Choć lasagne to danie kaloryczne i przygotowanie jej zajmuje trochę czasu to od czasu do czasu trzeba ją zrobić. W tym daniu dobre jest to, że
Ewa w kuchniteż na zwykłą kanapkę.Na blogu możecie też znaleźć przepisy na pasztet z królika czy pasztet ze śliwką, a dla osób, które nie jedzą mięsa, pasztet z fasoli i pieczarek czy pasztet z ciecierzycy i dyni. Zapraszam Pasztet z kurczaka z grzybamiSkładniki:800g ugotowanych – z rosołu- udek z kurczaka (waga bez kości)400g wątróbki drobiowej1 cebula1-2 garści suszonych
UgotujmyTo.pldruga połowa mięsa z kurczaka (+majonez)7 warstwa - żółty serCałość w kształcie owalnego "kopczyka", posmarować równomiernie majonezem, a następnie udekorować połówkami orzechów i szczypiorkiem. Orzechy możemy zastąpić plasterkami pieczarek marynowanych lub ogórka konserwowego. Plasterki układamy wtedy tak, aby jeden plasterek zachodził na drugi tworząc jak gdyby "łuskę". Źródło: KuchniaBroni
Świat Domowej Kuchniczubate łyżki koncentratu pomidorowego - 4 ząbki czosnku - łyżka śmietany - bazylia, majeranek, oregano - papryka słodka/ostra- sól pieprz farsz:(tak jak na obrazku)- pieczarki - papryka (zielona, żółta , czerwona)- salami - cebula- ser (według uznania np.)- kukurydza- szynka - ananas- pierś z kurczaka itp.Sposób przygotowania:1.Ciasto:Drożdże rozpuścić w pół szklance ciepłego mleka
Gotuj Z Muzykąciasto było jak na naleśniki)Co jest ważne podczas smażenia?! Smażymy cieniutkie placki na, jak największej, suchej patelni. A'la naleśniki wypełniamy dowolnymi farszami. Oto kilka przykładów:pieczarki kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju roślinnym z cebulą. Gotowy farsz umieszczamy na środek naleśnika, dodajemy starty ser. (jak zwijamy: "dół" naleśnika nakładamy na nałożony farsz, potem "górę" czyli
upichcicjeść codziennie i nigdy nie będę miała dosyć ;)Lubię naleśniki nie tylko te w wersji na słodko , ale również wytrawnej czy na ostro.Z serem .. z jabłkami … śmietaną , mięsem , pieczarkami czy warzywami – kombinacji jest nieskończona ilość a ograniczyć może nam tylko i wyłącznie nasza wyobraźnia!Dziś mam dla Was te serowe … ale nie takie zwykłe , bo nie dość
Ostra na Słodkosól , pieprz – do smaku– oliwa z oliwek – 50 mlSposób przyrządzenia: Cebule kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na złoto na oliwie. Dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki , a po kilku minutach odsączone z zalewy podgrzybki. Smażymy razem kilka minutek , po czym dodajemy suchą , surową kaszę i smażymy do momentu aż dokładnie obtoczy się w oliwie. Zalewamy białym winie
Ostra na SłodkoDziś mam dla Was rewelacyjny pomysł na roladki z mięsa mielonego!W domach często robimy takie z pieczarkami … wędliną … serem … papryką czy też ogórkiem.Ja mam dziś dla Was jeszcze inną wersję – równie smaczną!Roladki robi się błyskawicznie … są niesamowicie sycące … a taka wersja mięsa mielonego na pewno posmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkobyło smaczne , ale i przyrządzone w taki sposób jakiego dotychczas nie pokazałam na blogu.Dziś mam dla Was wołowinę , z której przyrządziłam coś ala bryzol.Zamiast tradycyjnego , podawanego z pieczarkami zrobiłam z niego danie w iście wiosennym klimacie!Z papryką , porem i cebulką ,duszone w paprykowym sosie – pycha!Danie zaspokoi podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy!Polecam!SKŁADNIKI :* wołowina ( polędwica
Ostra na Słodkozmienić , bo jak wiecie można z niego wyczarować przeróżne wspaniałe dania!I dziś mam dla Was przepis na roladki schabowe.Faszerowane warzywami są fantastycznym pomysłem na obiad.Podane ze smażonymi pieczarkami na masełku i ziemniakami z koperkiem zachwycą domowników!Polecam! SKŁADNIKI :( 2 porcje )* schab ( plastry ) – 2 szt* marchew – 2 szt* pietruszka – 1 szt* por – 1 szt* cebula
Ostra na Słodkogotowanymi w mundurkach i surówką z kiszonej kapustyjest smacznym daniem obiadowym. Składniki:-solone filety śledziowe-czerwona i biała cebula-olej-pieprz-słodka papryka-można dodać do dekoracji pieczarki marynowane z marchewką, szczypiorek i ogórek konserwowy Filety moczymy kilka godzin w zimnej wodzie, odsączamy i kroimy na potrzebne kawałki.Białą cebulę kroimy w ćwierćplasterki a czerwoną
Maminek kulinarnyskleić dociskając widelcem. Paczuszki posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 20-25 minut, funkcja termoobieg.Polecam też:Rożki z kiszoną kapustą i pieczarkami
Monia miesza i gotujeKlasyczne ciasto na pizze z dodatkami typowymi dla znanego tureckiego fast food'a. Kiedyś nie wyobrażałam sobie pizzy z innymi składnikami jak pieczarki, ser, ewentualnie szynka. Dzisiaj natomiast "pizza Kebab" (dobra pizza kebab!) jest jedną z moich ulubionych. Mimo, że przygotowanie jej w domu jest dość czasochłonne - naprawdę warto.Pizza Kebab - Składniki: (ok. 3 pizze)ciasto
Słodka StronaMuffiny ze szpinakiem, serkiem brie i żółtym serem to tuż obok muffinków z szynką i muffinków z pieczarkami wytrawna wersja popularnych babeczek. Pikantny smak może okazać się dość specyficzny - szczególnie dla osób, którym muffinki kojarzą się jedynie ze słodyczami. Jednak dla osób lubiących eksperymentować i poznawać nowe smaki jest to z pewnością ciekawa propozycja i być może warto przygotować
Słodka StronaObiecałam Wam przepis z Karczmy Stara Wozownia. O tym urokliwym lokalu pisałam w jednym z wcześniejszych wpisów >KLIK< Pani Ania długo dawała się prosić
Codzienna kuchnia niecodzienna