieczenia to bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto. Kruche herbatniki, połączone z delikatnym kremem śmietankowym, bananami i masą kajmakową to prawdziwy raj

Przepiski.pl
Makaron smażony po chińsku 48

Zapraszam dziś na pyszne danie w stylu azjatyckim , improwizowany makaron smażony po chińsku . Improwizowany , ponieważ w naszych polskich warunkach, a tym bardziej mieszkając na polskiej wsi

Kawa z mlekiem
Karpatka na groszku ptysiowym 608

Karpatka na groszku ptysiowym to fajny pomysł na ciasto bez pieczenia. Zamiast piec blaty do karpatki, wystarczy zakupić groszek ptysiowy i przygotować krem budyniowy. Taka zamiana

Przepiski.pl
12 przepisów na obiad z tofu 52

mięsa, czyli wegetariański i wegański bigos, który idealnie sprawdzi się jako potrawa wigilijna. Bigos najlepiej zrobić dzień wcześniej… ZOBACZ PRZEPIS Jaki termos obiadowy wybrać? Przepis na rozgrzewający posiłek – zupa zbójnicka bez mięsa | NOVEEN Wpis sponsorowany Lubisz domowe jedzenie i nie wyobrażasz sobie górskiej wędrówki bez ciepłej, smacznej zupy? A może chcesz zabrać ze… ZOBACZ PRZEPIS Wegański pad thai

Via Gusto
Mini serniczki w pucharku 93

Mini serniczki w pucharku to bardzo smaczny deser, któremu ciężko się oprzeć! To świetna alternatywa dla tradycyjnych pieczonych serników, czy tych bez pieczenia w wersji na

Przepiski.pl
Przepis na pulpety z buraka i płatków owsianych 49

miękkie. Podawaj z ugotowanym ryżem. Tarta z burakami i karmelizowaną cebulą: Wykorzystaj buraki i karmelizowaną cebulę jako nadzienie do wyrobu tarty. Możesz użyć gotowego ciasta francuskiego lub przygotować własne. Zupa krem z buraków: Ugotuj buraki w bulionie warzywnym, a następnie zmiksuj je na gładki krem. Dodaj mleczko kokosowe, aby nadać zupie kremowej konsystencji. Dopraw solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Sałatka

Via Gusto
Sezon na truskawki 42

Kto lubi truskawki, ręka do góry! Na deser? Na obiad? Surowe? W cieście? Jako dodatek? Poznajcie smocze pomysły na wykorzystanie truskawek. Desery z truskawkami kruche ciasto

Bardzo Gruby Smok
Przechowywanie ziół 49

masłem, olejem, oliwą, czerwonym winem. Miętę możemy zalać sokiem z cytryny. Zioła możemy zmiksować razem z czosnkiem i taką pastę mrozić w foremkach. Później takich kostek możemy używać do zup, gulaszy, duszenia mięs, pieczenia warzyw, wywarów czy napoi (mięta z cytryną). Idealną opcją na lato to mrożenie posiekanej mięty ze zmiksowanymi owocami (truskawki, ananas), to daje nam pięknie wyglądające(...)papierowym. Odrywamy listki. Nie używamy do przetwarzania łodyg, ponieważ często są łykowate. Łodygi kroimy na mniejsze kawałki i mrozimy w osobnym woreczku. Mrożone łodygi są świetne do wywarów na zupy czy rosołu. Post Przechowywanie ziół pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen