Karp zapiekany w warzywach 200minut w piekarniku nagrzanym do około 170 C . Na dziesięć minut przed końcem odkrywam , żeby warzywa mogły się przypiec . Serwujemy na gorąco . Dobrze jest podać do posiłku lampkę wina na lepsze trawienie Odgrzewany jest jeszcze bardziej pyszny . Smacznego ! Artykuł Karp zapiekany w warzywach pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży
Ciasto MAXI KING bez pieczenia 193wartswy dość zręcznie, ponieważ druga warstwa kremu zaczeła już powoli tężeć. Posiekane orzeszki wrzucamy na suchą patelnie i lekko je podprażamy (tak jak wspomniałam nie wiem czy to nie wina orzechów, ale moje zrobiły się gorzkie więc na drugi raz pominełabym ten krok). Wysypujemy równomiernie na ostatnią warstwę herbatników. Kremówkę podgrzewamy i do ciepłej wrzucamy czekoladę. Mieszamy, aż składniki
Relaxtime
Prawdziwa zupa cebulowa – na bulionie wołowym, z porto 222zupę cebulową użyjcie 200ml porto, jeśli wolicie zupę mniej słodką – wystarczy tylko 100ml (zawsze można na koniec gotowania dodać go więcej). Jeśli nie macie porto, zamieńcie je na czerwone wino ze szczepu Merlot – półsłodkie, francuskie lub kalifornijskie. Odparowujemy mieszając 1/3 alkoholu z rondla i wlewamy bulion wołowy. PODKRĘCONY BULION WOŁOWY Z KOSTKI BIO Cebulowa nie zniesie rosołu drobiowego
Karo in the Kitchen
Comfort food zimą – najlepsze przepisy na zimowe dania 187niż zwykle. Mamy też ochotę na zupełnie inne potrawy, na rozgrzewające i sycące comfort foody, które ratują nas od chłodu. To też egzotyczne smaki pomarańczy, przypraw do piernika, grzanego wina i słodycze. Świąteczne spotkania to ciepło w środku zimy i światłem choinki wśród mroku. Kiedy wreszcie wracamy do domu i siadamy nad ciepłą kolacją nie mamy już ochoty wychodzić
Ugotowane pozamiatane
Śledzie w occie estragonowym 221miękki, jego listki są wiotkie. Idealnie nadaje się do nadawania smaku i aromatu składnikowi tak podstawowemu jak ocet – wystarczy łodygę z liśćmi zanurzyć w butelce dobrego octu z białego wina i poczekać 2-3 tygodnie. Taki ocet to świetny materiał na dressingi, ziołowe vinegrety i jako składnik marynat. Estragon najlepszy i najsmaczniejszy jest świeży – a zaraz potem – zamrożony
Karo in the Kitchen
Warsztaty DIY – lampa z butelki po winie 145materiałów tworzyłam nowe rzeczy, a kamyczki, patyczki i zasuszone kwiatki zamieniałam w prezenty „od serca”. Teraz zbieram Continue reading... Artykuł Warsztaty DIY – lampa z butelki po winie pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smaku
Sałatka z grejpfruta i awokado 176Sałatka z grejpfruta i awokado Składniki: mieszanka ulubionych sałat (np. strzępiasta) 2 czerwone grejpfruty 1 awokado pół grantu Dressing: 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka octu z czerwonego wina 1 obrany i rozgnieciony ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka musztardy sól i pieprz Przygotowanie dressingu: Do małego słoiczka włożyć wszystkie składniki dressingu, słoiczek zakręcić i energicznie nim potrząsnąć
Codzienne Gotowanie
Ciasteczka pomarańczowe z masą figowo-orzechową 169adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Ci ę zainteresować: → Ciasteczka cytrynowo-pomarańczowe → Ciasteczka czekoladowe z orzechami pekan i jagodami goji → Pieczone figi z orzechami włoskimi i sosem z czerwonego wina → Pasta figowa z orzechami włoskimi → Ciasteczka brownie z migdałami i amaretto
Oryginalny smak
Oponki z ciasta francuskiego 161się o samodzielne przygotowanie ciasta francuskiego. Ja w takie coś nie wchodzę, nie mam tyle czasu :) Kupuję gotowe ciasto francuskie, z którego wychodzą świetne przekąski na imprezę, przekąski do wina, czy przekąski na Sylwestra, a ten już niebawem, bo czas leci niezwykle szybko! Ciasto francuskie nadziałam tylko dwoma pysznymi składnikami. A efekt? Efekt jest powalający! Potrzebujemy: 1 płat ciasta
MamaOskarka
Zupa grzybowa krem 187leciutko solimy. Zupę serwujemy z kroplą creme fraiche, porcją podsmażonych podgrzybków, usmażonym na chrupiąco porem i proszkiem z suszonych grzybów. Do zupy grzybowej krem idealnie pasuje niemieckie wino Spätburgunder, Silvaner Zupa grzybowa krem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kurczak w 5 smakach i słodkiej glazurze chilli z ryżem kokosowym 201zawrze dodajemy sól oraz sok z limonki i wsypujemy ryż. Całość gotujemy często mieszając aż ryż wchłonie cały płyn. Gotowe! Do dania przygotowałam tak zwaną sałatkę "na winie", czyli wrzucacie do niej to, co się nawinie! 😁 Składniki są nieistotne, bo najważniejszy jest boski dressing o azjatyckim aromacie, który naprawdę podkręca tę zieleninę. Szybka sałatka z azjatyckim dressingiem: ulubiony miks
Cooking Monster
Karp w galarecie 1140łyżki żelatyny sól i pieprz – sok z połowy cytryny – 1 -2 jajka ugotowane na twardo – natka pietruszki – 1 białko – 1 łyżeczka octu z białego wina Przygotowanie : Rybę pokrój na mniejsze kawałki, musi być oczyszczona z łusek i wszystkich nieczystości. Jeśli masz rybę w całości staraj się odciąć filety tak, aby miały jak najmniej ości
nietylkopasta.pl
Włoskie ciasto "Sbrisolona" z Mantova (Sbrisolona mantovana) 229bardzo popularne w okresie świąt Bożego Narodzenia. Dzieci uwielbiają maczać kawałki ciasta w mleku lub kakao, dorośli delektują się w towarzystwie słodkich win, likierów lub grappy. Jeżeli lubicie wszelakie ciasta z maślan ą kruszonk ą , to sbrisolona powinna podbić Wasze serca a zwłaszcza podniebienia ;) polecam Wam serdecznie
La grande e la piccola cuoca
Śledź w burakach, śliwce i czerwonej cebuli z sałatką ziemniaczaną 160niewielka kostka), śliwki pokroić w kosteczkę, połączyć z odcedzoną niedokładnie cebulą, dorzucić orzechy, doprawić do smaku i odstawić do przegryzienia się. Do sałatki Anna Gmurczyk z Niemieckiego Instytutu Wina i Tomasz Prange Barczyński, polecają: - 2017 Weißer Burgunder Wolfsheim trocken, Weingut Bernhard, Hesja Nadreńska, - 2016 Riesling halbtrocken, Weingut Meiser, Hesja Nadreńska Ja zdecydowanie polecam Rieslinga
królestwo garów
Schab nadziewany brokułem, serem i pieczarkami 241ogórków konserwowych kilka strąków papryki konserwowej 3-4 łyżki konserwowej kukurydzy 1 cebula 6 łyżek oleju 2 łyżeczki musztardy 1 łyżka miodu 1 łyżka octu jabłkowego lub z białego wina sól, pieprz Kapustę drobno siekamy. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Olej, ocet jabłkowy, miód i musztardę dokładnie mieszamy, do połączenia. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Źródło
Smaki Na Talerzu