szynki serrano lub innej długodojrzewającej 5 fig ziarna z 1 granatu 50 g orzeszków pinni 40 g parmezanu (lub grana padano) 100 g gorgonzoli lub innego pleśniowego, delikatnego sera 100 g pomidorków koktajlowych żółtych 2-3 łyżki sosu balsamico lub 10 łyżek octu balsamicznego i 1 łyżka miodu
Eat me! Fit me!wymagają wiele pracy i wysiłku! Schab w sosie śliwkowym Kurczak w glazurze pomarańczowo-imbirowej Pieczone udka z kurczaka Sałatka ziemniaczana Kurczak a la Stroganow Polędwiczki z suszonymi pomidorami i serem feta Kurczak w sosie karmelowym z nerkowcami Wołowina w pomarańczach
Kulinarne Inspiracjepodniebienia kiedy trzeba;) Kiedy świąteczny kurz opadnie to wyjmiemy je z którychś kolorowych smakołyków i będziemy się nimi zajadać. W najbliższych dniach zaprezentuję Wam moje autorskie pierogi rybne z serem i koperkiem (koloru bordowego od buraka). A teraz zapraszam do lepienia! Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki 2 jajka 3 łyżki oleju 200 ml ciepłej wody do koloru
Zasmakuj Kuchniłyżek wody na masę makową: pół puszki gotowej masy makowej HELIO 2 łyżki skórki kandyzowanej HELIO 2 łyżki rodzynek HELIO łyżka miodu 1 białko na masę serową: 200g sera sernikowego(ja dałam mały serek mój ulubiony) 1 żółtko łyżka masła 2 łyżki cukru 1 łyżka budyniu śmietankowego w proszku na lukier: łyżka śmietany 18 kilka łyżek cukru pudru
Swojskie jedzonkotagliatelle 1 puszka rozdrobnionego tuńczyka w wodzie lub sosie własnym 1 puszka pomidorów lub passaty 10 oliwek z anchois* 50-60 g świeżego szpinaku baby parmezan lub inny twardy ser do posypania 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii sól pieprz * mogą być osobno oliwki i 2-3 fileciki anchois Szpinak myjemy i podsmażamy
Kuchnia od dwojgawyniesie tak około 30 minut, więc przepis spełnia założone przeze mnie warunki :) Dokładny sposób przygotowania TUTAJ A pokrótce: Składniki : opakowanie ciasta francuskiego pół opakowania mrożonego szpinaku pół kostki sera typu feta 1 cebula, 2 ząbki czosnku pieprz łyżka śmietany filet z łososia, świeży - około 200-250 g cytryna Przygotowanie : Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oleju. Dodać szpinak
dobra gospodyni dom wesołym czyninią czosnek i chilli, a za 3 minuty cukinię. Smaż przez 10-15 minut, aż cukinia zmięknie, a oddana przez nią woda wyparuje. Do przesmażonych warzyw dodaj kukurydzę, pokruszony ser feta, posiekany koperek oraz suszoną miętę. Dopraw pieprzem. Spróbuj i w razie potrzeby dopraw, choć dodatek soli nie powinien być potrzebny, bo feta jest dość słona. Piekarnik nagrzej
Chilli Czosnek i Oliwadodaj miękkie masło i zmiksuj do połączenia składników. Masą ciasteczkową wyłóż spód tortownicy i schowaj do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: W misie miksera umieść ser, żółtka, miód, rozpuszczoną kawę Inkę Klasyczną oraz likier kawowy i zmiksuj. Następnie dodaj mąkę ziemniaczaną i ponownie zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i dodaj w trzech turach do masy
Kulinarna (nie)codziennośćSkładniki: ( na 11 naleśników ) Farsz: 350g pieczarek, 500g mięsa mielonego, 1/2 świeżej czerwonej papryki, 1/2 świeżej żółtej papryki, 1 cebula, 1 puszka czerwonej fasoli, 150g startego sera żółtego ( ja użyłam red leicester ), sól, pieprz, suszona bazylia, olej. Ciasto na naleśniki: 1 jajko, 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej, 2 szklanki mleka, szczypta soli, 2 łyżki oleju. Sos majonezowo
W kuchni u Monikiśrednicy 23 — 24 cm. Wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jeśli używamy tradycyjnego twarogu należy go zmielić trzykrotnie. Do sera dodać resztę składników (wraz ze startą skórką pomarańczy oraz wyciśniętym sokiem) i zmiksować na jednolitą masę. Masę serową przelać do wcześniej przygotowanej tortownicy. Wstawić do piekarnik. Piec około 60 minut
Wypieki i RumieńceDzisiaj zrobiłam rewelacyjne naleśniki budyniowe, które ostatnio królują w internecie. Spróbowałam i powiem, że koniecznie musicie zrobić. Przygotowałam je z serem na słodko. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na naleśniki np, drożdżowe, maślane, bananowe itp. Wszystkie pomysły znajdziecie w zakładce Naleśniki i gofry Składniki: 2 jajka 400 ml mleka 2 łyżki oleju 400 ml wody 2 budynie waniliowe
O kuchni z uczuciemSkładniki: ( ilość składników można dać na oko ) 1 puszka czerwonej fasoli, 100g szynki gotowanej, 140g startego sera żółtego, 1 puszka kukurydzy, kilka kawałków papryki konserwowej, 5-6 niedużych ogórków konserwowych, 1 słoik selera konserwowego, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikisałatka 5. Sałatka z brzoskwinią i kurczakiem wędzonym 6. Sałatka z cieciorką, kurczakiem itd... 7. Sałatka z tortellini i kabanosami 8. Sałatka makaronowa z suszonym pomidorem i serem camembert 9. Sałatka kebab - gyros 10. Sałatka z makaronem ryżowym i wędzonym kurczakiem 11. Sałatka z wędzonym kurczakiem
kruche babeczkiprzepis KLIK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. Sałatka śledziowa z papryką - bardzo smaczna sałatka, w której śledzie są pokrojone w kostkę mniejszą lub większą, zależy od upodobań. Ze świeżą papryką, serem żółtym i świeżą natką pietruszki. Do tej sałatki idealnie pasuje majonez, ale można ją zrobić także z jogurtem greckim. Chętni znajdą przepis tu KLIK 6. Sałatka śledziowa z buraczkami
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie