Składniki: 250 g makaronu rurka ukośna Czaniecki, 300 ml kremówki, 1 puszka kukurydzy, 1 podwójna pierś kurczaka, 20 g startego żółtego sera, sól, pieprz, suszone pomidory
Aga w kuchniSmaczna i szybka w wykonaniu zapiekanka makaronowa może być dobrym pomysłem na szybki obiad czy też kolację. My zabieramy ją na różnego rodzaju wypady w plener, gdyż można sobie zjeść kawałek na zimno jak i na gorąco a smakuje lepiej niż zwykła kanapka.SKŁADNIKI500 g makaronu typu spaghetti4 jajka100 g żółtego sera3 łyżki tartego sera typu Parmezan lub Grana Padano200(...)przez około 15 minut. Od czasu do czasu kontrolować, czy się nie przypala. Widząc już lekko ściętą górę przy pomocy przykrywki lub dużego talerza odwrócić zapiekankę na drugą stronę i zsunąć z powrotem na patelnię. Smażyć przez następne 15 minut.SMACZNEGO
zielonacukinkaZapiekanka z cyklu: szybkie i proste. :-) Wyłącznie dla fanów charakterystycznego smaku warzyw na patelnię. W sam raz na dzień, kiedy nie chce nam się długo stać w kuchni. 500g warzyw na patelnię400g schabu (może być każde inne dowolne mięso)200ml śmietany 18%2 łyżki koncentratu pomidorowegoulubione przyprawy w sporej ilości sól, pieprz, olej1. Warzywa podsmażamy, posypujemy solą i pieprzem
Szefowa kuchnipatelni tytanowej. Zgodziłam się bez wahania. Otrzymałam Patelnie WOLL DIAMOND 28 cm. Jest to patelnia z powłoką tytanowo diamentową, która jest jeszcze lepszą od wersji tytanowej wg specyfikacji producenta . Ma lepszą żywotność oraz jest jeszcze bardziej odporna na ścieranie. Nie mam w posiadaniu jeszcze patelni tytanowej więc nie będę mogła ją porównać z diamentową. Porównam ją z moimi patelniami(...)zdejmujemy z ognia. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Na koniec przekładamy na patelnie ugotowany makaron i ponownie mieszamy. Część startego sera dodajemy do zapiekanki i mieszam. Pozostałą część sera posypuje po zapiekance. Całość przykrywam pokrywką dołączoną do patelni. Patelnia z odpinaną rączką idealnie nadaje się do zapiekania. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Pieczemy 15 minut pod przykrywką
Kulinarne przygodykierując się wyborem patelni, powinniśmy patrzeć zwłaszcza na to, by nie trzeba używać tłuszczu, tak jak nie trzeba używać go przy tej patelni. Samo to, że upiekłam na patelni zapiekankę niemal bez tłuszczu, która podczas smażenia i pieczenia (dwóch czasochłonnych czynności w wysokich temperaturach) - nie przywarła, mówi samo za siebie. Patelnia nie przywiera i nie potrzebuje tłuszczu(...)jest wart inwestycji. Dlatego mam dla was małą niespodziankę, a jest nią zniżka 15% na cały koszyk, ważna do 20.12.2017 Wystarczy kod rabatowy: POEZJA15 wpisać przy wykonywaniu zakupów. Patelnia po zapiekance przetarta suchą gąbką
Poezja Smaków - blog kulinarnyDzisiaj mamy Światowy Dzień Makaronu w związku z tym rządzi u mnie na blogu zapiekanka makaronowa z patelni. Super szybka, prosta i smaczna. Nie trzeba osobno gotować makaronu – dodajemy go w suchej postaci, prosto z opakowania. Osobiście uwielbiam takie dania jednogarnkowe. Zaoszczędzają czasu z przygotowaniem potrawy i potem z myciem wszystkich garnków. Myślę że wystarczająco Was zachęciłam do wypróbowania(...)ciągnący ser świetnie wzbogacił to danie. Całość przygotowałam na patelni tytanowej Woll o której Wam pisałam jakiś czas temu. Patelnia nadal sprawdza się świetnie i jest moją ulubioną patelnią. Zapiekanka makaronowa z patelni 0,80 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2-3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów krojonych op. makaronu świderki 1 szkl startej mozzarelli 2 szkl
Pieguskowa KuchniaDzisiaj mamy Światowy Dzień Makaronu w związku z tym rządzi u mnie na blogu zapiekanka makaronowa z patelni. Super szybka, prosta i smaczna. Nie trzeba osobno gotować makaronu – dodajemy go w suchej postaci, prosto z opakowania. Osobiście uwielbiam takie dania jednogarnkowe. Zaoszczędzają czasu z przygotowaniem potrawy i potem z myciem wszystkich garnków. Myślę że wystarczająco Was zachęciłam do wypróbowania(...)ciągnący ser świetnie wzbogacił to danie. Całość przygotowałam na patelni tytanowej Woll o której Wam pisałam jakiś czas temu. Patelnia nadal sprawdza się świetnie i jest moją ulubioną patelnią. Zapiekanka makaronowa z patelni 0,80 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2-3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów krojonych op. makaronu świderki 1 szkl startej mozzarelli 2 szkl
