Piec 20 minut. Natkę pietruszki umyć i posiekać. Z wysuszonych gałązek tymianku skruszyć na wierzch zapiekanki liście (gałązki wyrzucić). Zapiekankę nakładać na talerze i posypać natką pietruszki. Uwagi: Jeżeli nie posiadacie czarnej rzodkwi, to możecie zastąpić ją burakami lub ziemniakami. #krakus, #smacznieiszybko
Passions hobbies lifePołączenie boczku z kurkami i jajkiem może być pomysłem na wiele potraw. Zarówno tłustą sałatkę z ziemniakami, jak i Carbonarę w nowej odsłonie. Z tych składników byłby również świetny quiche czy tarta lub zwyczajna i banalna zapiekanka. Ja postawiłam dziś na orkiszową pizze. Proste połączenie, które można zastosować w wielu daniach. U mnie tym razem w taki sposób. A wiesz
Mango PapajaAromatyczna zapiekanka z kurczakiem i warzywami. Mięso jest obłędne w smaku. W ustach pozostaje posmak wędzonej papryki i pomarańczy. Marchewka i ziemniaki nadają słodyczy całemu daniu. 300 g filetu z piersi kurczaka 1 łyżeczka pieprzu pomarańczowego Przyprawa do kurczaka 0,5 łyżeczki wędzonej papryki 6 ziemniaków 2 marchewki 150 g sera Sól Natka pietruszki Olej do formy Ziemniaki oraz marchewkę
VioletoweKucharzenieBardzo sycąca i wyraźna w smaku zapiekanka oraz doskonały sposób na wykorzystanie zamrożonego kalafiora, który zalega w zamrażalniku. Najlepiej smakuje podana z jakąś kwaśną surówką lub po prostu z piklami - np. marynowaną dynią lub sałatką szwedzką. Można ją również podać na drugi dzień - podgrzaną w piekarniku lub podsmażoną na patelni, na niewielkiej ilości oleju. Podgrzewając na patelni najlepiej(...)żaroodpornego posmarować smalcem lub olejem. Na dno ciasno ułożyć ziemniaki, posypać koperkiem i posolić. Na ziemniaki ułożyć szynkę, na szynkę kawałki kalafiora. Zrobić sos. Roztrzepać jajko. Dodać odrobinę soli, pieprzu i pełną łyżeczkę tartej gałki muszkatołowej. Dolać śmietanę i porządnie wymieszać. Polać zapiekankę. Na wierzch pokruszyć twaróg i lekko ugnieść całość. Przykryć pokrywką lub okryć folią aluminiową
Ze smakiem bez glutenuBardzo dobry i szybki obiad. Wszystko razem warzywa, zioła i mięso. Polecam było pyszne. Ziemniaki umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i osuszyć
Kuchnia Pokoleńpoczytacie pod linkiem Zapomniane warzywa . Nasze babcie jadały brukiew na co dzień bo zastępowała im ziemniaki a była do tego tania. Brukiew to warzywo z rodziny kapustnych. Ma mnóstwo dobrych składników dla naszego organizmu i warto ją zajadać, a do tego jest smaczna. Zapiekanka o której mowa pojawia się na stole wigilijnym u Finów. Dzisiejsze danie smakuje samo w sobie
Moje Małe CzarowanieObiad fantastyczny. Zrobiłam z ziemniakami dla mojego męża, ale można zrobić bez nich. Będzie wtedy idealnym obiadem dla osób które chcą zgubić kilogramy. Można to danie
Kuchnia PokoleńDzisiaj nieco odchudzona wersja zapiekanki chłopskiej. Normalnie tworząc takie danie, pomimo procesu pieczenia, i tak większość składników najpierw trafiłoby na patelnię. Oczywiście to dodatkowe kalorie no
PichceniomaniaSkładniki: 4 filety miruny u mnie mrożona 4-5 ziemniaków sałatkowych o zwartym miąższu ½ pora 1 cebula 3/4 szklanki słodkiej śmietanki 18% 2 łyżki oliwy 1
Wanilia i KardamonSyty i wydajny obiad dla tych, którzy lubią ziemniaki. Składniki ok. 1 kg ziemniaków 0,5 kg mięsa mielonego 0,5 kg pieczarek 2 duże cebule 1 puszka krojonych pomidorów 100 ml … Czytaj dalej Zapiekanka ziemniaczana
czarrna od kuchnimakrela najczęściej ląduje w paście kanapkowej. Z tej popularnej ryby możesz również wyczarować tani, pożywny i smaczny obiad. Polecam zapiekankę, bez jajek, kubka śmietany, prostą do przygotowania, o wspaniałym smaku i aromacie dymu wędzarniczego. Składniki: 250 g szpinaku 800 g ziemniakow 1 duża wędzona makrela 1 cebula 1 ząbek czosnku mleko lub śmietana 1 łyżka masła sól, pieprz gałka muszkatałowa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!100g świńskich uszu wędzonych krojonych, 800 g ziemniaków, 600 g kapusty włoskiej, 2 cebule, ziele angielskie, listek laurowy, pieprz czarny ziarnisty, tłuszcz do smażenia (najlepiej gęsi
królestwo garówśrodowy poranek mam dla Was przepis na pyszną zapiekankę z ziemniaczkami. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje ze szklanką zsiadłego mleka lub kefiru. SKŁADNIKI: 1/2 kg młodych ziemniaków, 20 dag cienkiej kiełbasy, 1 cebula, 1/2 pęczka koperku, sól, pieprz, 2 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki obieram i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzam. Ziemniaki kroję w plastry. Cebulę
Tradycyjna kuchnia Kasikostkę i wyłożyć na ziemniaki. • Brokuły lekko obgotować w posolonej wodzie z łyżeczką cukru – nie stracą koloru. • Ułożyć warstwę brokułów na kurczaku. • Śmietanę wymieszać z solą i pieprzem, polać brokuły. • Ser żółty porwać na kawałki i posypać na brokułach. • Zapiekankę piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C
To co kochamBardzo lubię pałki z kurczaka zapiekane z warzywami, wrzucam do takiej zapiekanki to co mam akurat w domu i takie połączenie się sprawdza, bo za każdym razem wychodzi inne danie. Do tego jedzonka wystarczy zrobić surówkę z sezonowych warzyw i wychodzi nam bardzo smaczne i sycące danie obiadowe. Do zapiekania jest idealna brytwanna firmy Hendi ze stali nierdzewnej, ponieważ doskonale(...)przyprawą do ziemniaków solą i pieprzem. Cebulę kroimy w półplaster ki i rozkładamy na ziemniakach. Cukinię kroimy w plasterki i rozkładamy na cebuli. N a cukinii układamy zamarynowane pałki z kurczaka. Pomiędzy pałki układamy cząstki kalafiora. Po wierzchu posypujemy groszkiem i marchewką z puszki. Zapiekankę przykrywamy folia aluminiową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ponad godzinę
Kuchnia u Bietki