zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:693/1190)

Spaghetti Bolognese 144

przepisu na pyszne Spaghetti Bolognese. Jest wyśmienite i łatwe w wykonaniu . - SKŁAD - ✔ 500 g Mięsa Mielonego z Szynki ✔ 300 g Makaronu Pełnoziarnistego ✔ 2 Plasterki Seraka Topionego Light ✔ 1 Przecier Pomidorowy ✔ Marchewka ✔ Cebula ✔ 2 Ząbki Czosnku ✔ Sos Tabasco (opcjonalnie) - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1950 Węglowodany

Sylwetka Od Kuchni
Papryka faszerowana 192

woreczek ryżu 1 cebula majeranek łyżka czosnek 3-4 ząbki olej do smażenia 4 papryki 4 plastry sera żółtego 500g mięsa mielonego 1 jajko sól. pieprz 3 łyżki koncentratu pomidorowego 0,5l bulionu Przygotowanie: Ryż ugotować według opakowania. Cebulę posiekać i zeszklić dodać do mięsa. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa. Mięso mielone doprawić majerankiem, solą

Garnkowe fanaberie
GRISSINI – włoskie paluszki chlebowe – idealna przekąska! 184

też kminkiem. Absolutnie jednak nie trzeba jechać do Włoch, by móc nimi się zajadać – błyskawicznie możemy przyrządzić je w domowym zaciszu! Są świetnym pomysłem np . do pomidorowej zupy , albo jako imprezowa przekąska! Owinięte prosciutto zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Polecam! SKŁADNIKI: ( 25 szt ) * mąka pszenna – 150 g * ciepła woda – 90 ml * oliwa z oliwek

Ostra na Słodko
Grzanki z masłem śliwkowym i tymiankiem 113

przetworów w postaci dżemów, kompotów czy soków. Jedyne co zawsze sprawdzało się w naszej kuchni to powidła (specjalność mojej mamy, gotowane na occie bez dodatku cukru) oraz domowy przecier pomidorowy (to moja miłość). Od kiedy sama zarządzam w naszej kuchni robię trochę przetworów, ale nie jest to nic skomplikowanego. Od kilku lat przygotowuję, wyłącznie dla siebie, kilka słoiczków masła owocowego

Szybko Tanio Smacznie
Przecier pomidorowy 148

Pomidory tak obrodziły, że nie nadążamy z konsumpcją..no i  zrobiłam własny przecier pomidorowy. 10 kg pomidorów 3 łyżki soli 1 łyżka pieprzu Pomidory umyć, pokroić na cząstki, zmiksować za pomocą blendera.Przetrzeć przez sitko [pozbędziemy się skórek i pestek], przełożyć do garnka, dodać sól, pieprz i gotować aż zgęstnieje.Przełożyć do słoiczków i zawekować

Moje domowe kucharzenie
Dietetyczne pizzerinki z cukinii (46 kcal) 3000

drobne plasterki i smażymy na suchej patelni. Oliwki kroimy w plasterki. Mozzarellę ścieramy na tarce. Plastry cukinii układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na nie nakładamy łyżeczką sos pomidorowy, pieczarki, oliwki, na końcu ser. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 30 minut

e-PrzepisyKulinarne
Paprykowe leczo 126

marchewki 3 duże cebule 3 ząbki czosnku średni pęczek natki pietruszki pałka (300 - 400 g) dobrej cienkiej kiełbasy (u mnie z szynki) 4 świeże pomidory (opcjonalnie) 100 ml przecieru pomidorowego lub koncentratu 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki oregano pieprz i sól do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Paprykę umyć, oczyścić z gniazd

Kuchcik gotuje
Fasola z ciecierzycą w sosie barbecue 76

jeden z moich ulubionych sosów. Doskonale pasuje do mięs, zwłaszcza z grilla. Jak się okazuje, pasuje też do dania wegetariańskiego dając fasoli i ciecierzycy ten charakterystyczny pomidorowy słodki posmak. Danie jest dość szybkie do przygotowania, smaczne i bogate w wartości odżywcze

