ziemniaki pieczone w piekarniku - 6006 przepisów (strona:55/401)

Pstrąg pieczony wg przepisu Magdy Gessler z talarkami ziemniaczanymi 222

miski, dodaje dwie łyżki oleju, sól, paprykę mieloną i tymianek. dokładnie mieszam i wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, tak aby plastry nie nachodziły na siebie. Piekarnik rozgrzewam do 210 stopni (grzałka góra- dół). Wkładam blachę z ziemniakami na najwyższy poziom. Po 10 minutach wkładam pstrągi o poziom niżej i piekę jeszcze 15- 20 minut.  Ze środka ryby

Cook&Love
Czosnkowa baranina w pergaminie 235

drobno pokrojonych 1 łyżka oregano 1 łyżka posiekanej świeżej  bazylii 1/4 szklanki oliwy 1/2 szklanki białego wina 300 -400 g młodych, drobnych ziemniaków 2 listki szałwii sól, pieprz dodatkowo 4 kwadratowe arkusze papieru do pieczenia sznurek kuchenny przygotowanie Mięso umyć osuszyć oczyścić z błon, pokroić na duże kawałki (3x3cm). Do miski wlać wino z oliwą, dodać cebulę,posiekany czosnek(...)powstanie nam gwiazda z 8 narożnikami. Po środku każdego z tak przygotowanych papierów ułożyć połowę ziemniaków, połowę porcji mięsa z dodatkami i z zalewą. Narożniki zebrać do góry, tworząc paczuszkę, zawiązać sznurkiem. Ważne aby paczki były szczelne. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C , piec 1h 30 min - 1h 45 min. Smacznego

Stare Gary
Ziemniaki piure zapiekane 165

koloru. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić i wysuszyć. Przecisnąć ziemniaki przez praskę lub podusić bardzo dokładnie widelcem. Do garnuszka wlać mleko, śmietanę, dodać jajko i koperek. Dokładnie wymieszać, tak żeby jajko się wmieszało w mleko. Delikatnie posolić i dodać trochę pieprzu. Wlać wszystko do ziemniaków, również boczek i cebulkę. Dokładnie wymieszać. Pieczenie – nagrzać piekarnik

Kuchnia Pokoleń
Comber jagnięcy bez kości, pieczony 154

Jagnięcina - pyszne mięso. Składniki: 500 g combra jagnięcego 500 g ziemniaków Marynata: 2 łyżki miodu 4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka sezamu 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 szczypta suszonego koperku 1 szczypta mielonego kminku sól, pieprz Przygotowanie: Marynata :W misce wymieszałem olej, miód, musztardę. Dodałem przeciśnięty czosnek, odrobinę pieprzu i zioła. Ponownie dokładnie wymieszałem. Marynatą(...)piekarnik do 160 stopni C Umyłem mięso, osuszyłem. Wyciąłem wszystkie możliwe kawałki tłuszczu ( w przypadku jagnięciny, tłuszcz się nie stopi, a zamieni w galaretkę ). Nie jest to konieczne. Zależnie jak kto lubi. Mięso wyjęte marynaty, przesmażyłem na patelni, aby zamknąć pory. Włożyłem do brytfanny. Wlałem do niej marynatę, Włożyłem ziemniaki. Wstawiłem do piekarnika na 30 minut. Podlałem wodą. Piekłem

R'n'G Kitchen
Schab pieczony w plastrach 277

tylko na jakość mięsa i majonezu, ale także poszukajcie dobrych ziemniaków do pieczenia (typ C) – będziecie zaskoczeni, że z tak prostych składników można przygotować tak pyszny obiad. Porcja dla 4-6 głodnych osób. Schab pieczony w plastrach: ok. 1 kg schabu bez kości ok. 1 kg ziemniaków (waga po obraniu) 6 marchewek 2 nieduże cebule (u mnie czerwone(...)wyłożyć na mięso). Przykrywamy blachę folią aluminiową i pieczemy 45 minut w 180°C (grzanie góra-dół, jeśli mamy tylko termoobieg należy zmniejszyć temperaturę o 10 stopni), następnie zdejmujemy folię i pieczemy kolejne 45 minut bez przykrycia. Jeśli chcemy bardziej zarumienione ziemniaki, możemy na ostatnie 10 minut pieczenia podnieść temperaturę piekarnika do 220°C. Danie warto ozdobić świeżymi ziołami

Poezja smaku
SKRZYDEŁKA BBQ 234

podać na zimno. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C, bez termoobiegu.  Zamarynowane skrzydełka przekładamy do żaroodpornej formy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 1 godzinę i 20 minut, aż będą ładnie zrumienione. W międzyczasie 2-3 razy mieszamy. Aby bardziej zrumienić skórkę, na 10 ostatnich minut pieczenia, można  przełożyć skrzydełka na górną półkę piekarnika. Należy uważać, aby się(...)przypaliły. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i pozostałym sosem

cool and minty
Ziemniaki pieczone z rokpolem 164

garnuszku roztop masło. Do ciepłego dodaj przeciśnięty czosnek oraz wszystkie przyprawy i zioła, wymieszaj. Obtaczaj każdego ziemniaka, trochę mikstury wlej też pomiędzy warstwy. Ułóż ziemniaki rozcięciami ku górze w naczyniu żaroodpornym.  Piecz w piekarniku w temp. około 200°C przez godzinę (w połowie  czasu posmaruj pozostałą miksturą - bo mam nadzieję, że trochę Ci zostało). Wyjmij

