braku czasu było gotowe:( - mieszane wołowo-wieprzowe) 2 czubate łyżki ketchupu pikantnego 2 czubate łyżki musztardy 1 duża cebula 1 łyżka oleju - u mnie z pesetek winogron 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu nasze ulubione przyprawy do mięsa mielonego olej do smażenia WARZYWA : ogórki konserwowe sałata lub mix sałat pomidory cebula czerwona
cucinareLato kończy się wielkimi krokami. Nawiedzają nas już chłodne wieczory, nawłoć i astry kwitną na potęgę, jesienne winogrono dojrzewa, a jabłka spadają z drzew. Dlatego postanowiłam wykorzystać letni, owocowy powiew i przygotowałam delikatny, owocowy torcik o smaku i zapachu mojej ulubionej pory roku. Składniki: (tortownica 24cm) BISZKOPT: 7 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru
Cakes By Kejtczerwonego smoothie z dodatkiem truskawek oraz foremek do lodu z dwoma wzorami. Część foremek wypełniliśmy owocami borówki amerykańskiej (ale mogą też być inne jagodowe, maliny, jeżyny, poziomki itp.), małe winogrona bezpestkowe lub owoce pokrojone w kawałki (np. brzoskwinie, jabłka, gruszki, morele). W galaretkach można także zatopić suszone owoce (rodzynki, żurawiny) lub płatki migdałów, a same soki urozmaicić przyprawami (cynamonem, imbirem
SzczyptaSmaQurozmaiceniem i soczystym dodatkiem do wieprzowiny. Koreczki z polskich, suszonych kabanosów w czasie upału spokojnie wytrzymają na stole kilka godzin, jeśli tylko nie zostaną wcześniej zjedzone. Przełożone serem i winogronami wyglądają elegancko i smakują obłędnie. Na koniec imprezy tort, bo jak mówiła Julia Child „przyjęcie bez tortu to tylko spotkanie”. Tort to naked cake zbudowany z czterech warstw dwóch rodzajów
Karo in the Kitchendobre i charakterne wino. Do wina i reszty dodatków dobieramy owoce – może to być pokrojony drobno arbuz, wszelkie owoce jagodowe – jeżyny, maliny, truskawki, borówka amerykańska, porzeczki. Sprawdzą się winogrona, brzoskwinie, śliwki, kiwi a nawet jabłka. Cytrusy zawsze dodają świeżości i lekkości – ja użyłam umytych i pokrojonych w cienkie plastry cytryn, limonek, grapefruita i pomarańczy. Do już wybranego wina
Karo in the Kitchenporcje) 1/4 średniej wielkości arbuza 1 kostka fety kilka gałązek świeżej mięty świeżozmielony pieprz dressing 1 łyżeczka miodu sok z 1 limonki (lub cytryny) 1 łyżka oleju z pestek winogron SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Miąższ z arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w niedużą kostkę. Fetę kroimy w kostkę nieco mniejszą niż arbuza i delikatnie mieszamy. Wszystkie składniki dressingu łączymy ze sobą. Całość
DefinicjaSmakudomu, we własnej kuchni. A potem wrócić do prasowania. Składniki -ulubione lody- u mnie smak tropików - morele suszone Owocowy Raj - naturalny sok z żurawiny Owocowy Raj -brzoskwinia -zielone winogrono -chipsy naturalne niesłodzone kokosowe -mięta -miseczki waflowe Z podanych składników skomponuj deser lodowy, zdrowy, smaczny, orzezwiający.Polej sokiem z żurawiny. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniszklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 l kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3 śmietany fix owoce do dekoracji : winogron, truskawki , borówka amerykańska kolorowa posypka do dekoracji motylki czekoladowe i kwiatki cukrowe mały słoiczek konfitury malinowej 1/2 szklanki malin do masy Wykonanie : Żółtka oddzielić od białek , utrzeć z cukrem i cukrem
Sama słodycz i szczypta chiliznaleźli się tacy, którzy to policzyli. Nasze 4 letnie białe musujące wino smakowało wyśmienicie i chętnie sięgnęłam po drugi kieliszek... A czy wiecie, że białe wino powstaje z czerwonych winogron?, wszystko wszakże uzależnione jest od skórek, które mocno zabarwiają. Tak więc do wina białego wyciska się sam miąższ, do wina różowego na kilka godzin zostawia się owoce wraz ze skórką
Apetyczna babeczkadelikatne, owocowe i pełne witamin danie, które polubią wszyscy! Niezwykła odmiana od tradycyjnych sajgonek. Dla owocolubnych :) Składniki: 4 arkusze papieru ryżowego 1/8 melona (dowolnego) 2/3 banana kilka zielonych, bezpestkowych winogron kilka borówek 1/2 brzoskwini lub nektarynki Przygotowanie: Papier ryżowy zanurzyć na 2 sekundy w letniej wodzie, położyć na desce do krojenia, aby się uelastycznił. Owoce (które tego wymagają) obrać
Cakes By Kejtcukinie (u mnie - 0,9 kg) 1 jajko 6 łyżek mąki (nie musi być pszenna) sól i pieprz do smaku inne ulubione przyprawy olej do smażenia (np. z pestek winogron) Sposób przygotowania: Cukinię zetrzeć na grubych oczkach i odstawić na ok. kwadrans. Po tym czasie odcisnąć i odlać sok, który się zgromadzi. Dodać przyprawy, jajko i mąkę i wszystko dokładnie
W SMAKrównież możemy używać go jako garnek do gotowania na parze. Możemy zrobić w nim soki z takich owoców jak: truskawki, maliny, porzeczki, jabłka, gruszki , winogrona, aronia oraz śliwki. Sokownik składa się z trzech naczyń nakładanych jedno na drugie, pokrywki oraz rurki spustowej połączonej z wężykiem gumowym odprowadzającym sok. Sokownik FRUIT SUMMER
Marta Gotujejajek 2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki kakao 3 łyżeczki cynamonu 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju z pestek winogron 3 szklanki startej cukinii Przygotowanie: W dużej misce ubijamy jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Ucieramy wszystko
Lawendowe Niebowody - 1 jajko - 1 jabłko - 1 banan - garść orzechów ziemnych - dodatkowo co kto lubi: pestki słonecznika, pestki dyni, sezam itp. - do ozdobienia: naturalny serek homogenizowany/jogurt naturalny i dowolne owoce (winogron, borówki etc.) Przygotowanie : 1. Wsypać płatki do miski i zalać szklanką ciepłej wody. Odczekać chwilę aż płatki nasiakną wodą. 2. Dosypać wszystkie suche składniki, tj. orzechy, pestki dyni, słonecznika, sezam
Kuchenne innowacje