Babeczki jogurtowe z owocami i kruszonką Wilgotne i mięciutkie ciasto, a przy tym bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Te babeczki wprost rozpływają się w ustach! Składniki: Uwaga! Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Jeżeli jakieś składniki mamy w lodówce, należy wyjąć je minimum 1 godzinę przed pieczeniem. CIASTO: 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego 2 szklanki mąki pszennej
Blog z Apetytemgalaretki krystalicznej, dzięki której owoce są pięknie wyeksponowane i jeszcze bardziej kuszą by po nie sięgnąć. Krem to leciutka pianka na bazie białek i jogurtu, a to wszystko na wilgotnym biszkopcie - spróbujcie koniecznie. Ciasto (blaszka 23x33 cm): 4 jaja 1/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek
Cynamonowe szczęścieNiesamowicie łatwe w wykonaniu, pyszne, wilgotne w środku ciasto pomarańczowe z polewą krówkową i wiórkami kokosowymi. Potrzebujemy: 1 kostka miękkiego masła 200 g cukru pudru 4 jajka w temperaturze pokojowej 1 duża pomarańcza lub dwie małe 250 g przesianej mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki wody 5 krówek garść wiórków kokosowych Piekarnik nagrzać
Kolejny blog o gotowaniuWilgotne i bardzo smaczne ciasto, które jest łatwe do wykonania. SKŁADNIKI 3 jajka 1/2 słoika powideł (dżemu) 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka cynamonu 1 łyżka kakao 1 łyżeczka sody PRZYGOTOWANIE Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Wylać na tortownicę
Kocham CzekoladęPuszysty i bardzo wilgotny placek ze śliwkami , to niesamowicie pyszne i aromatyczne ciasto. Zapraszam po naprawdę super prosty przepis na to ucierane ciasto jogurtowe. - placek dla początkujących - bardzo długo zachowuje świeżość - dokładny opis wykonania i zdjecia kroków
AniaGotuje.pladsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dziś mam propozycję na idealne ciasto czekoladowo- kakaowe na rózne okazje jak i do popołudniowej kawy. Lekkie, puszyste i mocno wilgotne. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 260 g mąki tortowej 3 jajka rozmiar M ( temperatura pokojowa) 1 szklanka cukru drobnego do wypieków ( około 220 g ) 60 g gorzkiego kakao 200 g gęstej kwaśnej
Olcia gotuje!utrzeć nie za mocno gęsty lukier, polać ciasto i w formie ciasto wystudzić - szybkie, łatwe, tanie, proste i bardzo smaczne ciasto ucierane z aromatem migdałowym i śliwkami, jest delikatne, wilgotne, aromatyczne........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępiec z 12 minut, do suchego patyczka, w formie sernik wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik z dodatkiem truskawek z syropu i na ciasteczkach piernikowych jest idealnym sernikiem, wilgotny, delikatny.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszne i wilgotne ciasto czekoladowe z orzechami i malinami na każdą okazję. Nie potrzebujecie nawet miksera! Składniki 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki oleju 2 jajka 1/2 szklanki marmolady lub powideł śliwkowych 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia 1.5 łyżeczki sody 2 łyżki kakao garść posiekanych orzechów garść malin (u mnie mrożone) Przygotowanie Wszystkie składniki
Wasze PrzepisyPyszny cienki chlebek pachnący oliwą i rozmarynem, bardzo wilgotny i rewelacyjny jako dodatek do mięs, warzyw lub nawet naszego domowego grilla. Prosty przepis -bo w prostocie siła... Polecam
Swojskie jedzonkodrożdżowe z jagodami bez wyrabiania Ciasto drożdżowe z suchych drożdży z jagodami, wychodzi tak samo pyszne jak z drożdżami świeżymi. Najlepsza drożdżówka na świecie, to ta z owocami. Puszyste, wilgotne ciasto drożdżowe z jagodami lub innym letnim dodatkiem. Przepis na drożdżówkę z kruszonką i jagodami sprawdzony i prosty. Jak długo piec ciasto z jagodami? Tak jak puszyste ciasto drożdżowe
Dieta moja pasjadrugiej dodałam truskawki. Robiłam to stopniowo wlewając je do kremu i miksując, na koniec wlałam roztopioną żelatynę. Złożenie tortu: Biszkopt kroimy na 3 równe części. Jeśli lubicie wilgotne torty to proponuję nasączyć np wodą z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Jeden z blatów biszkoptu smarujemy cienką warstwą kremu i wykładamy na niego chrupkę migdałową, na którą dajemy
Cynamonowe szczęścieprzeznaczone do pielęgnacji drewna olejowanego. W sytuacji, gdy na blat wylejemy płyn, to należy go od razu wytrzeć. Nie zaleca się również, aby na olejowanym blacie pozostawiać gorące i wilgotne przedmioty. Talerze i kubki powinny więc stać na obrusie lub na podkładkach. Blat drewniany lakierowany Blat lakierowany wymaga szczególnej ostrożności podczas użytkowania nawet do miesiąca po zakupie. Wynika
kruche babeczkiPuszysty sernik bez pieczenia to pomysł na prosty i bardzo smaczny deser. To ciasto nie wymaga pieczenia, jest lekkie i wilgotne w środku. Dodatek cytrynowej galaretki sprawi, że ciasto będzie orzeźwiające, więc idealne na letnie, ciepłe dni, jako deser do popołudniowej kawy. Ciasto przygotujemy na herbatnikowym spodzie. Najlepsze ciasto wyjdzie jeśli użyjecie zwykłych galaretek. Bo teraz w sklepach można kupić
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszna babka, aromatyczna, wilgotna i pachnąca masłem. Idealna na święta i nie tylko, polecam sprawdzony przepis. SKŁADNIKI : 5 jajek klasy "M" 200 g cukru ( 1 niepełna szklanka ) 130 g mąki tortowej ( 1 szklanka o pojemności 250 ml ) 200 g masła 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy PRZYGOTOWANIE : Białka ubijamy
Kulinarne Fantazje MarioliSzybkie babeczki cytrynowe, pięknie pachnące, wilgotne i idealnie słodkie. Składniki: szklanka mąki, 3 jajka M, łyżeczka proszku do pieczenia łyżka cukru pudru + pół szklanki opakowanie cukru ze skórką cytrynową, skórka z jednej średniej wielkości cytryny, 2-3 łyżki soku z cytryny, pół szklanki oleju, 1/3 szklanki mleka, szczypta soli. Przygotowanie: W jednej misce mieszamy mąkę z łyżką cukru pudru
Lena Gotujenaczyniu roztrzepujemy jajka i dodajemy do nich cukier, cukier wanilinowy, olej rzepakowy i jogurt lub kwaśną śmietanę. Suche składniki łaczymy z mokrymi i mieszamy łyżką aż wszystkie składniki będą wilgotne. Foremki wypełniamy ciastem do połowy. (należy zostawić ok 1/3 ciasta) Do każdej foremki wkładamy suszoną śliwkę i przykrywamy łyzka ciasta. Muffinki pieczemy w 180 C ok 20-25 minut
Kulinarna PatilogiaBabeczki wielkanocne to puszyste, wilgotne w środku babeczki, które idealnie pasują na Wielkanoc do koszyczka. Prosty, szybki przepis, z którym każdy sobie poradzi. Babeczki polane słodkim lukrem, lub posypane cukrem pudrem. Składniki 2 jajka 100 ml oleju sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka esencji waniliowej skórka z 1 cytryny 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1/2 szklanki mąki pszennej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na pyszną i bardzo łatwą babkę łaciatą. Ciasto z kategorii tych najłatwiejszych, zawsze się udaje, jest wilgotna, puszysta i ładnie wygląda. Można ją upiec w keksówce lub formie na babkę wielkanocną :) zapraszam też na film SKŁADNKI *keksówka ok 12x25cm lub forma o górnej średnicy ok 20cm*** -4 duże jajka -0,5 szkl
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); NAJLEPSZE CIASTA NA WIELKANOC – TOP 10 PREZPISÓW 1. Ciasto kubanka przepis na: Przepiski 2. Ciasto podwójna rozkosz przepis na: Prosta Kuchnia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Wilgotne ciasto czekoladowe przepis na: Kulinarne Cuda 4. Makowa Dama przepis na: Alle Dobre 5. Ciasto Eliza przepis na: Prosty Przepis Na 6. Ciasto jajko sadzone na zielonym mchu przepis
BabskiePorady.pl - Przepisyprzygotowaniu, a smakuje obłędnie, jak wszystkie domowe chleby. Wypatrzyłam go w internecie i musiałem wypróbować. Proporcje zrobiłam według siebie. Chlebek jest bardzo smaczny, ma miękki i wilgotny miąższ. Bardzo Wam polecam swojskie chleby. Zapach podczas pieczenia jest wspaniały, a smak..... Musicie koniecznie spróbować. Składniki: 250 g. maślanki 1/2 szklanki ciepłej wody
Agusiowe smakołykijest to, że przygotowujemy je bez użycia piekarnika i nie musimy się obawiać, że biszkopt nam nie urośnie lub powstanie zakalec, itp. Ciasto Kokosowa Krówka bez pieczenia jest smaczne, wilgotne, idealne na święta i inne imprezy rodzinne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę lub naczynie żaroodporne o wymiarach 30×22 cm. Składniki na Ciasto Kokosowa Krówka bez pieczenia
Danka Pichciprzygotowania “nie leżą” mi tak, jak inne wypieki. Do jego przygotowania wykorzystałam pozostałe mi w lodówce białka, więc warstwę wierzchnią wieńczy beza. Tort jest aromatyczny i wilgotny. Nie jest pracochłonny, lecz…czasochłonny z racji długiego pieczenia się bezy. Jeżeli podoba Wam się przepis, spróbujcie! SKŁADNIKI ciasto orzechowe 6 jajek 1 szkl cukru pudru 100 g orzechów włoskich
Raj dla Podniebieniasuper piękne i niezwykle pyszne babeczki, które dekoruję kremem z białej czekolady. Przepis ten sprawdzi się na wiele różnych okazji oraz na Święta. - tylko kilka składników - bardzo puszyste i wilgotne babeczki - najlepszy przepis na krem z dwóch składników
