Mąka z ciecierzycy stała się ostatnio numerem jeden w mojej kuchni. Wcześniej używałam jej jako jednej z mąk bezglutenowych w moich mixach do wypieku placków, naleśników
Zdrowa Kuchnia Sowydomu mam. Syn Sączyślin i Sączysmark Starszy. Z dobrym kinem w parze idzie oczywiście dobre żarełko. Popcorn. Paluszki. Coca- Cola. Nie tym razem! To śniadanie w końcu. Musi być zdrowe. Tym bardziej, że zagilony Stwórca na horyzoncie. Postanowiłam go zarazić moją zmorą. I uleczyć zarazem. Pieczona owsianka. Podejście drugie. 6 łyżek płatków owsianych szklanka mrożonych truskawek
bastalenaRobiłam kiedyś, potem o rzodkwi zapomniałam, a ostatnio zakupiłam i dzisiaj była powtórka. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyNajpierw uwiodła mnie nazwa. Szakszuka. Sz...ksz... cudownie szeleszcząca w ustach:) A wczoraj reszta, czyli samo danie. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyDo tej pory naleśniki bezglutenowe robiłam zawsze (podobnie jak ciasta, chleby i inne wypieki) z samodzielnie przygotowanej mieszanki mąk bezglutenowych. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyMam na blogu już przepis na jajka faszerowane na ciepło, zamieściłam go jednak bardzo dawno; robię takie jajka bardzo rzadko, choć mój mąż upomina się o
Zdrowa Kuchnia SowyCrumble to jeden z moich ulubionych deserów. Z reguły robię z rabarbarem, ale dzisiaj zrobiłam z jabłkami, bo miałam na zbyciu. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyOd niedawna zaczęłam jeść na śniadanie coś zupełnie innego niż dotychczas. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowySzukam ostatnio przepisów na smaczne smarowidła kanapkowe. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy Nadal moim najczęstszym śniadaniem pozostaje kasza jaglana na słodko. Za każdym razem coś tam dodaję lub ujmuję i zawsze jest dobra i zawsze bardzo mi
Zdrowa Kuchnia SowyMiałam kilka śliwek, samotną morelę i garść borówek amerykańskich, jak również pomarańczę. Wszystko to wymagało jak najszybszego spożycia, bo czas dojrzałości się kończył. Niewiele myśląc wyjęłam
Zdrowa Kuchnia Sowypokarmów jakie może przyjmować człowiek. Mają w sobie mnóstwo witamin i minerałów. Są źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Ponadto sprzyjają odchudzaniu i pomagają zachować zdrowa sylwetkę. Jajko zjedzona na śniadanie dostarcza organizmowi niezbędnych wartości odżywczych na cały dzień, dlatego też jedzmy jajka! Ilość porcji: 1 Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 3 jajka 3 plasterki żółtego sera
Kolizje SmakówTen deser kojarzył mi się (do tej pory) z czymś bardzo skomplikowanym i wyrafinowanym. Więc się nie brałam za niego, bo nie lubię sobie komplikować takich
Zdrowa Kuchnia Sowypełną pomysłów. Przerwa przydała się na podładowanie akumulatorów. Ruszam pełną parą! A zaczynam od śniadania. Toż to przecież najważniejszy posiłek w ciągu dnia. A jeśli śniadanie, to może z jajeem?!? Zdrowo, pożywnie, a przede wszystkim szybko. Na blogu były już propozycje jajka sadzonego. Dzisiaj kolejna. Tym razem wsadzone. I z pesto. Ciekawi? Jajko (w)sadzone z pomidorowym
bastalenaMiałam jakiś czas temu tzw. fazę na zapiekane owoce posypywane różnościami: migdałami, poppingiem amarantusowym lub jaglanym, kaszką owsianą, siemieniem lnianym itp. Robiłam je bardzo często.Czytaj
Zdrowa Kuchnia Sowy