Zielone szparagi w cieście francuskim 188Składniki: 1 op. szparagów 1 op. ciasta francuskiego 1 op. szynki włoskiej lekko wędzonej-najlepiej prosciutto cotto 1 kulka mozzarelli lub 1 kubek tartego sera dojrzewającego
Luźna Kuchnia
Naleśnikowa Quesadilla 417Składniki: 2 jajka 2 kubki mąki 4 kubki gazowanej wody mineralnej 4 łyżki oleju sól pieprz 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 pęczek szczypiorku 2 średniej wielkości
Luźna Kuchnia
polędwiczki w miodzie i warzywach 276Składniki: na 4 porcje: 2 polędwiczki wieprzowe 2 czerwone papryki 4 łyżki oliwy z oliwek Extra Vergine Monini Delicato lub Classico 1 szalotka 2 średniej wielkości
Luźna Kuchnia
Zielone Tortille 268Składniki: na 24 porcje 8 placków tortilli 25 dkg sera żółtego 3 filety z kurczaka 1 sałata lodowa 1 dojrzałe owoce awokado 1 ogórek zielony 2
Luźna Kuchnia
Filety z kaczki w sosie jabłkowo- żurawinowym 234Składniki: na 4 porcje 4 filety z kaczki 6 dużych jabłek 1 kubek suszonej żurawiny cynamon 1 kubek cydru lubelskiego przygotowanie: filety z kaczki
Luźna Kuchnia
Polędwiczki wieprzowe z sałatką z pieczonych buraczków 249Składniki: 1 średniej wielkości polędwiczka wieprzowa 3- 4 buraki 1 czerwona cebula 8 łyżek sosu sojowego 8 łyżek czerwonego octu winnego pieprz słodka papryka 5 łyżek
Luźna Kuchnia
Miodowe Pałeczki z kurczaka 643Składniki: 8 pałeczek z kurczaka( podudzi) 2 łyżki kurkumy 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki 8 łyżek oliwy z oliwek 4 łyżki octu winnego
Luźna Kuchnia
Faszerowane Kieszonki 264Składniki: na 6 porcji 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka 1 op świeżej rukoli 1 op sera feta 1 kubek tartego sera twardego dojrzewającego pieprz słodka
Luźna Kuchnia
Zapiekanka Ziemniaczana Z Sosem Serowym 273Składniki 6- 8 średniej wielkości ziemniaków 1 cebula 1 czerwona cebula sól pieprz 3 łyżki słodkiej papryki 0,5 kubka słodkiej śmietany 30% pęczek szczypiorku
Luźna Kuchnia
Schab z nieTYPOWĄ salsą i clafoutis z fetą 233Choć Clafoutis to tradycyjny podawany na ciepło, oprószony cukrem pudrem francuski deser, pochodzący z regionu Limousin we Francji od XIX wieku pieczony z
Luźna Kuchnia
Zupa KREM z Porem i Parmezanem 194składniki: na 4 porcje 2 pory 1 kubek tartego parmezanu 0,5 kubka śmietany 30% 2 litry rosołu z kury 1 serek topiony typu emmentaler lub
Luźna Kuchnia
Odżywczy zielony shake 229Grasz w zielone ? Masz zielone ? Ja mam :D Mam zdrowy, odżywczy shake z banana, awokado i szpinaku. Połączenie zaskakujące, ale bardzo smaczne. To porcja energii w jednej szklance. Składniki: 1 banan 1/3 dojrzałego awokadu garść liści szpinaku 150 ml mleka 2% kilka kropli soku z limonki lub cytryny Wykonanie: Banana i awokado obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Szpinak umyć. Wszystkie
kolorowotorcikowo
Banany- na dobry humor i nie tylko. 165Banany- na dobry humor. Mają delikatny miąższ,który jest bardzo łagodny dla przewodu pokarmowego,bardzo rzadko wywołuje alergie. Banany są źródłem tryptofanu ( podobnie jak indyk
Przepisy i porady kulinarne
Mleko sojowe - obniża poziom złego cholesterolu. 147Mleko sojowe - doskonałe na obniżenie złego cholesterolu. Aby otrzymać to mleko, nie trzeba doić żadnego zwierzęcia. Mleko sojowe to płyn pochodzenia roślinnego,wytwarza się je
Przepisy i porady kulinarne
Truskawki - smak lata. 173Truskawki - smak lata. Truskawki zawierają znacznie więcej witaminy C niż cytryna czy inne owoce cytrusowe. Wystarczy zjeść 20 truskawek dziennie,aby zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na
Przepisy i porady kulinarne