Jesień za oknem. Dziś mokro i ponuro. W takie dni warto przygotować jakieś kolorowe i apetyczne danie. Zdecydowałem się zaprezentować Wam moją kipiącą kolorami sałatkę z tuńczykiem. Jest zdrowa, treściwa i poprawia nastrój w pochmurne jesienne dni. Czekam na Wasze opinie i komentarze. Pozdrawiam :)Czas przygotowania: 20 min.Porcja dla 4 osóbKoszt przygotowania: 14,50 złSKŁADNIKI:200 g makaronu Ruote
kulinarnyJaBurak nie musi się prezentować wyłącznie jako starty dodatek do obiadu, czy być jednym ze składników barszczu ukraińskiego. Można z niego przygotować smaczną i zdrową przystawkę. Ja wykorzystałem buraka na carpaccio. Połączyłem go z aromatyczną rukolą i serkiem kozim. Jest pysznie :) Lubicie takie połączenie? Czas przygotowania: 15 minPorcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 8,00 złSKŁADNIKI
kulinarnyJaokazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych. Chciałbym Wam życzyć zdrowych, spokojnych świąt,pełnych nadziei oraz miłości,pogodnego nastroju,oraz najwspanialszych rodzinnych spotkań,wśród rodziny i przyjaciółi oczywiście mokrego poniedziałku :) Wielkanocne wydanie mojego sernika w aromacie limonki z polewą czekoladową. ZapraszamPrzejdź do przepisu
kulinarnyJaOstatnio zafascynowały mnie kasze. Wszyscy zdajemy sobie sprawę z ich zdrowych wartości odżywczych. Zacząłem eksperymentować z kaszą, której nigdy nie doceniałem. A jest nią pęczak. Połączyłem go z papryką, bakłażanem i czarnymi oliwkami. Do tego sos pomidorowy. Uzyskałem ciekawą i aromatyczną kombinację smaków. Lekkie, a zarazem energetyczne danie na niejedną okazję. Czas przygotowania: 40 min. Porcja
kulinarnyJanami, dlatego dziś przedstawiam Wam piernikową owsiankę, która mi bardzo smakowała. Zainspirowałam się przepisem, który znalazłam u Madame Edith.Przy okazji zapraszam Was też do wypełnienia ankiety o zdrowym odżywianiu i trybie życia,jeśli znajdziecie chwilę czasu i chęci. Po pewnym czasie stworzę na blogu podsumowanie! :) Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.Składniki(na jedną porcję):1,5 szklanki
Chocolate Stop TemptingDziś bez przepisu. Dziś wieczorem liczy się coś innego. Teraz jest czas na rodzinę, na rozmowę, uśmiech i pyszności podniebienia. Życzę Wam zdrowych wesołych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia. Pyszności na stole i prezentów zgodnie z waszymi pragnieniami. Sobie też czegoś życzę. Życzę sobie takich wspaniałych czytelników jak Was! Jesteście cudowni, dziękuję, że do mnie zaglądacie i obiecuję, że będę
Słodkie Przyjemnościzmora. Jeżeli chrupię jakieś orzechy, to nawet się z tego cieszę, gorzej jak są to batoniki, chipsy, albo jakieś jeszcze gorsze przekąski. Mówiłam Wam, że mam Noworoczne postanowienie - żyć zdrowo, jeść zdrowo :) Zamiast miseczki chipsów, idę do kuchni ( zajmuje mi to jakieś 3-5 minut więcej ) i szykuję sobie smaczną przekąskę, która wpłynie na mój organizm pozytywnie. Zamiast podjeżdżać jeden
Słodkie Przyjemnościchodzi o posiłki. Bo co jeść, gdy nie mamy możliwości nic sobie podgrzać albo ugotować? Proste - mieść w zanadrzu coś co wcześniej zrobiliśmy. Na przykład taką sałatkę jak ta. Zdrowa, pełna witamin i dodatkowo bardzo pożywna. Kto chce?Składniki :pomidor - dużymała sałata lodowasałata czerwonapapryka czerwona3 łyżki kukurydzy gotowanej - lub z puszki4 kromki pieczywa razowego + sólgarstka pestek słonecznika