Pieguskowa KuchniaDziś na śniadanie polecam pyszną zapiekankę z patelni. Zapiekanka smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno i jest bardzo sycąca. Po takim posiłku można śmiało wyruszać na długi sobotni spacer, ponieważ uczucie głodu złapie Was dopiero za kilka dobrych godzin. Spróbujcie Składniki: – 5 jajek – 50g mąki (u mnie orkiszowa) – 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego(...)przez około 3 minuty. Mozarellę pokroić w drobną kostkę, dodać do ciasta i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wlać na patelnię i smażyć pod pokrywką z dziurką na małym ogniu przez około 10 minut. Kiedy wierzch się zetnie, delikatnie podważyć zapiekankę z każdej strony i zsunąć na talerz. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego Zapiekanka jajeczna z boczkiem, cukinią i szpinakiem Zapiekanka
Smaki Arminekurczakiem, papryką, kukurydzą Zapiekanka z ananasem Zapiekanka z brokułami Zapiekanka drobiowa Zapiekanka z kurczakiem Zapiekanka z makaronem Zapiekanka z makaronem i szpinakiem Zapiekanka z mięsem mielonym Zapiekanka z patelni Zapiekanka z ziemniakami
Aga w kuchniZapiekanka z patelni - kolejne danie przygotowane wyłącznie na jednej patelni, które przygotujesz w mniej niż pół godziny (oczywiście pod warunkiem użycia ziemniaków pozostałych z obiadu, jeśli gotujesz specjalnie to czas przygotowania będzie ciut dłuższy). W przygotowaniu danie proste, a smakuje doskonale! Czy ja już mówiłam, że uwielbiam takie dania, gdzie wszystko robi się w jednym naczyniu i mam potem mało
Kolorowy Przepisownikkostkę i wrzuć ją na oliwę rozgrzaną na patelni nadającej się do piekarnika, np. żeliwnej (średnica 26-28 cm). Jeśli takiej nie posiadasz, nie ma problemu - użyj zwykłej patelni, a zapiekankę upieczesz w naczyniu żaroodpornym. Gdy cebula się smaży, pokrój pieczarki na plasterki i dorzuć na patelnię. Szpinak opłucz i dodaj na patelnię wraz z posiekanym czosnkiem. Warzywa smaż(...)Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Jeżeli Twoja patelnia nie nadaje się do piekarnika, to na tym etapie przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego. Ja piekłam bezpośrednio w patelni. Wygładź powierzchnię zapiekanki i posyp pozostałym parmezanem. Na wierzchu ułóż plastry pomidora, posyp je solą, pieprzem i oregano. Zapiekankę wstaw do piekarnika na ok. 20-25 minut, aż pomidory zmiękną. Podawaj
Chilli Czosnek i Oliwanieco wody aby nie przywierały zbyt do dna patelni. Gdy są już gotowe, przerzucam warzywa z patelni do miseczki. Później, na tej samej patelni rozgrzewam oliwę z oliwek i krótko podsmażam przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodaję także szpinak i trzymam na patelni do czasu aż zmięknie. Zestawiam szpinak z patelni i dodaję go do miseczki z ziemniakami(...)średnim ogniu pod przykryciem przez około 15 minut. Smacznego! Spróbuj także: szybka zapiekanka z bakłażana, kurczak zapiekany pod brokułową pierzynką. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Zapiekanka ziemniaczana z patelni pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl
Natka Pietruszkipatrzę, że moim dzieciom smakują dokładnie tak samo, jak mnie 30 lat temu. Spróbuj, jak smakują chrupiące śniadaniowe TOSTY z serem, jajkiem i pomidorami. Print Zapiekanki – smak PRL-u Zapiekanki! Lubię cofnąć się w czasie i przygotować kultowy fast food PRL-u, który przypomina mi dzieciństwo. Danie Obiad Kuchnia Polska Czas przygotowania 10 minutes Czas gotowania 10 minutes Autor Magdalena(...)startymi pieczarkami a na wierzch starym serem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz kilka minut do rozpuszczenia się sera i zrumienienia bagietki. Moja rada Pieczarki można wcześniej podsmażyć na patelni. Zapiekanki podaję z ketchupem domowej roboty. smakowitehistorie.com Artykuł Zapiekanki – smak PRL-u pochodzi z serwisu Smakowite Historie
smakowitehistorie.comgotowe. Czasem naprawdę nie trzeba nic więcej. Osobiście bardzo lubię takie szybkie dania. A makaron, to baza idealna nie tylko do zupy, ale też do dań z patelni, zapiekanek, sałatek i innych najróżniejszych pysznych przepisów. Spróbujcie. Znacie makarony Śląski Bifej ? Jeśli nie, to koniecznie spróbujcie. Marka Śląski Bifej powstała z myślą o konsumentach, którzy cenią tradycyjną, zdrową i naturalną żywność
Słodkie okruszkiSuper pomysł na szybkie i aromatyczne zapiekanki z chleba, czyli chrupiące kanapki z patelni. To bez wątpienia wyjątkowo pyszna przekąska na ciepło, którą zrobisz w kilka chwil. Do tego przepisu możesz wykorzystać podeschnięty już lekko chleb oraz skrawki wędlin i żółtego sera, które zalegają w lodówce(...)Większość z nas, jeśli nie wszyscy, lubimy podsmażany na masełku chleb. Kilka prostych składników, które dodamy sprawi, że będzie jeszcze lepszy. W ten sposób klasyczny chlebek z patelni stanie się wyjątkowo pyszną zapiekanką . Jeśli szukasz więc przepisu na pomysłowe wykorzystanie pieczywa sprzed weekendu, to nasze kanapki z patelni będą dla Ciebie idealne. CHRUPIĄCE KANAPKI Z PATELNI Składniki: chleb: 10 kromek
Kuchnia Na Wypasie