z orzechami - 5000 przepisów (strona:111/334)

Cynamonowo-orzechowe orkiszowe ciasto z nutą malinową 183

trzcinowego6 jajek100 g gorzkiej czekolady 70% (posiekanej) lub groszków czekoladowych100 g mąki orkiszowej200 g masła z obniżoną zawartością tłuszczu1/3 torebki cynamonu/przyprawy do piernika1 łyżka proszku do pieczenia200 g uprażonych orzechów laskowych i włoskichDżem malinowyStarta mleczna/gorzka czekolada/groszki czekoladowePrzygotowanie:Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mikserem ubijamy cukier i masło, dodajemy żółtka.Mąkę mieszamy ze zmielonymi orzechami, cynamonem, czekoladą i proszkiem

Czarnawisienka
Pierogi z kapustą i grzybami 169

córka -studentka ostatnio wspomniała,że zjadłby takich domowych "maminych" pierogów..a, że wczoraj byliśmy u niej ..nie pozostało nic innego tylko zrobić takich pierogów..zrobiłam z kapustą kwaszoną Orzech..ta kapusta była z dodatkiem grzybów leśnych...no w sumie było ich tylko 2 kawałki...ale były..ja dodatkowo dodałam jeszcze swoich suszonych grzybów..a ciasto robiłam w misce Tupperware.Takie

Moje domowe kucharzenie
460. Owsianka. 143

marchewkowo-orzechowa owsianka* podana z ricottą, miodem i prażonymi orzechami laskowymi* ze zmielonymi orzechami laskowymi, mleczkiem kokosowym13 godzin po za domem, ale i tak jestem szczęśliwa.Film... wow. A teraz zaczynamy weekend. Seriale? Książka

More food, love and dreams
517. Kukurydziane z jabłkiem. 127

Jabłkowe kukurydziane gofry z orzechami* w miodzie i ricottą *pekany i orzechy laskoweGdybym kiedyś miała wybrać ulubione gofry, chyba nie byłabym w stanie, bo z każdym tygodniem kandydatów na to miejsce przybywa *.* Składniki:35g mąki kukurydzianej 15g mąki pełnoziarnistejjajkomałe jabłko starte na tarce, na grubych oczkach, lekko odciśnięte z soku(ok.60g po odciśnięciu)łyżka roztopionego masła 30ml mleka

More food, love and dreams
Roladki z Newelli z orzechami i suszonymi owocami 164

Jest bezwonna i bardzo delikatna, natomiast po zamarynowaniu uzyskamy całkiem inny produkt. Wszystko zależy od tego, do czego chcemy jej użyć i od inwencji twórczej kucharza Składniki:1 szklanka orzechów włoskich2 łyżki płynnego miodu5 suszonych daktyli7 suszonych moreli1 opakowanie Newelli klasycznejszczypta cynamonuczekolada mleczna1 łyżka sezamuPrzygotowanie:Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni i bardzo drobno posiekać lub zmiksować w blenderze

Oryginalny smak
Pączki pieczone 355

dawna "chodziły za mną " pączki..ale jakoś nie mogłam nigdy przybrać się ,żeby je zrobić..ale skoro od firmy Orzech dostałam marmoladę nie było wyjścia..pączki musiały być..tzn,marmoladę można byłoby wykorzystać i do czego innego, ale ja postanowiłam zrobić pączki..Marmolada jest twarda i nie wypływała z pączków..lukru nawet nie robiłam, bo pączki i tak były

Moje domowe kucharzenie
Ciasto orzechowe z ajerkoniakową pianką 202

Wilgotne orzechowe ciasto przełożone puszystą, rozpływającą się w ustach pianką z ajerkoniaku. Całość polana gęstą czekoladą i ozdobiona karmelem. Eleganckie i pyszne…Składniki:Ciasto:8 jajek2 szklanki mielonych orzechów włoskich1 szklanka cukruszczypta soliPianka z ajerkoniaku:500 ml śmietany 30%8 łyżeczki żelatyny1,5 szklanki ajerkoniaku4 łyżki cukru pudru0,5 szklanki mlekaPolewa czekoladowa:3 łyżki ciemnego kakao1/3 szklanki cukru90(...)masła3 łyżki wodyPrzygotowanie:Ciasto:Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać zmielone orzechy i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z masą. Ciasto podzielić na dwie części. Dwie blaszki o wymiarach około 22 x 32 wyłożyć folią aluminiową i wylać na nich równomiernie masę. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez

