Pomidory z puszki, passatę pomidorową, bulion, ziele angielskie, liść laurowy oraz lubczyk umieszczamy w garnuszku. Zagotowujemy. Dodajemy umyta i pokrojona w plasterki marchewkę/ Jeden woreczek kaszy rozrywamy, płuczemy ją i wsypujemy do garnka. Do gotującej się zupy wrzucamy umyte liście bazylii. Kiedy Marchewka zmięknie, a kasz będzie ugotowana, w miseczce rozrabiamy śmietanę i koncentrat pomidorowy. Dolewając bulion, zaprawiamy zupę. Wyjmujemy(...)bazylię, liście laurowe oraz lubczyk i całość blendujemy do powstania gęstego i jednolitego kremu. Doprawiamy do smaku. W oddzielnym garnuszku gotujemy drugi woreczek kaszy. Podajemy z kremem i natką pietruszki. Smacznego
ChilliJemygóry zakładajac, że są niedobre. No cóż, ale znalazłam na to sposób, na szczęście pomidorów i ogórków jeszcze nie odmawia. Tak więc dla niejadków, ale nie tylko - zupa krem z pomidorów i dużej ilości warzyw (zblendowanych, by nie widziały oczęta co zajadają...) Zupa bez laktozy, bez mąki, zagęszczona naturalnie warzywami, z pyszną domową passatą (smak lata zamknięty w słoikach). Składniki
Smaczne Zdroweniestety był wziął i wyszedł :D. Wtedy z pomocą przychodzą mi zawsze mrożonki. Tym razem zupa krem z pomidorów posłużyła mi za składnik sosu. Po prostu wrzuciłam zamrożone kostki zupy do mięsa i już. Na marginesie ta zupa krem pomidorowy z bazylią Poltino jest przepyszna także bez mięsa :D, w takiej postaci jak ją przewidział producent. Co fajne
Kulinarne przygody Gatitypodsmażone są z cebulką i czosnkiem, następnie zalane bulionem i zblendowane na gładki krem. Dzięki temu zupa jest gęsta i kremowa. Jednak gęstość dopasowujemy do własnych preferencji poprzez dodanie odpowiedniej ilości bulionu. Zupa jest bardziej aromatyczna od tradycyjnej pomidorówki i czuć w niej smak prawdziwych pomidorów. Gotowa w 15 min! Możemy podać ją tradycyjnie, czyli z makaronem lub ryżem(...)łyżki oliwy i wrzucamy cebulę oraz czosnek. Podsmażamy do zeszklenia, a następnie dodajemy pokrojone pomidory i chwilę razem smażymy. Zalewamy bulionem i dodajemy przyprawy: suszone oregano, suszoną bazylię, sól oraz pieprz. Gotujemy około 8-10 min., a następnie blendujemy zupę na gładki krem. Gęstość zupy dopasowujemy do własnych preferencji - jeżeli jest zbyt gęsta możemy dodać jeszcze bulionu. Na końcu dodajemy
Kuchnia MagdaLenypodsmażone są z cebulką i czosnkiem, następnie zalane bulionem i zblendowane na gładki krem. Dzięki temu zupa jest gęsta i kremowa. Jednak gęstość dopasowujemy do własnych preferencji poprzez dodanie odpowiedniej ilości bulionu. Zupa jest bardziej aromatyczna od tradycyjnej pomidorówki i czuć w niej smak prawdziwych pomidorów. Gotowa w 15 min! Możemy podać ją tradycyjnie, czyli z makaronem lub ryżem(...)łyżki oliwy i wrzucamy cebulę oraz czosnek. Podsmażamy do zeszklenia, a następnie dodajemy pokrojone pomidory i chwilę razem smażymy. Zalewamy bulionem i dodajemy przyprawy: suszone oregano, suszoną bazylię, sól oraz pieprz. Gotujemy około 8-10 min., a następnie blendujemy zupę na gładki krem. Gęstość zupy dopasowujemy do własnych preferencji - jeżeli jest zbyt gęsta możemy dodać jeszcze bulionu. Na końcu dodajemy
Kuchnia MagdaLenyZup pomidorowych ciąg dalszy ;) tym razem na bazie pieczonych pomidorów, czerwonej papryki, czosnku i cebuli. Pieczemy je w piekarniku 30 minut, obieramy, miksujemy z bulionem, zagotowujemy
Moja Galeria Smakurobi się w 10 minut, najlepiej ze składników, które zawsze mamy pod ręką. Właśnie jednym z nich jest krem z pomidorów. Aksamitnie gładka zupa, lekko kwaśna i słodka od pomidorów, pikantna od papryczki chili i aromatyczna od świeżej bazylii. Krem z pomidorów to danie, które robi się samo w czasie. Idealne z grzankami, groszkiem ptysiowym lub podawane samodzielnie. Pasują(...)pieprz Szybki krem z pomidorów – przepis W garnku rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy na nią posiekany czosnek, oregano i chili. Chwilkę smażymy. Gdy już zacznie aromatycznie pachnieć, wlewamy 2 puszki pomidorów i dolewamy wodę lub bulion – ilość można regulować według upodobań. Dodajemy łyżeczkę cukru, mieszamy. Przykrywamy i gotujemy przez około 10 minut. Po upływie tego czasu zupę blendujemy. Doprawiamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zupa krem z pomidorów....pyszna .. 