tłuszczu, nakładając po jednej łyżce ciasta. Kiedy na wierzchu placuszków pojawią się pęcherzyki przewrócić na drugą stronę. Smażyć do zrumienienia. Smacznego :) Ja podawałam polane jogurtem naturalnym i posypane jagodami i ziarenkami :) Pycha
Zdrowie na języku :Pniczego nie marnować :) Zdrowy, dietetyczny, bez konserwantów dżemik na pewno poprawi nam humor w pochmurne zimowe dni :) Składniki (3 małe słoiczki): - 1 kg jagód - 10 g stewi w proszku - 2 łyżeczki agaru - 1/3 szklanki wrzątku Jagody starannie opłukać i wrzucić na patelnie. Smażyć do momentu uzyskania jednolitej konsystencji, aż owoce się rozpadną. W razie potrzeby dolewać wody. Gotowe owoce
Zdrowie na języku :Pproszku - 2 łyżki jagód goji 1. Kaszę należy przepłukać zimną wodą. Zagotować 250 ml mleka, wsypać kaszę, dodać stewię, zmniejszyć ogień i gotować ok. 20 minut, do momentu wchłonięcia mleka. Od czasu do czasu zamieszać. 2. Lekko ostygniętą kaszę należy zblendować/zmiksować dodając do niej kolejne 250 ml mleka. Pod koniec miksowania dodać jagody goji i dosłownie chwilkę
Zdrowie na języku :Pkońca :D No dobra są bakalie. I co dalej? :) Bakeo.pl nie jest typowym sklepem z bakaliami, gdzie można kupić 200 g nerkowców, 500 g daktyli i 100 g jagód goji. O nie! Bakeo ma dla Was lepszą propozycję :D Na stronie bakeo.pl znajdziecie ponad 50 mieszanek bakalii, w przeróżnych kombinacjach i co najlepsze z przefantastycznymi nazwami! :D Na przykład, pestki(...)cynamonem owoce (wlałam odrobinę wody na spód garnka, dodałam pokrojone w kostkę owoce, cynamon i dusiłam ok. 10 minut) i posyp mieszanką Mózg Operacji ( aronia suszona , morwa biała , jagody goji ) :) Podsumowując . Jakie "plusy" płyną ze skorzystania z oferty Bakeo: - duży wybór przeróżnych bakalii - świetnie dobrane kompozycje - każda paczuszka opatrzona najistotniejszymi informacjami (skład, waga, nazwa) - przydatny dodatek, w postaci broszury
Zdrowie na języku :PJagodowy szał ogarnął dziś mnie i moją rodzinę :)Tylko ja to przeżywam dwa razy bardziej niż córka i mąż bo jagody kocham jak mało co! Palce mam czarne (to od ustawiania tego serduszka ;)... Ale co tam, wklejam zdjęcia, bo kolorystyka jest naprawdę ciekawa, ale czy przepis jest potrzebny?Czytaj więcej
bistro mamaSzaleństwa jagodowego ciąg dalszy...Tym razem jagody w muffinkach, ten smak chodził za mną od kilku dni :)Czytaj więcej
bistro mamaUwielbiam jagody.I jak widać poniżej, nie tylko ja :)Czytaj więcej »
bistro mamaZamęczam najbliższych obiadami z owocami. Były pierogi z wiśniami, jagodami i śliwkami. Przyszła pora na knedle, które uwielbiam. Nie doszłam w ich formowaniu do perfekcji, zawsze wyjdą mi trochę koślawe, ale na tym chyba polega ich urok :) Podaję je z masłem i bułką tartą. Jeśli ktoś nie przepada za takim połączeniem, będą pysznie smakować polane śmietaną lub jogurtem
bistro mamaPrzepisu dzisiaj nie będzie, choć długo szukałam na dysku zdjęć drożdżowych babeczek z jagodami, które upiekłam dokładnie 21 marca 2011 roku, i które nigdy nie zostały zjedzone.21 marca 2011 r. słońce świeciło dokładnie tak samo jak dzisiaj. Temperatura była niższa, w powietrzu dawało się wyczuć chłód. Taki prawdziwy, wiosenny. To był jeden z piękniejszych dni po ustępującej zimie
bistro mamaNajlepsze z najlepszych. 12 miesięcy = 12 przepisów. A jakie są Wasze typy?Czekoladowe ciasto z białekCiastka owsiane z czekoladąCiasto czekoladowo-kawowe z cudownie czekoladową polewąLekkie
Słodkie Przyjemności"3 Maja. W moim domu to nie tylko święto narodowe, ale również święto rodzinne. Tego jednego dnia świętujemy imieniny mojej Mamy, imieniny mojej Babci, urodziny mojej
Słodkie Przyjemnościokazji długiego weekendu, zbliżającego się lata i wczorajszego Dnia Dziecka przygotowałam dla Was Pierogi z Truskawkami. Nie są tak smakowite jak te z jagodami, ale mimo wszystko są bardzo dobre. Ich przygotowanie nie zajmuje tak dużo czasu gdy wykorzystacie przyrząd do lepienia pierogów, który znajdziecie na targowiskach albo w sklepach internetowych. Jeżeli chcielibyście przygotować sobie ich trochę więcej
Słodkie Przyjemnościtruskawkowy, dziś przygotowałam dla Was sos jagodowy, który również możecie wykorzystać właściwie do wszystkiego. Częstujcie się!"Składniki:2 szklanki jagód3 łyżki wody2 łyżki cukru Sposób przygotowania:Jagody myjemy, oczyszczamy i osuszamy.Wrzucamy je na rozgrzaną patelnię, zalewamy wodą i posypujemy cukrem. Dusimy przez 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając. Jeżeli lubicie czuć w sosie owoce, smażcie je krócej
Słodkie Przyjemnościzalać wodą, a potem korzystać ile się chce! Zapraszam!"Składniki:1/2 szklanki czereśni10 kostek lodu z owocami : jagodowo-truskawkoweSposób przygotowania:Do blendera wrzucamy kostki lodu z zamrożonymi jagodami i truskawkami. Czereśnie myjemy, oczyszczamy szypułek i pestek, owoce również wrzucamy do blendera na wcześniej dodane kostki lodu. Jeżeli korzystamy z zamrożonych czereśni, wrzucamy je razem
Słodkie Przyjemnościagrestujogurt naturalny - 400 mlSposób przygotowania:Wszystkie owoce myjemy, Wysokie, wąskie naczynia - u mnie kieliszki do szampana - zalewamy jogurtem naturalnym na 1/3 wysokości.Następnie do każdego naczynia wrzucamy jagody - szklankę umytych i osuszonych owoców rozdzielamy na cztery naczynia.Dodajemy garść otrąb owsianych, następnie układamy wydrylowane czereśnie i ponownie podsypujemy otrębami. Kolejną warstwę stanowią maliny, którymi wypełniamy resztę naczynia. Całość
Słodkie Przyjemności