zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:583/1190)

Ziti penne z salsiccia, pieczarkami i szpinakiem 434

cebula 1 czosnek solo 1 msk masła 650 ml wywaru z kurczaka 10 liści świeżej bazylii 200 g ricotta 30 g parmezanu 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 łyżka przecieru pomidorowego 200 g świeżego szpinaku sól i czarny pieprz do smaku Dodatkowo wióry parmezanu grzanki z bułki Obierz cebulę i czosnek, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj pokrojone

codojedzenia
Wegański strogonow 176

postąpić z pieczarkami. Do garnka gdzie smaży się cebula, marchew i pietruszką dodać paprykę, smażyć kolejne 5 minut mieszając od czasu do czasu, kolejno dodać kiszone ogórki i sos pomidorowy. Smażyć 3-5 minut, dodać grzyby, doprawić solą (łyżeczka powinna wystarczyć, bo ogórki mają wystarczająco dużo soli). Gotować jeszcze 3 minuty.   Smacznego!     Artykuł Wegański strogonow pochodzi

greenscarf
Gulasz z soczewicy ze szpinakiem i boczkiem 238

Składniki: na 4 porcje 150 g czerwonej soczewicy 1 czerwona cebula 350 ml wywaru z kurczaka 3 ząbki czosnku 250 g pomidorów koktajlowych 150 ml śmietanki 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżki masła sól do smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu młotkowanego 50 g świeżego szpinaku 100 g wędzonego boczku Cebulę pokrój w małą kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zeszklij

codojedzenia
Zdrowe i smaczne przekąski – Top 5 221

oliwy z oliwek i gotowe. Możesz także nadziać je na szaszłyki źródło: recipegirl.com Pizzerinki z cukini Cukinie myjemy, następnie kroimy na 1 cm plasterki, następnie nakładamy na trochę sosu pomidorowego oraz ser może być kozi bądź mozzarella. źródło: jeanetteshealthyliving.com Papryki i sos czosnkowy Papryki kroimy na podłużne kawałki, wkładamy je do miski bądź innego naczynia. Następnie przygotowujemy sos czosnkowy

Dajet
Ryż po marokańsku 1467

suszonych moreli (niesiarkowanych) /lub 2 – 3 łyżki rodzynek około 200 g ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki) 1 – 2 łyżki oleju (np. ryżowego, z pestek winogron) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 – 2 łyżeczki pasty harissa* (opcjonalnie, nie jest konieczna) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki drobno otarta skórka z niedużej cytryny, najlepiej niewoskowanej nierafinowana sól i przyprawy: po 1 łyżeczce mielonego

Even Better Food
Wegański bigos, niekoniecznie świąteczny :) 156

pestek) 2 łyżki brązowego cukru (mniej lub więcej z zależności od kwasowości kapusty) kiełbaski wegańskie (dowolna ilość ) 20 g suszonych grzybów leśnych (lub dowolna ilość ) 140 g przecieru pomidorowego (mały słoiczek) sól i pieprz do smaku Wykonanie: Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do namoczenia – ja moczę przez całą noc. Obraną marchewkę kroimy na talarki, cebulę na wiórka, a czosnek

Lamarida.pl
Fasolka po bretońsku bez namaczania fasoli 214

którą trzeba moczyć Składniki: 1 plaster selera 1 średnia marchewka 1 średnia cebula 200 g boczku 3 kawałki kiełbasy 2 puszki fasoli piękny Jaś  jamar 1 średni przecier pomidorowy 4 L bulionu sól, przepis, domowy kucharek, ostra papryka (wedle uznania) Wykonanie: wziąć fasole i opłukać dobrze wodą, pozostawiać na sitku. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę, marchewkę

W Moim Magicznym Domu
Bigos 218

nadaje właściwą konsystencję. Jest szybki i smaczny. Polecam. Bigos Składniki: kapusta kiszona 1 kg kiełbasa 30 dag boczek 30 dag grzyby suszone 3 dag cebula 1 sztuki konsenwat pomidorowy 2 łyżki czosnek 2 ząbki smalec 2-3 łyżki liście laurowe 2 angielskie ziele 10 ziarenek owoc jałowca 5 sztuk cukier do smaku […] Artykuł Bigos pochodzi z serwisu Gotowanie

