pyszna alternatywa od ich tradycyjnej wersji. Idealnie sprawdzą się na niedzielny/okolicznościowy obiad jak i na co dzień :). Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Ja podałam je z opiekanymi ziemniakami i tradycyjną surówką z kapusty pekińskiej. Pychotka!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6 plasterków schabu 2 średnie cebule dwie garści tartego sera żółtego ok 60 gram 2 łyżki majonezu
Blog kulinarny S9.PLbabki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki w mięsnej marynacie Tofu mielone Keto chleb z siemieniem lnianym Keto krakersy lniane Placki z cukinii z siemieniem lnianym Zobacz więcej keto przepisów Przepisy sezonowe Zupa dyniowa (wegańska) Pieczone placki
WegePrzepisindykiem i suszonymi pomidorami to ostatnio mój ulubiony obiad - pasuje do ziemniaków i buraczków. Dla mnie to zestaw idealny. Mogę jeść codziennie
Prosty przepis napanierowania roztrzepałam jajka z łyżką mleka. Każde cygaro obtoczyłam w mące, jajku i znowu w mące. Smażyłam na rozgrzanym oleju (oleju powinno być sporo (2cm) . Podałam z ziemniakami i sałatką z czerwonej kapusty z marchewką
Co w garnkach piszczyPieczone polędwiczki wieprzowe podaję na różne sposoby, z sosem grzybowym i ziemniakami lub kaszą. Najczęściej jednak grilluję szaszłyki i podaję je wtedy z ryżem lub świeżo upieczonym chlebem. Jesienią jednak królują polędwiczki z makaronem i pysznym sosem serowym. Taki obiad jest pyszny i niesamowicie syty. Sos serowy gotują bardzo często. Pasuje on nie tylko do mięsa ale również
codojedzeniasię słoiki, zaczęto smażyć rzadsze powidło. W Górze Ropczyckiej powidło śliwkowe jedzono na chlebie, w rogalikach, drożdżówkach i w kruchym placku. Gotowano z nich zupę powidlankę, którą podawano z ziemniakami. Lokalnym specjałem są również pierogi z powidłem i białym serem. Proste danie, które smakuje wyjątkowo i zasługuje na to, by o nim pamiętać. Przepis i informacje o śliwkowych tradycjach
Trzeci talerzsztuki) oraz 1/2 cukinii. Gulasz możesz smażyć zarówno na oleju, jak i smalcu. Podawaj go z kaszą gryczaną i posiekanymi ogórkami kiszonymi lub surówką colesław. Świetnie smakuje także z ziemniakami i buraczkami. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na gulasz wieprzowy, aromatyczny i rozpływający się w ustach. Gulasz wieprzowy SKŁADNIKI: 800 g łopatki wieprzowej 1 czerwona papryka 1 żółta papryka
Zasmakuj KuchniDziś przychodzę do Was z propozycją na mięsną przekąskę, a nawet obiad, ponieważ tak przygotowany kurczak doskonale sprawdzi się w towarzystwie ziemniaków, frytek czy ulubionej surówki. U mnie dodatkowo był sosik i przyznam bez bicia, że sama wyjadłam sporą jego część... Lekki, a jednocześnie charakterystyczny i przyjemny w smaku. Całość stanowi nietuzinkową propozycję i z pewnością spotka się z aprobatą
Kuchnia w czekoladziePatelnia żeliwna Switch Grid Enders sprawdza się nie tylko na grillu, można używać jej również w piekarniku lub na kuchence, przygotowując tradycyjne smażone czy pieczone potrawy (m.in. jajka, ziemniaki, mięso, racuchy). Właśnie z powodu deszczowej pogody musiałam zmienić plany i przeznaczone do grillowania warzywa i cevapi postanowiłam przygotować na patelni. To było najlepsze rozwiązanie! Tak soczystego i aromatycznego dania dawno
Obiad gotowyminut przed wyjęciem karkówki, zdejmuję wierzchnią przykrywkę. Plastry karkówki w żurawinie i cebulce po upieczeniu. Karkówkę w plastrach z sosem żurawinowo cebulowym podaję od razu na gorąco z: ziemniakami, ryżem, kaszą, kopytkami lub ostatnio z kluskami śląskimi . Smacznego! Kluski śląskie Polecam surówki do obiadu . Z czym podajecie swoją karkówkę pieczoną w piekarniku i jak ją doprawiacie? Artykuł Karkówka pieczona
Ania gotujepraski przeciśnięte obrane ząbki czosnku ( czosnek daję na koniec, aby był lepszy i wyraźniejszy smak czosnku ), bez przykrycia dusić z 4 minuty - doskonale smakuje na ciepło do makaronu, ziemniaków, ryżu ale też i na zimno do pieczywa, grzanek, tostów.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięKaukazie, w Armenii, Abchazji, Azerbejdżanie. Głównym składnikiem adżapsandali są bakłażany. Istnieje co najmniej kilkadziesiąt wersji tej potrawy, np. w Adżarii do warzyw dodaje się ryż, są też przepisy z ziemniakami. Różnią się one również dodatkiem przypraw i sposobem gotowania, mogą być pieczone, podsmażane, duszone. Zwolennicy tradycji przygotowują adżapsandali z opiekanych na grillu warzyw. Można podać go na ciepło jako samodzielne
Obiad gotowyKlasyka. No prawie. Ta gruszka tutaj trochę miesza, ale miesza pozytywnie. Parę dni temu zrobiłam obiad prawie w 100% pod My. Ten zażyczył sobie faszerowane piersi z kurczaka. Chciał ziemniaki. Ja do tego dorobiłam surówkę z dodatkiem jego ulubionego owocu – gruszki właśnie. Przepis na piersi pojawi się za jakiś czas, muszę go powtórzyć. Na tyle późno jedliśmy obiad
Kardamonovy