Ciapkapustę jedliśmy po raz pierwszy. Jedliśmy u naszej przyjaciółki Oli - rodowitej Ślązaczki. Sama ciapkapusta smakuje wyśmienicie a z dodatkiem żeberek lub kotletów mielonych
Maminek kulinarnyBardzo rzadko robię zapiekanki i zdziwiło mnie, że wczoraj nabraliśmy na nią ogromnej ochoty. W lodówce były wszystkie potrzebne składniki, więc zabrałam się do dzieła. Poniżej
Przepisy AleksandryKocham dania, które się szybko przygotowuje, a jak już się je przygotuje, to nie trzeba nad nimi stać. Takie właśnie są dania z piekarnika. Gotowe składniki
Moja DelicjaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kluski ziemniaczane znam od dziecka. Moja babcia, która mieszkała w województwie kujawsko – pomorskim, często robiła te pyszne kluski i …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Czasem, gdy znudzą nam się ziemniaczki, makarony czy ryż przygotowuję kluski śląskie czyli gumiklyjzy. U moich znajomych spod Mikołowa, kluski …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Od dawna chodziła za mną lekka i sycąca zarazem zupa. Wybrałam zupę w kolorze białym, bo ten kolor nie często …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Od dawna wiem, że topinambur to samo dobro. Ale jak przekonać do niego młodych – tego nie wiem. Tym razem … Przeczytaj
My Blueberry CornerDziś, pierwszy raz w tym roku poranną herbatę piłam na balkonie. I choć widok jest częściowo na ruchliwą drogę, to udało mi się skupić zaspany wzrok
Gotuj z Blue RavenSkładniki: 1 kg karczku 2 cebule 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz słodka i ostra papryka kilka kropek sosu sojowego gałązka koperku 2 marchewki fasolka
Gaździnka warzyKtoś kiedyś zarzucił mi że nie ma na blogu nic z dziczyzny, postaram się to naprawić ale nie obiecuje że będzie tych przepisów dużo. Nie mam
Moje Małe CzarowanieSponsorem tego tygodnia jest… nie jedna literka, a całe słowo. CURRY. Dokładnie tajskie zielone. A jeszcze dokładniej, ze świeżo kręconej domowej, zielonej pasty curry. Zaczęło
slodkokwasnaplPyszna aromatyczna i pożywna zupa. Po męczącym dniu w pracy talerz takiej zupy to raj dla organizmu, polecam gorąco. Ja użyłam tutaj pomidorów świeżych ale te
Moje Małe CzarowanieNiniejszym sezon na szparagi uważam za otwarty! Polecam zupę, którą sama wymyśliłam, a jest odżywcza i naprawdę syta. W sam raz na obecną porę roku. Przepis
Przepisy AleksandryThot man pla to tajskie kotleciki rybne. Można przygotowywać je nie tylko z ryby, ale równie z mięsa kraba, krewetek albo mieszanki wszystkich tych składników. Są
Ostra na SłodkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlet de volaille to kotlet z piersi kurczaka nadziany masłem ziołowym, panierowany w mące, jajku i bułce tartej
Marta Gotuje