wypieki z jabłkami - 1000 przepisów (strona:8/67)

Szarlotka z delikatną pianką - bez mąki i cukru | dietetyczna, bez laktozy 264

Wczorajsze śniadanie było.. słodkie.. ale zdrowe :) "Chodziła" za mną od jakiegoś czasu szarlotka, ale jak tu zjeść dobrą, słodką i mega cynamonową będąc na

Czarnawisienka
Keks gorzowski 133

wiadomo dlaczego właśnie landsberski ? no właśnie, dlatego że użyto do wypieku tego keksa naszych regionalnych, wyjątkowych jabłek - renety landsberskiej, wspaniała odmiana jabłek, wspaniałe ciasto, nietypowy keks, bo z jabłkami właśnie, ale dzięki temu wilgotny, a jabłka oprócz smaku dodają mu jeszcze  uroku... Składniki: 7 jabłek landsberskich 0,5 szklanki rodzynek 0,5 szklanki żurawiny

kgwjanczewo
884. Omlet z piekarnika. 216

Pieczony omlet z karmelizowanymi jabłkami*; jogurt naturalny  *potem reszta Już dawno chodził za mną pieczony omlet, bo dawno takiego nie jadłam, a pamiętam, że

More food, love and dreams
643. Muffina z czekoladą. 168

Jabłkowa muffina z gorzką czekoladą*;truskawki, kawa orzechowa z mlekiem*w środku i na zewnątrzNie lubię mżawki -,-

More food, love and dreams
Galette pomidorowo - bazyliowe 173

wersji słodkiej i wytrawnej, choć słodkie wersje są bardziej tradycyjne. Najczęściej spotykam się z galette z nadzieniem migdałowym i brzoskwiniami (przepis - klik), ale można do tego wypieku wykorzystać dowolne sezonowe owoce, np. jabłka, gruszki, śliwki, rabarbar. Warstwa nadzienia migdałowego (typu frangipane) wchłania sok z owoców i zabezpiecza kruche ciasto przez rozmięknięciem. Termin galette pochodzi z Francji

Chilli Czosnek i Oliwa
Szarlotka najlepsza, na kruchym maślanym cieście 139

skusić na kolejny kawałek. Ta szarlotka z pewnością umili Wam jesienne wieczory i sprawi, że staną się one wyjątkowe. To przepis na naprawdę udany wypiek, który z pewnością zaspokoi każdego łasucha. Wybierając do niej jabłka, zdecydowałem się na kwaśno-winną odmianę szara reneta, która ma cudowny aromat. Poza tym już francuska nazwa  reinette , wskazuje

Food Square
Drożdżówka z jabłkami. 134

Drożdżówka, wszyscy ją lubią, a drożdżówka z jabłkami podana z zimnymi lodami, to prawdziwe niebo w gębie. Przepis naprawdę warty wypróbowania! Składniki: Nadzienie: 3 duże

Kuchnia Łukasza
Słodkie bułeczki z jabłkami i rodzynkami 135

Słodkie bułeczki z jabłkami i rodzynkami Słodkie bułeczki, które od razu przypominają smak dzieciństwa i przypadną do gustu zarówno małym jak i tym większym łasuchom

Słodka Kraina Wypieków
Razowe Ciasto z jabłkami 145

Razowe ciasto z jabłkami Żytnia mąka razowa, jabłka, cynamon i migdały to połączenie daje nam pyszne i delikatne ciasto. Przepis z delikatnymi zmianami zapożyczony

Słodka Kraina Wypieków
Ucierane ciasto z jabłkami i orzechami włoskimi 180

To kolejne ciasto wypróbowane z przepisów Pani Doroty, jak zwykle trochę zmodyfikowany, oryginalny przepis znajdziecie  tutaj .  Składniki: 5 jajek 1 i 1/4 szklanka mąki

Słodka Kraina Wypieków
Drożdżowe ślimaczki z jabłkami i rodzynkami 171

Kolejny przepis z wykorzystaniem jabłek, tym razem ciasto drożdżowe w trochę innym wykonaniu.  Ciasto: 20 dag drożdży 3/4 szklanki cukru cukru ok 750 g

Słodka Kraina Wypieków
Placek serowy z jabłkami i śliwkami czyli Słodki Czwartek odc.91 139

ciekawe w smaku i jak pachnie... Upiekłam je już dawno ale niestety zabrakło czasu by podzielić się z Wami efektem. Przepis znalazłam w Moich Wypiekach ale upiekłam ciasto po swojemu :) Placek serowy z jabłkami i śliwkami 150 g twarogu półtłustego lub tłustego zmielonego dwukrotnie 3 łyżki kwaśnej śmietany 12% lub 18% 75 g masła, roztopionego 80 g drobnego(...)cukru do wypieków 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 10 śliwek węgierek 2 antonówki garść płatków migdałowych Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do misy miksera wkładamy ser, śmietanę, ostudzone masło, cukier, wanilię, miksujemy by składniki się połączyły. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia oraz sól. Miksujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Drożdżówka z jabłkami bez wyrabiania 137

użyłam jabłek, cukru cynamonowego i przygotowałam kruszonkę (uwielbiam). Drożdżówka jest rewelacyjna i nie wymaga wyrabiania ciasta, które często mnie zniechęcało do tego typu wypieków. Ciasto zawsze się udaje, jest lekkie i puszyste. Jabłka możecie zastąpić dowolnymi owocami.   (Forma o średnicy około 22 cm)  Ciasto:   2 i 1/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru

Di gotuje
Szarlotka razowa (z mąki żytniej) 265

idealnie nadaje się dla osób będących na diecie, ograniczających cukier lub unikających glutenu. Kusi cynamonowo-orzechowym aromatem i doskonale się kroi - nie kruszy. Dzięki jabłkom - zachowuje swą wilgotność i do jej wypieku nie potrzeba żadnego tłuszczu. Zwykły cukier zastąpiłam brzozowym (*) - dla mnie w smaku jest akurat, ale dodatkową słodycz można uzyskać poprzez posmarowanie kawałka ulubioną konfiturą lub dodania (przed(...)tego, ze nadaje wyrazisty smak - to korzystnie wpływa na nasze zdrowie. Jednym słowem - warto "przemycać" takie słodkości do naszej diety.  (Forma o wymiarach 12 x 30 cm) 3 jabłka (średnie) 1 i 3/4 szklanki mąki żytniej razowej (użyłam typu 2000 , z Bazarku Smakoszy ) 1 szklanka mleka 2 łyżki cukru cynamonowego (może być 1 łyżeczka cynamonu) 5 łyżek cukru

Di gotuje
Jabłecznik z makiem 199

ochotę na pyszne ciasto ucierane z jabłkami?, puszyste i pyszne! Wysokiej jakości tortownicę, oraz duży wybór foremek do wypieków znajdziecie na stronie homemart.pl. Składniki na tortownicę 26 - 28 cm: 1 kg kwaskowatych jabłek 1-2 łyżki soku z cytryny Składniki na ciasto ucierane: 3 jaja 13 dag masła 13 dag cukru 25 dag mąki 1 łyżeczka proszku

Apetyczna babeczka