wystąpiło jako podstawa tarty. Użyłam w niej mojego ostatniego odkrycia, czyli pomidorków daktylowych. Jeśli tylko znajdziecie je w sklepie, koniecznie spróbujcie, są pyszne! Malutkie, mięsiste, słodkie i idealne do zapiekania. W tarcie skomponowały się idealnie z lekko ziemistym smakiem szpinaku i kremową, słoną fetą. Nam bardzo smakowało :). Polecam! Składniki na 4 duże porcje (lub 6 mniejszych):1 płat ciasta
Obiad za dychęokruchy. Dodajemy cukier i mieszamy krótko. Do kokilek wsypujemy jeżyny wymieszane z jabłkami; układamy na nich masło i posypujemy cukrem. Przykrywamy ten misz-masz kruszonką (luźno - nie dociskamy) i zapiekamy w piekarniku przez około 30 min. Do czasu aż kruszonka będzie złocista. Podałam do nich śmietankę 30% wymieszaną z łyżką cukru pudru. Smacznego!!! Regulamin konkursu: 1. Sponsorem i organizatorem konkursu
Miksturownikfasolę lub tak jak ja kaszę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni, na 15 min. Po tym czasie ściągamy folię z obciążeniem i albo nakładamy farsz i zapiekamy jeszcze ok. 30 min, - zależy od farszu lub dopiekamy jeszcze 5 min i wykładamy na tartę farsz, który tak jak ten czekoladowy - należy schłodzić.Smacznego!!! Zachęcam do polubienia mojej strony
MiksturownikDodajemy zielony groszek.3. Nie ugotowany makaron cannelloni napełniamy przestudzonym farszem i układamy w wysmarowanym odrobiną śmietany naczyniu żaroodpornym.4. Całość polewamy pozostałością sosu i posypujemy tartym żółtym serem.5. Danie zapiekamy w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 200°C.Musze przyznać, że wolę wersje ze szpinakiem. Jest delikatniejsza. Za to mężczyźni w moim domu wolą mięso, więc to świetna potrawa
Pasja Smakufarszu. Gołąbki układać w naczyniu żaroodpornym. Pod spód i na wierzch ułożyć pozostałe liście kapusty, by gołąbki się nie przypaliły. Między gołąbki warto wlać trochę oleju lub bulionu. Zapiekać w piekarniku około godziny w temp. 180 st.C. Podawać z sosem pieczarkowym lub grzybowym, chociaż świetnie smakują także bez niego
Pasja Smakubeszamelem: Na dnie naczynia rozsmarowujemy trochę beszamelu. Naleśniki nadziewamy farszem i zwijamy w rulon. Układamy w naczyniu i zalewamy pozostałym beszamelem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekamy do czasu, aż beszamel zacznie zmieniać kolor na złoty (ok. 20 minut). Post Naleśniki ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakupapryki.Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim nafaszerowane papryki ( mnie wyszło 12 połówek). Wygładzić wierzch i wstawić do nagrzanego do 200*C piekarnika (termoobieg) i zapiekać ok.20 minut, po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 170*C i dopiekamy jeszcze 25 minut. Łączny czas to ok.45 minut. 10 minut przed końcem można nasze papryki wyjąć i posypać
Smaczne Zdrowewierzch startym serem. Ilość dowolna. Ser nadaje super smak całości ale wystarczy również gdy będzie go cieniutka warstwa. Tak przygotowaną zapiekankę umieszczamy w nagrzanym do 200*C piekarniku i zapiekamy w tej temperaturze ok.25 minut (termoobieg) aż ser się lekko zrumieni. Smacznego
Smaczne Zdrowejaja, dorzucamy nasze składniki i dolewamy odrobinę mleka. W sylikonowej formie na muffinki umieszczamy liście świeżej rukoli, przelewamy naszą masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i zapiekamy ok. 20-25 minut. Serwujemy na talerz z sałatka z brukselki i zajadamy. Uwaga! Może być bardzo ostre
Sajkofanka smakuosuszamy. Czosnek siekamy. Zalewa do farszu: Jajo roztrzepujemy, dolewamy śmietankę i mleko, doprawiamy do smaku. Koniec: Farsz wykładamy na ostudzona tartę. Zalewamy masą jajeczno-śmietanowo-mleczną i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez 30 minut. Smacznego
Sajkofanka smakuProsta, szybka i słodka kompozycja do niedzielnej kawki.Składniki : Ciasto francuskie ananas w puszcze 3-4 krążki twaróg chudy 25 dag cynamon 1 łyżeczka cukier 2
Mechanik w kuchniWhite Spain Celebro) 1 łyżka octu balsamicznego mąka do obtoczenia mięsa sól, pieprz, tłuszcz do smażenia Plastry ananasa kroimy na pół, kładziemy na dno naczynia, w którym będziemy zapiekać bitki i posypujemy je posiekanymi ziołami. Bitki solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące z każdej strony. Smażymy na chrupko na patelni około 4 minuty z każdej strony. Usmażone bitki układamy na ananasie
Mia Cucina SofietaWykonanie:Chleb smarujemy maslem. Na kazdej kromce ukladamy w kolejnosci plasterek szynki, plasterek sera zoltego i krazek ananasa. Tak przygotowane kanapki wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekamy az do chwili gdy ser zacznie sie topic.Grzanki podajemy zaraz po wyciagnieciu z piekarnika, mozemy je zaserwowac z dodatkiem majonezu lub ketchupu.Smacznego
Przysmaki Karolkiniej make i robimy zasmazke. Rozprowadzamy ja mlekiem. Mieszamy energicznie.Do zasmazki dodajemy podsmazone wczesniej pieczarki.Doprawiamy sola, pieprzem. Dodajemy tez posiekany szczypiorek.Gotowym farszem napelniamy babeczki vol-au-vent i zapiekamy w piekarniku wedlug przepisu.Podajemy same lub z buketem salat.Smacznego.Ten wpis bierze udział w Konkursie z Jajem! pod patronatem zPierwszegoTloczenia.pl
Przysmaki Karolkikostke, pieprz cayenne, kminek i kolendre. Dodajemy to do puree wraz ze startym chlebem, sola, pieprzem i swieza kolendra.Farszem napelniamy pomidory. Ukladamy je w nasmarowanym oliwa naczyniu zaroodpornym i zapiekamy w 200°C przez 25 minut.Smacznego!zrodlo
Przysmaki Karolki