z serem - 4000 przepisów (strona:26/267)

Piersi z kurczaka pod kremową kołderką 1540

minimum (tak, lenistwo:P). I znalazłam - tutaj . Danie nie jest skomplikowane w przygotowaniu, rzekłabym, że jest wręcz banalne a i nie zajmuje dużo czasu:) Do przygotowania tego dania wykorzystałam ser Aldamer marki Mońki (ma bardzo wyrazisty smak :)): Jest to ser żółty typu szwajcarskiego. charakteryzujący się łagodnym, słodkawym smakiem. Jego zwarty miąższ usiany jest oczkami o wielkości orzecha laskowego. Otwory(...)powstają w procesie dojrzewania, kiedy to w masie serowej wytwarzany jest dwutlenek węgla. To jemu też ser zawdzięcza swój wyjątkowy smak. Aldamer Mońki doskonale nadaje się zarówno do przygotowania szybkiej przekąski w postaci kanapek, jak i do zapiekanek, sosów czy dań bardziej wyszukanych. Porcja dla 2osób Składniki: 2 filety z kurczaka 7-8 średnich pieczarek majonez keczup 4 plasterki żółtego

My simple kitchen
Imprezowe babeczki - Styczniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 284

gotowe ciasto francuskie a gdy wzięłam je do ręki spadł na mnie grom z jasnego nieba w postaci pomysłu na przekąskę :D W następnej kolejności wpadł do koszyka kremowy ser brie. A w domu czekały jeszcze orzechy, żurawina a w lodówce trochę wędliny. I oto poniżej prezentuję Wam owoc mojego „aż” półgodzinnego maratonu w kuchni :P Serio serio – przygotowanie tych(...)www.niePieprz.pl Ewa www.ewakuchennie.blogspot. com Justyna www.mamaipomocnicy.blogspo t.com Justyna www.tysiagotuje.pl Marzena www.zaciszekuchenne.blogsp ot.com Beata www.staregary.blogspot.com Patryk i Ada www.cookpl.blogspot.com Gosia www.codojedzenia.pl Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (u mnie 280 g) kawałek sera brie lub cammembert (u mnie 125 g) wędlina ( u mnie polędwica sopocka) garść orzechów garść żurawiny   Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Rozwijamy ciasto i za pomocą szklanki (powinna być

My simple kitchen
Sałatka z szynką parmeńską i serem pleśniowym 182

Sałatka z szynką parmeńską i serem pleśniowym to tylko kilka składników ułożonych na sobie a efekt – no sami zobaczcie. Robi się naprawdę szybko, łatwo i przyjemnie a zachwyt gości gwarantowany. Smak tej sałatki kojarzy mi się z wakacjami w Bułgarii. Po tygodniu siedzenia w hotelu i konsumowania dań hotelowej restauracji mieliśmy dość „smażonego” i zaprogneliśmy zjeść coś(...)dziś za każdym razem kiedy ją robię uśmiecham się do siebie na wspomnienie tamtych chwil. Widok z knajpki w Nessebarze w oczekiwaniu na sałatke Składniki: szynka parmeńska rukola pomidor ser pleśniowy z niebieską pleśnią czerwona cebula oliwa, ocet balsamiczny, sól Przygotowanie sałatki z szynką parmeńską i serem pleśniowym Do przygotowania sałatki potrzebujemy tyle talerzy ile porcji chcemy zrobić. Na talerzu