AniaGotuje.plosób nieposiadających piekarnika – ciastka z opiekacza do kanapek! Ciasteczka są puszyste i wilgotne – smaczne także na następny dzień. Składniki 180 g masła 3 jajka 180 g mąki 90 g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka Przygotowanie Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, aby powstało gęste, gładkie ciasto. Można dodać krople czekoladowe. Piec w nagrzanym opiekaczu
Wasze PrzepisyBabka gotowana to ciasto, które zachwyci Cię niezwykłym smakiem oraz wspaniałym wyglądem. Przepis jest super sprawdzony, a babeczka będzie idealna nie tylko na Wielkanoc. - bez użycia piekarnika - super wilgotna, puszysta i delikatna - ciasto, które bardzo długo zachowuje świeżość
AniaGotuje.plTradycyjna babka marmurkowa pieczona trochę inaczej – w „kąpieli wodnej”. Babka wychodzi wilgotna i przepyszna. Niezwykle prosta , bez ubijania osobno białek Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: 250 g masła 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szczypta soli 5 jajek 2 ¼ szklanki mąki 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia ¼ szklanki mleka 1 łyżka kakao Przygotowanie: Miękkie masło ucieram z cukrem
Słodki sentymentproblemu z myciem ścianek urządzenia, bezskutecznym wycieraniem półek i walką z tłuszczem. Ustawiając program pyrolizy, wszystkie przypalone resztki znikają, zamieniając się w popiół. Wystarczy po zakończeniu wytrzeć dół piekarnika wilgotną ściereczką, aby go oczyścić. Istotną funkcją w piekarnikach z serii I-Message Steam (szczególnie dla lubiących wypieki) jest także pieczenie parowe . To dzięki niej ciasta, ale też mięsa i ryby
Kuchnia BazyliiBrownie to super czekoladowe ciasto. Nieraz piekę je z dodatkiem niewielkiej ilości mąki. Smakuje wtedy jak pieczona czekolada. Do dzisiejszego brownie dodałam nieco więcej mąki, ale ciasto wciąż jest wilgotne i jakby lekko ciągnące. Poza tym łatwiej kroi niż brownie “mniej dopieczone” . To kwestia smaku z czym takie brownie chcę podać. Dzisiaj delektowaliśmy samym ciastem bez dodatków. Było
codojedzeniaprzez około 1-2 minuty. 2. Dodać żółtka, sól, cukier z wanilią i ucierać jeszcze przez chwilę na jednolity krem. 3. Dodać orzechy, mąkę i wymieszać mikserem, aż powstaną wilgotne okruchy, patrz FILM . Następnie ciasto krótko zagnieść (będzie dosyć klejące) i zawinąć w folię spożywczą, wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę. 4. Ze schłodzonego ciasta odrywać małe kawałeczki
Mała CukierenkaPrzepyszna klasyka, która sprawdzi się i bez okazji i z okazji Świąt – ciasto marchewkowe z kremem sernikowym z mandarynkami i orzechami pekan. Korzenne, wilgotne, idealne! Ciasto marchewkowe z kremem Forma o średnicy 20 cm Rodzaj: bez cukru SKŁADNIKI 2 jajka 180 g erytrolu 150 … Artykuł Ciasto marchewkowe z kremem pochodzi z serwisu
FlymetothespoonZnalezione w starych notatkach ciasto meksykańskie to wspaniale wilgotne, miękkie i wypełnione samymi pysznymi dodatkami ciasto, które można pokochać od pierwszego kawałka. Po prostu trzeba spróbować Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: 1 ½ szklanki mąki tortowej ¾ szklanki cukru 250 g masła 4 jajka 7 łyżek wody 3 łyżki kakao 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody
Słodki sentymentcebulę razem z tłuszczem oraz pokrojone grzyby. Całość dokładnie wymieszaj, dodając trochę wody, w której gotowały się grzyby. Uważaj, aby nie dodać jej zbyt dużo, bo farsz będzie zbyt wilgotny (resztę wody z gotowania grzybów możesz użyć do zupy grzybowej lub sosu). Dopraw farsz solą i pieprzem wedle uznania. Przygotuj ciasto: Wszystkie składniki na ciasto przełóż do robota kuchennego
okolicepalnika.plDziś poczyniłam chlebek pszenno-żytni na zakwasie. Chleb jest bez dodatku drożdży, zdrowy i pyszny. Miękkisz jest mięsisty i wilgotny, na śniadanko z twarożkiem pycha ! Zakwas Levain - (przygotować dzień przed pieczeniem): 90 g mąki pszennej chlebowej 90 g mąki żytniej chlebowej lub razowej 130 g ciepłej wody 60 g zakwasu Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na ok 12 godzin
Z MarcepanemProste i szybkie ciasto ucierane na kefirze z jabłkiem i brzoskwinią. Idealne do kawy czy kubka mleka. Wyszło przepyszne, takie delikatne i wilgotne. Po prostu rozpływało się w ustach. Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 250 ml kefiru 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego
magiczna kuchnia Kasichleb na zakwasie na mące żytniej bio, pszennej z ekspandowaną komosą. Jak to zwykle bywa chleb na zakwasie wymaga czasu, ale jego smak wynagradza wyczekiwanie. Chleb jest pyszny, wilgotny w środku z chrupiącą skórką na zewnątrz. To co do dzieła i pieczemy? Wpis powstał przy współpracy z firmą Soligrano . Jest to firma zajmująca się przede wszystkim produktami ze zbóż ekspandowanych
Ewa w kuchnidodajemy wyrośnięty zaczyn, wsypujemy startą marchewkę, rodzynki lub daktyle, mieszamy łyżką i zagniatamy ciasto - wystarczy przez 3 - 4 minuty. Może lepić się troszkę do dłoni i pozostać wilgotne. Miskę z ciastem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 50 stopni i pozostawiamy ją tam przez 30 minut. Ciasto powinno wyraźnie powiekszyć swą objętość. Wyciągamy miskę, wszystko raz jeszcze
Kronika Piekarnikazdecydowanie najlepsze, najbardziej wilgotne i puszyste ciasto marchewkowe jakie kiedykolwiek robiłam. Ciasto jest bardzo proste do zrobienia a efekt jest fantastyczny. Górę ciasta możesz przyozdobić świeżymi figami lub orzechami włoskimi, w obu wersjach będzie super! Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj do zakładki sklep
nietylkopasta.plproteinowych 65g wegańskiej margaryny 30g ryżu preparowanego Sposób przygotowania: Do garnka wrzucić krówki wegańskie i wegańską margarynę. Podgrzać do rozpuszczenia. Następnie dodać ryż preparowany. Całość dokładnie wymieszać. Za pomocą wilgotnych dłoni formować szyszki lub kulki. Odstawić na kilka minut do zastygnięcia. Smacznego
Truskawkowa Fiestaniej zarówno wytrawnych jak i słodkich dań. I tak poza leczem oraz zupą powstało również ciasto. To ciasto czekoladowe z cukinią zrobiło prawdziwą furorę w moim domu. Ciasto jest wilgotne, intensywnie czekoladowe i przepyszne. Czekolada króluje nie tylko w samym cieście ale jest także w polewie, którą udekorowane jest ciasto. Do przygotowania ciasta czekoladowego z cukinią potrzebna jest świeża
MeCooksWilgotne bezglutenowe ciasto czekoladowe z wiśniami to świetny pomysł na deser latem, gdy nie masz czasu. Ciasto robi się naprawdę szybko, a przepis jest bardzo prosty. Naprawdę, ciasto jest bardzo proste w wykonaniu. Nie trzeba znać się na pieczeniu. Wszystko zajmuje niecałą godzinę, najwięcej czasu schodzi przy usuwaniu pestek z wiśni, zwłaszcza jak się je […] The post Bezglutenowe ciasto
Eksperymentalnie.comDziś przedstawiam przepis na muffinki z twarogiem i wiśniami. Puszyste, wilgotne, delikatne i ładnie wyrośnięte babeczki czyli znakomity smakołyk na deser, świetnie zastąpią drożdżówkę, czy kanapki na śniadanie, można je zabrać do pracy lub na piknik. Polecam je szczególnie smakoszom słodkości. składniki na 12 sztuk 2 szklanki mąki pszennej ( szklanka 250 ml ) 2 jajka 1/2 szklanki cukru kryształu
Smakowite Danianiej odrobinę soli, zamieszaj i pozostaw na 10 minut. Po tym czasie zlej z miski nadmiar wody, jednak nie trzeba robić tego nader dokładnie, cukinia musi pozostać lekko wilgotna. Marchewkę obierz ze skórki, zetrzyj na tarce na tych samych oczkach co cukinię. Do miski z cukinią dodaj marchewkę, 2 jajka, ząbek czosnku pokrojony na drobno bądź przeciśnięty przez praskę. Szczypiorek
To Musisz WiedziećZapraszam na pyszny sernik bez pieczenia. Jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Wygląda fantastycznie, jest idealny na lato. Zamiast truskawek można użyć malin, borówki, jagód. Sernik jest smaczny, wilgotny, nie za słodki. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prosty sernik bez pieczenia
Mała Cukierenkajest wtedy spakowanie do piknikowego kosza domowego ciasta, najlepiej takiego z dodatkiem owoców. Dziś przepis na szybkie i proste ciasto piknikowe z truskawkami i kokosową kruszonką . Lekkie, puszyste i wilgotne. Do jego przygotowania potrzeba niewiele składników i pewnością każdy znajdzie je w swojej kuchni. Do ciasta możecie dodać dowolne owoce, z każdymi smakuje wyśmienicie i znika w mgnieniu
Fascynacje AniPyszne ciasto. Bardzo wilgotne. Trochę takie zakalcowate, ale takie ma być. Mało słodkie, ale można dodać więcej cukru, dla mnie było w sam raz. Polecam spróbować. Potrzebujemy: 4 jajka 2 jogurty skyry naturalne ( po 150 g każdy ) 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 70 g mąki tortowej 40 ml wody Wykonanie
Izabelawkuchniciasto jest pyszne. Pachnie bananami i jest wilgotne, nie zapycha. Takie idealne. Udekorowane domową polewą czekoladą i kolorowymi cukierkami i posypką. Będzie ozdobą każdego stołu, urodzinowego czy innej imprezy. Potrzebujemy: Na ciasto: 3 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 15 dag masła lub margaryny 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki kaszy manny 2 łyżeczki proszku
IzabelawkuchniProste ciasto torcik tiramisu z truskawkami – Zapraszam na nowe, pyszne ciacho z truskawkami. Jest wilgotne, aromatyczne, wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą. Torcik jest kawowy, migdałowy, śmietankowy, wygląda wspaniale i jest prosty w przygotowaniu. W śród moich kości zrobił furorę i mnie też bardzo smakował. Zamiast likieru migdałowego można użyć na przykład: orzechowy, śmietankowy, kawowy. Truskawki można zastąpić malinami
Mała CukierenkaNajłatwiejsze puszyste ciasto z rabarbarem – Zapraszam na bardzo smaczne, puszyste ciasto z rabarbarem. Jest proste w przygotowaniu i szybkie. Ładnie pachnie, jest wilgotne, kwaskowate, nie za słodkie. Takie idealne ciasto na lato. Moja mama piekła mi takie w dzieciństwie. Polecam! (zmodyfikowany przepis ze strony doradcasmaku.pl ). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej
Mała CukierenkaCiastka czekoladowo-chałwowe są niesamowicie pyszne, chrupiące na wierzchu i lekko wilgotne w środku. Po prostu rewelacja! Smak chałwy jest przyjemnie wyczuwalny i doskonale łączy się z czekoladowym posmakiem. Ciasteczka są doskonałe do przechowywania w szczelnie zamkniętym pojemniku, więc możecie je upiec w większej ilości. Lubicie ciastka z chałwą ? Ciastka czekoladowo-chałwowe - składniki: (około 10 sztuk) 50g chałwy
Di gotujeBabeczki z bitą śmietaną i kolorową posypką są bardzo proste do wykonania a ich dekorowanie to świetna zabawa z dzieckiem. Babeczki są pyszne , puszyste i wilgotne . Dodatkowo udekorowane bitą śmietaną i kolorową posypką tworzą smaczny deser , któremu nie oprze się ani duży ani mały łasuch słodyczy. Uwielbiam piec i uwielbiam patrzeć, kiedy moja rodzina zjada to co dla nich przygotowałam
Zrób to smaczniegdyż szybko robią się pulchne z dużą ilością pęcherzyków powietrza ;) Każdy upieczony naleśnik, przekładamy na talerz, układając jeden na drugim i przykrywamy drugim talerzem, naleśniki pozostaną wtedy miękkie i wilgotne :) 4. W trakcie smażenia podgrzewamy dżem aby stał się bardziej płynny i rzadszy. Gotowe, smarujemy twarogiem, rolujemy, podsmażamy i takie podsmażone polewamy naszym sosem z dżemu, możecie oczywiście zamiast
Gotowanie...to proste !granulowany czosnek do smaku dodatkowo: olej rzepakowy do smażenia Sery pozbaw papierków, posól, dopraw ziołami z listy, czosnkiem i chili do smaku. Wcześniej zanim doprawisz, możesz przetrzeć je wilgotnym, ręcznikiem papierowym, wtedy przyprawy lepiej będą się trzymać. Jajka roztrzep jak na kotlety schabowe. Każdy krążek sera obtocz w jajku następnie w bułce tartej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proces powtórz dwukrotnie wtedy
Ogrodnik w podróżyPrzepis na ciasto pochodzi z książki Aleksandry Seghi "Słodkie pieczone kasztany" . Ciasto jest wilgotne, aromatyczne i bardzo pyszne. Idealne do kawy czy herbaty. Jak mówi autorka najważniejsze jest aby do ciasta dodać sok ze świeżo wyciśniętych cytryn. Włoskie ciasto cytrynowe. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemąki, ciepłe mleko wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 10-15 minut. Mąkę przesiać do misy. Dodać sól, oliwę, zaczyn z drożdży i wyrobić ciasto. Ciasto przykryć wilgotną ściereczką i odstawić na godzinę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto rozwałkować bardzo cienko (tak jak na tradycyjne pierogi). Za pomocą szklanki wykrawać kółka. Farsz umieść na środku każdego kółka
Przepiski.plwegetarian (nie zawiera składników odzwierzęcych) oraz dla osób ceniących sobie wartościowe słodkości – czekoladowe ciasto z mąki gryczanej – dla mnie i mojej rodzinki to strzał w dziesiątkę, jest wilgotne, mocno czekoladowe, kasza gryczana jest mocno wyczuwalna, ciasto jest delikatnie słodkie. Już na surowo bardzo mi smakowało. Ciasto nie sprawi Wam problemu. Zmodyfikowany przepis pochodzi ze strony Olgi Smile . Moja
moj przepis namój kolejny eksperyment z kaszy jaglanej. Tym razem z udziałem śmietany kremówki i karmelizowanego rabarbaru. Tarta na kruchym spodzie, przyjemna w przygotowaniu. Warstwa z jaglano-śmietankowym budyniem rewelacyjna, wilgotna, mięciutka, kremowa. Polecam Składniki na formę do tarty o średnicy 24-26 cm: Spód: 200 g mąki u mnie zwykła pszenna typ 650 70 g oleju kokosowego lub zimnego masła
moj przepis naminut w 120 stopniach C. Następnie zmniejszyć do 100 stopni i piec bezy przez ok. 40-50 minut. Bezy powinny być kruche z wierzchu a w środku wilgotne i z pianką. Bezy można upiec np. 1-2 dni wcześniej przed podaniem- będą nadal świeże. Przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy- następnie dodajemy cukier i mascarpone. Bezy przełożyć kremem następnie dekorujemy owocami ( borówki
I LOVE LIFEjestem pożeraczem deserów więc przetestowałam ciasto które jak dla mnie można nazwać zero vaste ponieważ jest idealne do wyczyszczenia lodówki z zalegających zdrowych produktów. Ciasto wyszło bardzo zbite, wilgotne i sycące. Więc idealne do pracy czy na podwieczorek. Długo utrzymuje świeżość bo u mnie leżało nawet do tygodnia i nic złego się z nim nie stało. Oprócz ciast czy babeczek
Radość kipiąca uśmiechem.rabarbarowy rozpoczęty, również u nas w ogrodzie. Rabarbar obrodził hojnie, więc to dopiero początek przepisów z udziałem rabarbaru. Na początek klasyka gatunku, drożdżowe z rabarbarem. Trochę inne, bo mniej wilgotne niż reszta drożdżowych na blogu. U mnie ze względu na synka bez produktów mlecznych, wy natomiast możecie ich spokojnie użyć. Składniki na formę o średnicy 26 cm: 2 niepełne szklanki
moj przepis naciasto troszkę zdrowsze, bez dodatku zwykłej pszennej mąki, bez mleka i jego przetworów, z dużą ilością błonnika i rabarbaru. Ciasto wyłącznie z mąki żytniej razowej, ucierane, mięciutkie, wilgotne, długo zostaje świeże, z lekką nutą cynamonu, o dziwo nie smakuje jak chleb. Polecam dla osób chcących ograniczyć białą mąkę. Inspiracja blog Moje Wypieki . Składniki na formę
moj przepis nałyżka majeranku Sposób przygotowania: 1. Kiełbasę obieramy z osłonek, wbijamy jajko, mieszamy i wilgotnymi dłońmi robimy okrągłe kotlety. 2. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układamy w naczyniu
Kulinarna Chwilakolejny eksperyment z roślinnymi wypiekami :) Skoro były już takie z czerwonej fasoli, które bardzo lubię i zawsze wychodzą pyszne, to nadeszła pora i na takie z białej. Muffinki są wilgotne i miękkie oraz bardzo sycące. Smak fasoli jest niewyczuwalny, przebija się za to masło orzechowe, a czekoladowa polewa z daktyli świetnie uzupełnia całość. Choć mi raczej wyszedł bardziej daktylowy
Healthy food explorerPaluchy z batata z kokosem to pyszna propozycja na Tłusty Czwartek . Wilgotne w środku dzięki puree z batata, a z zewnątrz chrupiące. Mniam… Smaży się je tak jak churros . Za pomocą rękawa cukierniczego wyciska się kawałki ciasta na rozgrzany, głęboki tłuszcz i obcina nożyczkami. Ciasto jest dość luźne, w zasadzie samo wychodzi z worka Paluchy z batata pięknie rosną
Oryginalny smakProsty SERNIK CHAŁWOWY z polewą chałwową – Zapraszam na nowy, pyszny, kremowy sernik z chałwą. Jest bardzo smaczny, wilgotny, waniliowy i wygląda apetycznie. W przygotowaniu jest prosty i szybki. W przepisie wykorzystałam chałwę waniliową, ale można użyć chałwy o innym smaku. Polecam! (zmodyfikowany przepis z gazetki przyślij przepis ciasta na święta). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam
Mała CukierenkaWilgotne, mocno czekoladowe ciasto w połączeniu z kajmakiem i solonymi orzeszkami skradło serca mojej rodzinki. Wszystkim bardzo posmakowało i zniknęło ze stołu jako pierwsze spośród innych słodkości. To niewątpliwie deser dla wielbicieli czekolady i orzeszków. Brownie: 250 g masła 250 g gorzkiej czekolady 4 jajka w temp. pokojowej 250 g cukru niepełna szklanka mąki pszennej
Smakołyki AsiPyszne ciasto ze starego zeszytu. Kiedyś bardzo popularne i często gościło w moim domu. Fajnie odświeżyć stare zapomniane smaki z dzieciństwa . Ciasto jest fajnie wilgotne ,proste do zrobienia i rewelacyjnie smakuje. Połączenie murzynka z sernikiem. Idealne do niedzielnej kawki ,polecam
Swojskie jedzonkoolej 4 łyżki zsiadłe mleko 200 ml szczypta soli Do miski z mąką dodajemy składniki, mieszamy. Przekładamy na blat i zagniatamy, aż ciasto będzie elastyczne. Odkładamy zawinięte w wilgotną ściereczkę lub folię na ok.10 minut. Potem wałkujemy
Smaczne mojeDziś polecam Wam wilgotny, z dużą ilością bakalii, pyszny świąteczny keks. Czytaj więcej
Ana Mari's worldłyżki miękkiego masła Wykonanie: Jabłko obieramy, kroimy w dość drobną kostkę, posypujemy łyżeczką cukru waniliowego, łyżeczką cynamonu, mieszamy i odkładamy. Składniki kruszonki rozcieramy palcami w miseczce, aż powstanie wilgotna kruszonka. Do sporej miski wkruszamy drożdże, dodajemy łyżkę cukru, łyżkę mąki i dolewamy tyle letniego mleka, by zaczyn nabrał gęstości śmietany. Mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na 15 minut, by "ruszył