Gotowanie-uk
Papryka faszerowana mięsem mielonym 149

cebula się zeszkli dodaję mięso. Smażę. Dodaję sól, pieprz, wędzoną paprykę, fasolę i kukurydzę a także ketchup Premium Folwark – chwilę duszę. Dlaczego ketchup Premium Folwark? Jest mocno pomidorowy, a zarazem nadaje genialnej słodkości mięsu. Super się komponuje z czerwoną papryką. Z papryki wykrawam gniazda nasienne, nakładam mięso. Na wierzch układam plasterek mozzarelli. Pieke w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

MojaQchnia.pl
Tartaletki serowo-pomidorowe z żurawiną (z ciasta francuskiego) 148

Szybkie i smaczne Więc,… jeśli nie macie zbyt wiele czasu, a ponosi Was kulinarna fantazja to kupcie (tak jest najszybciej, ale możecie zrobić sami ciasto

Zasmakuj Kuchni
Domowy sos barbecue 224

mnie nie odkrytych ;) Składniki na 3 słoiczki:   1 kg pomidorów 3 cebule 4 ząbki czosnku 1 łyżka wędzonej soli 2 łyżki cukru 2 suszone śliwki 2 słoiczki przecieru pomidorowego (ok 220g każdy) 2 łyżki przecieru paprykowego 2 łyżki oleju 1 łyżka octu jabłkowego Sposób przygotowania w Tefal Companion: Pomidory nacinamy, sparzamy wrzątkiem i po kilku minutach obieramy ze skórki

Kuchnia w czekoladzie
Bigos z indykiem 129

tego można użyć lekko podsmażonego mięsa. Składniki 500 g kiszonej kapusty 300 g pieczonego mięsa z indyka 3-4 duże kapelusze grzybów suszonych 2 liście laurowe 1 łyżka koncentratu pomidorowego ( 90 g ) Przyprawy: 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/4 łyżeczki nasion kolendry 1 łyżeczka majeranku 2 ziarna jałowca 1 ziarno ziela angielskiego 1/4 łyżeczki gorczycy 1/4 łyżeczki

R'n'G Kitchen
Paella Valenciana dawniej i dziś 267

biesiadników. Organizator uznał, że dla zachowania oryginalnego smaku wszystkie produkty powinny pochodzić z Walencjii. Wówczas przywieziono do Nowego Jorku: 4143 l wody 247 l oliwy 270 kg przecieru pomidorowego 240 kg białej fasoli 1000 kg zielonej płaskiej fasoli przyprawy 1520 kg ryżu. jedynym składnikiem, którego nie udało się przewieźć było surowe mięso   Prezentacja potrawy w holu restauracji   Ciekawostki

Gotuj po hiszpańsku
Ciasteczka #nowaste czyli bajaderki 192

ilością owoców) u mnie to był kawałek tego sernika , babki imbirowej i ciasta z marcepanem. Składniki: około 700 g resztek ciast, ciasteczek 150 g dowolnego dżemu (u mnie było pomidorowy! z tego przepisu ) 100-150 ml mleka (u mnie sojowe bez cukru) 50-100 g oleju roślinnego te „widełki” dlatego, że u mnie znalazł się kawek sernika, który

greenscarf
PIZZERINKI NA JEDEN KĘS - Z MOZZARELLĄ I KREMOWYM SOSEM POMIDOROWYM 202

opakowanie spodu do pizzy (400 g), opakowanie mozzarelli, kilka plasterków salami, 15 pomidorków koktajlowych, 3-4 plastry sera żółtego, susz z natki pietruszki Cykoria. Składniki sosu: 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki mascarpone, zioła prowansalskie, szczypta pieprzu chili cayenne. Przygotowanie: Składniki sosu dokładnie mieszam. Ciasto rozkładam, większym kieliszkiem wycinam kółka, pozostałe wałkuję, ponownie wycinam kółka - i tak do wykorzystania całego

JejKuchnia