Kulinarna Patilogia
Zupa krem z młodej kapusty z piwem i serem / Young cabbage, beer and cheese soup 239

temat kapuśniaku z młodej kapusty. Proponuję go w postaci kremu z warzywami z ziołami i zaskakującym dodatkiem w postaci piwa:). Podana z chrupiącym boczkiem, cieniutko poszatkowaną kapustą i posypana serem żółtym, przypadnie do gustu każdemu. Korzystajmy z dobrodziejstw młodej kapusty dopóki można Zupa ta jest bardzo łatwa w przygotowaniu, polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Zupa krem(...)młodej kapusty z piwem i serem (6 porcji) Składniki: 2-3 plasterki boczku, pokrojone w kostkę 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 1 cebula, pokrojona kostkę 1 duży ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 2 marchewki, pokrojone w kostkę 1 średnia główka młodej kapusty,posiekanej plus garść drobno posiekanej do podania 4 średnie ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę

karmelowy
Sałatka wiosenna 239

Chrupiąca, lekka, zdrowa, sałatka wiosenna z ogórkiem, rzodkiewkami, kiełkami i białym serem typu włoskiego . Moja propozycja na lekką kolacje lub drugie śniadanie do pracy. Sałatka jest bardzo kolorowa, więc będzie świetną ozdobą wielkanocnego stołu (polecam wówczas najpierw na dno miski wlać dressing, na niego delikatnie ułożyć warstwę sałaty, posypać rzodkiewką, ogórkiem, kiełkami i serem – i wszystko wymieszać dopiero przed(...)samym nakładaniem na talerz). Jeśli chcemy sałatkę zabrać do pracy/szkoły to w jednym pojemniku układamy warstwami warzywa z serem na górze, a w słoiczku bierzemy dressing. Wszystko mieszamy razem dopiero w pracy przed konsumpcją. Składniki: (2-3 porcje) 1/2 ogórka zielonego 1/2 pęczka rzodkiewek garść kiełków rzodkiewki 1/2 opakowania mieszanki sałat garść posiekanej cebulki dymki 1/2 op. sera typu

Moja Delicja
Szybki sernik gotowany na herbatnikach 7687

pyszny. Sernik gotowany jest delikatny i po schłodzeniu przypomina mi w smaku lody. Jeśli nie znacie go to jest zdecydowanie warty uwagi. Sernik gotowany na herbatnikach: 1 kg mielonego sera (może być z wiaderka*) 4 ekologiczne jajka 200 g masła (1 kostka) 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (bez cukru) 3/4 szklanki mleka(...)herbatników polewa czekoladowa wiórki kokosowe (lub płatki migdałowe) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Do garnka o nieprzywierającym dnie dodajemy masło pokrojone w kostkę, ser, cukier, cukier wanilinowy oraz wbijamy jajka. Mieszamy i podgrzewamy, ciągle mieszając. Gdy masa się zagotuje rozpuszczamy budynie w mleku i dodajemy do masy. Gotujemy na małym ogniu przez 2-3 minuty

Poezja smaku
Pesto szpinakowe z nasionami słonecznika i olejem rzepakowym 206

makaronu, chleba, czy sałaty. Potrawa wolna od glutenu. Ilość porcji: 4-5 Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 150g liści szpinaku 100ml oleju rzepakowego Garść nasion słonecznika 50g żółtego sera (fajną promocję na żółte sery znajdziecie  TUTAJ ) 3 duże ząbki czosnku Świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Makaron dla 4-5 osób. Nastawiamy osoloną wodę na makaron i gotujemy(...)ziarenek do dekoracji) i blenderujemy. Szpinak siekamy na mniejsza części i wrzucamy do pojemnika, ponownie blenderujemy.  Dolewamy wąskim strumyczkiem olej. Następnie doprawiamy solą oraz pieprzem (w znacznych ilościach). Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Do pesto dorzucamy połowę sera i ponownie blenderujemy. Ugotowany makaron odcedzamy, nie przelewając zimną wodą Wkładamy ponownie do garnka. Dodajemy pesto i całość mieszamy

