zapiekanka z patelni - 3013 przepisów (strona:127/201)

Zapiekane roladki 128

Propozycja na zapiekankę warzywną   Składniki 100 g zielonej fasolki (świeżej lub mrożonej) 1/2 pęczka marchwi 1 pęczek cebulki dymki 1 fenkuł (koper włoski) sól 1 cebula 250 g wędzonego boczku 100 ml śmietany 100 ml mleka 200 g serka topionego gałka muszkatołowa tłuszcz do formy Przygotowanie   Marchewki obrałem i pokroiłem wzdłuż na 4 części. Fasolkę opłukałem , odciąłem końcówki(...)durszlak i osączyłem. Obrałem cebulę na sos. Boczek pokroiłem na cienkie plasterki (1 trochę grubszy do pokrojenia). Cebulę i jeden plasterek boczku pokroiłem w drobną kostkę , przełożyłem na patelnię i zeszkliłem na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodałem śmietanę z mlekiem , wymieszałem , zdjąłem z ognia i przestudziłem. Ser rozdrobniłem , dodałem do składników na patelni i mieszałem aż do jego rozpuszczenia. Sos przyprawiłem

R'n'G Kitchen
Zapiekanka z kaszy gryczanej 105

  Składniki: 100 g kaszy gryczanej prażonej 250 g cukinii 1 cebula 250 g sera feta 1 jajko 30 g masła (+ masło do natłuszczenia formy) 1/2

Qchnia po prostu
Frittata z cukinią i szparagami 135

Składniki: 2 nieduże cukinie 1 pęczek szparagów 5 jajek 1 cebula 90 g sera feta  120 g pomidorów koktajlowych 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego

Qchnia po prostu
Tort nalesnikowy bolognese 121

W domu padło hasło "zjadłabym naleśniki", więc się pytam "z czym?". "Wymyśl coś" odpowiedziała córka.. no to wymyśliłam. Tort

Bernika - moj kulinarny pamietnik
ZAPIEKANE OMLECIKI Z NIESPODZIANKĄ 182

 Łatwy , smaczny posiłek dla całej rodzinki.Zapraszam.Grzyby suszone możemy zastąpić np.grzybkami shitake. Omlety: ******************** 8 łyżek mąki pszennej 4 jajka 1/2 l.mleka lub wody szczypta soli masło

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tarta z bundzem i kurkami 118

1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 125 g masła 2 żółtka szczypta proszku do pieczenia masa serowa 200 g sera góralskiego bundz 2

Gotowanie jest łatwe
Naleśniki z masłem orzechowym i bananami 234

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam masło orzechowe z bananami, albo czekoladą.. tak wiem połączenie mega kaloryczne:) Jednak z dawką ruchu na świeżym powietrzu

Kuchnia Pełna Pasji
Faszerowany bakłażan, danie wegetariańskie 134

Dla mnie bomba, smaki super ze sobą współgrają. Bardzo mi smakowało i na pewno będę robiła to częściej. Przygotowanie bakłażana – umyć i przekroić na pół

Kuchnia Pokoleń
Zapiekane krokiety z cukinią i mięsem mielonym 273

Przepis na naleśniki zapiekane z sosem pomidorowym, z farszem mięsno-warzywnym. Składniki: Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jaja łyżka oleju szczypta soli

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekane kokardki 259

Składniki na 2 porcje: 0,5 op. makaronu typu farfalle, czyli kokardki lub penne- rurki 2 średnie piersi z kurczaka 1 op. kuleczek mozarelli GMO free

Luźna Kuchnia
Prosta zapiekanka ziemniaczana 333

składniki* 50 dag łopatki wieprzowej* 50-70 dag najlepiej małych ziemniaków* 3 średnie marchewki* 2-3 cebulki ze szczypiorem ( mogą też być sama cebula tylko więcej

