serowa przekąska sprawdzi się gdy nie macie dużo czasu na zabawę w kuchni a chcecie zjeść coś zdrowego i pożywnego. Ilość składników ograniczona jest do minimum, podobnie jak ilość czasu potrzebnego na przygotowanie. Mocno serowy smak możecie zrównoważyć dodatkiem grzanek lub sałatki
Milion Smakówniespodziankę komuś bliskiemu. Tosty z serduszkami to oryginalny i prosty sposób na naprawdę miłe "dzień dobry". A wnętrze to już kwestia wyobraźni - byle kolorowo. Ja przygotowałam wariant zdrowy - z chudym twarożkiem i szpinakiem, ale równie dobrze może to być dżem albo nutella
Milion SmakówIdealne danie zarówno dla miłośników zdrowego jedzenia jak i fastfood'u. Klasyczny wrap jaki można spotkać w wielu restauracjach, ale zamiast kurczaka jest falafel z ciecierzycy. To połączenie jest bardzo popularne na bliskim wschodzie - warto spróbować go we własnym domu
Milion Smakówwiele inspiracji - od prostych pomysłów po wyrafinowane cuda. Dziś przepis z cyklu prostych ale na finezyjne pewnie też wkrótce się skuszę :) Pierś kurczaka, kukurydza, zielony ogórek i imbir - szybko, zdrowo i ciekawie
Milion SmakówCoś zdrowego i lekkiego do przegryzania w ciągu dnia. Może być świetną alternatywą do tuczących i zapychających przekąsek, po które często sięgamy w sklepie dla zabicia głodu. Wiosna to dobry moment aby zmienić te przyzwyczajenia i sięgnąć po bardziej wartościowe produkty
Milion SmakówSzybki, prosty i zdrowy sposób na łososia. Dodatek pistacji i orzechów wspaniale komponuje się z rybą dodając daniu ciekawego posmaku
Milion SmakówZdrowy deser jaglany z musem truskawkowo-rabarbarowym to świetna alternatywa dla klasycznych śniadań czy też owsianki. Może stanowić także atrakcyjną przekąskę w ciągu dnia dostarczającą odpowiednią ilość energii dzięki owocom i pełnowartościowej kaszy
Milion SmakówPropozycja smacznego, dość łatwego do przygotowania obiadu uwzględniającego sezonowe, letnie składniki. Jeżeli macie ochotę na coś klasycznego i niewymagającego a jednocześnie zdrowego i pełnego smaku - to jest dobra opcja. Żeby uprościć przygotowanie całego dania - kurczaka i marchewkę marynujemy tą samą marynatą i pieczemy razem w piekarniku. W czasie pieczenia przygotowujemy sos kurkowy. Podajemy mięso pokrojone w grube plastry udekorowane sosem
Milion Smakówciasto jest dobrym kompromisem między ochotą na coś słodkiego oraz chęcią zdrowego odżywiania się. Jeżeli macie taką możliwość - wykorzystajcie świeże marchewki prosto z ogrodu. Ciasto przygotowałam na bazie mąki pszennej wymieszanej z orkiszową, na osłodę - tylko ksylitol. Dla aromatu - zmielony cynamon. Ciasto będzie Wam smakowało do kawy ale dzięki zwartej konsystencji możecie śmiało zapakować kawałek na przekąskę do pracy
Milion Smakówpieką się dość długo (u mnie godzina i 15 minut). Do towarzystwa dla buraczków wykorzystałam sparzony jarmuż i roszponkę a na urozmaicenie smaku - ser kozi w roladce. Wyszło zdrowo i pysznie - czyli tak jak lubię
Milion Smakówmnie zabraknąć ciasta dyniowego oraz marchewkowego, które zawsze kojarzą mi się z tą porą roku. Poniższy przepis to połączenie tych dwóch pysznych deserów. Całość wyszła przepysznie, korzennie, lekko oraz zdrowo, a to za sprawą zamienników mąki pszennej na gryczaną i migdałową, oleju kokosowego oraz kawałków orzechów i migdałów. Koniecznie do wypróbowania
Milion Smakówrównież w naszej rodzimej. Ja postanowiłam wypróbować jej walory w bardzo prostym daniu - dodając mrożony groszek i świeże pomidory w połączeniu z sosem koperkowym. Jest to propozycja na szybki, zdrowy obiad lub kolację - naprawdę nie wymaga wysiłku a końcowy efekt jest bardzo smaczny
Milion Smakówdlatego może być podstawą pysznego dżemu. Do tego rabarbar jest doskonałym źródłem błonnika, witamin A, C i E, kwasu foliowego, potasu, wapnia, fosforu oraz magnezu. Tak więc wyjdzie nam zdrowy i naprawdę smaczny dżem, zwłaszcza jeśli dodamy do niego ciekawe nuty smakowe - wanilii i przypraw z ouzo
Milion Smakówminerałów, m.in chlorofil, witaminę K i C, karotenoidy, kwas foliowy, wapń, żelazo i fosfor. Chroni przed nowotworami i chorobami układu pokarmowego. Polecam, jest zdrowy i bardzo smaczny Post Makaron z jarmużem i suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujewnikają w pory, dlatego najlepszą metodą przygotowania tego peelingu jest jego własnoręczne wykonanie. Kawę mielimy do konsystencji grubego proszku, ziarenka nie mogą być zbyt grube aby nie powodowały uszkodzeń zdrowego naskórka. Następnie mieszamy je z olejem naturalnym do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Nakładamy na oczyszczone ciało i wykonujemy peeling okrężnymi ruchami. Masaż wykonujemy do chwili zaróżowienia się skóry. Następnie dokładnie
upichcona