lasu mam spory kawał i czasu na wypad chwilowo brak więc zdałam się na jagody kupione od tzw. "baby". Wolałabym prawdę mówiąc sama ubrudzić sobie łapy bo jestem typem zbieracza, ale cóż, jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ... Najważniejsze, że jest jagodowo bo już był koktajl z melisą , pyszne dwukolorowe
Smaczna PyzaDeser z owoców zapiekanych pod pierzynką z kogla mogla jest stareńki jak świat. Pamiętam go z dzieciństwa bo Babcia zapiekała tak latem świeże leśne jagody a zimą gruszki z kompotu. Kiedyś sama też go robiłam, ale jakoś od dawna nie gościł na naszym stole. Kilka dni temu na warsztatach kulinarnych organizowanych przez Russell Hobbs przypomniano mi o nim więc
Smaczna Pyzajest zwarta, dopiero po przegryzieniu uwalnia sok zawarty w owocach. To było naprawę dobre posunięcie, wiem już do czego wykorzystam mrożone zapasy aronii:)Oczywiście możecie użyć dowolnych, sezonowych owoców - jagód, amerykańskich borówek, malin czy truskawek. Składniki:identycznie jak w poprzednim wpisie - TORT BEZOWY Z BITĄ ŚMIETANĄ I MALINAMI Przygotowaną pianę delikatnie nakładać na blaszkę formując z niej niewielkie kółka
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamało słodzę, więc można więcej) Przygotowanie: Kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Jagody zblendować na mus. Dodać do kremówki, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Przestudzoną dodać do kremu mieszając. Mus wylać na ostudzony spód tarty. Wierzch można dodatkowo udekorować jagodami ( u mnie serce ze strzałą). Wstawić na 2h do lodówki Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówPost Jagodowa kostka (jogurtowiec jagodowy) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeLato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wzbogaca smak kuchni i jest znany ze swoich zdrowotnych właściwości – mowa o czosnku, który jest niezastąpiony w jesiennych, rozgrzewających daniach. By jednak czosnek na długo zachował
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Drobiowe PULPETY Z SOSEM Z OWOCÓW zaskakują niecodziennym smakiem. Do... Artykuł PULPETY Z SOSEM JAGODOWO-MALINOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESmoothie bowl za granicą cieszy się ogromną popularnością. Jest to... Artykuł ZIELONE SMOOTHIE BOWL Z OWOCAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEObłędna TARTA Z FIGAMI z dodatkiem delikatnego kremu z ricotty... Artykuł Pełnoziarnista tarta z figami i borówkami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEGALETTE Z BORÓWKAMI, czyli rustykalna tarta z owocami pieczona bez formy. Im bardziej niedoskonały kształt tym większy jej urok. Idealny deser do herbaty! Artykuł Galette z
COOKMAGAZINEMoc witamin i składników mineralnych - mało kalorii - o tej porze roku wyśmienity - na drugie śniadanie, deser lub podwieczorek :) SKŁADNIKI - 1 duża lub 2 mniejsze porcje - całość
Moje Kuchenne RewelacjeSmoothie bowl za granicą cieszy się ogromną popularnością. Jest to... Artykuł ZIELONE SMOOTHIE BOWL Z OWOCAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEW gorące dni każdy z nas ma ochotę na lekkie dania, a zimny, owocowy CHŁODNIK Z BORÓWKI będzie idealną propozycją! Artykuł Chłodnik z borówek pochodzi z
COOKMAGAZINE