całkiem interesujący i postanowiłam go wypróbować. Najbardziej chyba lubię lody owocowe i takie też zrobiłam ;) Składniki 3 - 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki malin 1 łyżka borówek 1 łyżka jagód ze słoika wraz z sokiem 2 łyżki miodu 2 łyżki nasion chia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nasiona chia należy namoczyć na 5 minut w wodzie, następnie wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować
Delusional TrineSzpinak i łosoś- jakże smaczne i popularne połączenie smaków, ale tym razem w intrygującej formie- jako 'pieczeń', która swoim wiosennym, zielonym kolorem przełamanym kremową barwą łososia
Kraina Miodem Płynącalaska wanilii ● 120 g cukru* ● 8 g żelatyny w listkach Coulis z owoców jagodowych: ● 150 g mrożonych truskawek bez szypułek HORTEX ● 150 g mrożonych malin HORTEX ● 50 g mrożonych jagód HORTEX ● 60 g cukru* ● 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Listki żelatyny namocz w miseczce z zimną wodą (całkowicie je zanurzając) przez około 10 minut, aż zrobi się bardzo
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaWyjątkowo zdrowy deser- bo bez mleka, cukru i glutenu, za to w 100% z wartościowych i odżywczych bakalii, począwszy od spodu, aż po krem- DESERNICZKI
Kraina Miodem Płynącaofercie wegańskich i surowych odżywek białkowych Sunwarrior Polska pojawiły się ostatnio dwa nowe smaki - Mokka i Jagoda . Miałam możliwość testować tę o smaku Mokka i jestem nią całkowicie zachwycona! Jest to prawdopodobnie najlepszy smak odżywek białkowych od Sunwarrior Polska! Więcej o tym produkcie pisałam już jakiś czas temu TUTAJ . Białka tej marki są fantastyczne! Wysoka jakość, świetne składniki
Zdrowie na języku :Ppłatków owsianych 25 g wiórek kokosowych 150 g ziaren słonecznika 100 g pestek dyni 200 g sezamu 200 g orzechów ziemnych bez soli 150 g rodzynek 25 g jagód goji 150 g suszonej żurawiny 50 g siemienia lnianego Do rondelka wrzucamy masło oraz powidła i podgrzewamy lekko do całkowitego rozpuszczenia i połączenia się składników. Następnie dolewamy mleko. Mieszamy, studzimy
Cooking Monsterstarte jabłka. Bakalie możesz dodać według własnego uznania, dokładnie te które lubisz najbardziej. Składniki (na 8 batonów): 1 szklanka płatków owsianych górskich 2 jabłka 2 jajka garść żurawiny garść jagód goi garść pestek słonecznika garść migdałów w płatkach opcjonalnie - 1 łyżka cukru kokosowego, brzozowego lub stewii Ścieram jabłka na tarce o grubych oczkach. Mieszam wszystkie składniki i odstawiam
Mango PapajaZacznę tak: dawno, dawno temu ale nie dalej niż rok temu. Tak to było z tą ratafią, zaczęłam ją nastawiać rok temu, no niecały i dodając
Moje Małe CzarowanieCo prawda to nie pora na borówki ale przecież można skorzystać z domowych mrożonych zbiorów lub sklepowych i poczuć odrobinę lata w słodkich wypiekach. Jednym z
Kuchenne Wariacjedżemu. Ale owoce cytrusowe śmiało można wykorzystać, pełno ich teraz w sklepach i są po całkiem przystępnych cenach. Choć kiwi do kategorii cytrusów nie należy - zaliczany jest raczej do jagód i zwany chińskim agrestem , gdyż to właśnie w Chinach go odkryto - zima to idealny okres aby go w przetworach spożytkować, bo powszechnie jest w tych miesiącach do Polski importowany. Kilka
Grunt to przepis!jednej strony placek będzie już podsmażony, rozciągnąć łyżką ciasto na brzegi patelni robiąc kleksy po bokach. Podawać z owocami, jogurtem i cukrem pudrem. Ja dziś użyłam jagód ze słoika, które dostałam od babci koleżanki prosto z mazurskich lasów :-) Sylweczka jagódki czekały na tę wielką chwilę
pieprzny smaczekPomysł na szybki deser do którego możemy wykorzystać resztki mrozowych owoców jakie zalegają nam w zamrażarce. Ja użyłam mrożone maliny Potlino, dodałam resztki jagód, truskawek, lekko suche biszkopty z szafki i wyszedł fajny przyjemny deser w stylu tiramisu. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpuree owocowe 70% (jabłko 36%, truskawka 23%, śliwka 11%), jogurt naturalny 26%, płatki jaglane 2%, płatki owsiane 2%. Puree bananowe skład: puree owocowe 71% (banany 35%, gruszka 26%, czarna jagoda 10%), jogurt naturalny 26%, płatki quinoa 2%, płatki owsiane 1%. Zupa krem z marchewki z kolendrą Marwit 500 ml - 4,49 PLN Zupy krem Marwit nie zawierają substancji zagęszczających
Bez Cebulikokosowego 2 jajka 1/3 szklanki wody 2 łyżki orzechów włoskich drobno pokrojonych 2 łyżki żurawiny 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka jagód goji 6 moreli pokrojonych na drobno Suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy. Następnie dodajemy miód, olej kokosowy oraz jajka i łączymy całość w jednolitą masę. Dolewamy stopniowo wodę
Emskie Smakijest tak dobra, że człowiek zapomina o całym świecie :) Składniki dla 6 osób: 2 woreczki kaszy jaglanej 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżeczka cynamonu ½ szklanki jagód leśnych (mrożonych) 1 szklanka malin 1 banan 1 jabłko ½ szklanki orzechów włoskich 3 łyżki pestek słonecznika ½ szklanki płatków migdałów ½ suszonej żurawiny 2 łyżki 100 % dżemu z dzikiej róży Łowicz
Kuchnia w czekoladzie