tego wystarczy słoik majonezu, łyżka i łosoś. Ale żeby nie było, dzisiaj będzie bardziej treściwie i efektownie. Będzie to doskonały pomysł na przystawkę,przekąskę, obiad jak kto woli. Do dzieła ... Składniki: 7 ziemniaków 2 cebule 4-5 łyżek mąki 1 jajko pieprz, sól 250 ml oleju do smażenia łyżka gęstej śmietany 18% 2 łyżki jogurtu naturalnego 150 g łososia
pieprzny smaczekZiemniaki to fenomenalne warzywo! Z tej niepozornej bulwy można wyczarować mnóstwo kulinarnych wariacji :) W sezonie letnim piekliśmy wieczorami pieczonki , a zimą zastępujemy ognisko żarem kuchennego piekarnika
W kuchni Katieinnego drobiowa. Raz w miesiącu serwuję rodzince na obiad smażoną drobiową wątróbkę z cebulą. Uważam, że to smaczny, szybki i tani obiad. Rewelacyjnie komponuje się jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, albo po prostu ze świeżą bagietką. Składniki: ok 1kg cebuli 600 g wątroby drobiowej łyżka sklarowanego masła do podsmażenia
Walijskie PichcenieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Klopsiki szwedzkie to znane danie podawane w restauracji sklepu Ikea. Różnią się tylko jednym – są o wiele lepsze
Marta Gotujeczytać książkę. Po 1,5 godzinie duszenia mięso było już gotowe do konsumpcji, było miękkie i wytworzył się pyszny pieczeniowy sos. Wystarczy tylko ugotować ziemniaki, kaszę lub kluski i zaserwować je na obiad. Dzięki Slowcooker przygotowałam idealny gulasz paprykowy bez pilnowania, zaglądania w garnek i mieszania, to była dobra decyzja wybierając go do testów. Slowcooker, czyli wolnowar wszystko robi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPierogi ruskie to jedno z najpopularniejszych dań wśród Polaków. Nasze pierogi są też znane w innych krajach, głównie tych, gdzie zadomowiła się Polonia. W mojej rodzinie
Przepisy AleksandryPrzepis wygrzebałam z notatnika mojej Mamy. Pamiętam, że to danie gościło na naszym stole, kiedy byłam jeszcze dość małym dzieckiem. Jeżeli macie ochotę na trochę inne
Przepisy AleksandryPodczas ostatniej wizyty w Makro moją uwagę przykuło stoisko z mrożonymi grzybami. Wyjęłam z lodówki paczkę borowików i nagle rozniósł się wokół mnie zapach lasu. Cudowny
Przepisy AleksandryCoś mnie wzięło na zupy z kluskami. Dzisiaj ponownie gości na blogu zupa z kaszą gryczaną, ale dodatek ziemniaczanych kopytek sprawia, że jest jeszcze lepsza. Polecam
Przepisy AleksandryPlacki ziemniaczane, kto ich nie kocha? Element każdej polskiej kuchni. Dzisiaj tez wam przedstawiam pomysł na placki, ale w wersji mojego męża, który wymyślił je sobie
Bernika - moj kulinarny pamietnikWczoraj nie byl moj najlepszy dzien, wiec I obiad ...pozostawial duzo do zyczenia- zapomnialam posolic np ziemniaki No ale nic Zapraszam na Duszona wolowine z warzywami Najpierw podsmazylam wolowine, pozniej ok 1.5h dusilam na wolnym ogniu Na ostanie 15 min dodalam brokuly I pieczarki. Doprawilam do smaku Podalam z ziemniakami I salatka z ogorkow konserwowych Milej I spokojnej niedzieli
Smaki Edytylodówki resztek lub pojedynczych porcji, np. mięsa, których nikt już nie chce zjeść. Przypomina sałatkę jarzynową, ale dzięki temu, że nie musimy czekać na ugotowanie ziemniaków, chyba, że ktoś takowe ma z poprzedniego obiadu, jedynie chwilę dłuższą zabierają jajka. Za każdym razem smakuje inaczej, każdorazowo dodaję inną wędlinę, mięso, czy to, co akurat w lodówce jest na zbyciu. SAŁATKA
W kuchni Karmel-itkiP rosty przepis na lekki, zdrowy i szybki w przygotowaniu lunch lub kolację - to lubimy :) . Dorada pieczona w folii z aromatycznymi warzywami, podana z rewelacyjnymi ziemniakami
SzczyptaSmaQgroszek. Być może dziwi Was dodatek ziemniaków w zupie z makaronem, jednak uważam, że te małe, młode ziemniaczki są lekkimi warzywami. Zresztą Włosi nie traktują ziemniaków jak my, nie podają ich jako dodatek do obiadu, więc myślę, że zgodziliby się z moja wersją ;) Dowolność dotyczy także wyboru pesto. Moje zresztą nie zostało zrobione z jednego zioła, a z wielu. Mój(...)zupa minestrone Składniki / na 4-5 porcji: 1 litr bulionu warzywnego 200 g makaronu nitki (lub innego makaronu do zupy, drobnego makaronu czy połamanego spaghetti) 10-12 małych młodych ziemniaków ok. 500 g ulubionych zielonych warzyw, np. szparagów, zielonej fasolki, groszku, bobu, cukinii, kalarepki, młodej kapusty, szpinaku, szczawiu, rukoli, cebulki dymki ( u mnie szparagi, fasolka, groszek, cukinia i kalarepka
Chilli Czosnek i Oliwahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pomysł mojej mamy, która właśnie tak - nie raz urozmaicała klasyczną babkę ziemniaczaną. Jest pyszna zaraz po upieczeniu
Di gotuje