kolor i na papierowych ręcznikach, osuszyć go z nadmiar tłuszczu. Obrana cebulę drobno posiekać i smażyć w tej samej patelni co boczek, do lekkiego zarumienienia. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem. Wymieszać makaron boczek, cebula, śmietana i pieprz do smaku (nie ma potrzeby używać soli, bo boczek i ser maja jej dość),Ser przekroić w plastry cienkie i rozłożyć na makaronie
w mojej kuchnipomidorowym. 6. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, aby makaron nie przywierał do ścianek. Cannelloni z nadzieniem wykładamy w naczyniu żaroodpornym, po czym zalewamy sosem brokułowym. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika, w temp. ok. 200*C pieczemy pod przykryciem ok 20 minut. 7. Kroimy drobno mozzarellę oraz kroimy klika plasterków sera żółtego. Wykładamy na wierzch zapiekanki. Wkładamy ponownie do pieca
Kuchnia Pełna PasjiKolorowo mi .... :) a wszystko za sprawą kolorowych makaronów! W tej zapiekance użyłam dwóch rodzajów - ponieważ akurat takie pozostały w mojej kuchni i pozostawiłam je wykorzystać
Taste TherapySzparagi to bardzo smaczne warzywo, które warto wprowadzić do swojej kuchni. Można je wykorzystać do dań obiadowych, sałatek czy przekąsek. W naszym domu tym razem zagościła
Przepiski.plzachwyca zdecydowanym smakiem i lekko cytrynowym aromatem. Orzo to bardzo zgrabny i wszechstronny rodzaj makaronu – swoim kształtem i wielkością przypomina ziarenka ryżu. Po włosku „orzo” znaczy „jęczmień”. Na ten makaron mówi się także kritharaki (w Grecji), manestra, rosa marina, reiskornpasta lub gallo pion – pod takimi nazwami możecie go kupić. Najbardziej popularny jest w Grecji i innych krajach basenu Morza Śródziemnego(...)oraz jako element farszu do nadziewanych papryk czy dyń – zamiast ryżu właśnie. Rozgrzewamy piekarnik, ustawiając go na 180⁰C góra-dół, bez termoobiegu. Do głębokiego naczynia do zapiekania wsypujemy makaron. Kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i błonek, kroimy w 1,5cm kostkę. Seler naciowy i młody szpinak myjemy z piasku. Szpinak kilka razy ciachamy nożem, żeby był odrobinę drobniejszy. Selera
Karo in the KitchenMakaron z mięsem mielonym i pomidorami to chyba klasyka, to danie jest bardzo często spotykane na naszych stołach. Jest bardzo sycące i jego przygotowanie nie jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!niezwykle proste w przygotowaniu. Jeśli chcemy aby było bardziej ekspresowe możemy oczywiście dodać gotowy sos pomidorowy. Polecam boloński z firmy Łowicz J Naprawdę miła odmiana dla typowych makaronowych zapiekanek. Polecam kupno dobrej jakości tortellini, bo naprawdę warto. Ja używałam zarówno wersji świeżej jak i tych paczkowanych, które możemy znaleźć w supermarketach obok makaronów. Moim zdaniem te świeże (pakowane
Mania Gotowaniaszpinaku 270 g sera feta 4 – 5 ząbków czosnku 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 1 puszka rozdrobnionych pomidorów ser żółty, starty sól, pieprz suszona bazylia wykonanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z 1 łyżką oliwy. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Rozkładamy aby każda leżała osobno. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy posiekane(...)łyżką oliwy z oliwek, przeciśniętym przez praskę 1-2 ząbkiem czosnku, doprawiamy bazylią, solą oraz pieprzem. Przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego lub dzielimy na dwie części (w przypadku gdy zapiekamy w mniejszym naczyniu). Ugotowane muszle napełniamy farszem szpinakowym, układamy na sosie pomidorowy i całość posypujemy startym żółtym serem. Naczynie przykrywamy i zapiekamy przez
Domowy Smak Jedzeniajesteście pewni jadalności na 200 %. Z grzybami nie ma żartów i nie warto ryzykować. Ale jeśli już nazbierać trochę łuszczaków to można je wykorzystać np. w takich małych zapiekankach makaronowych w formie babeczek. Było wyśmienite ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSkładniki: ? 70 dkg obranej dynii ? 300 dkg makaronu kolanka ? 1/2 szklanki rodzynek ? 3 jajka ? 3 łyżki cukru ? 2 łyżki masła ? sól do smaku ? 1 łyżeczka cynamonu
To co kochamTakie obiadki to jest coś, co Tygryski lubią najbardziej:) Zniknęła bardzo szybko, pomimo całkiem sporych rozmiarów. Polecam:) 400 g ulubionego makaronu 500 g piersi kurczaka 300
Smaki Na TalerzuZapiekanka makaronowa z wędzoną makrelą??? Nie przyszłoby mi to do głowy! Jak taki przepis znalazłam na blogu Matki Polki od razu mi się spodobał:) Składniki: *makaron penne pełnoziarnisty * por * wędzona makrela * śmietana * dodałam jeszcze kilka pieczarek * oliwa lub masło * sól, pieprz, papryka Pora i pieczarki pokroiłam na plasterki, przesmażyłam chwilkę na oliwie. Dodałam obraną i podzieloną na kawałki makrelę(...)stół!!! Bardzo mi smakowało, i makrela w takim połączeniu i por, którego do tej pory używałam sporadycznie w kuchni. Będę z niego na pewno częściej korzystać, zwłaszcza w zapiekankach:) Komentarze jukejka 2011/09/21 14:32:13 Cieszę się, że wyszło i smakowało! Ja za tą zapiekanką wprost przepadam! Pozdrawiam. degustatorka 2011/09/21 15:04:11 Fajny pomysł, apetycznie
Zdrowa Kuchnia SowySkładniki/4 porcje: – 200 g makaronu razowego penne – 1 mały brokuł – 400 g piersi z indyka – garść posiekanych listków bazyli – 3
I LOVE LIFESkładniki/4 porcje: – 200 g makaronu razowego penne – 1 mały brokuł – 400 g piersi z indyka – garść posiekanych listków bazyli – 3
I LOVE LIFE