500 g pomidorów 1 cebula 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 30 ml oliwy z oliwek 600 ml bulionu sól, pieprz grzanki Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Pomidory umyć,zdjąć skórkę, pokroić w cząstki.Przełożyć do garnka, dodać oliwę, koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz.Zalać bulionem i wymieszać.Gotować około 20 minut(...)Gotową zupę zmiksować blenderem na jednolitą masę. Przyprawić do smaku czerwoną papryką. Podawać z kleksem kwaśnej śmietany i np z grzankami
Moje domowe kucharzenieSezon dyniowy trwa... dlatego postanowiłam zrobić rozgrzewający, aromatyczny krem z dyni i pomidorów. Sycąca, kremowa, pyszna zupa, z dodatkiem chipsów z chorizo to jest to co jesienią smakuje najbardziej. Następnym razem dodam jeszcze pieczoną paprykę i będzie wtedy mega odlot. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikprowansalskie. Gotuj na małym ogniu przez kilka minut. Podaj z ziarnami słonecznika. Spróbuj także: Dietetyczna zupa krem z pora z dodatkiem pieczarek por pieczarki ziemniaki Toskańska zupa pomidorowa pomidory bazylia Zupa krem z batatów bataty marchew mleczko kokosowe
Fit&Fast KitchenZupa dyniowo-pomidorowa jest idealna na jesienną, trochę ponurą pogodę, bo przyjemnie rozgrzewa i ma piękny kolor. Warto podać ją z pikantną oliwą i serem feta. Przepisy na inne zupy krem znajdziecie TUTAJ , a przepisy z dynią w roli głównej TU . Składniki: 1 dynia hokkaido 1 puszka pomidorów krojonych 1 litr bulionu 1 cebula sól, pieprz 1/4 łyżeczki chili(...)cebulę, dodać dynię, smażyć razem przez kilka minut. Następnie wsypać przyprawy, wymieszać z warzywami i zalać bulionem. Dodać do niego pomidory z puszki i gotować aż dynia będzie miękka. Doprawić do smaku w razie potrzeby. Zmiksować na gładki krem. Zupa dyniowo-pomidorowa podawać z pokruszonym serem feta i oliwą z chili. Artykuł Zupa dyniowo-pomidorowa pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuZupy to temat rzeka, można improwizować jak kto lubi i co kto ma aby powstała zupa lekka czy treściwa. Mają ukochaną pomidorową, zresztą nie tylko moją
Moje Małe CzarowanieJesienią i zimą, gdy nie ma smacznych świeżych pomidorów robię pyszny krem z mozzarellą. Jest naszpikowany smakiem, bo pomidory występują w nim aż w 4 postaciach! Polecam! :) W tej zupie znaleźć(...)można pomidory z puszki, pomidory przetarte, pomidory suszone oraz przecier/koncentrat pomidorowy. Wszystko to sprawia, że to jedna z najbardziej aromatycznych zup jakie jadłam. Podaję go z kawałkami mozzarelli, które miękną i są cudowną niespodzianką przy każdym kęsie. Dodatkowego smaku dodaje także ubita śmietana, którą wykańczam danie. Mnóstwo potasu oraz smaku - zupa idealna! :) Zupa krem z pomidorów: 3 małe czerwone cebule
Cooking MonsterNiesamowicie dobra zupa typu krem... z pieczonych pomidorów z dodatkiem pomidorów suszonych, zabielona serkiem mascarpone. Jestem fanką zupy pomidorowej i wszystkiego co pomidorowe, ale tak pysznej zupy jeszcze nie jadłam! Dzięki pieczonym warzywom jest niezwykle aromatyczna, o intensywnym smaku pomidorów oraz pieczonego czosnku. Lekkiej nuty słodyczy dodaje serek mascarpone, który przełamuje kwaśny smak pomidorów. Najlepsza wychodzi z pomidorów malinowych 🍅 Bije(...)następnie dodajemy pokrojone pomidory suszone i chwilę razem smażymy. Do garnka dodajemy miąższ upieczonych pomidorów razem z czosnkiem i zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy: suszone oregano, suszoną bazylię, paprykę mieloną oraz pieprz. Gotujemy około 8-10 min., a następnie blendujemy zupę na gładki krem. Na końcu dodajemy serek mascarpone i trzymamy na ogniu, cały czas mieszając, aż ser się rozpuści. Przyprawiamy
Kuchnia MagdaLeny