Kronika PiekarnikaCzekolada i maliny… Och, cóż za szkoda, że moich pomruków zadowolenia nie mogę przełożyć na pisemną formę, oddającą doznania smakowe, jakie duet ten dostarcza. Za sprawą wilgotnego, mocno kakaowego ciasta, ze skąpanymi słodkimi malinami oraz kawałkami czekolady te doznania są wszak po wielokroć silniejsze. A kiedy owe ciasto jest w dodatku umiarkowanie słodkie, przygotowane na bazie pełnoziarnistej mąki owsianej („kleista
Even Better Foodwapnia i żelaza. Do czego wykorzystać puree z dyni? Puree z dyni można wykorzystać do ciast – nadaje im piękny, soczysty kolor i ciekawy smak. Wypieki są też bardziej wilgotne i dłużej zachowują świeżość. Puree możemy też dodać do pancake’ów i innych placków. Mus z dyni stanowi też składnik dyniowych klusek i deserów. Drukuj Puree z dyni Najprostszy
Na-talerzu.plTakie przepisy lubię – babka herbaciana z powidłami jest bardzo prosta , nie wymaga miksera, można dodać dowolny, ulubiony dżem, jest wilgotna i pyszna. Spróbujcie Składniki: 2 torebki czarnej herbaty 100 ml wody 4 jajka 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 1/3 szklanki mąki tortowej ¼ szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki majonezu Dodatkowo: Słoiczek powideł
Słodki sentymentpiec około 55 minut do suchego patyczka, w formie bakę wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - babka jest bardzo łatwa, szybka do wykonania, bardzo smaczna, delikatna, aromatyczna pomarańczą i wilgotna.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędużą, wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (z wyposażenia piekarnika). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut. Upieczone ciasto wykładamy na rozłożoną na blacie wilgotną ściereczkę. Ostrożnie zdejmujemy papier do pieczenia. Wciąż ciepłe ciasto zwijamy wraz ze ścierką w roladę. Odstawiamy do przestudzenia. Twaróg przepuszczamy dwu-trzykrotnie przez praskę. Miksujemy z cukrem oraz ekstraktem waniliowym. Schłodzoną
Smaki Na Talerzułatwość w przyrządzeniu. Ciasto z dynią jest również bardzo aromatyczne. Nic dziwnego znajdziecie w nim mnóstwo korzennych przypraw, w tym mój ulubiony cynamon, którego dzisiaj zrobiłam pokaźne zapasy. Lubię wilgotne ciasto z dodatkiem czekolady, więc dodałam jej sporo. Całość zakończyłam cynamonową posypką. To ciasto to moja recepta na jesień. Przypomina ją swoim kolorem. Na dworze zaczyna się robić pięknie. Dominują
codojedzeniamąką (tylko do połączenia składników) oraz domowy mus jabłkowy . Piec około 30-35 minut lub do tzw. suchego patyczka. Patyczek wbity w środek ciasta powinien być czysty, ale lekko wilgotny. Wyciągnąć ciasto z pieca. Odczekać z 10 minut a następnie wyjąć z formy i studzić na kratce. Można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Czytaj więcej: Ciasto cynamonowe
Moja DelicjaAromatyczna babka czyli banalnie prosty deserek w sam raz do kawy czy herbaty. To klasyczne ucierane ciasto,jednak dodatek jogurtu sprawia, że nie jest sucha a delikatnie wilgotna. Do tego ten rodzaj ciast charakteryzuje się szybkością wykonania. Artykuł Babka jogurtowo-pomarańczowa pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto maślane z borówkami – delikatne wilgotne, puszyste i mięciutkie, wręcz rozpływa się w ustach. Bardzo lubimy piec tego typu ciasta, ponieważ takie tradycyjne wypieki smakują najlepiej w naszym domu. Jesteśmy pewni, że ciasto maślane z borówkami posmakuje również Wam i Waszym domownikom. Ciasto maślane z borówkami to świetny deser do kawy, a także smaczny poczęstunek
Przepiski.plPrzedstawiam wam przepis na bardzo łatwe ciasto z gruszkami. Ciasto bardzo wilgotne, delikatne w smaku i ekspresowe do przygotowania. Idealne na lekki i szybki deser. Czas przygotowania: 80 minut Ilość porcji: 2-4 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI TORTOWNICA ŚR. 26 CM: 600 g gruszek 300 g mąki pszennej
karolgotujepieczenia, lub smarujemy delikatnie masłem i posypujemy bułką tartą. Połowę ciasta rozmasowujemy na blaszce (nie jest to łatwe ponieważ ciasto się klei i jest gęste, ale przy pomocy lekko wilgotnej łyżki z pewnością sobie poradzicie). Ciasto pieczemy w 180 C przez około 20-25 minut do czasu, aż się zrumieni. Drugą blaszkę przygotowujemy w ten sam sposób jednak na wierzch
To co lubię - gotuję i polecamciasta z buraczkami nie robiłam i nie jadłam nigdy. Postanowiłam w końcu upiec i powiem Wam, że jest naprawdę dobre. Robi się je szybko, jest bardzo puszyste i wilgotne. Spróbujcie sami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z buraczkami Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 godz Składniki 2 szklanki mąki ½ szklanki cukru 1 szklanka oleju 2 jajka 1 szklanka startych
To co lubię - gotuję i polecamCzekoladowy chlebek bananowy to pyszne połączenie słodkiego, aromatycznego chlebka bananowego i wilgotnego, mocno czekoladowego brownie. Idealne do kubka mleka, kakao, kawy, na drugie śniadanie lub FIT deser. Co więcej, ciasto bazuje na dobrych, wartościowych składnikach. … The post Czekoladowy chlebek bananowy appeared first on FitSweet
Fitsweet.mejagody, które mają bardzo intensywny smak. Mimo sporej ilości cukru i czekolady brownie jest słodkie ale nie przesadnie. Bardzo jestem zadowolona z tego przepisu na brownie. Ciasto jest pyszne, wilgotne, mocno czekoladowe i bardzo wyraźnie jagodowe. Macie ochotę, przepis znajdziecie poniżej. Brownie z jagodami 12 porcji, podłużna foremka z ruchomym dnem o rozmiarach 10 cm x 35 cm Składniki
codojedzeniaPierwszy raz ciasto czekoladowe z cukinii robiłam w 2011 r, gdy zobaczyłam je w programie Nigelli Lawson. Od tego czasu robię regularnie, bo jest pyszne, mocno czekoladowe, wilgotne i proste w przygotowaniu. Sięgam po różne wersje tego ciasta i różne przepisy z internetu, tym razem skorzystałam ze strony I love bake . Polecam tę przepisy, bo wypieki z nich wychodzą naprawdę
Bernika - moj kulinarny pamietnikdodać wyrośnięte drożdże i resztę wody. Wymieszać wszystko drewnianą łyżką. W łyżce wody rozpuścić sól. Dodać do masy. Ciasto wyrobić ręcznie, by wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Będzie miało wilgotną konsystencję. To normalne, by bułki były puszyste. Ciasto przykryć suchą ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Dużą blachę piekarnikową wyłożyć papierem do pieczenia. Włączyć piekarnik na 240 stopni
Weekendy w domu i ogrodzienadzieniem lepsze niż pączki - klik . Piekłam je już z innymi owocami, ale skoro trwa sezon na truskawki to postanowiłam Wam je przedstawić właśnie z tymi owocami. Są przepyszne, wilgotne i takie... mocno truskawkowe ! Jeśli użyjecie masła - będą miały wspaniały, maślany smak oraz aromat, ale z margaryną też są obłędnie smaczne. Polecam! Ps. Zerknijcie też na moje inne pyszności
Di gotujemoje Najlepsze ciasto z truskawkami i kruszonką, ale tym razem nie miałam jogurtu, upiekłam więc ciut zmienioną wersję na maślance. Dzięki dodatkowi maślanki ten placek z truskawkami jest dłużej wilgotny. doskonale smakuje do kawy jak i do herbaty. Przepis jest bardzo prosty, ciasto wychodzi puszyste, bez zakalca, gdy piekę je w tortownicy to wygląda na ciasto drożdżowe, gdyż jest bardzo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPyszny pomysł na obiad,fajnie prezentuje się na stole,prosty do zrobienia,do tego szybki sos z końcówek szparagów i odrobiny mascarpone i gotowe.Kurczak przygotowany w ten sposób pozostaje wilgotny do tego delikatny posmak wędzonej surowej szynki i mięciutkie szparagi- obłędnie dobre jedzenie -polecam
Swojskie jedzonkoIdealne ciasto tortowe na imprezę i na co dzień! Nie za słodkie, mięsiste, wilgotne z kakaowymi blatami przełożonymi delikatnymi kremami. To słodko – kwaśne ciasto, zawsze każdego zachwyca. Ciasto wbrew pozorom nie jest trudne. Ilekroć je robię, zawsze wychodzi idealnie. Za przepis szczególnie dziękuję mojej mamie J SKŁADNIKI: KAKAOWE BLATY: 3/4 szklanki oleju rzepakowego pół szklanki wody 1 szklanka cukru
Calzonella.comSernik jagodowy na kakaowym spodzie Przepis łączący w sobie dwa genialne desery – ciasto kakaowe oraz sernik na zimno. Ciemny spód, wilgotny, przyjemnie kakaowy doskonale uzupełnia lekka sernikowa masa. Do części sernikowej dodałam sproszkowane jagody, co nadało jej uroczego, fioletowego koloru. W sezonie możecie oczywiście wykorzystać świeże jagody! Całe ciasto przygotowane jest w zdrowej, lekkiej wersji. Nie znajdziecie
Healthycreations.plmojprzepisna.pl | Migdałowe ciasto z ricottą Zrobiłam to ciasto i zgodnie stwierdziliśmy z mężem, że jest przeprzepyszne (stwierdziliśmy trochę inaczej, ale nie będę pisać przekleństw :):):). Wilgotne, cytrusowe, delikatne, miękkie. Smakuje lekko jak chmurka, jak suflet cytrynowy daleko mu do zbitego sernika. Mi wyszło mocno chrupiące ponieważ sama mieliłam migdały. Nam to chrupanie absolutnie nie przeszkadzało. Robiłam je wczoraj, a dziś ciasteczko
moj przepis naserdecznie polecam mój dzisiejszy przepis. Upiekłyśmy babeczki na kefirze z bananami z dodatkiem kropelek czekoladowych i płatków migdałowych. Babeczki, których smak przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Niezwykle delikatne, puszyste i wilgotne, rozpływające się w ustach. Jedyn ą ich wad ą jest to, że za szybko znikaj ą ;) Polecam serdecznie i uważajcie na siebie! SKŁ ADNIKI (8 sztuk
