doświadczenia wiem, że wszyscy będą zachwyceni. Zapraszam na przepis KAPSALON Z MIĘSEM MIELONYM – PRZEPIS Liczba porcji: 3+ | Czas przygotowania: 60 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 6-7 ziemniaków 500 g mięsa mielonego 200 g żółtego sera 1 mix sałat 1 cebula czerwona 2 pomidory 1 ogórek świeży 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki(...)słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól pieprz ketchup prażona cebulka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Mięso mielone doprawiamy papryką słodką, czosnkiem granulowanym, solą oraz pieprzem. Podsmażamy na odrobinie oliwy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Smażymy we frytkownicy, na oleju lub zapiekamy w piekarniku. Ogórka kroimy w plastry, pomidora w ćwierć plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Jogurt
Przepiski.plśmietanka 12 lub 18 % z kartonika. Jeśli lubicie włoskie smaki, możecie do sosu dodać trochę startego parmezanu. Duszony schab w sosie śmietanowym z porem i koperkiem idealnie smakuje z ziemniakami lub kluskami z gotowanych ziemniaków i zestawem pysznych surówek. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na pyszny schab :) Zobaczcie również mój schab w sosie słodko-kwaśnym z ananasem: Kliknij
Lekcje w kuchnidelikatne i lekkie ciasta! Na obiad w tym roku przygotowuję cytrusową pieczoną kaczkę z suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim. Rozpływającą się w ustach kaczkę poddaje z pieczonymi warzywami: niezastąpionymi ziemniaki hasselback i młodą marchewką, całość przygotowuję na jednej formie do pieczenia z grillem KONCIS, dzięki czemu oszczędzam masę czasu! Do przygotowania obiadu zawsze angażuje domowników, mąż zajmuje się mięsem(...)SUSZONYMI POMIDORAMI I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM Składniki: - kaczka - 2 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim - 2 lyżki oleju - 3-4 ząbki czosnku - sól morska - 1 cytryna - ½ łyżki miodu Ponadto: - ziemniaki typu mączystego - młode marchewki Wykonanie : Przygotuj marynatę w pojemniku- używam stalowego pojemnika do pieczenia, przechowywania i transportu, z kolekcji IKEA 365 + i niezastąpionej rózgi kuchennej IDEALISK , która zawsze się sprawdza
SMYKWKUCHNIskładników który każdy ma w domu. Zupa jest wręcz banalna ale jaka efektowna. Składniki; kawałek korzenia selera lub dwie gałązki selera naciowego 1 cebula 4 szklanki bulionu 40 dag ziemniaków 1 marchew 4 jajka 4 kromki pieczywa świeża bazylia lub natka pietruszki sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek Przygotowanie; Seler i cebule, drobno posiekać i zeszklić(...)oliwie. Zalać gorącym bulionem, dodać pokrojoną marchewkę a następnie dorzucić ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Gotować do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, jeśli jest potrzeba dolewamy wodę aby rozrzedzić zupę. W drugim garnku gotujemy wodę, solimy i wlewamy 2-3 łyżki octu. Kiedy woda będzie się gotować zmniejszamy palnik. Łyżką robimy w wodzie wir, czyli mieszamy wodę
Radość kipiąca uśmiechem.wielkości - 1 cebula - 1 łyżka oliwy - 4 szklanki esencjonalnego bulionu warzywnego, grzybowego lub drobiowego (przepis na bulion warzywny poniżej) -1 listek laurowy - 3 ziarna ziela angielskiego - 75 dag ziemniaków - 4 kawałki gotowanej białej kiełbasy - 1 szklanka śmietany - 2 łyżeczki przesianej mąki pszennej - sok z cytryny lub ocet winny - sól, cukier - garść posiekanej zieleniny (natki pietruszki lub/i koperku ) - opcjonalnie ugotowane(...)miękkości. Dodać łyżeczkę soku z cytryny, odstawić na 30 minut, a następnie odcedzić. Cebulę zeszklić na łyżce tłuszczu, zalać gorącym bulionem, dodać listek laurowy i ziele angielskie, zagotować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do zupy, gotować do miękkości. Kiełbasę obrać z osłonek, wrzucić do gorącej zupy. Dodać przecedzony wywar z buraków, zagotować, skontrolować smak, ewentualnie doprawić. Śmietanę wymieszać