Oryginalny smak
RYŻOWE PĄCZKI PIECZONE (BEZGLUTENOWE) 203

MARMOLADĄ WIELOOWOCOWĄ Z KARMELIZOWANYM SEZAMEM. SKŁADNIKI:/ciasto:- mąka ryżowa, 200 gram,- mąka bezglutenowa, 100 gram,- ciepła woda, 150 ml- masło, 2 łyżki,- cukier trzcinowy, 2 łyżki/nadzienie:- marmolada ORZECH wieloowocowa, mały słoiczek- sezam, 2 duże łyżki- cukier trzcinowy, 4 łyżkiWYKONANIE:/ciasto:Na stolnicy mieszamy obie mąki tworząc kopczyk. W bardzo gorącej wodzie rozpuszczamy masło i cukier trzcinowy. Energicznie nożem(...)Nadzienie:Karmelizowany, prażony sezam i wieloowocowa marmolada to zestawienie idealne. Nuta owocowa została wzbogacona o chrupiące dodatki, które pobudzają zmysły. My postawiłyśmy na twardą marmoladę wieloowocową firmy Orzech. W jednym słoiczku znalazłyśmy jabłka, śliwki, aronię i wiśnie. Mieszanka idealna do ryżowych kuleczek. Jakie wyszły nasze pączucie?Pyszne i twarde, twarde i pyszne. Ciekawe, charakterystyczne, zupełnie inne niż tradycyjne

Wypisz Wymaluj
BATONIKI KUKURYDZIANE Z KAROBEM /BEZGLUTENOWE. 173

być pozostawiona kaszka ze śniadania.SKŁADNIKI:- Kaszka kukurydziana, 3 łyżki- Karob, 3 łyżki- Jajko, jedno,- mąka bezglutenowa. 2 łyżki,- cukier trzcinowy, 2-3 łyżki- mieszanka "EUFORIA"- marmolada twarda, wieloowocowa ORZECH- cukier wanilinowy /a najlepiej cukier waniliowy, domowy- mleko, szklanka- cynamon- masło, 2-3 łyżki,WYKONANIE:1. Ugotować kaszkę na mleku. Gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając(...)Dynia nabiera nowego smaku, konopia strzela w ustach a słonecznik, jak zawsze jest idealny. Pysznie i zdrowo.Kupić możecie ją tutaj: ZIARENKOWO.MARMOLADA:My postawiłyśmy na twardą marmoladę wieloowocową firmy Orzech. W jednym słoiczku znalazłyśmy jabłka, śliwki, aronię i wiśnie. Owocowa nuta została więc idealnie dopasowana. Dodała odrobinę kwaskowatego orzeźwienia. Tyle zdrowia i smaku zamknięte w domowych batonikach. Tyle zdrowia

Wypisz Wymaluj
Cynamonowo-orzechowe orkiszowe ciasto z nutą malinową 168

trzcinowego6 jajek100 g gorzkiej czekolady 70% (posiekanej) lub groszków czekoladowych100 g mąki orkiszowej200 g masła z obniżoną zawartością tłuszczu1/3 torebki cynamonu/przyprawy do piernika1 łyżka proszku do pieczenia200 g uprażonych orzechów laskowych i włoskichDżem malinowyStarta mleczna/gorzka czekolada/groszki czekoladowePrzygotowanie:Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mikserem ubijamy cukier i masło, dodajemy żółtka.Mąkę mieszamy ze zmielonymi orzechami, cynamonem, czekoladą i proszkiem

Czarnawisienka
Kruche rogaliki z marcepanem i bakaliami 201

bakaliami, przepis na 24 sztuki:1,5 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki jogurtu greckiego100 g masła1 czubata łyżka cukruszczypta soliFarsz:50 g marcepanu1,5 łyżki siekanych rodzynek1,5 łyżki siekanych orzechów włoskich1,5 łyżki siekanych migdałówlukier:cukier puder i sok z limonkisiekane migdały do posypaniaMasło kroimy w kostkę. Mąkę wsypujemy do misy robota, dodajemy szczyptę soli, pokrojoną w kostkę masło

