z mascarpone - 5500 przepisów (strona:264/367)

Czekoladowy krem jaglany z malinami | deser bezglutenowy i bez cukru | 288

czekoladą i ksylitolem do momentu aż zgęstnieje (można dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej). Studzimy i miksujemy na gładki krem.  Krem malinowy:  2 garście malin  2 łyżki mascarpone  2 łyżki ksylitolu  Przygotowanie: Miksujemy. Przekładamy masy do szklanek i dekorujemy świeżymi malinami

Czarnawisienka
Malinowa chmurka 162

szklankach wrzącej wody. Wystudzić, wymieszać z malinami. Schłodzić do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na zimny spód ciasta. Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki przełożyć do miski. Zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Krem wyłożyć na całkiem stężałą galaretkę. Beza z migdałami: 4 białka, w temperaturze pokojowej szczypta

kulinarnyswiatdomi
Tort truskawkowy; tort z truskawkami 360

przekrawam go wzdłuż, aby powstały trzy części. Dwie dolne warstwy nasączam dokładnie syropem z kwiatów czarnego bzu. Przygotowuję masę truskawkową do przełożenia tortu. składniki na masę: - 250 gram serka mascarpone - 1 kubeczek śmietanki 30% - 100 gram zmiksowanych truskawek  - ok. 70 gram pokrojonych truskawek - 4 łyżki cukru pudru Łączę ze sobą serek ze zmiksowanymi truskawkami, dodaję do tego ubitą już

Wielopokoleniowo
Ciasto kokosowe bez pieczenia 61814

bardzo dobrze smakuje i bez niej.  Składniki polewy rozpuścić w misce na garnku z wrzącą wodą do uzyskania jednolitej konsystencji (ciągle mieszać). Zobacz również: ciasto bez pieczenia z mascarpone

Kuchcik gotuje
Czekoladowy sernik z truskawkami 204

CZEKOLADOWY PIECZONY Składniki na sernik: Spód do sernika: 200 g biszkoptów 150 g masła 2 płaskie łyżki ciemnego kakao Masa serowa: 500 g sera twarogowego mielonego 500 g serka mascarpone 200 g śmietany 18% 1 1/3 szklanki cukru pudru 4 jajka 2 żółtka 150 g czekolady deserowej 50 g masła 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej  Dodatkowo: 100 g czekolady

kolorowotorcikowo
Tarta oreo z mango 175

kąpieli wodnej.Wszystkie składniki zmiksować w malakserze na konsystencję mokrego piasku.Masą ciasteczkową wylepić dno i boki tortownicy.Wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny. Nadzienie 250 g serka mascarpone 500 g śmietany 18% nadzienie z ciasteczek oreo 5 g żelatyny 2 łyżki cukru pudru 100 g oreo z masą Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Żelatynę zalać wodą

Anielskie wypieki
Deserowa zebra 196

Serce w kształcie serca mieściło się w okrągłej o średnicy 26 cm. Na spód potrzebujemy biszkopty Masa jogurtowa: 500 g twarogu  delikatnego,naturalnego President  250 g serka mascarpone 100 g śmietany 18 % 200 g jogurtu greckiego 100 g czekolady deserowej od 80-100 gr cukru pudru (zależy czy lubimy słodkie czy bardziej słodkie ciasta)  5 łyżeczki żelatyny

Proste Potrawy
PAVLOVA BEZ CUKRU, BEZ MLEKA I GLUTENU 235

min.30 minut. Schłodzony, dość gęsty krem nakładamy do koszyczka z bezy (tak żeby wystawał), wykładamy owoce. Ja polałam także dodatkowo stopioną czekoladą. Zamiast kremu żółtkowego można przygotować krem z mascarpone i kremówki, wg przepisu z tradycyjnej Pavlovej . Smacznego

Smaczne Zdrowe
Ciasto bananowe bez pieczenia, na zimno 636

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 700g jogurtu bananowego 250g serka mascarpone 3 galaretki o smaku owoców egzotycznych Delecta (ananas, mango, melon) + 2 sztuki na górę ciasta 7-8 bananów 360g herbatników czekoladowych 70g masła Przygotowanie: Ciasteczka zmiksować w malakserze lub rozdrobnić

W garach u Gosi
Tort bezowo-kawowy 366

Tort bezowo-kawowy, to trzy pyszne blaty z chrupkiej na zewnątrz, a miękkiej i ciągnącej w środku bezy, przełożone delikatnym kremem kawowym (na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone)! Pychota! Poniżej znajdziecie przepis sporządzony w formie krok po kroku + zdjęcia, aby jak najbardziej ułatwić Wam zrobienie takiej pychotki w Waszej własnej kuchni. Bezowo-kawowy tort nie […] Artykuł Tort bezowo

Domowe Torty
Bananowa chmurka 328

ananasy.  Gęstniejącą galaretkę wyłożyć na owoce, wstawić do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki. Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone zimnego 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki przełożyć do miski. Zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Krem wykładamy na galaretkę. Czekoladowa beza: 3 białka 150 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 60 g gorzkiej

kulinarnyswiatdomi
Wegetariański zestaw II na wiosnę, Blin 203

zachwytów. Na plus jeszcze:  krótki okres oczekiwania, wystrój lokalu. Do wyboru są m. in.: naleśniki amerykańskie ( pancakes ) i zwykłe. Ceny do kilkunastu złotych. Na zdjęciach: naleśniki amerykańskie z mascarpone i oreo oraz naleśnik z rukolą, serem żółtym, pomidorami i pieczarkami. Vegetarian dinner set 2 for spring  Dinner in a bit more than 30 minutes. In the photo: mash

Qlinarnie i Qlinarnie
Kawowo-czekoladowe ombre... tort 325

biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie). Wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na cztery krążki. Krem   600 g mascarpone 750 ml śmietany kremówki 4-6 łyżek (lub więcej jeśli lubicie bardziej słodki ) cukru pudru. Wszystkie składniki miksujecie na gładki stabilny krem.  ( nie za długo aby nie był

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
TIRAMISU Z MALINAMI I RICOTTĄ 213

razem proponuję Wam znany deser tiramisu w nieco innej wersji, z ricottą zamiast tradycyjnego serka mascarpone, moim zdaniem jest równie smaczne, a jednocześnie mniej kaloryczne. Zachęcam do spróbowania!     Przygotowanie: 20 min. Chłodzenie : 3 godz. Dla 6-8 osób ● 250 g malin* ● 450 g ricotty ● 4 jogurty typu greckie o smaku naturalnym** ● 24 podłużne biszkopty. ● 20 cl niesłodzonej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
delikatne ciasto a la raffaello 317

papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki (min. 30 %) 250 g serka mascarpone 100 g czekolady białej 3 łyżki cukru pudru 150 g wiórek kokosowych wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej a następnie odstawiamy do przestudzenia. Serek rozmiksowujemy, dodajemy przestudzoną czekoladę oraz wiórka

Domowy Smak Jedzenia