Dziś przepis na coś lekkiego, co przyniesie ulgę naszym żołądkom po wielkanocnym obżarstwie. Pyszna i lekka zupa krem z marchewek, z imbirem, trawą cytrynową i delikatnym aromatem pomarańczowym, zabielona mleczkiem kokosowym – pycha! Szybka, łatwa i przyjemna, a na pewno zachwyci całą rodzinę. Polecam! Scroll down for recipe in English Marchewkowa zupa krem (6 porcji) Składniki: 1 łyżka oleju(...)wlej 3/4 puszki mleka koksowego wraz z bulionem. Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 15 minut, lub do miękkości marchewki. Wyjmij trawę i skórkę i zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem i podawaj zupę polaną resztą mleka kokosowego i posypaną kolendrą i uprażonymi ziarnami. Smacznego! English version Creamy carrot soup (6 servings) Ingredients: 1 tablespoon
karmelowyZupa powstała z potrzeby użycia kilku różyczek kalafiora i całej jego łodygi. Zatem dodając kalafior możecie dodać to, co zostaje Wam po odłamaniu/odcięciu różyczek. W wersji wegańskiej ser można zastąpić wyrobem wegańskim lub w ogóle go pominąć, a zupę przed podaniem posypać prażonymi płatkami migdałów. 500 g marchewki 300 g kalafiora 120 g konserwowej ciecierzycy 200 g mleka(...)minutach gotowania dodajemy kalafior i ciecierzycę, gotujemy kolejne 10 minut. Dodajemy sok z limonki, mleko kokosowe i połowę sera cheddar, pokruszonego na mniejsze kawałki. Miksujemy na gładki krem. Zupę przed podaniem posypujemy kawałkami pozostałej części sera. Thermomix Do naczynia miksującego dodać marchewkę, rozdrobnić – 10 s/obr. 7. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać przyprawy
KucharzycaCóż – jak widać sugestywność kształtu pokrywa się z faktycznym działaniem A cóż z tych szparagów można robić? Dziś prezentuję pierwszy z sezonowych przepisów na białe szparagi, a mianowicie pyszną zupę – krem z chipsem z boczku. Składniki: 20-30 dag wędzonych żeberek 3-4 skrzydełka z kurczaka 10-20 dag wędzonego boczku 1-2 nieduże marchewki 1 nieduży korzeń pietruszki(...)okazji słoną) pastą miso. Następnie na rozgrzanej patelni układamy plastry boczku i wytapiamy na chrupiące chipsy. Z mięsa z kolei możemy przygotować „paszteciki” lub klopsiki. Bon apetit! The post Zupa-krem z białych szparagów first appeared on Kate's Wine&Cuisine
Kate's KitchenCóż – jak widać sugestywność kształtu pokrywa się z faktycznym działaniem A cóż z tych szparagów można robić? Dziś prezentuję pierwszy z sezonowych przepisów na białe szparagi, a mianowicie pyszną zupę – krem z chipsem z boczku. Składniki: 20-30 dag wędzonych żeberek 3-4 skrzydełka z kurczaka 10-20 dag wędzonego boczku 1-2 nieduże marchewki 1 nieduży korzeń pietruszki(...)przy okazji słoną) pastą miso. Następnie na rozgrzanej patelni układamy plastry boczku i wytapiamy na chrupiące chipsy. Z mięsa z kolei możemy przygotować „paszteciki” lub klopsiki. Bon apetit! Artykuł Zupa-krem z białych szparagów pochodzi z serwisu Kate's Kitchen
Kate's Kitchenmnie tego kiedyś Andrzej Polan na swoich warsztatach i od tego czasu wykorzystuję ten patent podczas gotowania kartoflanki czy kremu z ziemniaków. Spróbujcie koniecznie, najlepiej wykorzystując dzisiejszy przepis. Ta zupa krem to prawdziwy majstersztyk. Kremowa, a wręcz aksamitna za sprawą mascarpone z fajnymi chrupiącymi dodatkami i wędzoną makrelą, która świetnie się z całością komponuje. Polecam szczególnie zimową porą, bo wtedy(...)zupy smakują najbardziej. ;) * SKŁADNIKI na 6-8 porcji Zupa krem: 1 kg ziemniaków 200 g sera mascarpone 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 2 cebule 1 por 1 natka pietruszki 2 listki laurowe 3 ziela angielskie kilka ziarenek pieprzu 1 łyżeczka mielonego kminku ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej pieprz, sól Do podania: 300-400 g wędzonej makreli 1 zielone jabłko
