z ziemniakami - 3500 przepisów (strona:172/234)

Kotlety Sojowe 276

szklanki bulionu w którym się smażyły i dusimy przez chwilę pod przykryciem. Dzięki temu kotlety będą bardziej wilgotne i soczyste.Podajemy z marchewką i groszkiem lub ulubioną surówką oraz z ziemniakami w dowolnej postaci. Moje posty

Słodka Strona
Kotlety Rybne z Paluszkami Krabowymi - Surimi 176

rybnej. Następnie każdego kotlecika obtaczamy kolejno: w mące, w rozbełtanym jajku z mlekiem, w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron do zrumienienia. Podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz surówkami.Moje posty

Słodka Strona
Kotlety Sojowe w Płatkach Kukurydzianych 197

miksera z podanych składników robimy ciasto.Każdego kotlecika maczamy w cieście,  a następnie obtaczamy w panierce. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoto z obu stron.Podajemy z ziemniakami i dowolnymi warzywami.*płatki kukurydziane można wrzucić na kilka sekund do malaksera lub połamać za pomocą wałka)Moje posty

Słodka Strona
Kotlety z Kurczaka (Medaliony) 669

następnie obtaczać w bułce tartej. Ostrożnie układać na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. (po ok. 3-4 min.). Podajemy z ulubionymi warzywami i ziemniakami w dowolnej postaci.Moje posty

Słodka Strona
Rolada z Kurczaka z Pieczarkami 354

Soczysta pierś z kurczaka z aromatycznym pieczarkowym farszem to idealna kompozycja na obiad. Mięso upieczone w rękawie jest delikatne, rozpływające się w ustach, a pieczarki dodają

Słodka Strona
Stripsy Rybne 175

Odrobinę zdrowsza wersja popularnych stripsów. Stripsy rybne idealnie nadają się jako przekąska lub dodatek do obiadu. Możemy je podawać jako odrębną przystawkę lub jako danie obiadowe wraz z ziemniakami i surówkami - w obu wersjach smakują wyśmienicie. Stripsy Rybne - Składniki:3-4 filety z białej ryby (mintaj, morszczuk, dorsz)przyprawa do rybysłodka papryka w proszkupieprzok. 1/2 szklanki mąki

Słodka Strona
Morszczuk w Cieście 198

Każdy kawałek ryby zanurzamy w przygotowanym cieście i od razu kładziemy na rozgrzany olej (rybę smażymy w głębokim tłuszczu po ok. 4 minuty z każdej strony).Morszczuka podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubionymi surówkami.Moje posty

Słodka Strona
Kotlet Schabowy 250

naczynia żaroodpornego, posypujemy kawałkami masła, przykrywamy i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury ok. 160 stopni. Pieczemy ok. 30 minut.Gotowe kotlety schabowe podajemy z ziemniakami i dowolnymi dodatkami. Moje posty

Słodka Strona
Łosoś Smażony 218

mięso ma być delikatne, jednak sprężyste i powinno lekko odchodzić od skóry.Przewracamy łososia na drugą stronę i smażymy jeszcze przez ok. 2-3 minuty. Gotowego podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubionymi sałatkami. Moje posty

Słodka Strona
Łosoś w Sosie Koperkowym 197

zezłocenia zasmażki.Wlewamy gorący bulion, mieszamy do zgęstnienia sosu. Następnie dodajemy śmietanę (nie doprowadzamy do wrzenia). Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.Usmażonego łososia polewamy sosem koperkowym. Podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubionymi sałatkami.*jeżeli dysponujemy jedynie kostką bulionową - przygotowujemy ją w proporcji: połowa kostki na szklankę wrzątku.  Moje posty

Słodka Strona
Kotlety Mielone 305

każdej strony). Kotlety mielone smażymy na niedużym gazie, tak aby mięso miało czas podsmażyć się w środku, a z zewnątrz było złociste i chrupkie.Gotowe kotleciki mielone podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci (lub z kaszą) oraz ulubionymi sałatkami.    Moje posty

Słodka Strona
Kotlety Mielone w Sosie Koperkowym 2484

doprowadzamy do wrzenia). Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.  Do sosu koperkowego wrzucamy usmażone kotlety mielone i chwilkę razem podgrzewamy. Gotowe kotleciki podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci (lub z kaszą) oraz ulubionymi sałatkami. *jeżeli dysponujemy jedynie kostką bulionową - przygotowujemy ją w proporcji: połowa kostki na szklankę wrzątku.     Moje posty

Słodka Strona
Kotlety Mielone z Sosem Pieczarkowym 887

łyżki śmietany i dokładnie mieszamy. Nie doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety mielone wrzucamy do przygotowanego sosu i chwilę razem podgrzewamy. Gotowe "sznycelki" podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci (lub z kaszą) oraz ulubionymi sałatkami.   Moje posty

Słodka Strona
Kluski łyżką kładzione 152

mnie są smaczniejsze z mlekiem. Taka porcja starcza dla 2 osób. Kluseczki można również podawać z jakimś sosem do mięsa i jest to ciekawa alternatywa zamiast kaszy, ryżu czy ziemniaków

upichcic
Gulasz z kopytkami 146

mieszamy 2 łyżki mąki, śmietanę i trochę zimnej wody. Dokładnie mieszamy by nie było grudek i wlewamy do gulaszu, a następnie chwilkę zagotowujemy.Gulasz doskonale smakuje np z kaszą gryczaną, ziemniakami bądź z kopytkami. Przepis na kopytka znajduje się na moim blogu w daniach mącznych tutajWskazówki:Aby zagęszczając gulasz nie powstały nam grudki to najlepiej mieszankę z wody, mąki

upichcic