La grande e la piccola cuocaMurzynek babci Ireny jest pyszny, wilgotny i pełen smaku. Przepis dostałam od Marty – przyjaciółki rodziny. Ten murzynek od pokoleń … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Murzynek</span> babci Ireny pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry CornerWspaniałe ciasto na dobry początek tygodnia. Wilgotne, aromatyczne, z dużą ilością owoców. Bardzo dobry pomysł sposób na wykorzystanie owoców z kompotu. Łatwe ciasto z wiśniami można upiec tak na szybko, przed obiadem. I jest jak znalazł do popołudniowej kawki. Bo przyznam się Wam, że nie udało mi się zrezygnować ze słodyczy. Silna wola z wiekiem robi się coraz słabsza
dolcevitainmykitchenKokosanki FIT to wręcz fenomenalna w swej prostocie i smaku zdrowa przekąska z czterech łatwo dostępnych składników. Ciasteczka zachwycają delikatnie chrupiąca skorupką i wilgotnym, miękkim środkiem. Idealne dla amatorów kokosowych łakoci i ekspresowych rozwiązań. Wiórki … Artykuł Kokosanki FIT (4 składniki) pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.mejest tak dobre, że szczęka opada. Pierożki idealnie wpasują się w nadchodzące walentynki albo jeszcze lepiej sprawdzą się na stole Wielkanocnym. Chcecie więcej propozycji świątecznych przepisów? Zajrzyjcie tutaj: Wilgotne ciasto czekoladowe z persymoną Rożki francuskie z jabłkami i solonym karmelem Szybkie ciasto z dżemem i owsianą kruszonką Czekoladowe jajka wielkanocne Artykuł Pieczone pierogi Pina Colada pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie
Słodkie Gotowanietrzeba mnie było długo namawiać. Moją ciekawość wzbudził krem na bazie serka śmietankowego, którego do tej pory używaliśmy wyłącznie do kanapek. Ciasto wyszło pyszne!!! Lekkie, puszyste i wilgotne. Polecam !!! Składniki: 2 szklanki startej na drobnych oczkach marchewki 2 szklanki mąki pszennej – polecam Mąkę Kurpiowską z Młynów Jelonki 4 jajka 1.5 szklanki cukru 1 szklanka oleju 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Fascynacje Aniczystą ściereczkę i zawijamy go razem z nią w rulon. Tak zwinięty biszkopt odstawiamy do wystudzenia, najlepiej w przewiewne miejsce na kratce. Dzięki zwinięciu ciepłego biszkopta będzie on bardziej wilgotny i nie będzie się kruszył podczas zwijania. Krem Kiedy biszkopt się studzi, przygotowujemy nadzienie, czyli krem i jabłkową frużelinę. Jabłko obieramy, przekrawamy na ćwiartki i usuwamy nasiona. Następnie kroimy
Analiza SmakuMocno czekoladowe i wilgotne muffinki dla wszystkich wielbicieli czekolady. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Jedne z lepszych jakie jadłam :) 140 g masła 60 g gorzkiej czekolady 4 łyżki kakao 3/4 szkl mąki 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 3/4 szkl cukru szczypta soli 1/2 szkl śmietany 12% Masło i czekoladę rozpuścić w rondelku. Dodać kakao, wymieszać
Smakołyki Asinajprostsze i najszybsze babeczki. Jednak nie są takie zupełnie zwykłe, bo z niespodzianką w środku. Do każdej babeczki włożyłam jedną krówkę, przez co stały się bardziej wyjątkowe. Puszyste, wilgotne w środku, miękkie i delikatne. Piekę je dość często, a potem córka zabiera je sobie w lunch box do szkoły :) Jednak zanim przejdę do przepisu na babeczki to napiszę Wam kilka
Zrób to smaczniesię zepsuć tego typu ciasta. To dzisiejsze jest praktycznie w połowie jest z warzyw i owoców, równie dobrze można uzyć samych jabłek lub samej dyni. Dzięki temu ciasto jest wilgotne, nie sypie się i nie kruszy. Idealnie nadaje się do zabrania ze sobą do szkoły/pracy. Świeżość zachowuje nawet 5 dnia, sprawdziłam przypadkiem, bo skitrałam kawałek przed Miśkami
greenscarfdynię, mam dla Was dzisiaj przepis na kolejną sernikową wariację. Tym razem, będzie to pyszny, puszysty sernik dyniowy bez spodu. Dzięki dodatkowi puree z dyni, jest jeszcze bardziej wilgotny, a w dodatku przyjemnie pachnie pomarańczą. Sernik jest bez spodu, więc jego pieczenie jest mniej skomplikowane. Natomiast, zastąpienie cukru erytrytolem lub ksylitolem, obniża jego kaloryczność. I zapewniam Was, że efekt końcowy
Okiem Blondynki by McBlondiPrzepis na biszkopt który pięknie wyrasta, jest wilgotny i ma bardzo intensywny kakaowy smak. Ten biszkopt wybrałam jako mój ulubiony z pośród wielu innych receptur na biszkopt kakaowy, bo jest najsmaczniejszy i zawsze pięknie wyrasta. Zapraszam na film: Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) 5 jajek 120 g cukru (1/2 szklanki) 100 g mąki (2/3 szklanki) 30 g kakao
Słodki BlogTypowo jesienne ciasto z dynią, lekko wilgotne, puszyste i przepyszne. To ciasto jest bardzo proste do wykonania, pięknie pachnie i smakuje wybornie. Jeśli jeszcze nigdy nie robiłeś ciasta z dynią to musisz koniecznie to nadrobić! Przepis na te pyszności znajdziesz w moim e-booku FLEXI JESIEŃ, to 50 przepisów na przepyszne sezonowe dania! Znajdziesz w nim propozycje dań dla całej
SMYKWKUCHNIfunkcja wywołuje mój nieustający zachwyt. Piekarnik sam dostosowuje ilość pary, do ustawionej przeze mnie temperatury, której zakres mieści się w przedziale od 130 do 230 stopni. termoobieg wilgotny - idealnie sprawdza się m.in. do odświeżania pieczywa. W piekarniku parowym Electrolux przygotujecie każdy rodzaj potraw wymagających tradycyjnego pieczenia lub pieczenia parowego, a więc wszelkiego rodzaju dania mięsne, potrawy
Cztery FajeryWyjątkowa propozycja dla fanów ciasta marchewkowego - czyli babka marchewkowa z bakaliami. W pięknym marchewkowym kolorze i z wilgotną strukturą - na pewno będzie zarówno idealną dekoracją, jak i przepysznym deserem na stole Wielkanocnym. Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 150 ml oleju 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki startej marchewki 1 szklanka rodzynek
Świat Ciastajabłek, mieszanki orzechów oraz wiórek kokosowych. Biała mąka została wymieniona na mąkę z orzechów nerkowca oraz ryżową, masło na olej rzepakowy, a cukier na ksylitol lub ertyrol. Muffinki są wilgotne w środku za sprawą jabłek, a do tego chrupiące dzięki orzechom. Takimi muffinkami możemy rozkoszować się z przyjemnością i bez wyrzutów sumienia, kiedy tylko najdzie nas ochota na "coś słodkiego
Kuchnia MagdaLenyżytniej+odrobina wody). Do tego chleba dodałam orzechy włoskie, rozmaryn i czarnuszkę. Starłam także odrobinę gruszki. Chleb najbardziej smakuje… sam! Sam z masłem, posypany posiekanymi orzechami. Jest ciężki, wilgotny, pachnący rozmarynem, chrupiący orzechami. Łączy w sobie mąkę pszenną chlebową i orkiszową. Ciężko z niego uformować okrągły bochenek, więc najlepiej piec go w formie keksowej. Ja użyłam formy
Raj dla Podniebieniawyłączonym piekarniku. Z wyglądu biszkoptu tym razem nie byłam zadowolona, bo opadł trochę więcej niż planowałam, ale po przekrojeniu na blaty moje „niezadowolenie” zmieniło się w zachwyt. Fantastyczna struktura wilgotnej gąbki, przetykanej nitkami skórki pomarańczowej i cudowny zapach świeżej pomarańczy. Zanim przystąpimy do przygotowania kremu rozpuszczamy galaretkę. Musi być zimna, ale płynna. Mascarpone przekładamy do misy miksera, dodajemy cukier puder
mojewypiekiinietylkoMurzynek, polska konkurencja dla amerykańskiego brownie Murzynek to ciasto czekoladowe, które gościło na polskich stołach zanim pojawiło się amerykańskie brownie. Murzynek może z powodzeniem konkurować z tym deserem. Jest wilgotny, bardzo aromatyczny, łatwy do przygotowania i daje wręcz nieograniczone pole do słodkich eksperymentów. Oto tradycyjny przepis na murzynka pochodzący z lat 80. ubiegłego wieku. Ta klasyka nigdy się nie starzeje
Korniszonkikonsystencji mąki (nie muszą być aż tak drobne jak mąka). Przesypać do miski, dodać cynamon. Banany rozgnieść, wrzucić do miski z mąką i dokładnie wymieszać. Masa powinna być wilgotna i gęsta. Za pomocą łyżki (najlepiej takiej do lodów), formować sporej wielkości kulki. Z ciasta formować małe koszyczki z dość głębokim wgłębieniem. Do środka wkładać około pół łyżeczki dżemu. Piec przez
Healthy food explorerTaka innowacja chlebowa z użyciem różnych mąk. Mąka gryczana w połączeniu z orkiszową tworzą dobry duet a dodatek szpinaku wzbogaca chleb o żelazo. Chleb jest wilgotny, zwarty i pożywny. Polecam do upieczenia, jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny. Chleb ze szpinakiem na mące gryczanej i orkiszowej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemoje ulubione jogurtowe,ostatnio było z truskawkami i cukrem pudrem,tym razem z wiśniami,jagodami i polewą z białej czekolady-pychotka,proste ,tanie,szybkie do zrobienia i mega wilgotne-uwielbiam takie ciasta,owoców możecie użyć tak naprawdę jakich chcecie-zawsze będzie pysznie-polecam.... Składniki: ok. 250g wiśni wydrelowanych (ja dodałam jeszcze 3 łyżki jagód) 2 szklanki mąki pszennej tortowej
