ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:292/497)

Szufladkowa zapiekanka z karkówką 141

olejem układamy na zakładkę , szufladkowo , ziemniaki , cebulę , karkówkę , boczek ,paprykę , dynię … I ponownie tak samo , aż do wyczerpania składników . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Całość doprawiamy obficie , ziołami prowansalskimi i solą do smaku . Na wierzchu wykładamy pomidory z puszki , posypujemy czosnkiem granulowanym i ponownie , ale delikatnie , solą do smaku . Nakrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Ogrodnik w podróży
Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru 153

Karkówka w sosie śliwkowym z piekarnika Mięso przygotowane  wg podanego wyżej przepisu układamy w naczyniu żaroodpornym z pokrywą, ustawiamy czas pieczenia na około 8 godzin i temperaturę 90 stopni. Pokrywę zdejmujemy na około godzinę przed końcem pieczenia Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru doskonale smakuje z pieczonymi ziemniakami. #s3gt_translate_tooltip_mini { display

Cztery Fajery
Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru 202

Karkówka w sosie śliwkowym z piekarnika Mięso przygotowane  wg podanego wyżej przepisu układamy w naczyniu żaroodpornym z pokrywą, ustawiamy czas pieczenia na około 8 godzin i temperaturę 90 stopni. Pokrywę zdejmujemy na około godzinę przed końcem pieczenia Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru doskonale smakuje z pieczonymi ziemniakami. #s3gt_translate_tooltip_mini { display

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupa krem z pieczonej papryki 107

pokrojone na kawałki: marchewkę, pietruszkę, ziemniaki. Solę wodę. Pomidora sparzam, usuwam nasionka i zdejmuję skórkę. Kroję na kawałki i podsmażam na 1 łyżeczce masła. Dodaję do warzyw (do garnka). Do naczynia żaroodpornego wkładam przekrojone na pół i pozbawione gniazd nasiennych papryki czerwone. Czosnek owijam folią aluminiowa i układam obok papryk. Piekę papryki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

MojaQchnia.pl
Schab z majonezem i marchewką 270

dużej, czarnej blasze od piekarnika).    Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na każdym kawałku schabu rozsmarować łyżkę majonezu, a całość przykryć startą marchewką. Piec w temperaturze 200 stopni C przez ok. 40 minut (jeśli marchewka zacznie się za bardzo przypiekać przykryć ją folią aluminiową). Podawać na ciepło np. z ziemniakami i surówką

Simply Food
Polpettone alla ligure 210

lekko twarda i jędrna. Gdy ziemniaki ostygną dodajemy jajka, parmezan i przyprawy. Mieszamy dokładnie i na sam koniec dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i wypełniamy masą. Wyrównujemy powierzchnię, posypujemy ją bułką tartą i widelcem robimy na niej "szlaczki", na sam koniec skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Gawron w rosole
Zapiekanka ziemniaczana ze szparagami i boczkiem 263

naczyniu do zapiekania umieścić ziemniaki, cebulę, szparagi, boczek. Przygotować sos. Masło stopić w rondelku, dodać mąkę, i mieszając, wlewać mleko. Mieszać aż sos będzie gładki, bez grudek. Wlać słodką śmietankę, dodać majeranek i oregano. Po zagotowaniu wyłączyć. Doprawić sos solą i pieprzem do smaku. Zapiekankę polać sosem na ok. 30 minut do piekarnika nagrzanego

Czerwień i błękit
TRADYCYJNY PIEROG GRYCZANY, KRUPIAK 200

gryczaną - wszystko dokładnie ubijamy tłuczkiem do ziemniaków, aby nie było grudek, odstawiamy do wystudzenia. Krok 2. Do wystudzonej masy ziemniaczano-gryczanej dodajemy ser, śmietanę , stopioną słoninkę ze skwarkami, przyprawy, dokładnie mieszamy. Krok 3. Tak przygotowany farsz nakładamy do blachy wysmarowanej uprzednio masłem i obsypanej bułką tartą. Gotowe wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę

Moja Książka Kucharska
pieczony placek z kalafiora z... 152

jajka na twardo tłuczkiem do ziemniaków rozgnieść, przełożyć do miski z namoczonymi płatkami na oleju podsmażyć cebulę z pieczarkami drobno pokrojonymi, dodać do masy, wsypać kucharka, pieprz mielony, koperek, wbić jajka, wsypać tartą bułkę i dobrze wszystko połączyć niska forma okrągła silikonowa 28 cm, masę przełożyć do formy, wygładzić wierzch, piec w nagrzanym piekarniku na 200 C, grzanie góra

W Mojej Kuchni Lubię
Warzywa zapiekane w kremowym sosie 128

zachodziły na siebie. Pomiędzy ziemniakami rozkładamy różyczki kalafiora oraz kalerosse. Na wierzchu rozsypujemy żółty ser. W garnku gotujemy mleko. Wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy. Zmniejszamy ogień. Gdy mleko zacznie gęstnieć dodajemy małe kawałeczki serka topionego. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i czerwoną papryką. Sosem zalewamy warzywa. Zapiekamy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 25 minut. Po upieczeniu możemy udekorować

VioletoweKucharzenie
Karjalanpiirakka - pierogi karelskie 149

Składniki: - mąka - woda - ziemniaki - ryż Ziemniaki i ryż gotujemy, a następnie mieszamy razem i studzimy. Z mąki i wody wyrabiamy ciasto, które wałkujemy i wycinamy z niego owalne kształty. Nakładamy ostudzony farsz na ciasto i zawijamy brzegi do góry lekko sklejając palcami żeby się trzymało, ale tak, żeby pozostały otwarte. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy

Kryzysowa Książka Kucharska
Gęś pieczona z jabłkami 158

zaglądać – to znaczy nie otwierać piekarnika bez potrzeby. Po 4,5 -5 godzinach gęś będzie upieczona - większą pieczemy troszkę dłużej, mniejszą krócej. Upieczoną wyjąć i odstawić na 15-20 minut , aby odpoczęła. Gęś pokroić na porcje, wycinając przy okazji kości – łatwiej będzie jeść :) Podawać z jabłkami i kluskami: kładzionymi drożdżowymi , kluskami z tartych ziemniaków , kluskami kładzionymi ziemniaczanymi  lub innymi

królestwo garów
Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami na ciemnym piwie (z piekarnika) 198

godziny do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C (ja piekłam półtorej). Piec do miękkości mięsa. Dodać pokrojoną paprykę i pieczarki, piec pod przykryciem jeszcze przez 15 minut. Postawić na kuchence. Mąki wymieszać za pomocą trzepaczki w odrobinie wody. Wlać do gulaszu, zagotować celem zagęszczenia. Podawać z ulubionymi dodatkami oraz kaszą, ziemniakami lub makaronem, a nawet pieczywem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
KRAKERSY Z BURAKÓW zdrowa przekąska 345

pokroiłam w kostkę. Tłuczkiem do ziemniaków ubiłam z nich masę (zostawiając kilka większych kawałków). Mąkę wymieszałam z przyprawami, dodałam do niej masę buraczaną, zmiażdżone ząbki czosnku oraz olej. Ugniotłam ciasto. Ciasto przełożyłam na papier do pieczenia, przykryłam drugą warstwą papieru i rozwałkowałam. Zdjęłam górną warstwę papieru i pokroiłam ciasto w kostkę. Wsadziłam do piekarnika nagrzanego do 180c na 15min. Ostudziłam

Kasia Sarna
Wegańska musaka 185

osób: 300g słodkich ziemniaków 300g bakłażanów 4 łyżki oliwy sól i pieprz 220g naturalnego tofu 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula 120g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka syropu klonowego 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina 1 duża łyżka (ok.30 g) masła z nerkowców (lub migdałów) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 4 łyżki wody Piekarnik rozgrzej do 220°C. Blachę wyłóż papierem

Roślinna - blog wegański