Milion Smaków
Leczo z grillowanych warzyw 161

prowansalskich szczypta soli szczypta pieprzu szczypta pikantnej wędzonej papryki 2 łyżki oliwy   mała czerwona cebula ząbek czosnku 4 łyżki domowego ketchupu z cukinii —>KLIK lub przecieru pomidorowego Cukinię myjemy, w razie potrzeby obieramy (jeśli ma ładną skórkę to nie obieram) , pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Patisona obieramy, usuwamy pestki i kroimy. Papryki i chili kroimy

Mienta blog
Udka kurczaka duszone w mleku kokosowym 311

kolendry, lekko zmiażdżonych 1/2 łyżki czerwonej pasty curry 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 4 cm korzenia imbiru, utartego na tarce 400 ml mleczka kokosowego 1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego 3 liście limonki kaffir 1 łodyga trawy cytrynowej, zmiażdżona nożem 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1 łyżka sosu rybnego

Tajskie smaki
Penne z soczewicą, kabanosem i cukinią 168

kabanosów 1 duża cebula ½ cukinii lub 1 nieduża 1 ząbek czosnku 2 marchewki 3-4 łyżki oliwy 1 litr bulionu rosołowego lub warzywnego 3 łyżki sosu Madziarów ½ szklanki przecieru pomidorowego sól himalajska do smaku czarny pieprz mielony do smaku gałązka świeżego rozmarynu Wykonanie dania: W szerokim garnku rozgrzewamy oliwę dodajemy posiekaną w kostkę cebulę ząbek czosnku oraz marchewki, podsmażamy chwilę

Wanilia i Kardamon
Kurczak KFC 216

przygotowanej masie. Do miski wsypujemy płatki kukurydziane, pieprz ziołowy, paprykę i czosnek i mieszamy. Kurczaka obtaczamy w panierce i smażymy na głębokim ogniu. Polecam podawać razem z sosami: pomidorowy sos , ekspresowy sos , sos tysiąca wysp. Smacznego

paapilotkaa
Sadzone jajko na makaronie 195

szczypiorku ( nie koniecznie) 1 łyżka oliwy do smażenia Wykonanie Na patelni rozgrzewam oliwę , wrzucam pokrojoną w kostkę paprykę ,podsmażam ok 2 minut , wkładam pokrojonego w kostkę pomidora lub koncentrat pomidorowy ,1 minuta smażenia ( cały czas mieszam ) Po tym czasie wkładam makaron (był z lodówki to należy go podgrzać ) ok 1 minuty , teraz zmniejszam ogień do minimum i podgrzewam , Jeśli

Eli Gotowanie
Seria Niefortunnych Zdarzeń 130

mojej, jak i filmowej wersji jest znacznie bardziej ubogie niż wersja oryginalna.  Spaghetti alla puttanesca (porcja na 4 głodne osoby)   400g spaghetti 1 puszka pomidorów 500g przecieru pomidorowego 4 łyżki zielonych oliwek 4 łyżki czarnych oliwek 4 ząbki czosnku 1 cebula łyżka kaparów 25g filetów anchois (ten element sosu zostałam zmuszona zastąpić mięsem) przyprawy (ostra papryka, bazylia, oregano

Przepysznik - BLW i nie tylko
Francja: Boeuf Bourguignon 164

marchewki 2 cebule 1 łyżka mąki szczypta soli pieprz 1,5 szkl. czerwonego wytrawnego wina 1 szkl. bulionu wołowego 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka oliwy z oliwek Piekarnik nagrzać do 230 C. Boczek pokrojony w słupki podsmażyć na oliwie, przełożyć bez tłuszczu do żaroodpornego naczynia (najlepszy do tego celu byłby garnek Le Creuset

Przepysznik - BLW i nie tylko

Proponowane wyszukiwania