z mascarpone - 5500 przepisów (strona:304/367)

5. Kokosowe love! 251

Masło z wiórków kokosowych jest niesamowicie proste do wykonania i ma ogromną ilość zastosowań. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia. Takim domowym masłem kokosowym możemy smarować pieczywo, natomiast z dodatkiem mascarpone lub białej czekolady wykorzystać jako polewy, kremy, nadzienia do muffinów, pralinek. Warto je wypróbować także jako dodatek do dań orientalnych. Dodając jogurt możemy użyć jako sos do owoców lub zjeść

Symfonia Smaków
Czekoladki z nadzieniem o smaku jagodowym 227

lubimy, czyli czekoladki:) Wyszły obłędne! Pyszna czekolada i kremowe, jagodowe nadzienie...  Składniki:100g mlecznej czekolady,50g białej czekolady,4 łyżki jagód (najlepiej pozostałości po robieniu nalewki),łyżka serka mascarpone,3 łyżki śmietanki 30%.  Przygotowanie Mleczną czekoladę stopić na parze. Przy użyciu zwykłego pędzelka (taki jak do malowania farbkami), posmarować dno i boki silikonowych foremek na czekoladki. Wstawić

Z miłości do słodkości
Drożdżowe maliniaki z białą czekoladą 235

Następnie przy pomocy szklanki zrobić w każdej bułeczce wgłębienie, prawie aż do samej blachy. Nadzienie:  400 g malin,  4 łyżki cukru pudru,  250 g serka mascarpone,  1 żółtko,  100g białej czekolady. Serek utrzeć z żółtkiem i 2 łyżkami cukru pudru oraz ze stopioną zimną czekoladą. Masą napełniać bułeczki. Na masę nakładać po czubatej łyżce malin

Z miłości do słodkości
Ciasteczka Whoopie Pies - czarne księżyce 249

koniec dodać nasiona wanilii.  Na blachę wyłożoną papierem wykładać łyżką okrągłe ciastka. Piec ok. 12-14min w temp. 170st.  Ostudzić. Nadzienie dyniowe:  150g serka mascarpone,  150g puree z dyni,  80g masła, 80 g cukru pudru,  szczypta cynamonu,  szczypta gałki muszkatołowej,  szczypta kardamonu. Masło utrzeć z serkiem i musem z dyni. Dodać

Z miłości do słodkości
Płonący tort dyniowy 240

24cm. Piec około 50-60minut w temp. 180-190st.  Ostudzić i przekroić na 3 części.  Krem:   300g obranej dyni,  500g serka mascarpone,  100g białej czekolady, 2 łyżki cukru. Dynię pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować około 15minut. Następnie odcedzić i ostudzić, po czym zblendować na puree.  Czekoladę połamać na kawałki

Z miłości do słodkości
Przepisy na ciasta z truskawkami 416

truskawkami        Wyznanie miłosne Drożdżowe z czekoladą i owocami      Tort Pavlova      Tartaletki z truskawkami i mascarpone      Miętowe tarteletki z musem czekoladowym i truskawkami     Ucierane z truskawkami i bezą       Sernik z rabarbarem i truskawkami Truskawkowa magia

Z miłości do słodkości
Malzenstwo doskonale... 189

upiekl.Po upieczeniu i przestygniecu biszkopt nalezy przekroic na 3 rowne krazki. Najlepiej odwrocic go do gory nogami by gora tortu miala rowna powierzchnie.Skladniki na mase: 500g serka mascarpone 2 kremowki po 250 ml kazda cukier puder (ilosc wedle uznania, ja dalam 2 lyzki, bo nie lubie zbyt slodkich ciast) 200g gorzkiej czekolady olejek pomaranczowy 1 usztywniacz do smietany w proszku