Food Squaregorąco (nomen omen) polecam prezentowane dzisiaj keto ogórkowe gazpacho. Serwowane w postaci schłodzonej stanowi swoistą wypadkową potrawy obiadowej i lodów. Chłodniki świetnym remedium na upały Wspominałam przy okazji zupy krem ze szpinaku , że nie przepadam za chłodnikami i że ich nie jadam. Jak to jednak często bywa, życie szybko weryfikuje takie zapewnienia… Okazuje się, że keto gazpacho ogórkowe jest(...)przetrwać największe upały. W dodatku jest to pożywne i niskowęglowodanowe danie. Idealna propozycja na lato. Niech żyją chłodniki! Dania Lunch , Przekąska , Zupa Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword chłodnik , gazpacho , zupa krem Porcje 3 porcje Czas przygotowania 5 minut Czas oczekiwania 2 godziny Składniki 350 g ogórka świeżego 1/2 szklanki rucoli 1 szklanka gęstego jogurtu kokosowego 1 ząbek czosnku 1/2 niewielkiej
Modern Cave Girlstają się coraz krótsze, za oknami szaro i ponuro. Zacznyna się typowa , jesienna pogoda. Więc proponuję na chłodniejsze dni zupę krem z korzenia pietruszki i marchewki. Jest to popularne danie z kuchni angielskiej, oczywiście w trochę spolszczonej przez mnie wersji. Super rozgrzewa i jest pyszna. SKŁADNIKI : ( porcja dla 2 osób ) korzeń pietruszki – 2 sztuki marchewka – 2 sztuki duża cebula(...)przyprawy i tabasco. Gotować na średnim ogniu 15 – 20 minut, aż zmiękną warzywa. Następnie należy dodać śmietanę i zblendować zupę. Kaszę ugotować osobno i na koniec dodać do zupy. Wlać krem do misek i posypać pietruszką oraz startym serem
kuchniabellissima.wordpress.comKrem z brokuła 2016-04-06 15:56:20 Zupy kremy to prosty sposób na szybki i pożywny posiłek. W chłodne, jesienne dni wspaniale rozgrzewają, są pożywne i lekkostrawne. Wielu osobą kojarzą się z bezsmakowymi papkami dla niemowlaków. Tymczasem taka zupa może być na prawdę wykwintnym, eleganckim i pysznym daniem. Zupa krem to mistrzyni kamuflażu. Można w niej przemycić sporą(...)kostkę ziemniaka i posiekany czosnek. Gotujemy przez 15 minut, aż ziemniaki będą na pół miękkie. Następnie dodajemy brokuły podzielone na różyczki i gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Zupę blendujemy na gładki krem, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Przed podaniem dekorujemy zupę jogurtem i uprażonymi migdałami. Podajemy z grzankami lub świeżą bagietką. by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchniAromatyczna, pachnąca, rozgrzewająca ... idealna na zimowe dni. Mowa o zupie-krem z selera . Spróbujcie, na pewno nie pożałujecie. Składniki: * 300 g selera * 100 g pora, tylko biała część * 2 średniej wielkości ziemniaki * 800-900 ml jasnego bulionu drobiowego * 1 łyżka masła * 2 łyżki oliwi z oliwek * 1 łyżka śmietany 18% * sól * pieprz * mielona kolendra * ewentualnie szczypta curry dodatkowo: * ziarna(...)gorący tłuszcz wrzucić pora, zeszklić, dodać seler zacznie się lekko rumienić. Warzywa przełożyć do garnka, dodać pokrojone ziemniaki - całość zalać bulionem drobiowym. Gotować, aż warzywa zupełnie zmiękną. Zupę zmiksować na krem, doprawić do smaku śmietaną i przyprawami. Podawać z uprażonymi na patelni ziarnami. Smacznego
