Następne śledzie, które proponuję zaserwować na wigilijnym stole, są lekko marynowane z dodatkiem marchewki, cebuli i rodzynek. Polecam, bo smaczne, łatwe do
To co kochamKutia pojawia się dość często na wigilijnych polskich stołach. Jest to tradycyjna potrawa kuchni ukraińskiej, białoruskiej, rosyjskiej, litewskiej i dawniej polskiej kuchni kresowej
To co kochamJeśli gotujecie kompot z suszu, to z pewnością wiecie, że zawsze trochę zostanie. Do tego deseru potrzeba tylko 2 szklanki kompotu
To co kocham„Na stole leżą świąteczne dania. Robi się ciemno, nadchodzi noc. Pod choinką leży stos prezentów do rozdania, w całym domu panuje świąteczna
To co kochamJak obyczaj każe stary, według przodków naszej wiary, pragnę złożyć Wam życzenia w dniu Bożego Narodzenia. Niech ta gwiazdka betlejemska, co przyświeca nam o
To co kochamSzczęście nadaje sens życiu, To magia w sercu zaklęta. Nie pozwól mu zostać w ukryciu, Podaruj je bliskim na święta! Przepis na
To co kochamNajlepszy pasztet, jaki upiekłam i jadłam, a piekę dużo różnorodnych pasztetów. