z mascarpone - 5500 przepisów (strona:265/367)

Wielkanocne przepisy. Ponad 30 propozycji na ciasta i sałatki. 233

orzechowe Wielkanocne chlebki i zajączki do koszyczka Inne przepisy na ciasta znajdziecie tutaj (klik) Małe wypieki – babeczki do koszyczka, ciasteczka znajdziecie tutaj (klik) Polecam np. mini serniczki z mascarpone na ciasteczkowym spodzie Polecam też różne proste sałatki: Sałatka rodzinna Kolorowa sałatka z kabanosem Sałatka podana w wędlinie Szybka sałatka z porem, kukurydzą i rzodkiewką Sałatka z ogórkiem i kiełkami

Słodkie okruszki
Restaurant Week w Novocaina: emocje na talerzach 184

począwszy od ciekawości po radość z próbowania nowych intrygujących połączeń. Deser Ze wszystkich elementów degustacji do deseru, jako jedynego, miałem drobne uwagi. Truskawka kompresowana w cydrze, miętowa tapioka, krem mascarpone z dodatkiem limonki oraz czekolada z orzechami. To wszystko zapowiadało się całkiem dobrze. Niestety najmocniejszym punktem okazała się czekolada z orzechami. Truskawce na rauszu zabrakło moim zdaniem smaku, lecz winię

Food Square
Rurki francuskie z kremem cytrynowym 225

mrożone – 100 ml śmietanki kremówki 36% + łyżeczka cukru pudru – około 4 łyżki kremu cytrynowego lemon curd (opcjonalnie możecie nadziać rurki samą bitą śmietaną lub wymieszaną np. z mascarpone) – garść drobno posiekanych migdałów – papier do pieczenia – białko lub żółtko do posmarowania rurek (użyłam białka, które miałam akurat w lodówce) Jeden kawałek papieru do pieczenia wykładamy

Relaxtime
Tort motyl 247

mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 250 ml kremówki 2 łyżki cukru 1 śmietan fix Krem kajmakowy: 300 ml kremówki 250 g serka mascarpone 1 puszka kajmaku Poncz: 1 szklanka gorącej wody lub herbaty 2 łyżki cukru sok z połowy cytryny Dekoracja: 500 ml kremówki 3 łyżki cukru 1-2 śmietan fixy kolorowa posypka

Ewusiowe Smaki
WIOSENNY TORT Z NUTĄ CYTRYNOWĄ I KREMEM MAŚLANYM 382

dziecka (zresztą nadal uwielbiam) i staram się nie myśleć, że to cholerstwo ma z milion kalorii :P Zresztą, nie można ciągle jeść tortów z kremem z bitej śmietany i mascarpone ;P Tort jest bardzo podzielny, gdyż żeby się nim nasycić wystarczy mały, cieniutki kawałek, także wszyscy dostaną swoją porcję :D Sok i otarta skórka z cytryny nadają ciastu delikatną, pachnąca

Słodko-Słony Świat Ilony
Stefanka na herbatnikach – ciasto bez pieczenia 330

toffi 100 g mlecznej czekolady 150 g miękkiego masła Krem nr. 2: 200 g miękkiego masła 1 puszka skondensowanego mleka Na wierzch: 500 ml śmietanki 36% 125 g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru kakao (do posypania)   I do dzieła 🙂 Mleko skondensowane wkładamy (z puszką, zamknięte) do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 2,5 godziny na wolnym ogniu. Studzimy

Niunioki
Przepis na domowe Rafaello 431

Zdecydowanie bardziej przypominają wtedy smak oryginalnych kulek Rafaello oraz są bardziej białe. Im więcej dodasz herbatników, tym bardziej będą w kolorze biszkoptowym. Ponadto lubię do zmiksowanego masła dodać serek mascarpone i/lub tabliczkę lub dwie rozpuszczonej czekolady. Gdy decyduję się na czekoladę, dodaję odrobinę mniej cukru pudru. Należy jednak pamiętać, że im więcej dodasz tych składników, tym więcej będą one wymagały