Swojskie jedzonkoDziś proponuję coś absolutnie przepysznego. Słodkie i wilgotne brownie z truskawkami zatopionymi w czekoladzie z pewnością umili popołudniową kawusię Wykorzystałam tutaj jako bazę niezawodny przepis Gordona Ramsaya na najlepsze brownie na świecie , które zawsze się udaje i jest obłędne. Truskawki nadają świeżości, a czekolada wiadomo, zawsze cudowna. Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Podwójnie czekoladowe brownie
karmelowydodatkowo podkręcić, dodałam garść posiekanych migdałów. Orzeźwiające truskawki, słodkie maliny czy cynamonowe jabłka zawsze świetnie smakują w domowych wypiekach, pełnych troski i cudownego zapachu. Ciasto, które Wam proponuję jest wilgotne, lekko słodkie i orzeźwiająco kwaśne . Użycie innych owoców nada mu ciekawej tekstury. Koniecznie spróbujcie, gdy przyjdzie sezon na kolejny owoc. Jeśli ciasto zostało przez Was wypróbowane, dajcie znać w komentarzu
Słodkie GotowanieBardzo aromatyczny i pyszny bochen dziś przedstawiam. Chleb jest wilgotny i ma chrupiącą skórkę, idealny na kanapki i na tosty. Chwilę się na niego czeka ale efekt jest tego wart. Tak napisałam że czeka bo pracy przy nim niewiele tylko potrzeba czasu. Czas przy wypiekaniu chleba jest składnikiem niezbędnym, nauczyłam się tutaj cierpliwości. Chleb rośnie na dzikich drożdżach wyhodowanych
Moje Małe CzarowanieKolejny pyszny tort w Małej Cukierence z dużą ilością orzechów i kremem czekoladowym, coś na wyjątkowe okazje. Przygotowałam go przy współpracy z marką Bakalland . Tort jest bardzo smaczny, aromatyczny, wilgotny, dla łasuchów, którzy uwielbiają czekoladę. Wygląda wspaniale, apetycznie. Tort nie jest trudny w przygotowaniu, proszę dokładnie przeczytać przepis i obejrzeć film. Biszkopt nasączyłam alkoholem, jeśli chcemy go pominąć, możemy
Mała CukierenkaCiasto z całymi jabłkami, oprócz tego, że należy do niego obrać 5 jabłek, nie wymaga od nas praktycznie żadnej pracy. A efekt? Spójrzcie sami! Puszyste, przepyszne ciasto, nieco wilgotne, oblane czekoladą i posypane prażonymi migdałami. Ciasto z całymi jabłkami Potrzebujemy: 5 niewielkich jabłek 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki
MamaOskarkaDziś znowu coś na słodko, to chyba już taki weekendowy zwyczaj Tym razem mój ulubiony sernik. Wilgotny, kremowy, z dużą ilością owoców i galaretki- mniam! Pierwotnie wersja powstała z myślą o dzieciakach, bo to one lubią takie kolorowe smakołyki, ale ostatecznie sernik tak posmakował nam wszystkim, że robimy go już chyba piąty raz. To taki nasz pewniak- zawsze się udaje
ArbuziakiWilgotne, przepyszne ciasto o kwaskowatym smaku z chrupiącymi nerkowcami dziś na stole. Ciasto jest idealne bo nie za słodkie, chrupiące nerkowce nadają mu charakteru. Znakomicie sprawdzi się do porannej kawki albo jako deser po obiedzie, polecam. Ciasto jogurtowe z agrestem i nerkowcami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietemp. 180 stopni do momentu aż się zarumienią (około 30 minut). Dodam, że z podanej wyżej ilości składników wychodzi około 15 ciasteczek. W efekcie końcowym są dość wilgotne i miękkie
wege i kropkaPrzepyszne ciasto gryczane, które upiekłam specjalnie na zajęcia na mojej uczelni. Wilgotne, lekki i bezglutenowe. Smakuje wyśmienicie. Jak na ciasto z mąki bezglutenowej wyszło doprawdy przesmaczne! Składniki (na blachę 25 cm x 25 cm) 1 i 1/2 szklanki mąki gryczanej 1/ i 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 jajka 2 łyżki kwaśnych powideł 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Mango Papajakroi i zawija, ale za to wynagradza te niedogodności smakiem. Delikatna nutka pomarańczy świetnie się bowiem z morelowym smakiem komponuje. Należy też pamiętać, że drożdżowe na maślance jest bardziej wilgotne i dłużej zachowuje świeżość; choć oczywiście, najlepsze i tak jest zaraz po upieczeniu. Słodkie, owocowe, drożdżowe bułeczki z pewnością wzbudzą wiele achów . Przepis bazowy znalazłam u Doroty , po czym nieco
Pożeraczka, czyli raz adobrzejuż trzecia blacha jogurtowego w ostatnim czasie, bo tak wszystkim smakuje :) Mięciutkie, puszyste, słodkie, soczyste od pysznych owoców i przepięknie pachnące. Dzięki jogurtowi jest delikatne i wilgotne samo w sobie. Prostota jego wykonania sprawia, że każdego dnia można delektować się smakiem jogurtowego ciasta i za każdym razem dodać do niego inne owoce :) Morele pasują tutaj wyśmienicie ze swoją soczystością
Kuchnia w Słońcu SkąpanaUwielbiam ucierane ciasta. Z różnymi dodatkami, od rabarbaru po śliwki. Cudownie miękkie, delikatnie wilgotne i przede wszystkim rozpływające się w ustach ! Ja dzisiaj zaprezentuję Wam ciasto z rabarbarem. Sezon wprawdzie się już kończy, ale na bazarkach jeszcze jest spotykany. Ja rabarbar mam z rodzinnego domu, w ogrodzie rodziców jest jeszcze mnóstwo pędów. Według mądrej książki* rabarbar posiada magnez
Justa próbuje gotowaćCzekolada i maliny… Och, cóż za szkoda, że moich pomruków zadowolenia nie mogę przełożyć na pisemną formę, oddającą doznania smakowe, jakie duet ten dostarcza. Za sprawą wilgotnego, mocno kakaowego ciasta, ze skąpanymi słodkimi malinami oraz kawałkami czekolady te doznania są wszak po wielokroć silniejsze. A kiedy owe ciasto jest w dodatku umiarkowanie słodkie, przygotowane na bazie pełnoziarnistej mąki owsianej
Even Better Foodwyrabiać ciasto ręką, dolewając ok. 2 łyżek oliwy i ewentualnie dolewając wodę. Gdy ciasto osiągnie jednolitą konsystencję, polać je resztą oliwy, uformować w kulę i zostawić pod przykryciem (pod wilgotną ściereczką) do wyrośnięcia. Wyrastanie zajmie ok. pół godziny. Po tym czasie rozwałkować ciasto na kształt prostokąta o grubości ok. 5-7 mm. Ciasto posypać suszonym majerankiem i czosnkiem
Weekendy w domu i ogrodzieciasto jest niezwykle szybkie i bardzo smaczne. Zaraz po upieczeniu przypomina puch. Pachnące wanilią i wilgotne za sprawą jogurtu będzie doskonałym deserem na nadchodzącą jesień. Oprócz śliwek do nadzienia użyłam również plasterków mango. Ciekawie wzbogaciło smak. Polecam i zachęcam do wypróbowania przepisu! Składniki: 2,5szklanki mąki pszennej, 3 jajka, 1 szklanka cukru pudru, 1 szklanka jogurtu greckiego, 1/2szklanki oleju
Raj dla PodniebieniaPyszne , złociste i chrupiące - takie są te placuszki. Potrzeba do nich zaledwie tylko parę ziemniaków i cukinia , która sprawia , że placek jest wilgotny w środku a na zewnątrz niezwykle chrupki. Świetnie pasują posypane tylko cukrem , ale można też polać odrobiną śmietany. Szybkie ,proste w wykonaniu i przepyszne :) Składniki dla 4-6 osób 1 cukinia 10-12 ziemniaków 7-8 łyżek
Różne smaki w kuchniProste i szybkie ciasto cytrynowe , które przygotujecie bez użycia miksera . Mięciutkie, wilgotne, sprężyste. Idealne do popołudniowej kawki. Idealne, kiedy mają zjawić się niespodziewani goście. Ciasto piekę w standardowej keksówce, ale sprawdzi się również forma na babkę (czas pieczenia może wówczas ulec zmianie). Z kolei z połowy porcji możecie upiec Cytrynowe Muffiny :) Ciasto cytrynowe posypuję cukrem pudrem, ale również będzie pyszne
Moja DelicjaChoć nie jestem kawoszem, to ciasto mi zasmakowało:). Jest ciężkie, wilgotne i naprawdę mocno kawowe. Konsystencją przypomina lżejsze brownie. Nie rośnie wysokie. Całości dopełnia kawowy lukier:). Polecam! Ciasto: 20 płaskich łyżeczek kawy rozpuszczalnej 2 szklanki mąki 250g miękkiej margaryny 1/2 szklanki mleka 4 jajka L 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Lukier: 2/3 szklanki cukru pudru
Szefowa kuchnichlebek jest niesamowity,lekki,wilgotny i bardzo zdrowy :) Nadaje się na drugie śniadanie np.dla dzieci jak i na podwieczorek. Zakochałam się w smaku tego chleba od pierwszego upieczenia :) SKŁADNIKI 60g mąki migdałowej lub kokosowej (można użyć maki pełnoziarnistej lub zwykłej pszennej) 2 czubate łyżki kakao 4 jajka 4 dojrzałe banany 4 łyżki miodu 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
Mała w garnku mieszaziaren. Duży orkiszowy (jasny), z małym dodatkiem mąki pełnoziarnistej (mój mały nałóg) i mąki żytniej, której dodatek bardzo lubię. Jak wszystkie chleby na zakwasie bardzo długo pozostaje świeży i wilgotny (pomimo braku ziaren). Dla nas chleby na zakwasie nie starzeją się nigdy, one tylko każdego dnia smakują inaczej, w moim odczuciu czym starsze tym smaczniejsze, muszą być tylko odpowiednio przechowywane
Smaczne Zdrowegłodne" - czyli nie sycą na długo i za chwilę znowu chce się jeść no i praktycznie nie zawierają błonnika... Mój chlebek znakomicie syci, jest miękki i lekki, lekko wilgotny i nie kruszy się. Osobiście uwielbiam wszelkie wypieki jeszcze gorące lub najdalej lekko ciepłe. Ten chleb jest smaczny nawet po kilku dniach. Składniki: 500 g mojej mieszanki mąki bezglutenowej - z przepisu
Ze smakiem bez glutenuwstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Babeczki piekły się 30 minut a ciasto w keksówce - 40 minut. Pomimo tego, że ciasto niezbyt wyrasta to jest mięciutkie i wilgotne... Nawet moje Maleństwo wsunęło dwa kawałki:-) Smacznego:-) Dodam jeszcze, że piekłam już to ciasto i babeczki wielokrotnie i zawsze się udaje. W zasadzie nie można go zepsuć