Z Kuchni Do KuchniSól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Cebula Cebula 2 sztuki Mąka 3-5 łyżek Papryka czerwona 3-5 łyżek Masło 25 gram Purée Ziemniaki 1 kg Masło 50 gram Mleko 100-150 ml Gałka muszkatołowa do smaku Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Kiełbaski Frankfurterki 9 -11 sztuk Masło 25 gram Piwo nawet więcej niż ostatnio(...)cebuli obtocz w mące z papryką i połóż na rozgrzaną patelnię. Obsmaż ja z każdej strony i połóż na ręcznik papierowy. Gotowe. Purée Po pierwsze obierz, pokrój i ugotuj ziemniaki. Po drugie dodaj masło, mleko, dopraw gałką, solą, pieprz i dobrze ugnieć. Gotowe. Kiełbaski Po pierwsze rozgrzej nieprzywierającą, rozpuść masło, wrzuć kiełbaski i obsmaż je z każdej strony. Gotowe. Złóż
RafalCookbyły obowiązkowym daniem na każdej rodzinnej imprezie i w każde święta. Na Śląsku roladki wołowe podawane są z kluskami i surówka z czerwonej kapusty , jednak u nas najczęściej z ziemniakami lub kaszą. Tradycyjne zrazy zawijane przygotowuje się z wołowiny i dusi na maleńkim ogniu do miękkości, ale można je zrobić także z mięsa wieprzowego. Dzięki temu przygotowując zrazy wołowe zawijane(...)doprawiam sos solą i pieprzem i szczyptą suszonych ogórków kiszonych. Gotuję około 1 minuty, często mieszając. Do sosu wkładam zrazy i podgrzewam, aż będą gorące. Zrazy zawijane podaję z ziemniakami, kaszą gryczaną lub jęczmienną albo z kluskami śląskimi. Do zrazów pasuje każda surówka warzywna, czerwone buraczki, ale równie dobrze smakują z kimchi. Zrazy wołowe zawijane
Cztery FajeryMożna przygotować do niego ulubiony sos – pomidorowy z mozarellą, z gorgonzolą i szałwią lub z duszoną cebulą i grzybami. Spróbujcie mojej wersji. Jak przygotować kopytka? 400 g ugotowanych ziemniaków i utłuczonych z odrobiną masła i mleka na puree 100 g mąki pszennej 1 jajko sól do smaku Stolnicę podsypujemy lekko mąką. Wykładamy tłuczone ziemniaki, robimy w nich dołeczek, wbijamy
Raj dla Podniebieniazdecydowanie warto zainwestować. Składniki na 5-6 porcji/ 1,5 kg mięsa wołowego z udźca 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 1 duża czerwona papryka 4 ziemniaki 25 dag świeżych pieczarek 1 duży ogórek kiszony 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 litr bulionu lub wody Przyprawy: 3 ziarenka jałowca 4 ziarenka ziela angielskiego 3 liście laurowe Marynata(...)zamarynowane mięso obtoczyć równomiernie w mące pszennej i obsmażyć krótko na głębszej patelni na łyżce oleju, podsmażone mięso przełożyć do misy wolnowaru, dodać pokrojone na plasterki marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Dodać również pokrojone pieczarki oraz paprykę. Obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek z zeszklić na patelni w której obsmażaliśmy mięso, zawartość przełożyć do mięsa, dodać
Wanilia i KardamonDzisiaj na obiad polecam pyszne roladki z kurczaka ze szpinakiem, surówką i ziemniakami. Roladki dodatkowo są w sosie śmietanowym. Całe danie jest bardzo smaczne, polecam przepis. FARSZ : 1 cebula 450 g mrożnego szpinaku sól, pieprz do smaku 1 ząbek czosnku 100 g serka topionego, gouda 2 łyżki bułki tartej 2 piersi z kurczaka sól(...)koniec pieczenia danie posypujemy serem. Kapustę drobno szatkujemy, marchew ścieramy na tarce, natkę szatkujemy. Składniki sosu mieszamy i polewamy nią warzywa, dokładnie mieszamy. Roladki podajemy z porcją ziemniaków, polewamy sosem i podajemy z surówka. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji
Kulinarne Fantazje Marioli