Delicious Place
Pałki kurze z niespodzianką, zapiekanka dla łasucha 183

rozprowadzić pod skórą. Pieczenie – dno żaroodpornego naczynia skropić oliwą z oliwek. Rozłożyć mięso. Zostawić miejsce na ziemniaki. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 C na 20 minut. Teraz już czas na ziemniaki, rozłożyć je naokoło mięsa. Ponownie piec 20 minut, ale zwiększyć temperaturę do 220 . Najlepiej piec z funkcją termoobieg. Cukinię pokroić w plasterki i delikatnie posypać solą

Kuchnia Pokoleń
z poprzedniego dnia ziemniaki z mozzarellą... 190

tartą bułką ziemniaki drobno pokroić w misce, wymieszać z przyprawą do ziemniaków, czosnkiem granulowanym, pokrojoną cebulą ziemniaki włożyć do naczynia, na wierzchu rozłożyć kulki mozzarelli piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ziemniaki piec około 40 minut, kroić porcje lekko przestudzonych ziemniaków, posypać zieleniną, można podać z maślanką - takie zapieczone ziemniaki z mozzarellą są najlepsze ugotowane dzień wcześniej, potrawa

W Mojej Kuchni Lubię
Steki z tuńczyka po prowansalsku / Tuna provencale 313

Jakoś mało na moim blogu ryb, chociaż bardzo je lubię więc muszę nadrobić te zaległości. Przedstawiam dziś rewelacyjny i bardzo szybki przepis na steki z tuńczyka po prowansalsku, czyli pieczone na pysznym gulaszu z papryką, cukinią, oliwkami i pomidorami, z dodatkiem aromatycznego tymianku i rozmarynu. Danie to robi się dosłownie w 30 minut, a jest bardzo zdrowe(...)przekładając plasterkami pomarańczy lub cytryny, dopraw pieprzem i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez około 8-10 minut, jeżeli lubisz różowe w środku, jeżeli lubisz go bardziej wypieczonego dopiekaj jeszcze przez 5-10 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp listkami bazylii i podawaj z chlebem lub pieczonymi ziemniakami . Smacznego! English version Tuna provencale (4 servings) Ingredients: 4 tuna steaks

karmelowy
Nuggetsy z kurczaka - bez tłuszczu i bardzo chrupiące 310

smaczne nuggetsy z kurczaka w wersji fit, bo panierka z płatków kukurydzianych, a do tego nie są smażone, ale pieczone w piekarniku ! A do tego idealnie sprawdzą się podane do tego pieczone ziemniaki, (przepis znajdziecie TUTAJ ), surówka z białej kapusty(przepis TUTAJ ) oraz sos czosnkowo-koperkowy (przepis na sos znajdziecie TUTAJ ) :) Nie przedłużając zapraszam po przepis

Gotuj z Mąką
Ziemniaki po szwedzku 181

Ziemniaki szorujemy, osuszamy, nacinamy jak najgłębiej (pomocna może być łyżka,na którą kładziemy ziemniaki, nacinamy). Masło roztapiamy, dodajemy posiekany czosnek, paprykę, sól, pieprz. Masłem smarujemy ziemniaki i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy do miękkości-czyli ok. 1,2 minut,co jakiś czas smarując przygotowanym wcześniej masłem. WSKAZÓWKI: Do podania ze smażonymi mięsami, oraz w towarzystwie dipów

Kopystką po garach
Babeczki ziemniaczane 196

czosnkiem, olejem. Doprawić pieprzem. • Wgłębienia w blasze na muffinki wyłożyć dwoma paskami papieru do pieczenia każdy. • Do wgłębień włożyć plastry ziemniaków lekko ubijając. • Przykryć blachę folią aluminiową. • Piecpiekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 40 minut

To co kocham
HOT DOGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM 226

dzielę na 8 części. Kładę na jedną plaster sera żółtego potem kładę parówkę i zawijam w rulon. Zaklejam końcówki.  Kładę na papier do pieczenia. Posypuję przyprawą z chilli do ziemniaków.  Wkładam do piekarnika na 20-25 min 200 stopni góra dół. Podaję z sosem czosnkowym i ketchupem.  Podaję na ciepło lub na zimno

Gotowanie Patki
jednogarnkowe danie z królikiem 234

Dodałam liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach. Zalałam bulionem. Wstawiłam na 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do temp. 200 º C. Dodałam podsmażone ziemniaki, wymieszałam. Temperaturę w piekarniku zmniejszyłam do 180 ºC . Piekłam jeszcze przez 1 godzinę

Darcia w kuchni