kolorowotorcikowożycia człowiek nie potrzebuje. Garść warzyw: marchew, ziemniaki, cebula, batat (z niego możesz zrezygnować, jeśli nie masz pod ręką), trochę wędliny, pół godziny czasu i zupa gotowa. Zupa przepyszna, trochę jakby zupa krem, choć soczewica nie została zmiksowana – tzn. niezupełnie:) Gęsta zupa z soczewicy jest naprawdę gęsta, że prawie łyżkę w niej można postawić na sztorc. Oczywiście od ciebie(...)zależy, czy będzie bardzo gęsta, czy nie. Możesz w ogóle zrobić zupę z soczewicy, ale naszym zdaniem, im gęściejsza tym lepsza. Zastosowaliśmy przy tym prosty trick, podpatrzony na jednym z blogów : po ugotowaniu zupy, odłożyliśmy trochę soczewicy i zmiksowaliśmy na gładko, po czym krem trafił z powrotem do garnka zagęszczając dodatkowo zupę z soczewicy. Powstało danie bardzo sycące, choć lekkie
Niedzielny kucharzKrem cukiniowo-dyniowy Zupa: Krem cukiniowo-dyniowy Jedna z ulubionych moich zup-kremów , przygotowałam ją w pierwszych dniach jesieni. Gęsta, sycąca i niezwykle aromatyczna z dodatkiem kremowego serka topionego. Musicie ją koniecznie wypróbować ! Składniki: 1 l bulion 2 średnie cukinie 1/2 kg dyni 2 średnie cebule kremowy serek topiony (opakowanie(...)oraz świeżymi ziołami. Gotować aż warzywa lekką zmiękną. Dodać kremowy serek topiony i wszystko razem zmiksować blenderem. Następnie przyprawić resztą przypraw wg. uznania. Gotować jeszcze ok 15 minut. Zupę podawać z kleksem jogurtu naturalnego lub śmietany oraz przygotowanymi wcześniej grzankami czy też groszkiem ptysiowym. Smacznego
Aromatyczne Podróżewody,\r","1 kostka roso\u0142owa warzywna ,\r","s\u00f3l, pieprz,\r","\u0142y\u017ceczka cynamonu,\r","0,5 \u0142y\u017ceczki ostrej papryki,\r","olej"],"name":"Zupa dyniowa z jab\u0142kiem i cynamonem","recipeCategory":"warzywa, zupy","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Cebul\u0119 obra\u0107 i pokroi\u0107 w kosteczk\u0119. Zeszkli\u0107 na oleju.\r","Dyni\u0119 i jab\u0142ka(...)Doda\u0107 do cebuli. Doda\u0107 przyprawy i wod\u0119.\r","Gotowa\u0107 ok 25 minut.\r","Zmiksowa\u0107.\r","\r"],"keywords":"cynamon,dynia,jab\u0142ka,marchewka,zupa,zupa-krem"} Drukuj Zupa dyniowa z jabłkiem i cynamonem Składniki: pół dyni hokkaido, 3 marchewki, 2 jabłka, 1 cebula, 700ml wody, 1 kostka rosołowa warzywna , sól, pieprz, łyżeczka cynamonu, 0,5 łyżeczki
Bardzo Gruby Smokzłotych liści to miło jest zjeść coś, co swoim wyglądem rozjaśni taki dzień i rozgrzeje ciało. Czas jesienny ma do siebie zupę z dyni. Uwielbiam taką odmianę menu, podaję tę zupę często w formie zupy krem. [...] Artykuł Zupa dyniowa z warzywami (zupa krem) pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąSelerowa zupa krem z dodatkiem prażonego słonecznika polecana jest szczególnie osobom odchudzającym się i dbającym o swoją linię. Bardzo szybka i prosta w wykonaniu - zaledwie 30 min. i zupka gotowa! Seler korzeniowy należy do najmniej kalorycznych warzyw. Dostarcza do organizmu wiele witamin i składników mineralnych takich jak: fosfor, cynk, potas, wapń, magnez, żelazo oraz witaminy: C, B kompleks, E, kwas(...)Dodajemy tymianek i podsmażamy około 5 min. W garnku podgrzewamy bulion. Podsmażone warzywa przenosimy z patelni do garnka z bulionem. Gotujemy około 20 min. Następnie blendujemy na gładki krem. Gdy zupa jest zbyt gęsta można dodać do niej jeszcze bulionu - w zależności jaką gęstą zupę kto lubi. Przyprawiamy pieprzem, solą oraz szczyptą chili i gotujemy jeszcze
Kuchnia MagdaLeny