się niezwykłym smakiem i jest prosta w przygotowaniu. Pomimo tego, że jest to danie typu fast food, pizza ta nie jest tłusta i ciężka (nie używam w niej ciężkich serów, a ciasto jest lekkie). Sekretem jej smaku są doskonale dobrane składniki, które podkreślają smak szparagów: czosnek, jajo, słonecznik... Spróbujcie sami! Pizza ze szparagami to zupełnie nadzwyczajna pizza. Moja
Ale Prosteuformować z nich spody. Każdy posmarować sosem, a następnie wyłożyć podsmażony por i podgotowane szparagi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230°C i piec ok. 15-20 minut. Serem posypać pod koniec pieczenia
zadanie-gotowanieprzepisy z ubiegłego piątku :) Chłopski garnek Tuńczyk w pomidorach z selerem naciowym Makaron z jagodami Spring rollsy warzywno-kwiatowe Zupa z botwiny Zupa szczawiowa z chrzanem Lekka sałatka z serem pleśniowym Mleko z orzechów laskowych Antipasto - i love it! Imbirowy napój na przeziębienie Makaron z kurczakiem i cukinią Szybki piątkowy obiad Placuszki jogurtowe z malinami i bananami
Codzienna kuchnia niecodziennapopularna jest metaxa i rakija ( taki nasz bimberek) ale to już z mocniejszych trunków. Sałatka grecka składa się tylko z pomidorów, oliwek, papryki zielonej,oliwy, cebuli i tafli tłuściutkiego sera feta. Jak dla mnie rewelacja, może ciut przeszkadzała mi forma krojenia warzyw, bardzo duże, niechlujne kawały. Nie wiem, może to taki ich artystyczny bałagan :-) Będąc w Grecji koniecznie trzeba
pieprzny smaczekkajzerka Konwalie w kuchni Kulinarna Maniusia Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Leśny Zakątek Moje kucharzenie Moje małe czarowanie nie-ład mAlutki Nie tylko na słodko Ogrody Babilonu Przepisy na domowy ser i chleb Smaki i Aromaty Smakowity chleb Stare gary W mojej kuchni W poszukiwaniu slowlife Zacisze kuchenne
Grahamka, weka i kajzerkaKaszy Jaglanej ✔ 100 g Przecieru Pomidorowego ✔ 50 g Kiełków ✔ 500 g Mięsa Mielonego z Szynki ✔ 1 Całe Jajko L ✔ Szczypiorek ✔ 100 g Cebuli ✔ 125 g Sera Fety Light ✔ Sól ✔ Pieprz ✔ Papryczka Chili - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 2089 Węglowodany 246 g Białko 162 g Tłuszcze
Sylwetka Od Kuchnibędą zachwyceni! Myślę, że nie muszę specjalnie zachwalać tego dania, bo na pewno znajdzie swoich amatorów... miłośników mięcha oczywiście! :-) 6 plastrów schabu 6 niedużych, dobrej jakości kiełbas 6 plasterków sera 12 cienkich plasterków wędzonego boczku sól, pieprz, papryka ostra 1. Plastry schabu cienko rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem i papryką, odstawiamy na 30 minut. 2. Na plastry schabu układamy kiełbasy, zwijamy
Szefowa kuchnisiniaków czy krwawieniu dziąseł), obniżają poziom "złego" cholesterolu (LDL) opóźniając rozwój miażdżycy. 3. Chroni przed zakwaszeniem organizmu. Pomaga zneutralizować kwaśne produkty przemiany materii. (przypomnijmy - zakwaszeniu sprzyja nadmierne spożywanie tłustych serów, ziemniaków i mięsa - objawia się chronicznym zmęczeniem, apatią, bólami głowy czy ogólnym złym samopoczuciem). 4. Jest pomocna w nadciśnieniu - obniża ciśnienie krwi dzięki zawartości flawonoidów i potasu. 5. Zmniejsza ryzyko
Moje Kuchenne Rewelacjeoznacza, że są już gotowe. Wlać śmietanę na patelnię i lekko podgrzać. Dokładnie wymieszać. Do naczynia żaroodpornego włożyć mięso, obłożyć kawałkami ananasa. Na górę wylać śmietanę i obsypać potartym serem. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 15 minut
Kuchnia Pokoleńwybrakowane ;) Składniki : 200 g makaronu typu spaghetti pomidory pelati lub słoik domowego sosu pomidorowego ok.15 ciemnych oliwek łyżka lub dwie kaparów cebula 2 ząbki czosnku parmezan lub inny twardy ser łyżka oleju do smażenia sól pieprz suszone oregano Nastawić wodę na makaron. Gdy zacznie wrzeć, posolić i wrzucić makaron. Gotować al dente. W czasie gotowania wody na patelni rozgrzać łyżkę
Weekendy w domu i ogrodziepokrojoną w kostkę i smażymy przez chwilę. Dodajemy pokrojony imbir. Po chwili dolewamy bulion i gotujemy warzywa do miękkości. Następnie miksujemy całość na krem, dodajemy sok jabłkowy i ser mascarpone (doskonale zabiela i nadaje zupie jeszcze ładniejszą strukturę), doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie chili. Jabłka obieramy, kroimy i przesmażamy na maśle. Zupę posypujemy cząstkami jabłek i kilkoma listkami świeżej
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamleka ( można użyć kilka łyżek śmietany). Energicznie mieszamy. Dodajemy przyprawy. 4. Na dno naczynia wykładamy mięso mielone i łyżką lekko dociskając nakładamy puree z ziemniaków. Można posypać startym żółtym serem. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUostro można z nią przygotować, wystarczy ciasto przed pieczeniem pastą posmarować. Do zup, do sosów można jej dodawać, czy z nachosami podawać, a gdy gorący makaron z pastą wymieszamy, ser starty dodamy, to szybkie, ostre danie w kilka mamy. Składniki: 500 g pomidorków koktajlowych, 3 łyżki oleju rzepakowego, 2 czerwone papryki chili, 100 g cebuli, 8 ząbków czosnku, ½ cukru
Moniki SmakołykiKiedy macie dość już wędlin czy serów, a może najnormalniej w świecie, macie ochotę na pyszną i zdrową kanapkę inaczej, to pasta czosnkowo-fasolowa Was usatysfakcjonuje. Natrafiłam na nią w „ Jadłonomii ” – chyba bilii wegańskiej Uwielbiam przepisy Marty tam piszącej. Mimo, że jestem mięsożercom, piękne zdjęcia i opisy, zachęcają do wykonania potraw i spróbowania czegoś innego. Podziwiam Martę
Mieszam w Garnkuczekoladkę? 2. Gotowanie przez telefon Punkt drugi uzupełnia nieco wcześniejszą teorię. Co by tu dziś ugotować? Ale ale, przecież chora jestem! Pizza hawajska, a może cztery sery? Dawno nie jadłam kebaba. Nieee… Dziś mam ochotę na chińczyka. Mniam, mniam. Tylko jaki był numer do kucharza? Ok, już znalazłam. Chciałabym zamówić… Dowóz za pół godziny? Ok, jakoś dam radę
Grunt to przepis!