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dorsz pod orzechową kruszonką 214

orzechowo - ziołową skorupką. Rodzinka stwierdziła, że to chyba najlepsza wersja jaką jedli:)Składniki:700g filetu z dorsza, 3 czubate łyżki bułki tartej, 3 gałązki rozmarynu, 250g orzechów włoskich, 1/2 pęczka natki pietruszki, ząbek czosnku, szczypta ostrej papryki, 1/2 cytryny, 50ml oliwy z oliwek, sól, pieprz. WykonanieFilet oprószyć z obu stron(...)solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Orzechy włoskie drobno posiekać, dodać do bułki tartej. Dodać posiekaną natkę pietruszki, rozmaryn, skórkę startą z 1/2 cytryny oraz oliwę z oliwek. Doprawić solą, pieprzem i papryką, wymieszać. Kawałki ryby ułożyć w naczyniu do zapiekania, na wierzchu rozłożyć orzechową masę.Piec około 25 minut w temp. 180st.Inspiracja: Czasopismo "Gotuj krok

Z miłości do słodkości
Pyszne orzechowe waniliowe babeczki 127

trafem na połowę udało mi się ozdobić kremem.  3 jajka 160 g masła/margaryny 160 g mąki pszennej 100 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia orzechy włoskie ok 100 g. cukier waniliowy Kamis Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy i odstawiamy na bok. Masło/margarynę (miękkie) ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na jasną(...)dodajemy kolejno jaja. Ucierając po każdym dodaniu.  Dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając na gładką masę po każdym dodaniu. Do masy dodajemy mąkę, proszek delikatnie posiekane i uprażone orzechy włoskie i mieszamy całość tylko do momentu połączenia się składników. Mi z tej porcji wyszło 12 normalnych babeczek i 8 małych.  Ciasto przekładamy do papilotek ok 2/3 wysokości

Malinowe Pocałunki
W orzechowym raju- wegańskie muffiny bananowe nadziewane masłem orzechowym 195

kolejną zaletą.W kuchni, quinoa, jest bardzo wszechstronna- stanowi świetny dodatek do zup, sałatek i risotto. Można ją śmiało stosować jako zamiennik ryżu i kasz, a z dodatkiem owoców, orzechów i jogurtu zapewni pyszne śniadanie na dobry początek dnia. Oczywiście możemy użyć jej też do produkcji przeróżnych słodkości, co potwierdzą dzisiejsze muffinki.  Dla amatorów wspomnianego na początku połączenia(...)wszystkich wielbicieli orzechów stanowią one prawdziwą gratkę. Słodki aromat bananów i cynamonu unoszący się w kuchni podczas pieczenia zdecydowanie nie sprzyja cierpliwemu oczekiwaniu. Z podanej ilości składników możemy przygotować 6 babeczek. Jedna(u mnie ok. 55g) to zaledwie 107kcal w tym 4,3g białka, 4,2g tłuszczu, 11,9g węglowodanów oraz 3,5g błonnika.  SKŁADNIKI: 60g komosy ryżowej

peanutbuttermonster
Wegańska szarlotka bez mąki i cukru, czyli zdrowe ciacho po raz drugi 413

sekret znów tkwi w zamiennikach. W tej szarlotce nie znajdziecie ani grama mąki czy też białego cukru. Zamiast nich są tu zdrowe tłuszcze pochodzące z ziaren słonecznika, sezamu i orzechów arachidowych oraz wyłącznie naturalne cukry z rodzynek. I naprawdę niczego więcej nie trzeba do pełni szczęścia i smaku! Na dodatek ta wersja nie wymaga pieczenia, a przyrządzenie jej to zaledwie(...)180kcal w tym 5,5g białka, 10,8g tłuszczu, 15,5g węglowodanów oraz 3,8g błonnika. Dodam tylko, że poprzestanie na jednej porcji to rzecz praktycznie niemożliwa. Aromat orzechów w połączeniu z musem jabłkowym to istny RAJ dla kubków smakowych- nie sposób się oprzeć. SKŁADNIKI NA FORMĘ O ŚREDNICY 20CM: 100g rodzynek  140g mieszanki ziaren Cynamonowy Raj(do nabycia

peanutbuttermonster

Proponowane wyszukiwania