Mojewlasne.pl
Kluseczki kokosowo-migdałowe z serka capri (bez glutenu) 182

Przepis autorski (mój). Uwielbiam wszelkiego rodzaju kremowe serki, a oprócz mascarpone mogłabym zajadać się - capri. Dlatego często na szybko robię zaprezentowane kluseczki, które są przeeepyszne! Kuszą swoją delikatnością i migdałowo-kokosowym smakiem. Dodatkowo je panieruję i obsmażam, ale możecie ten etap pominąć, choć osobiście polecam skorzystanie z całości przepisu. Musicie koniecznie spróbować! (około 20 sztuk) 250g serka  capri

Di gotuje
Goździki, rajstopy i muffiny cytrynowe 177

jednej dużej cytryny 3 łyżki maku Krem 1/3 szklanki Lemon curd * 1/3 lub 1/2 opakowania  serka quark (całe opakowanie to 250g) równie dobrze może być zmielony twaróg, mascarpone lub temu podobne  zamieszałam posmakowałam i było ok :) Wykonanie muffin Wszystkie sypkie produkty wymieszać w misce. W osobnym pojemniku roztrzepać jajko i resztę 'mokrych' składników razem z cytryna i skórka

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik z jeżynową galaretką. 254

piekarniku - 180 stopni C około 10 minut. Wyjąć wystudzić. Masa serowa. 500 g sera quark  (lub twarogu półtłustego zmielonego co najmniej dwa razy) 250 g sera ricotta (lub mascarpone) 100 ml double cream (lub śmietany kremówki 36%) 1 szklanka castar sugar( lub drobnego cukru do wypieków) 4 duże jajka Otarta skórka dwóch cytryn Sok z jednej cytryny

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Babeczki kukurydziane z kremem malinowym | bez białego cukru / glutenu / laktozy | 196

migdałowego (lub innego roślinnego/bez laktozy) 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 5 łyżek cukru kokosowego/trzcinowego/ksylitolu Krem: Garść malin mrożonych HORTEX 4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżka serka mascarpone 1 łyżka cukru kokosowego/trzcinowego/ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki na babeczki miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, przekładamy masę do silikonowych foremek na babeczki lub do metalowej formy wyłożonej papierowymi papilotkami (ciężko

Czarnawisienka
Lizaki z krainy Nudzimisiów. 211

chociaż zwykłe do lizania także można było zerwać z drzewa! Zapraszam na moje lizaki! Składniki na lizaki; 15 dag pokruszonych herbatników 2 łyżki kremu czekoladowego (nutelli) 3 łyżki serka mascarpone dodatkowo; pół tabliczki czekolady 2 łyżki śmietany 30% kolorowe posypki patyczki do lizaków Przygotowanie; Wszystkie składniki lizaków wymieszać ze sobą , tworząc zwartą masę. Wstawić do lodówki na około

Radość kipiąca uśmiechem.
Quiche z duszonymi porami i kozim serem 143

jajko sól Nadzienie: 3 pory (białe i jasnozielone części) 2 łyżki masła 4-5 jajek  4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 12% 4 łyżki gęstego pełnotłustego jogurtu lub serka mascarpone (może też być śmietana 30%) 1 łyżeczka suszonego tymianku sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz 150 g koziego sera pietruszka do posypania . Przygotowanie: Spód: Mąkę przesiać do miski, dodać

Moja Mama Gotuje
Krem miętowy 177

Gęsty, pyszny krem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! 🙂 SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu] 500 […] Artykuł Krem miętowy pochodzi

Domowe Torty
Tort leśny mech 270

Tort leśny mech to trzy blaty-miękkiego, zielonego ciasta, przełożonego delikatnym kremem (na bazie śmietany i mascarpone, z dodatkiem cytrynowej nutki) i ozdobionego leśnymi owocami. Nie zawiera sztucznych barwników, a jego piękny, zielony kolor jest zasługą dodatku szpinaku. Tak-szpinaku! 🙂 Ale tych-którzy w tym miejscu skrzwili się z niesmakiem-zapewniam, że szpinak nie jest wyczuwalny w smaku! […] Artykuł

Domowe Torty