zdrowe obiady - 4385 przepisów (strona:185/293)

Krzepiąca zupa 160

przyjaciele wyczekiwali na obiad wiedząc, że to będzie coś wyjątkowego. Jednak często te pomysłowe dania wymagają mnóstwa pracy i pieniędzy, a efekt końcowy może i jest wspaniały, ale niekoniecznie...sycący. A po długim, wyczerpującym dniu wszyscy chcą czegoś, co pokrzepi i wypełni burczący brzuch błogim spokojem. Jak więc wyczarować coś z niczego, najlepiej zdrowego, dodatkowo w miarę ładnego i gotowego

Gotowanie to kochanie
Rolada indycza z suszonymi pomidorami i plackami z kuskusu 175

się niebanalny obiad, zarówno na niedziele jak i od święta. Podobne rolady już robiła tutaj , można tam zresztą zobaczyć jak wytrybować udziec i jak go zwinąć. Co do nadzienia to możecie użyć tego co macie w lodowce albo lubicie. Wszystko zależy do waszego smaku i pomysłowości. Poza tym warto jeść indyka, bo zdrowe, chude i pyszne mięso. Smacznego

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem 329

grubsza posiekany dodać do sosu. Kiedy straci na objętości, włożyć kuleczki z cieciorki i delikatnie przemieszać. Można podawać, smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Na specjalne okazje , Obiad Tagged: cieciorka , pomidory , szpinak , twaróg

https:KKuchniaMniam
Magiczna, błyskawiczna, ezoteryczna potrawa, sos, przystawka na karnawałową imprezę 305

Ok, więc twoja sytuacja przedstawia się następująco . Zostałaś zaproszona na imprezę karnawałową , ale musisz przynieść se sobą jakąś, własnoręcznie zrobioną, imprezową przystawkę . Mogłabyś przynieś starą, dobrą

Jem więc Jestem
Zupa krem ze świeżych pomidorów z kuskusem i ziołami 213

Sezon pomidorowy w pełni,więc mamy w sklepach duży wybór przepysznych pomidorów i do tego bardzo tanich,więc możemy zrobić zupę pomidorową zupełnie inaczej niż zwykle

Swojskie jedzonko
Wzmacniająca sałatka z roszponki i jabłka 159

Takich sałatek nigdy za dużo. Kilka składników, jakieś połączenie w postaci dressingu i sałatka ląduje na talerzu. Polecam jako dodatek do obiadu ale jako sałatka na

Moje Małe Czarowanie
Sałatka gyros-kebab w wersji fit 183

Popularna sałatka gyros-kebab w wersji odchudzonej, bez majonezu i z makaronem razowym. Nada się świetnie nie tylko na imprezy okolicznościowe, ale również na obiad lub

Passions hobbies life
Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe placuszki z cukinią i selerem 194

smaczny. Dziś propozycja obiadu dla całej rodziny. Drobiowe placuszki są jednymi z moich ulubionych. Przygotować możemy je na setki sposobów.  U nas dzisiaj moje ulubione połączenie z cukinią i selerem, a dla zaostrzenia smaku dodałam zieloną cebulkę. Placuszki owe zostały upieczone bez tłuszczu na blaszce w piekarniku co dodatkowo zwiększa ich atuty poniedziałkowe ;) Jemy zdrowo i smacznie :) Drobiowe placuszki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Czerwona potrawka z ryżem i warzywami 252

Ostatnio coraz bardziej ciągnie mnie do ryżu, zwłaszcza czerwonego i brązowego, a więc postanowiłam przygotować coś co zadowoli moją ”chcicę” i jednocześnie będzie pyszne

madamekuchnia.wordpress.com
Aromatyczna tarta z burakami 188

Końcówka wiosny zobowiązuje do wykorzystywania różnych zasobów piwnicy i szafek. U nas wciąż sporo buraków czerwonych. W lodówce znalazł się kawałek zapomnianego, ale wciąż zdrowego chrzanu

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowe duszonki 179

Kto powiedział, że jesień lub zima nie są najlepszą porą na duszonki? Oczywiście, że SĄ :) Może nie na takie prawdziwe, duszone w żeliwnym garze na ogniu

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Linguine z grzybami shitake i szparagami 160

Witajcie kochani :) Dzisiaj w menu: Proponujemy proste danie z makaronem linguine.  Niezwykle smaczne i meeega proste. Takie szybkie danie jak nie mamy pomysłu i czasu

vegetanie
Makaron żytni z pesto z rukoli, suszonymi pomidorami, ricottą i kaparami 171

Ostatnio znalazłam na półce sklepowej ciekawą nowość - makaron z żytem. Według producenta zawiera on 51 % pełnoziarnistej mąki żytniej, a resztę stanowi mąka pszenna również pełnoziarnista. Muszę

Chocolate Muffin Blog
Nadziewana kalarepa 210

wykorzystać je na obiad, obrałam, wykroiłam zdrewniałe części, krótko obgotowałam i były już gotowe do nadziewania farszem z mięsa mielonego, marchewki i natki pietruszki. Wydrążone części kalarepki zamroziłam, wykorzystam je do zupy. Podczas duszenia kalarepek powstał delikatny sos, doprawiony, zagęszczony i posypany świeżym koperkiem idealnie dopełnił danie z kalarepą. Całość wyszła bardzo pyszna i zdrowa. Składniki: kilka kalarepek

na moim stole...

Proponowane wyszukiwania