dalej, jaka ta jesień jest paskudna i nieprzychylna. Ta pora roku ma jednak też swoje zalety. Kasztany, piękne złoto w koronach drzew oraz smakowite plony, w tym właśnie buraki. Zupy krem mają to do siebie, że są bardzo łatwe w przygotowaniu, sycą i wystarczy naprawdę niewiele składników, by wydobyć cały smak. Poniższy przepis to zdecydowanie mój ulubiony sposób
W kuchni Karmel-itkiNasza ziemia obdarowała nas ogromnymi ilościami dyni. Chyba możemy się uznawać za plantatorów tego warzywa, heh. Codziennie ją przygotowujemy na różne sposoby. Pieczemy z ziołami, gotujemy na zupę - krem, dodajemy do świeżo wyciskanego soku... Postanowiłam wypróbować też dynię do słodkiego wypieku. Trafiło na chlebek DYNIOWY. Jest doskonały w smaku. Uwielbiam takie ciasta! Można przełożyć masą, dodać polewę lub smarować kawałki
Jeść, by żyć w zdrowiuwzdłuż na pół. Co jednak, gdy marzy nam się taka nadziewana cukinia, a ta nasza na grządce rośnie jak oszalała i dawno już przekroczyła dopuszczalne normy wielkości?;) Zapomnijcie o zupie krem (choć jest pyszna, nie ukrywam), takiego giganta można przygotować inaczej, krojąc go na krążki. Przepis na takie właśnie cukinie wypatrzyłam na blogu Poezja Smaku i z przyjemnością wypróbowałam. Wyszły
Smaki Na Talerzujedna z moich ulubionych wariacji na temat salsy pomidorowej. Sos ten można śmiało stosować nie tylko do makaronu, ale również do duszenia ryb, mięs czy jako zupa krem z groszkiem ptysiowym czy grzankami. Sos jest lekki, aromatyczny z nutą słodyczy. Imbir i mięta znakomicie odświeżają danie. Idealne danie dla dzieci. sporo w nim ukryjesz ;-) A samo danie? Pyszne, lekkie
Z Kuchni Do KuchniZupy krem zawsze i wszędzie się sprawdzają. Są doskonałe zarówno dla maluchów, jak i bardziej wymagających klientów, no bo przecież taki krem można ślicznie podać i wtedy nabiera zupełnie innego, bardziej wykwintnego charakteru. Cukinia z pomidorami to doskonałe połączenie, więc i wiele napracować się nie trzeba. SKŁADNIKI: (ok. 4-5 porcji) · 1 butelka
Calzonella.com1 brokuł 1 zielony ogórek Bulion warzywny Jogurt naturalny lub śmietana Sok z cytryny Sól i pieprz do smaku Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w
Gotujemy i jemycukinii, dżem z cukinii. Przepisów też nie mam i nigdy nie robiłam. Ale bardzo lubię i polecam: zapiekankę z ryżu i cukinii ciasto czekoladowe z cukinią zupę krem z cukinii nieśmiertelne leczo z cukinią To było na tyle. W kolejce czeka fasolka szparagowa. Składniki: 1 średnia cukinia 1 mała cebula 2 jajka
bistro mamabrokuła, bo to naprawdę świetny sposób przygotowania tego pysznego warzywa. W tym daniu pieczony brokuł występuje w towarzystwie makaronu, ale równie dobrze można go zmiksować i zrobić z niego zupę krem. W oryginale to danie jest wegańskie. Nasze spaghetti z pieczonym brokułem zrobiliśmy w wersji wegetariańskiej, gdyż lubimy kiedy w pesto jest ser. Przepis pochodzi z bloga Greenkitchenstories.com Polecamy
Niedzielny kucharzilością soli i pieprzu. Wsyp posiekaną zielenię. Nalewaj zupę do talerzy. Kładź na wierzchu każdej porcji wysmażony boczek. Podawaj na ciepło lub na zimno. Smacznego! Artykuł Piątek: Parmentier, czyli zupa krem z ziemniaków i pora pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzOstatni przepis na zupę-krem z kukurydzy podawałam na blogu trzy lata temu. Mamo, jak ten czas leci… Od tamtego czasu powstało już kilka różnych wersji kukurydzianki. Z chorizo zrobiłam pierwszy raz. 2 porcje: 1 pętko kiełbasy chorizo, ok. 120 g 2 średniej wielkości ziemniaki 2 mniejsze marchewki 2 kolby kukurydzy 2-3 gałązki naci pietruszki lub kolendry
Kucharzycapanckes z sosem czekoladowym. Na blogu znajdziecie też inne pyszne przepisy, w których wykorzystałam Jabłka Grójeckie: jabłkowe smoothie bowl z truskawkami grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową jabłkowa zupa krem z chrzanem sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym pudding chia z pieczonym jabłkiem
Kulinarne przygody Gatitycukinią. Kotlety mielone z cukinią 5. Schab faszerowany cukinią 6. Szaszłyki z kurczaka i warzyw 7. Leczo do słoików na zimę 8. Wytrawny placek z kurczakiem i warzywami 9. Zupa krem z cukinii 10. Placki z cukinii i szynki 11. kotlety z kurczakiem i cukinii . 12. placki z cukinii i polędwicy sopockiej 13. Placki z cukinii 14. Dietetyczne placki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięilością soli i pieprzu. Wsyp posiekaną zielenię. Nalewaj zupę do talerzy. Kładź na wierzchu każdej porcji wysmażony boczek. Podawaj na ciepło lub na zimno. Smacznego! Artykuł Piątek: Parmentier, czyli zupa krem z ziemniaków i pora pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzlekko orzechowy zapach, dzięki czemu sprawdza się idealnie w daniach zarówno na słodko, jak i na słono. Można go dodawać do jogurtów, deserów, placków, a nawet sałatek i zup krem. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do ciasteczek. Ziarna amarantusa mają wysoką zawartość błonnika, żelaza oraz magnezu. Jeśli szukacie więcej inspiracji na ciasteczka to polecam poniższe przepisy: Ciasteczka owsiane
Kulinarne Przebojebrokuła, bo to naprawdę świetny sposób przygotowania tego pysznego warzywa. W tym daniu pieczony brokuł występuje w towarzystwie makaronu, ale równie dobrze można go zmiksować i zrobić z niego zupę krem. W oryginale to danie jest wegańskie. Nasze spaghetti z pieczonym brokułem zrobiliśmy w wersji wegetariańskiej, gdyż lubimy kiedy w pesto jest ser. Przepis pochodzi z bloga Greenkitchenstories.com Polecamy
Niedzielny kucharz