Sałatka z tortellini i pesto Sałatka z paluszków krabowych i ananasa Sałatka lwowska Hekele. Sałatka śledziowa Sałatka z kaszą pęczak Sałatka pomidorowa z tuńczykiem Sałatka z komosy ryżowej, pieczonej dyni i fety Sałatka z komosą ryżową i pieczonymi warzywami Sałatka z fetą, pomidorami, papryką i ogórkiem
Codziennik Kuchennypłatów makaronu do lazanii 1 puszka chili con carne firmy Bonduelle 1 pierś z indyka 1 puszka pomidorów krojonych sól pieprz 1 ząbek czosnku żółty ser olej keczup ( z dyni lub cukinii ) 2 łyżki zielonego groszku z puszki 1. Pierś z indyka kroimy w kostkę. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy przeciśnięty czosnek. Po chwili dokładamy mięso, kiedy się odpowiednio zrumieni
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatymango i kurczakiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Meksykańska sałatka z kurczakiem Klasyczna sałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Sałatka makaronowa z pieczoną dynią Sałatka ziemniaczana z zielonym majonezem Sałatka z kaszą orkiszową Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem i ananasem z salsą mango Sałatka ryżowa z mango i szynką Sałatka z kuskusem i mozzarellą
Kulinarne przygody Gatitypiekarnika muffiny wyjmujcie. Taka babeczka kokosowa sprawi, że słodsza będzie Wasza rozmowa 😃 🙌 💑 Składniki: 3 jaka, 8 łyżek cukru białego, 50 ml oleju z dodatkiem oleju z pestek dyni, 100 g wiórek kokosowych, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 80 g mąki pszennej, ponadto: cukier do posypania. Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy 165°C. Jajka miksujemy z cukrem
Moniki Smakołykigruszka (50%) * mango (30%) * szpinak (20%) * koncentrat soku cytrynowego BERT jabłko (55%) * mango (35%) * pomarańcza (10%) ERNIE jabłko (65%) * marchewka (25%) * dynia piżmowa (10%) * koncentrat soku cytrynowego
Zdrowie na języku :PChile i poziomek, które przypadkowo posadzono obok nich. Książka jest bardzo inspirująca. Odnalazłam w niej źródło wielu patentów, które widziałam na warsztatach gotowania czy w restauracjach np. dynię z dziurkami nadziewanymi anchois, Co bym ugotowała z tej książki? Przepisy podzielone są na pory roku. Zaczynamy jesienią z kremem selerowym z gorgonzolą, polentą z pamezanem i szałwią, surówką
Ugotowane pozamiatanesmaki i wypróbujcie! Przepis na śledzie: Składniki (na 4 porcje): 400 gram śledzi w oleju 2 łyżki masła orzechowego 3 łyżki oleju z pistacji 2 łyżki oleju z pestek dyni szczypta soli i pieprzu 1 łyżka soku z cytryny szczypta przyprawy korzennej skórka otarta z 1 pomarańczy Śledzie wymocz w zimnej wodzie przez 2-3 godziny.Masło orzechowe, oleje, przyprawy
Mango PapajaJesień to czas dyni oczywiście, to powrót do rozgrzewających zup i koniecznie ciepłych śniadań. Owsiankę i jaglankę jemy cały rok właściwie, ale jesienią i zimną chętniej i nie wyobrażam sobie zaczynać dnia inaczej- szczególnie w tygodniu, przed pracą. Chętniej też zapiekamy płatki owsiane, jaglane i różne kasze. Tym razem na ciepłe śniadanie kasza quionoa zapiekana z płatkami owsianymi, czekoladą
Cooking for EmilySkładniki: 3 buraczki czerwone 3 ziemniaki 3 marchewki 3 ogórki kiszone 3 cebule 1 puszka zielonego groszku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oleju roślinnego (najlepiej na pestek dyni, orzechowego itp.) 1 łyżka octu winnego sól i pieprz do smaku Ukraińska sałatka winegret Buraczki szorujemy i gotujemy w mundurkach. Po wystudzeniu obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchewkę
Trzeci talerzSkładniki (na 4 porcje): 400 gram śledzi w oleju skórka otarta z 1 pomarańczy skórka otarta z 1/2 cytryny sok z 1/2 pomarańczy 3-4 łyżki oleju z pestek dyni szczypta soli i pieprzu 1 łyżeczka miodu Śledzie moczę przez 3-4 godziny w chłodnej wodzie. Następnie kroję na mniejsze kawałki. Mieszam pozostałe składniki do uzyskania gładkiego sosu. Sos mieszam
Mango Papajapodawać? Na zdjęciach widać, że zaserwowałem je z czerwonym sosem. Był to dokładnie sos do pizzy znajdujący się na blogu. Jadłem je również z takimi pysznościami jak keczup z dyni, klasyczny hummus czy hummus z suszonymi pomidorami . Następnym razem zaserwuję je z guacamole , bo, moim zdaniem, również bardzo dobrze będzie pasowało do tych bezglutenowych krakersów . Artykuł Bezglutenowe krakersy z amarantusa
BlendmanKoktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Koktajl z jeżyn na jogurcie Koktajl malinowo - brzoskwiniowy Koktajl z mieszanych owoców lata Koktajl marchwiowo - bananowy z zieloną sałatą Koktajl z pieczonej dyni Koktajl śliwkowo - kakaowy na maślance z kokosem i chia Koktajl z zielonym jęczmieniem Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Koktajl kakaowy z płatkami owsianymi Koktajl
Moja smaczna kuchniamaki pszennej chlebowej typ 650 lub 750 150 g bardzo aktywnego zakwasu 450 g letniej wody 1,5 łyżeczki soli morskiej 2 łyżki słonecznika 2 łyżki dyni 2 łyżki żurawiny 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki otrębów owsianych Wszystkie sypkie składniki wymieszać w mice dodać dodać zakwas i wodę i ponownie wymieszać tylko do połączania składników. Przełożyć
Delicious TitbitsAudrey Cosson . Składniki: 300 g płatków owsianych 100 g suszonej żurawiny 5 owoców kardamonu 30 g orzechów laskowych 60 g orzechów pekan 50 g pestek słonecznika 50 g pestek dyni 1 łyżeczka zmielonego cynamonu 300 ml miodu lipowego 100 ml oleju z pestek winogron ( u mnie nierafinowany olej kokosowy ) 40 g brązowego cukru opcjonalnie pyłek pszczeli i posiekana czekolada Sposób
Blondynka GotujeMasa: 1 l wody 200 ml mleka 200 g maku, zmielonego 30 g cukru trzcinowego 50 g miodu 1 jajko 50 g masła, roztopionego 30 g uprażonych, posiekanych pestek dyni 40 g uprażonych, posiekanych orzechów włoskich 100 g rodzynek - można namoczyć w śliwowicy PRZYGOTOWANIE Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski, robimy zagłębienie. Ucieramy drożdże z łyżeczką cukru - do uzyskania jednolitej masy
Moje Kuchenne Rewelacje