Power food – zdrowy deser z nasion chia, tym razem w wersji blendowanego, czekoladowego puddingu. Jeśli jeszcze nie jedliście tych małych, czarnych nasionek w takiej postaci, spróbujcie koniecznie. Ten deser można przygotować na dwa sposoby –szybko gotowany lub surowy. W przypadku wersji raw zalewamy podaną ilość nasion odpowiednią ilością zimnego lub gorącego mleka wymieszanego z kakao i cynamonem i bardzo dynamicznie
Karo in the Kitchentylko wyrób tiramisopodobny. Nie uznaję półśrodków, nie dam Wam recepty na coś, co mi po prostu nie smakuje i czego robienie mija się z celem. Umówmy się, że jemy zdrowo, a to znaczy zróżnicowaną i zbilansowaną dietę. Naprawdę, gałka lodów czy porcja deseru jeszcze nikogo nie zabiły. Jeśli dbacie o linię zadbajcie też o przyjaciół – po prostu podzielcie się deserem
Karo in the Kitchendużego przełożenia, na końcową ceną oferowanego produktu). Jeżeli chcemy do masła dodać jakieś dodatki, to proponuję aby był to miód, który sprawi że produkt będzie słodszy, ale nadal równie zdrowy. składniki 350 g migdałów szczypta soli ewentualnie 4-5 łyżek miodu Sposób przygotowania Orzechy przesypujemy na patelnię, oprószamy szczyptą soli i prażymy (uważając aby nie przypalić orzechów
Miód i pieprzmnie smak tropików - morele suszone Owocowy Raj - naturalny sok z żurawiny Owocowy Raj -brzoskwinia -zielone winogrono -chipsy naturalne niesłodzone kokosowe -mięta -miseczki waflowe Z podanych składników skomponuj deser lodowy, zdrowy, smaczny, orzezwiający.Polej sokiem z żurawiny. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniLekkostrawny obiad, szybki w przygotowaniu, zmieści się nawet w najbardziej zapchanym grafiku. Leczo wegetariańskie to moja propozycja na letni, zdrowy i niskokaloryczny obiad. Bardzo łatwe w przygotowaniu, a sezon na warzywa w pełni, więc koniecznie wypróbujcie ten przepis! Składniki: 6 papryk w różnych kolorach 1 cukinia 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 papryczki chili 200 g pieczarek
Smakowity Blog Kulinarnysobie marchewkę, ziemniaki i cebulę. Jednak tego charakterystycznego posmaku dodaje jej kmin rzymski (nie mylić z kminkiem!). Jeżeli jeszcze Wam mało podkręćcie smak pokruszonym serem feta. Pysznie i zdrowo
Milion SmakówChyba nie ma osoby, która nie słyszała o orkiszu. Czym więc jest ten orkisz i dlaczego jest taki zdrowy? Tak w skrócie tylko napiszę kilka faktów i ciekawostkę. Wiecie, że orkisz był spożywany już w starożytności? Tak kiedyś był posiłkiem gladiatorów i zawodników igrzysk. Z faktów napiszę, że ziarno orkiszu zawiera o 17% więcej białka niż ziarno pszenicy, jest bogatsze
Blondynka Gotujeprzypomina smakiem polskie leczo, ale jest trochę inne. Przytachałam przepis z Regionu Piemonte. Spod Turynu. Piemontczycy mają fazę na cukinię baby, świeże warzywa oraz...na wino. Kochają dobrze i zdrowo pojeść w towarzystwie i jakby mogli, to by jedli warzywa, warzywa,warzywa...I jedzą. Bo to kochają. Na ich stołach nie może zabraknąć dobrego wina. Wina dodają również...do tego
Z Kuchni Do KuchniZdrowy pomysł na pyszne śniadanie czy deser :) Ciacho wychodzi niezwykle mięciutki, dość wilgotne i idealnie słodkie. Kruszonka wyszła nieziemsko pyszna! Tak, to prawda nie przypomina typowej kruszonki, ponieważ nie ma charakterystycznych "zlepek". Ale były! :D Tylko podczas pieczenie całość się rozlała, tworząc taką jakby słodką migdałowo-kokosową powłokę. Mimo wszystko kruszonka wyszła niesamowicie przepyszna i świetnie wkomponowuje się
Zdrowie na języku :PSycący dla małego brzuszka, zdrowy i mocno owocowy- zapraszam na miseczkę ryżu! :-) Prosty przepis na sycący posiłek, który można przygotować już dla najmłodszych, kilkumiesięcznych szkrabów. Prosty posiłek, ale wiem z własnego doświadczenia, że jak się jest świeżutką mamą, to czasami zapomina się właśnie o tych najprostszych. Zatem, przygotowujemy! SKŁADNIKI: - 1/2 szklanki ryżu białego - szklanka wody - 5 miarek mleka modyfikowanego - garść
Wielopokoleniowowszystkiego należy ugotować makaron wg przepisu i po odcedzeniu dodać go do warzyw na patelni. Wymieszać i utrzymywać ciepło. Mimo obszernego opisu, obiad szybko się robi. Smakowo i wyjątkowo zdrowo. Każdy może poczuć się jak profesjonalny kucharzyna i poukładać z gracją wszystkie gotowe produkty na talerzu. Najpierw makaronowe warzywa, na to filet rybny i polecam zwieńczyć tą piramidę żywieniową awokadową
Karczma Honoriettynajdzie Nas ochota na niezdrowego fastfoodowca, to zastanówmy się dwa razy nim nasze nogi zaprowadzą Nas do lokalu, gdzie produkcja żywności jest taśmowa. Albowiem nigdy nie wiemy co znajdzie się Naszej kanapce i zapewniam Was, że gdy raz zrobicie sobie burgera w domu, to już nigdy nie będziecie nęceni wizją reklamowej buły. Składniki: Bułka pełnoziarnista lub np. kukurydziana Mięso mielone
Karczma HonoriettyPrzepyszny chałwowy smak zawdzięczają dodatkowi Tahini - aksamitnej paście z prażonych ziaren sezamu. Można ją już bez problemu kupić w dobrze zaopatrzonych sklepach i supermarketach. Warto, bo sezam jest bardzo zdrowy i zawiera dużo wapnia. Jeśli lubicie chałwę z dodatkami, do lodów można dodać rodzynki, orzechy, jak kto lubi :-) Skusicie się? Polecam! Składniki na 1000 ml lodów: 400 ml schłodzonego mleka
maniapieczeniaastanawialiście się kiedyś w jaki sposób zdrowo i smacznie nakarmić czteroosobową rodzinę za dychę? I czy jest to w ogóle wykonalne? Okazuje się, że tak. Do takich wniosków doszedłem po warsztatach z chłopakami z Gdyńskiego bistro Feed My Soul , które odbyły się podczas See Bloggers . Krzysztof Szczęsny zdradził nam swój sekretny (od teraz trochę mniej) przepis na pesto
Food SquareKilka dni temu moja przyjaciółka miała urodziny. Na uczelni otrzymała ode mnie muffinkę kokosową właśnie. Jest wegetarianką, stara się zdrowo odżywiać, więc zminimalizowałam ilość składników pochodzenia zwierzęcego ;). Pyszne i proste! MUFFINKI KOKOSOWE Składniki: - 3 szklanki mąki - 1 szklanka cukru pudru - szczypta soli - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 100 gram wiórków kokosowych - puszka mleka kokosowego - 200 gram margaryny do pieczenia (opcjonalnie
Życie zamknięte w smaku