Kolizje Smaków
Leniwe kluski serowe 356

Dziś prosty, podstawowy jak dla mnie przepis na leniwe. Takie pamiętam jeszcze z dzieciństwa, mama przygotowywała je kiedy miała nadmiar białego sera. Tak tez robię i ja. U mnie w domu jada się je na obiad, najczęściej polane roztopionym masłem z dodatkiem bułki tartej. Smakują domownikom również podane ze słodkimi dodatkami, owocami lub sosami jogurtowymi.  Leniwe kluski serowe(...)SKŁADNIKI: 250 g sera białego twarogowego 3/4 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli PRZYGOTOWANIE: Ser biały przeciskam przez sito lub dokładnie rozgniatam. Oddzielam białko od żółtka. Żółtko dodaję od razu do sera, natomiast do białka dodaję szczyptę soli i ubijam na pianę. Do sera dodaję mąkę ze szczyptą soli, a następnie pianę z białka i wyrabiam ciasto. Podsypuję stolnicę mąką

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Słodkie środy - Drożdżówki z serem, żurawiną i jabłkiem 128

Dziś zapraszamy na drożdżówki z serem, a wokół niego w cieście ukryta jest jeszcze niespodzianka w postaci jabłka z suszoną żurawiną. Do niedawna ciasto drożdżowe wydawało mi się bardzo trudne i pracochłonne, dziś mam swoje trzy przepisy na nie, które mnie jeszcze nigdy nie zawiodły. Z jednego z nich przygotowałam drożdżówki, polecam go wypróbować. Drożdżówki z serem, żurawiną i jabłkiem(...)wyrabiamy ciasto. Do mąki dodajemy szczyptę soli,      2 jajka, olej i drożdże i zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut do wyrośnięcia. Ser mieszamy z cukrem, jajkiem i cukrem waniliowym. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10 części, z każdej formujemy kulkę i rozwałkowujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Stilton klasycznie 250

Pojawił się ostatnio w Lidlu angielski ser Stilton. Tak na prawdę nie spotkałam go wcześniej w łódzkich sklepach. A znam i lubię bardzo, dzięki mojej Siostrze Drogiej , która zawsze, odwiedzając ojczyznę , dba o nasze podniebienia. Tak wiec dla tych co kupili, a może nie do końca wiedzą co z tym serem robić - drobna rada, błyskawiczny sposób podania.Wikipedia podaje:  "Stilton(...)pleśniowego sera angielskiego. Produkowany jest w dwóch odmianach: niebieskiej i białej. Jest wytwarzany głównie w hrabstwach Derbyshire, Leicestershire i Nottinghamshire. Nazwa pochodzi z miejscowości Stilton w hrabstwie Cambridgeshire. Stilton jest gatunkiem chronionym przez prawo Unii Europejskiej; nazwa jest zastrzeżona tylko dla gatunków wytwarzanych według ściśle określonej receptury w wyżej wymienionych

Stare Gary
Sernik wiedeński 502

mnie musiałabym chyba zrobić z 1/3 porcji.. I nie wiem czy dalibyśmy radę…. Sernik wyszedł troszkę ziarnisty ale z mojej winy, bo dodałam oprócz 1 kg sera z wiaderka jeszcze 250g sera półtłustego, który idąc na łatwiznę zblendowałam… Ale mimo wszystko smak był wręcz nieziemski, sernik rozpływał się w ustach i zniknął tak naprawdę nie wiadomo kiedy(...)Żółtka utrzeć w misce z cukrem i cukrem waniliowym, dodać skórkę i sok z cytryny, śmietanę i twaróg. Dodać budyń i schłodzone, rozpuszczone masło. (Ja użyłam 1 kg sera z wiaderka i ponieważ nie chciało mi się specjalnie iść po następne wiaderko dodałam 1 kostkę sera półtłustego, który tylko zblendowałam dlatego ciasto nie jest idealnie gładkie )  2. Białka ubić