Ze smakiem bez glutenuBiszkopt z truskawkami to must have sezonu truskawkowego. Znika ekspresowo, jest lekki, wilgotny i aromatyczny. Wychodzi równie smaczny w wersji glutenowej jak i bezglutenowej. Szczególnie, kiedy truskawki są z domowej, ekologicznej uprawy...:-) Składniki: 200 g mąki biszkoptowej bezglutenowej - użyłam własnej mieszanki mąki 5 jaj 200 g cukru 100 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia truskawki Jaja, ogrzane do temperatury
Ze smakiem bez glutenuSernik orzechowy powstał z połączenia masy serowej z rozdrobnionymi orzechami laskowymi. Jego struktura jest wyjątkowo wilgotna, gdyż tradycyjny tłusty twaróg wzbogaciłam o serek mascarpone. Sernik piekłam w niskiej temperaturze, co również pozytywnie wpływa na jego wilgotność. Zawartość mascarpone może wpłynąć na to, że sernik podczas pieczenia urośnie, a następnie nieco opadnie. Jest to normalne, gdyż sernik z mascarpone ma delikatniejszą
Smakołyki BerenikiBiały sernik - wyzwanie - ależ skąd, nic bardziej prostego nie piekłam. Sernik wymaga mało pracy, nawet sera się nie mieli a efekt wyśmienity. Masa serowa jest wilgotna i mega smaczna a polewa której prawie nie widać bo jest biała jest niesamowita. Sernik idealny na święta czy przyjęcia urodzinowe, z przyjaciółmi. Polecam gorąco do wypróbowania. Biały sernik z białą polewą. ROZWIŃ
Moje Małe CzarowanieIsaura, ciasto kakaowe z serem, murzynek z serem, murzynek z sernikiem, czy sernik z murzynkiem nazw jest wiele, a dotyczą jednego z najlepszych ciast z dodatkiem twarogu. Jest smaczne, wilgotne i można je jeść i jeść, po prostu je upieczcie, nie będziecie żałować 🙂 Tego kakaowego murzynka z serem upiekłam na Wielkanoc, ale w zwykły dzień też jest idealnym ciastem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPieprz olej Wykonanie: Jajka ścieramy na tarce warzywnej o dużych oczkach. Do szklanki wsypujemy 1/3 pojemności szklanki bułki tartej i wlewamy niewielką ilość mleka ( tak aby bułka stała się wilgotna ale nie lejąca ). Dodajemy do jajek razem z szczypiorkiem i kaparami. Wbijamy 2 jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli masa jest za mało zwarta możemy dosypać dodatkowo bułki tartej. Formujemy
Smaki EwyBabka, której się nie piecze, a gotuje w specjalnej, szczelnej formie. Jest bardzo miękka, delikatna i wilgotna. Jednym słowem – przepyszna! Moja babka jest dwukolorowa, gdyż do połowy ciasta dodałam kakao. Paski nie do końca udały się jak w klasycznej zebrze, ale babka wyszła super ;) 200 g masła 1 szklanka cukru 5 jajek szczypta soli 1 łyżka ekstraktu waniliowego
https:KKuchniaMniamsuchego 'dźgulca'. Przygotowujemy lukier- łączymy białko, cukier i sok z limonki. Można wcześniej otrzeć skórkę z limonki i użyć jej do dekoracji babki. To naprawdę jest genialne ciasto. Wilgotne, aromatyczne i proste w wykonaniu. Smakuje delikatnie cytrusowo i nie czuć w nim majonezu (wszyscy o to pytają ;-) ). Polecam nie tylko na święta! Wesołych moi drodzy
les mirabellesWuzetka - jedno z bardziej popularnych i lubianych przez nas ciastek. Przepyszne, wilgotne, mocno czekoladowe ciasto z delikatnym kremem z ubitej śmietany, dodat kiem konfitury wiśniowej, a wszystko polane aromatyczną czekoladą - jedno z pyszniejszych połączeń smakowych wartych przygotowania w naszych domach . Tradycyjna Wuzetka - Składniki: Ciasto: 4 jajka 200 g cukru 150 g mąki pszennej 50 g kakao (ok. 3 łyżki
Słodka StronaMoich wypieków na zwykłą babkę ucieraną. Duża ilość masła nadaje jej wyjątkowego, maślanego smaku, który doskonale przełamuje kwaskowa nuta limonki. Babeczka jest cudownie mięciutka, pachnie bajecznie i pozostaje wilgotna przez kilka dni. Swoją posypałam po prostu cukrem pudrem, a i tak wygląda pięknie. Choć nic nie stoi na przeszkodzie, żeby polać ją limonkowym lukrem - będzie wtedy prawdziwą królową wielkanocnego stołu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMakowiec zawijany z której miały wyjść 3 a mi powstały 2 ;) Stąd pozostałości masy makowej ;) Szukałam wśród Seromakowców i znalazłam na stronie Kwestiasmaku . Seromakowiec wyszedł wilgotny , aromatyczny , zrobię go jeszcze nie raz ;) Zmieniłam nieco masę makową . Do tej pozostałej masy dodałam tylko czekoladę zmielone migdały. Wymiary tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 25 minut + 60 minut Temp
Różne smaki w kuchniłyżki bulionu lub wody sól cytryna do podania przygotowanie Liście opłukać, położyć na sicie, lekko odsączyć wiodę. W dużym rondlu lub w głębokiej patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Dorzucić wilgotny czosnek, podlać 2 - 3 łyżkami bulionu, lekko posolić, wymieszać. Przykryć, dusić przez chwilę, mieszając od czasu do czasu , aż liście zwiędną. Doprawić solą, wyłożyć na talerz, polać oliwą, podawać
Stare GaryCudowne, niebiańskie ciasto - inaczej nie da się go określić. Mocno czekoladowe, wilgotne i rozpływające się w ustach brownie, którego wierzch stanowi mokra, delikatna warstwa kokosowa przypominająca popularny batonik Bounty - z pewnością z achwycą się nim wszyscy fani brownies, czekolady i kokosu . Brownies z Kokosem (Ciasto a'la Bounty) - Składniki: 170 g masła 90 g czekolady gorzkiej
Słodka StronaBabka niezwykle prosta w przygotowaniu, do tego smaczna, wilgotna i niesamowicie pachnąca. Do jej przygotowania wykorzystałam stary przepis mojej mamy na babkę na kisielach cytrynowych. Składniki: 130 g mąki pszennej (1 szklanka), 150 g cukru (niepełna szklanka), 5 jajek, margaryna do pieczenia (250 g), 5 kisieli o smaku malinowym ( bez cukru), 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, dowolna
Nie tylko w kuchnilubi..Na święta tak u mnie będzie ,owoce i bita śmietana ,bo w większej formie będzie niższe,co pozwoli połączyć dwa. takie kawalki ciasta,... Ciasto jest maślane ,wilgotne i słodkie
w mojej kuchniBabka przygotowana na świeżo wyciśniętym soku z pomarańczy i startej skórce jest bardzo aromatyczna, a co za tym idzie niezwykle smaczna. Wilgotna, mięciutka i intensywnie pomarańczowa, zarówno w smaku, jak i w kolorze. Całość dopełnia polewa czekoladowa. Pyszna babeczka! 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy otarta skórka z 2 pomarańczy 3/4 szklanki cukru 4 jajka 100 g masła
https:KKuchniaMniamWsyp, wymieszaj, upiecz. Trzy kroki i pyszne ciasto gotowe. Cytrynowe ciasto jogurtowe zrobisz w oka mgnieniu. Wyraźnie kwaskowate, aromatyczne i wilgotne kusi smakiem. Słodki frostking na bazie masła i serka śmietankowego dodaje ciastu charakteru i sprawia, ze ciasto nie jest już takie zwyczajne. Z frostingu możecie zrezygnować, zmniejszycie ilość pracy, ale też ilość kalorii. Ciasto cytrynowe sprawdzi się na wielkanocnym
kolorowotorcikowoPOMARAŃCZOWO-KARDAMONOWA BABKA WIELKANOCNA! Puszysta, lekko wilgotna i bardzo aromatyczna! Nie zsycha się, bardzo długo utrzymuje świeżość, dzięki użyciu soku z pomarańczy, cukru o smaku pomarańczowym i świeżo zmielonych ziaren kardamonu, pachnie obłędnie! Oblana delikatnie lukrem śmietankowym i posypana aromatyczną przyprawą karmelowo-waniliową. Babka wielkanocna, która gwarantuje, że znika w kilka chwil. Polecam Wam gorąco na świąteczny stół! PRZEPIS
SMYKWKUCHNImnie już zapachniało świętami. Aromatyczne muffinki korzenne rozniosły swój zapach po całym domu. A zniknęły zanim jeszcze się wystudziły. Mocno kakaowe, wilgotne, długo zachowują świeżość. No i są błyskawiczne w wykonaniu! Muffinki udekorowałam kremem cynamonowym z przepisu na Moich Wypiekach. Polecam! Muffinki korzenne Składniki na 12 sztuk: 1 i 1/4 szklanki mąki 3/4 szklanki
Smak mojej kuchniprzyprawiamy solą, pieprzem i dusimy, aż pieczarki zmiękną i woda odparuje. Pod koniec dodajemy suszone grzyby. Do farszu dodajemy posiekaną natkę i odstawiamy do przestudzenia. Jeśli farsz jest zbyt wilgotny, po wystudzeniu dodajemy do niego łyżkę bułki tartej. Na każdy kawałek ciasta nakładamy łyżeczkę farszu, zlepiamy jak pierogi i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pierogi pieczemy około
Smak mojej kuchnigości. Nie wiem jak u Was ale u mnie babka obowiązkowo króluje na wielkanocnym stole. Co roku jest inna. Herbacianą zrobiłam pierwszy raz i jestem zachwycona. Jest wilgotna, aromatyczna, po prostu pyszna! Polecam jeśli jeszcze jej nie piekliście :) Ja dodałam do ciasta aromat rumowy ale jeśli go nie lubicie równie dobrze możecie dodać startą skórkę z cytryny lub pomarańczy
Smakołyki Asiopisie – babka bardzo wilgotna, o delikatnym smaku słodkiego kakao. Biszkoptowa. Z dodatkiem oleju i pepsi, które nadaje jej wilgotności i sprawia, że jest mega puszysta. Pyszna! Zrobiłam na próbę myśląc już o Świętach i zniknęła dosłownie tego samego dnia. Do tego absolutnie doskonała polewa, w której się po prostu zakochałam;) Słodka, na bazie mleka w proszku, o idealnej konsystencji
Smaki Na Talerzuzrobienia i cudownie zaskakują smakiem. Mała ilość drożdży lekko wydłuża proces wyrastania, ale dzięki temu nie czuć drożdży w bagietce. Stosunkowo duża zawartość wody powoduje, że bagietki są wilgotne w środku. Jest chrupiąca i mięciutka. Dzieci zjadły zanim zdążyły wystygnąć. Przepis na trzy średnie bagietki 360 ml wody w temperaturze pokojowej 3 g suchych drożdży instant