Mix smaku
Zapiekanka gyros / Gyros Casserole 136

kroi i mniej się rozpada. Zapiekanka gyros z kurczakiem i ziemniakami to pyszne, proste i stosunkowo szybkie danie dla całej rodziny. Naprawdę trudno się jej oprzeć! Smacznego:) Przepis na zapiekankę gyros: 5-6 dużych ziemniaków, 500 g piersi kurczaka, 500 g pieczarek, czerwona cebula, czerwona papryka, poł kapusty pekińskiej 250 g żółtego sera, 70 ml mleka, 200 ml śmietanki, przyprawy(...)cytryny i olejem. Wymieszać. Pokroić paprykę, pieczarki i cebulę. Poszatkować kapustę.  Mięso smażyć do zarumienienia, dodać paprykę i cebulę. Smażyć całość do miękkości. Odłożyć. Na tę sama patelnię wrzucić kapustę, smażyć kilka minut, aż delikatnie zmięknie. Posolić. Na patelnię dodać pieczarki, smażyć do miękkości. Pokroić ziemniaki w cieniutkie plasterki.  Zagotować mleko i śmietankę. Doprawić do smaku, dodać około

Lekcje w kuchni
RABARBAR pod ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ z IMBIREM 122

Zainspirowana zapiekanką podpatrzoną u Gordona Ramsaya przedstawiam Wam dziś fantastyczny deser, bądź też jeśli wolicie śniadanie na słodko. Rabarbar zapiekany z marynowanym imbirem pod kruszonką z orzechów laskowych zaskoczy Wasze podniebienia i sprawi, że odkryjecie nowy wymiar kwaśnych, różowych łodyg. W składzie są też moje ukochane śniadaniowo płatki owsiane. Zobaczcie sami i koniecznie wypróbujcie! RABARBAR pod ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ z IMBIREM(...)owsianych górskich Do podania: 200g jogurtu naturalnego drobno starta skórka z 1/2 cytryny Rabarbar dokładnie oczyścić, następnie pokroić na 4-5cm kawałki i wymieszać z cukrem waniliowym. Rozgrzać patelnię z grubym dnem, wrzucić rabarbar i wlać 2 łyżki wody (żeby rabarbar się nie przypalił) i dusić przez kilka minut pod przykryciem, ale niezbyt długo, żeby kawałki się nie rozpadły

Dietolog
Zapiekany gyros - mini zapiekanki gyros 218

Mini zapiekanki gyros w porcji na raz. :-) Jadamy je na obiad, ale na zimno też okazały się na smaczne, więc jeśli macie kilka naczyń żaroodpornych, możecie postawić je na imprezowym stole. Oprócz tego, że ładnie się prezentują są też smaczne, bo kto z nas nie lubi gyrosa? Poniższy przepis jest na 4 małe naczynia.  500g filetów z kurczaka(...)ogórki kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Keczup i jogurt grecki mieszamy ze sobą robiąc sos. Filety posypujemy obficie przyprawą gyros i podsmażamy na rozgrzanej patelni. 2. W naczyniach układamy kolejno: ryż, warstwa sosu, papryka, ogórek, kukurydza, warstwa sosu, kurczak, ser.  3. Gyros zapiekamy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Ravioli zapiekane w mięsnym sosie ze szpinakiem / Baked ravioli with meat and spinach sauce 360

Dziś przedstawiam pomysł na przepyszną, łatwą i szybką zapiekankę. Ravioli, u mnie z pieczoną dynią, w gęstym, mięsnym sosie pomidorowym z dodatkiem szpinaku i zapieczone pod grubą warstwą mozzarelli i parmezanu. Użyłam ravioli bo akurat miałam je pod ręką, zamiast nich można dodać tortellini, dopasowane smakowo pierogi czy po prostu zwykły makaron. Sos z mięsem mielonym ze szpinakiem i dużą(...)łyżeczka ziół prowansalskich2 szklanki sosu pomidorowego albo passaty1 duża garść szpinaku, posiekanego½ szklanki startej mozzarelli¼ szklanki startego na tarce parmezanuPrzygotowanie:Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC.Na dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż mięso mielone i rozdrobnij je drewnianą łyżką na możliwie małe kawałki.Dodaj czosnek i zioła prowansalskie, dopraw solą i pieprzem. Smaż, mięso do lekkiego

karmelowy

Proponowane wyszukiwania