UgotujmyTo.pl
Zapiekanka makaronowa z brokułem i kalafiorem w sosie serowym 355

brokuła i kalafiora.Całość zalana gęstym, serowym sos.A wierzch oprószony stratym, żółtym serem.Zapraszam!Składniki:300 g makaronu penne;300 g różyczek brokuła;300 g różyczek kalafiora;100 g żółtego sera (na wierzch zapiekanki);Sos serowy:2 łyżki masła;3 łyżki mąki pszennej;400 ml mleka;100 g żółtego sera;1 ząbek czosnku;Sól;Pieprz. Sposób przygotowania:Makaron ugotować(...)rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i energicznie mieszając podsmażać, aż mąka stanie się lekko złocista. Następnie, stale mieszając powoli wlewać mleko. Kolejno wsypać starty na tarce o grubych oczkach ser i obrany i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Gotować, stale mieszając, aż sos stanie się gęsty. Sos przyprawić solą i pieprzem.Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę makaronu, na to podgotowane

Gospodyni Miejska
Quesadillas meksykańskie 227

puszki pomidorów krojonych,1 puszki kukurydzy (300 gram),1 puszki czarnej fasoli (250 gram),1 puszki białej fasoli (250 gram),1 dojrzałego awokado,2 limonek,200 gram żółtego sera,200 gram kwaśnej śmietany 18%,8 placków tortilli,2 łyżki koncentratu pomidorowego,1 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego,15 listków świeżej bazylii,10 listków świeżej mięty, 2 łyżeczek suszonego oregano(...)bardzo dokładnie wymieszałem, do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowany sos śmietanowy również odstawiłem do lodówki.Na dwóch wyłożonych pergaminem blachach do pieczenia ułożyłem po dwa placki tortilli. 200 gram sera żółtego starłem na tarce o grubych oczkach. Na wszystkich czterech plackach tortilli ułożyłem warstwy żółtego sera, a na serze farsz mięsny, pozostawiając po około 1 centymetrze wolnego miejsca na odwodzie

Wyprawy kulinarne
SERNIK SIOSTRY ANIELI 241

KAKAOWE ********************************** * 1 kostka margaryny * 1/2 szklanki cukru * 2 łyżki kakao * 2 żółtka * 1 jajko * 1 cukier waniliowy * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 szklanki mąki MASA SEROWA ************************** * 1/5 kg. sera zmielonego * 2 budynie waniliowe * 8 jajek * 3/4 kostki margaryny * 1/5 szklanki cukru * 1 cukier waniliowy Sposób przygotowania 1. SERNIK KAKAOWY SIOSTRY ANIELI - krok 1 PRZYGOTOWANIE CIASTA 1. Z margaryny , mąki(...)Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. 5. Jedną połowę ciasta kakaowego poskubać w kopczyki i ułożyć obok siebie na blaszce. PRZYGOTOWANIE MASY SEROWEJ  1. Zmielić ser. 2. Białka oddzielić od żółtek. 3. Ubić białka. 4. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną na puch. 5. Dodać do sera ; - utarte żółtka - budynie - cukier waniliowy

Sama słodycz i szczypta chili
NAJLEPSZE PIEROGI RUSKIE (ciasto zwykłe i bezglutenowe) 303

dorównają naszym pierogom, ale nie poddajemy się i szukamy! Jakie są więc nasze PIEROGI RUSKIE? - Ciasto tak cieniutkie, że przez jego powłoki przebija się farsz. Nadzienie: bardzo dużo sera, jeszcze więcej cebuli i ogromne ilości pieprzu ziołowego! REWELACJA! :) - jeśli je spróbujecie, to przyznacie nam rację, że te są najlepsze!Tak więc Panie i Panowie przepis na pierogi ruskie(...)idealny pikantny farsz, na delikatne ciasto zwykłe i na perfekcyjne ciasto bezglutenowe! SKŁADNIKI FARSZ:- ziemniaki około 3kg,- cebula około 1,5kg (czerwona, biała)- ser minimum 1kg,- przyprawy: pieprz ziołowy - obowiązkowo, pieprz czarny, vegeta - najlepiej domowa,Wykonanie:Gotujemy ziemniaki (najlepiej sypkie), dokładnie dusimy. W między czasie cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju i maśle, gdy już się poddusi

Wypisz Wymaluj