Przysmaki Karolki
Ciasto czekoladowe z truskawkami- chocolate and strawberry gateau 290

nagrzanego piekarnika na 180C na 45-50 min.Ciasto gotowe. Po upieczeniu studzimy I przekrajamy na pół.  Składniki na masę:200 ml śmietany np kremówki ( 36-50% )2 serki mascarpone-400 gr3-4 łyżki cukru pudru250 gr truskawekWykonanie:Ubijamy śmietanę, dodajemy serki I cukier puder. Ubijamy do sztywnej masy. Dzielimy na polowę. Do jednej części dodajemy truskawki. Mieszamy.Mas

Smaki Edyty
Torcik Bezowo- Kawowy. 205

Składniki :Blaty bezowe :5 białek 1 i 1/3 szklanki przesianego cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej , również przesianej łyżka soku z cytryny.Masa :200 g kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczona w łyżce gorącej wody i schłodzona Wykonanie ::Blaty :Białka ubić na sztywno , dodać cukier puder i ubijać nadal aż masa będzie sztywna

Malinowa Kawiarenka
Kostka malinowo - serowa DZIEŃ BABCI I DZIADKA 372

Pyszne ciasto , trochę podobne do sernika na zimno. Można zamiast malin użyć jagód czy innych ulubionych owoców. Do masy serowej można dać pół na pół serek mascarpone. Warto trochę pokombinować by smakowało całej rodzinie. Składniki :* 3 tabliczki białej czekolady* szklanka płatków kukurydzianych* kilogram gotowego sera do serników* 2 śmietany kremówki  * szklanka cukru pudru* pół kilograma malin* 2 galaretki malinowe

Magiczne Życie Marty
Babeczki z białym winem 151

brać udział. Na owej degustacji otrzymaliśmy kilka ciekawych przepisów z użyciem wina i postanowiliśmy je przetestować. Z małymi modyfikacjami powstały te oto babeczki z białym winem, udekorowane kremem z mascarpone, również z dodatkiem białego wina. Babeczki są słodkie i delikatne, rozpływają się w ustach. To nasza kolejna propozycja na nadchodzące Walentynki.Może chcesz zrobić niespodziankę swojej Ukochanej i upiec

Pora coś zjeść
Rolada cappuccino 688

nasz płat ciasta zwinąć razem z papierem do pieczenia lub ściereczką kuchenną, dzięki temu stygnące ciasto "zapamięta" kształt rolady, co ułatwi nam późniejsze zwijanie.Najlepsze masy przygotujemy na bazie kremówki, mascarpone, budyniu lub masła. Do tych pierwszych czasem warto dodać żelatynę, co pozwoli zachować kształt i ładny wygląd podczas krojenia. Roladę najlepiej trzymać w lodówce i podawać schłodzoną. Moja dzisiejsza rolada

Smakołyki Bereniki
Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową 1440

Post Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
RESTAURACJA "ZIELONE SŁONIE - FUZJA SMAKÓW", POZNAŃ. 213

połączenie, ostatnimi czasy uwielbiane przeze mnie. Przyjemny, delikatny smaczek.  Jak to przystało na prawdziwą kolację z klasą, wisienką na torcie tego spotkania musiał być deser, bezapelacyjnie! Sernik z mascarpone, puree z malin, z czekoladową kruszonką, skropione wszystko oliwą miętową. Właśnie ta oliwa to dla mnie fenomen. Bardzo aromatyczna i rzeczywiście, świetnie pasowała do słodkiego ciasta. Sernik rozpływał się

W kuchni Karmel-itki
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 197

chipsem serowym- zupa z podkarpackich kurek- schab z dzika marynowany w jałowcu i tymianku podany z puree z jabłka i selera z sosem śliwkowym- bez migdałowa, mrożony krem mascarpone z kandyzowanymi pomarańczami i orzechami w karmelu 16.03.2014, niedzielaCzas w drogę! Po śniadaniu wyruszyliśmy dość wcześnie, aby jak najprędzej znaleźć się w domu.. Niestety trzeba wrócić do normalności i codzienności

W kuchni Karmel-itki