Słodkie PrzyjemnościNowym Roku, chciałabym Wam życzyć zdrowia. I choć w dowodzie dopiero 23 lata, wiem, że będąc zdrowym można mieć wszystko - szczęście, miłość, pracę czy pieniądze. Dlatego, życzę Wam dużo zdrowia w tym 2014 roku! przy okazji z nowym rokiem, mam dla Was również nowy przepis na coś starego ;) co właściwie starym być nie musi. Bajaderki piernikowe, u mnie
Słodkie Przyjemnościpocząć kiedy wieczorową porą zachce się komuś czegoś słodkiego, a w związku z postanowieniem, w szafkach pustki? No jak to co, zrobić coś własnego, z małą ilością cukru, zdrowymi dodatkami i szybkim przygotowaniem. Na przykład takie małe, szybkie i smaczne ciasteczka sezamowe ze słonecznikiem, rodzynkami i miodem. Rodzynki można oczywiście zamienić na żurawinę a ziarna słonecznika wcześniej uprażyć. Choć
Słodkie PrzyjemnościDrodzy Czytelnicy,dziś krótko, bez przepisu.Chciałam Wam życzyć zdrowych, spokojnych i smacznych świąt w gronie najbliższych. Mało kalorycznych potraw Wielkanocnych i mokrego Dyngusa! Abyście chłonęli każdą chwilę spędzoną z rodziną i żebyście mieli okazję wypocząć i zregenerować siły na nowe, wiosenne wyzwania.Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam Wam w przygotowaniu tegorocznych wypieków. I że to co zjecie, pójdzie
Słodkie Przyjemnościminut. Dlatego musicie mi jeszcze trochę darować, już niedługo! Żeby nie było, że jestem takim pracusiem, powiem Wam w sekrecie, że jutro wpadnę na warsztaty, aby douczyć się o zdrowych słodkościach, a za tydzień odkryję smaki Europy we Wrocławiu na festiwalu Europa na Widelcu -> więcej informacji tu, więc dzieje się, dzieje. Dziś sezonowo. Rabarbarowo. W moim ulubionym przepisie
Słodkie Przyjemnościspróbować czegoś nowego? Ciasta z warzywami to w dzisiejszych czasach nic nadzwyczajnego. Buraczane, marchewkowe z cukinią czy ziemniakami. Ja jednak dziś, przygotowałam dla Was przepis z dodatkiem bardzo zdrowej i pożywnej dyni połączonej z musem jabłkowym i świeżą żurawiną. Ciasto jest puszyste, słodkie a zarazem przyjemnie kwaśne (za sprawą świeżej żurawiny) idealne do goździkowej czy cynamonowej herbaty. Jeżeli lubicie
Słodkie PrzyjemnościDzisiaj zapraszam na pyszną, sycącą i zdrową włoską zupę minestrone. Przygotowanie zupy zajmuje nie więcej niż godzinę. Moim zdaniem zupa ta jest doskonałą propozycją na prosty, szybki obiad, zarówno w ciepłe letnie dni, jak i w chłodniejszym czasie, gdyż doskonale rozgrzewa.Do przygotowania zupy użyłem:50 gram wędzonego boczku w plasterkach,150 gram zielonej fasolki szparagowej,3 łodyg selera naciowego
Wyprawy kulinarnewydzielanie soków trawiennych, tymianek posiada właściwości przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, zaś natka pietruszki korzystnie wpływa na krążenie, pomaga zwalczać anemię i usuwać toksyny z organizmu." (Opis: Ziarenkowo)- Kupić tą bezglutenową, zdrową mieszankę możesz tutaj: Klik.Powiedzcie sami, czy można nie lubić zup? Czy można nie rozkoszować się smakiem kremu? No nie można, nie ma na to mocnych! :) My uwielbiamy ten rodzaj
Wypisz Wymaluj