Piekarz-Kucharz-GarkotłukCzekoladowe ciasto, które zrobicie bez miksera. Mikser przyda się do kremu maślanego na bezie szwajcarskiej, i do prostego musu z galaretki i śmietany kremówki. Czekoladowe ciasto jest wilgotne, mięsiste i baaardzo czekoladowe. Upiekłam trzy blaty osobno. Możecie upiec w tortownicy (20 cm średnicy) i po wystudzeniu przekroić na trzy części. Do kremu przymierzałam sie od jakiegoś czasu
Piekarz-Kucharz-Garkotłukbicia, że zjadłam je praktycznie sama (w dwa dni, ale wróciłam do biegania, więc sami rozumiecie, muszę mieć siłę, aby biegać). Ciacha są miękkie w środku, jakby lekko wilgotne, kokosowo-kokosowe i nie za słodkie, ot taka idealna zdrowa przekąska Składniki na 16-20 całkiem sporych ciach: 250 g mąki pszennej ( połowa z tego może to być inna mąka
greenscarfmieszamy do kleistości. Odstawiamy do lodówki na 10-12 godzin. I nabijamy jelita ściśle. Wieszamy na kije do osadzenia czas 6-12 godzin. OSUSZANIE Jeśli nasza kiełbaska jeszcze jest wilgotna lub zimna to osuszamy bez dymu przy dużym ruchu powietrza 30-40 min w temp. 40 stopni. Powierzchnia jelit musi być całkowicie sucha i ciepła. WĘDZENIE W temperaturze
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Pyszny, wspaniały tort orzechowy z kawą i whisky, który przygotowałam na urodziny mojego taty :). Wilgotny, aromatyczny, dekadencki. Pięknie pachnie orzechami i kawą. Nie jest za słodki, wszystkie smaki dobrze się ze sobą łączą. Brzegi tortu ozdobiłam trzema kolorami śmietanki, co dobrze pokazałam na filmie, ale jeśli nie mamy ochoty na taką dekorację to oczywiście tort możemy posmarować kawową śmietanką
Mała Cukierenkalepszych fit ciast jakie zrobiłam! Za sprawą bananów jest dla mnie wystarczająco słodkie, więc nie posiada już dodatkowego cukru. W dodatku dzięki tym owocom, tak jak lubię, jest mocno wilgotne. Sam środek zaś skrywa w sobie kawałki gorzkiej czekoladowy, które tylko podkreślają smak kakao. To idealny deser na weekend lub drugie śniadanie, gdyż można go jeść bez wyrzutów sumienia
Fabryka pomysłówmojego domu jest cukiernia, w której sprzedawane są najlepsze kupne drożdżówki świata. Z serem, wiśniami, jabłkiem, jagodami, truskawkami, pączki. Wszystkie wilgotne, maślane, pełne nadzienia,w zasadzie składające się głównie z niego, a nie z suchego, mało słodkiego ciasta. Najlepsze zaraz po domowych słodkich bułach :-) Ale że akurat na zabawę z drożdżowym ciastem dziś miałam czas - wyprodukowałam tradycyjne drożdżówki z pszennej
Słodkie inspiracjestopni i piec (suszyć) bezę przez minimum 3 godziny. Po tym czasie beza będzie chrupiąca z zewnątrz, na spodzie i po bokach. W samym środku pozostanie lekko wilgotna, piankowa. Bezę można upiec 1-2 dni wcześniej. Niska temperatura pieczenia zapewni suchą bezę i zachowa jej jasny kolor. Frużelina porzeczkowa szklanka porzeczek pół szklanki cukru (mniej/więcej - do smaku) Umyte porzeczki
Słodkie inspiracjestopni i piec (suszyć) bezę przez minimum 3 godziny. Po tym czasie beza będzie chrupiąca z zewnątrz, na spodzie i po bokach. W samym środku pozostanie lekko wilgotna, piankowa. Bezę można upiec 1-2 dni wcześniej. Niska temperatura pieczenia zapewni suchą bezę i zachowa jej jasny kolor. Krem 300 g śmietany kremówki łyżka cukru pudru Dodatkowo owoce leśne (u mnie
Słodkie inspiracjeCudowne, wilgotne, intensywnie pomarańczowe, z cynamonem i innymi pachnącymi przyprawami, naładowane słodkimi rodzynkami i chrupiącymi orzechami. W dodatku przykryte chmurkowym, słodkim, twarożkowym kremem. Świetne na zbliżające się, mgliste, krótkie, jesienne dni. Składniki Ciasto 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli szklanka cukru szklanka oleju
Słodkie inspiracjeŚwiętach trochę jeszcze będzie :) Ciasto, na które przepis poniżej jest odkryciem tego roku. Zamieniając przyprawy korzenne na cynamon otrzymujemy ciasto pachnące nie piernikiem, lecz... marchewkowym ;) Jest przepyszne! Wilgotne, słodkie dzięki daktylom, w oryginale bez orzechów, lecz według mnie świetnie tu pasują i są konieczne. Bardzo polecam! Składniki 120 g suszonych daktyli pół szklanki whisky szklanka maślanki 2 1/4 szklanki
Słodkie inspiracjeRewelacyjny torcik, który możemy również przy pewnych modyfikacjach przygotować w formie ciasta. Baza to wilgotne, kakaowe ciasto szybkie do przygotowania, tzw. 'muffinowe', przełożone orzechowo-mlecznym kremem, udekorowane płatkami czekoladowymi, kleksami czekoladowego kremu i rozpuszczoną czekoladą. Całość smakuje wybornie i bardzo dobrze się kroi. Składniki ** Ciasto ** 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2/3 szklanki mleka 6 czubatych łyżek cukru 1,5 łyżeczki
Słodkie inspiracjeprzytłaczający, produkuję pieczywo, najczęściej ze starych zbiorów (przepisy na blogu). Tym razem trafiłam jednak na przepis na inny chlebek, ze zmielonymi płatkami owsianymi w środku - dzięki czemu jest naprawdę wilgotny i sycący, z miodem - nadaje mu odrobinę słodyczy (ale spokojnie, do wytrawnych dodatków też pasuje), u mnie dodatkowo półrazowy. Samo zdrowie! Składniki 2 łyżeczki suszonych drożdży 180 g zmielonych płatków
Słodkie inspiracjemuszą osiągnąć odpowiednią temperaturę w środku, między warstwami. Podajemy cordon bleu gorące, prosto z patelni – z ziemiankami z wody, z frytkami, z surówką. Mnie świetnie tutaj pasowała bardzo wilgotna mizeria , ale i klasyczna kapuściana surówka będzie bardzo dobrym wyborem. SKŁADNIKI na 4 kotlety 2 duże piersi z kurczaka – 650-700g 4 plasterki prosciutto (szynki parmeńskiej) 4 cieniutkie plasterki
Karo in the Kitchenktoś może mleko, może dodać takie w proszku. Ono też ładnie zwiąże rzadką konsystencję. Krakersy kruszymy na drobno, czekoladę ścieramy na wiórki. Łyżeczką nabieramy porcję masy i formujemy wilgotnymi dłońmi kulki. Obtaczając w krakersach, czekoladzie lub wiórkach, w czym kto bardziej gustuje. Dla mnie, wersja z krakersami to numer jeden
Dieta moja pasjaprzepisem klik. Polecam zrobić także placek według tej Pani, ma mniej składników niż ja :). Ja oczywiście sobie dzisiaj zmodyfikowałam, ze względu na brak i nadmiar niektórych składników. Wyszło pyszne wilgotne ciasto z kwaśną śliwkową nutką. A więc ! Zaczynamy ! Składniki Ciasto: 3/4 mąki pszennej 3/4 mąki żytniej 3/4 mąki kukurydzianej śliwki (ja nawet nie wiem jaką miałam ilość, ale były śliwki
Justa próbuje gotowaćMarchewkowiec to ciasto, które piekę na wyjątkowe okazje. Zazwyczaj przekładam je masą, wtedy nabiera jeszcze więcej charakteru. Samo ciasto jest wilgotne i delikatne. Dodatkowo lubię je piec w tortownicy - wydaje mi się bardziej eleganckie. Po prostu je uwielbiam! Może jest trochę wymagające i czasochłonne, ale uwierzcie mi WARTO! Składniki : 1 szklanka mąki pszennej 1 niecała szklanka cukru 1/2 łyżeczki proszku
Justa próbuje gotowaćWitam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pyszną babkę kokosową, babka jest bardzo prosta w przygotowaniu i wilgotna po upieczeniu. Ciasto możemy upiec w formie do babki lub keksówce. Polecam wypróbować przepis. Do upieczenia babki kokosowej będziemy potrzebować: użyłam foremki z kominkiem o średnicy 22 cm – można użyć foremki bez kominka lub keksówki 300 g mąki pszennej
Uwaga Babcia GotujeMówią że skleroza nie boli, no ale stwierdziłam że nie odpuszczę i na pewno coś upiekę. Silikonowa keksówka jest? Jest! A więc ze składników na ciasteczka powstało ciasto, cudownie wilgotne z chrupiącą skórką. Składniki: (na keksówkę) 2 dojrzałe banany 2 żółtka 2 białka 3 łyżki miodu 3 łyżki masła orzechowego 2 łyżeczki oleju kokosowego 5 łyżek mąki gryczanej Szczypta soli
madamekuchnia.wordpress.comWilgotna, mięciutka z posmakiem cytryny, taka jest ta babka. Jest pyszna i szybko można ja przygotować. Przed podaniem możemy ja polukrować lub posypać cukrem pudrem. dla mnie jest idealna taka bez niczego, ale nie wykluczam ze gdy upiekę ja kolejny raz to ja polukruje, cytrynowym lukrem ;) Składniki na foremkę keksową 25 x 11 cm: 1 czubata szklanka mąki 2 czubate
Gotowanie...to proste !pogodę mam ochotę na same słodkie wypieki, wczoraj babka szpinakowa i muffinki a dziś mam ochotę na kruche babeczki. Muffiny z borówkami i są miękkie i bardzo wilgotne dzięki owocom. Doskonałe do popołudniowej herbaty, ale przede wszystkim szybkie w przygotowaniu. Z tej porcji masy powstaje 12 dużych babeczek z borówkami. Składniki: 100 g masła 2 jajka 125 ml mleka
Życie zaczyna się w kuchnimojprzepisna.pl | Murzynek z masą śmietanową z polewą z białej czekolady Może to zabrzmi dziwnie, ale jeszcze nigdy nie piekłam murzynka, to jest mój pierwszy :). Ciasto jest puszyste i dość wilgotne. Masa śmietankowa delikatna jak najdelikatniejszy pieczony budyń, całość zwieńczona pyszną polewą z białej czekolady. Dodałam jeszcze wiórki z gorzkiej czekolady i truskawki. Składniki na blaszkę kwadratową o boku
moj przepis nanałożyć resztę kremu, posypać kawą rozpuszczalną instant umyte, osuszone truskawki przekroić na połowę razem z szypułkami, poukładać na wierzchu torcika, schować do lodówki na kilka godzin - torcik jest lekki, wilgotny, słodycz przełamana kwaskowatym dżemem doskonale smakuje.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię