z serem - 4000 przepisów (strona:16/267)

Parówki zawijane w boczku i nadziewane serem 321

Post Parówki zawijane w boczku i nadziewane serem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka z awokado, serem feta i pomidorami 204

głównej, choć oczywiście nie tylko. Pyszna sałatka z fetą i awokado, taki jest plan na dzisiaj. Składniki: 1 główka sałaty strzępistej czerwonej 1 dojrzałe awokado 2 pomidory 1 kostka sera feta 200 g 1 nieduża cebula kilka gałązek koperku Sos: 3 łyżki oliwy sok z połowy cytrtny 1 łyżeczka miodu 1 łyzeczka musztardy francuskiej kilka płatków chili sól i pieprz

Gosia gotuje
Gryczany cebularz z karmelizowaną cebulką, serem i ziołami prowansalskimi 220

szans zawierać w sobie, żadnych cennych składników odżywczych, mąki z dobrego zboża, najlepiej bezglutenowej, natomiast ma szansę na tonę chemii, przeróżnych EEE, polepszaczy,... Gryczany cebularz z karmelizowaną cebulką, serem i ziołami prowansalskimi is a post from: NIE BO PIEKŁO

Nie Bo Piekło
Drożdżówki z serem i truskawkami 243

Drożdżowe, puszyste bułeczki z białym serem i truskawkami. Można użyć również jagód albo rodzynek. Porcja na dużą blachę (około 12 drożdżówek). Ciasto drożdżowe: 25 g świeżych drożdży 300 ml mleka 100 g cukru 2 jajka 50 g masła 580 g mąki pszennej Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem. Masło rozpuścić i przestudzić. Masło i rozrobione drożdże wymieszać z mąką, cukrem oraz

Bullio
Warzywna zapiekanka z orzechowym serem cammembert i pesto 121

Składniki: 1 cukinia 8 małych ziemniaków 1 cebula 2 pomidory 2 ząbki czosnku (ale niekoniecznie, ja nie dodawałam) 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 krążek lub trójkącik orzechowego sera camembert (może być zwykły cammembert, nie musi być orzechowy) 1-2 łyżki oliwy pół łyżeczki soli pieprz mogą być ulubione zioła Przygotować pesto - zmiksować wszystkie składniki. Po prostu :) Piekarnik rozgrzać

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Cannelloni ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem ricotta 248

pszenna 2 łyżkiNatka pietruszkisól, pieprz, gałka muszkatołowaPRZYGOTOWANIE:*Farsz do CannelloniW pierwszej kolejności podsmażamy posiekaną dymkę na oliwie. Dodajemy pokrojone suszone pomidory i szpinak. Składniki podsmażamy na małym ogniu. Dokładamy ser Ricotta i odrobinę startego Grana Padano. Dolewamy śmietanki 30%, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem smażymy, aż do momentu uzyskania gęstego farszu. Na końcu dodajemy posiekana natkę pietruszki. Pamiętajmy

kulinarnyJa
Kluski kładzione z serem i jagodami 308

szerokim płaskim garnku wrzucamy po łyżeczce ciasta zapełniając cały garnek. Gotujemy do momentu wypłynięcia klusek i ponownego zagotowania się wody.Odcedzamy łyżką cedzakową albo sitkiem.Przekładamy na talerz, posypujemy białym serem, jagodami i polewamy śmietaną wymieszaną z cukrem.Podjemy na ciepło jak i na zimno.Smacznego

Słodkie Przyjemności
kotlety marchewkowo-ziemniaczane z serem... 203

Składniki: ziemniaki ugotowane 3/4 kg, marchew 4 średnie, jajka 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, bułka tarta 3/4 szklanki, ser żółty 15 dag, olej rzepakowy - ile potrzeba obrane ziemniaki, marchew pokroić na mniejsze kawałki i gotować, wylać ugotowane na sito - ugotować najlepiej wieczorem na nastepny dzień - wszystko pognieść tłuczkiem, mają byc małe grudki, wymieszać z jajkiem

W Mojej Kuchni Lubię
Ciepła sałatka z marchwi, sałaty i sera 212

sekund. Następnie polać całość na warzywa włożyć do piekarnika i podpiec około 40 min.Po upieczeniu, wyłożyć na talerz. Polać składniki ½ dresingu oraz solą i pieprzem. Wszystko obsypać sałatą pokruszyć serem i polać pozostałą częścią dresingu.  Podawać ciepłe

Kulinarna rozmowa
Drożdżowe cebularze z serem, pieczarkami posypane makiem 191

ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1,5 h. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wykrawać kółeczka o średnicy ok. 5-6 cm. Na środek nałożyć trochę tartego sera oraz podsmażoną cebulkę z pieczarkami. Posypać makiem. Piec w 190 stopniach C około 20-30 minut aż staną się rumiane. Drożdżowe cebularze

Bon Appetit Małgorzaty
KROKIETY Z PIECZARKAMI, PAPRYKĄ I SEREM 240

pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojone pieczarki. Smażymy mieszając, aż odparuje woda, którą puściły pieczarki. Solimy, pieprzymy, dodajemy słodką paprykę - do smaku. Studzimy, po wystudzeniu dodajemy starty na oczkach ser. Mieszamy całość.Na każdy naleśnik nakładamy farsz, zwijamy do środka najpierw boki, następnie zwijamy naleśnik w rulon. Panierujemy najpierw w jajku potem w bułce tartej. Smażymy z obu stron

Walijskie Pichcenie
Sałatka z plasterków buraka, roszponki i koziego sera z sosem pietruszkowym 369

Piekłam całą blachę buraków na ćwikłę i nie mogłam sobie odmówić zrobienia przy okazji pysznej sałatki z takich pieczonych buraczków. Dodatek zieleniny i sera świetnie skomponował się ze słodyczą warzywa. Zielony kwaskowo-słodki sos dopełnił całości. Większa porcja to fajna przekąska w ciągu dnia a mniejsza może być przystawką przed konkretniejszym daniem. A wspominając buraczki to czy nastawiliście już zakwas

Smaczna Pyza
Filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami, porem i serem 431

obsypujemy przyprawą do kurczaka i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. 2. Pieczarki i por kroimy na cienkie plasterki, układamy najpierw pieczarki, później por. Całość posypujemy startym żółtym serem. Połowę kostki rosołowej rozpuszczamy w szklance gorącej wody, wlewamy do naczynia żaroodpornego.3. Całość zapiekamy przez 30-35 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami

Szefowa kuchni
Naleśniki z serem i truskawkami 173

wiem jak Wy ale my bardzo lubimy naleśniki zarówno na słodko jak i na słono. Dziś z truskawkami i serem, po prostu pycha.Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Grillowana cukinia z serem bryndza i papryką - Grudniowe Wyzwanie Blogerek 172

było nieskomplikowanie i  szybko. Wykorzystałam cukinię, którą można jeszcze kupić, a która tradycyjnym zimowym przekąskom nada lekkości i przypomni o cieplejszych dniach :)Składniki:cukinia,250 g sera bryndza,1 średnia słodka czerwona papryka,świeżo zmielony pieprz - najlepiej biały,odrobina oleju.Cukinię umyć i pokroić w długie pasy. Patelnię grillową lekko przesmarować olejem i zgrillować każdy z kawałków

Codzienna kuchnia niecodzienna