ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:134/497)

Schab i karczek z brzoskwinią zapiekany pod serem 256

oleju z obu stron. Następnie na każdym kawałku mięsa układamy po 2 połówki brzoskwini i przykrywamy po 1 plastrze sera żółtego. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 200- 220 stopni C. Dekorujemy natką pietruszki. Podajemy z pieczonymi ziemniakami z ziołami (tymianek, rozmaryn, estragon, przyprawa do ziemniaków i czosnkiem) i np. mizerią. Schab i karczek z brzoskwinią i serem Na mięso układamy brzoskwinieNa

Bon Appetit Małgorzaty
Szybka zapiekanka z kurczakiem i ziemniakami 2013

oliwą z oliwek lub olejem,  na dnie ułożyć pierwszą warstwę ziemniaków. Położyć kurczaka z czosnkiem i cebulą. Posypać kostkami papryki. Dać drugą warstwę ziemniaków i wylać na to sos śmietanowo- serowy. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni na około 35-40 min  Można podawać z sosem czosnkowym Sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu (najlepiej WINIARY) 3 łyżki jogurtu

Kuchnia moimi oczami
Zapiekanka rybna 248

czasie naczynie wyjąć - należy odlać wodę, którą puściły nam filety podczas zapiekania  i zalać rybę przygotowanym sosem. Wstawić ponownie do piekarnika na 10 minut, aby ryba przeszła smakiem sosu. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Karkówka pieczona barbecue 191

zalać gotową marynatą mięso. Odstawić na jakiś czas w chłodne miejsce.  Następnie mięso umieścić w brytfance lub naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C przez ok 1 godz. Podawać z ziemniakami i ulubionymi dodatkami. U mnie były to ogórki po żydowsku

Pasja Smaku
Łosoś w pesto z młodymi ziemniakami 247

obiad w 30 min, czego chciec więcej ? Zapraszam : Składniki:1 filet z łososia100-150 ml pesto- przepis tutajziemniaki200-250 gr szparagów Wykonanie:Najpierw  wstawiamy ziemniaki do gotowania.Przygotowujemy pesto - przepis tutajMyjemy łososia , porcjujemy. Nagrzewamy piekarnik na 200 C.Łososia smarujemy pesto. Wkładamy do pieczenia na 10 min. Gotujemy szparagi - 2-3 min.I obiad gotowy :) Smacznego

Smaki Edyty
Zapiekanka warzywna 170

pozostałą część oliwy z czosnkiem i rozmarynem, polać miodem, oprószyć solą i pieprzem. Na wierzchu położyć gałązki tymianku. Zapiekankę warzywną wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 1 godzinę, lub do czasu aż ziemniaki będą miękkie.  Podawać natychmiast po upieczeniu.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pyszna sałatka ze słodkimi ziemniakami, granatem, orzechami nerkowca oraz sosem musztardowym. Bogactwo przeciwutleniaczy. 201

sałaty łyżka musztardy francuskiej 3 łyżki jogurtu naturalnego łyżeczka miodu pieprz świeżo mielony papryka słodka, chilli łyżka oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Słodkie ziemniaki obierz i pokrój w plasterki, zamarynuj w oleju, słodkiej papryce i chilli. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 25 minut w 180 º C. Musztardę wymieszaj z miodem a następnie z jogurtem naturalnym. Na koniec dopraw

wysmienity
CZULENT DANIE JEDNOGARNKOWE 302

Można zagnieść ciasto z mąki i wody. Ciastem należy przykryć wierzch czulentu.  Tuż przed podaniem wyjąc z piekarnika, usunąć ciasto z wierzchu i od razu podawać.  Składniki: 1 kg. wołowego mięsa (może być tłustsze) 3-4 szt. ziemniaków 2 szt. cebuli 1 szt. marchewki 250 ml. pomidorów (przecier) 2-4 łyżki kaszy jęczmiennej (pęczak)  250 g. fasoli(...)czulent umieścić w piekarniku  ( no chyba,że są wśród Was szczęśliwcy mający piec)  w 110 stopniach C na około 24h. Albo w temperaturze 170 stopni C i piec przez około 4-5 godzin. Można czasem do niego zajrzeć (jeśli nie zalepiliście ciastem)  i w razie potrzeby zamieszać, doprawić, dolać wody lub bulionu. Ziemniaki i kasza chłoną wodę

potrawyregionalne
Menu na tydzień – fast and fryless, czyli szybko i bez smażenia 257

razem w piekarniku. Jak się okazało upiec można właściwie wszystko – nawet „smażoną” rybę. Takie gotowanie fast and #fryless to super patent z kilku powodów: Dobrze wykorzystujemy piekarnik (nie marnujemy energii elektrycznej włączając go kilka razy, albo nie całkiem wypełniony), Oszczędzamy czas (w piecu piecze się przecież samo ;-)), gdy jedzenie się piecze możemy robić coś innego(...)klasycznej, smażonej wersji fish and chips – ryba trafia do panierki (my zrobiliśmy mieszankę według naszego pomysłu, dodając do bułki tartej parmezan), kroimy ziemniaki na frytki. Całość, zamiast do gorącego tłuszczu, wstawiamy jednak do gorącego piekarnika. Po dwóch kwadransach (tyle czasu potrzebują frytki, rybie wystarczy kwadrans) wyciągamy pachnące, smakowite danie. Fish and chips podaliśmy z pełną witamin surówką z czerwonej

Niedzielny kucharz
Pieczone ziemniaki z zatarem 129

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Frytki z batatów (z piekarnika) 264

Wilec ziemniaczany, bataty lub słodki ziemniak to nazwa byliny wywodzącej się z Ameryki Południowej. Ma piękne kwiaty i ciekawe owoce, ale nas najbardziej interesuje podziemna bulwa tej rośliny. Mało że jest jadalna, ma piękny czerwony lub różowy miąższ to jest przy tym niezwykle smaczna. Delikatna, słodka w smaku idealna jako dodatek do naszej diety ;) Do niedawna mało znana w Polsce(...)wodą i dwukrotnie płuczemy. Osuszamy na ręczniku papierowym i ponownie umieszczamy w misce. Polewamy olejem i obsypujemy przyprawami. Dokładnie mieszamy, aby wszystkie frytki były pokryte nasza mieszanką. Nagrzewamy piekarnik na 200 stopni Celsjusza grzanie góra i dół. Blachę do pieczenia wykładamy papierem,a na nią wysypujemy bataty. Pieczemy około 15-18 minut. Później przełączamy na termoobieg na około

Kolizje Smaków
,,Szyszki ziemniaczane’’ 249

Oryginalny specjał z ziemniaków w kształcie szyszki. Smakuje bosko i jest cudownie chrupiący. Może być smażony zarówno w oleju jak i pieczony w piekarniku dla mniejszej zawartości tłuszczu. wyjątkowo smaczne jako dodatek do dań mięsnych. Szyszki przyrządziłam dzięki życzliwości marki Przyjemne gotowanie i Master Cook Handel. Składniki: 1kg ziemniaków 1 łyżka masła jajko 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki pszennej

Podróż w kulinaria
Domowe frytki po wiedeńsku 374

Od dawna chodziły za mną domowe frytki z piekarnika. Frytki po wiedeńsku to hit mojego miasta od wielu lat. Ale najlepsze i tak są te domowe

Bon Appetit Małgorzaty
PIECZONY ŁUPACZ 337

Wykonanie jest bardzo proste. Filet ułożyłam na blasze do pieczenia,skropiłam cytryną i polałam go niewielką ilością oleju. Doprawiłam przyprawami i wstawiłam do piekarnika. Piekłam około 15 minut w temperaturze 200 stopni. Rybę podałam z pieczonymi ziemniakami w ziołach  i szpinakiem z czosnkiem. Smacznego

potrawyregionalne
Ryba z brokułami w sosie chrzanowym 169

Ochłodziło się trochę zatem odpalamy piekarniki i na obiad robimy pyszną rybę z brokułami w sosie chrzanowym - to danie z gatunku tych które lubię najbardziej lekkie, smaczne i zdrowe i dość szybkie w przygotowaniu. Składniki: ok 500 g filetów rybnych (u mnie tym razem miruna) ok 500 g ziemniaków  ok 400 g brokułów (użyłam mrożonych, ale świeże będą jeszcze(...)przelewamy wrzątkiem. Jogurt mieszamy z jajami, chrzanem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniu do zapiekania układamy ziemniaki, na nich rybę, a na rybie brokuły i polewamy wszystko sosem chrzanowym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy ok 30 minut. Smacznego var widgetParams = "{ 'Id':'d47c4e6d-07f6-4964-8c86-fc45e8da4ab7','AffId

Cynamonowe szczęście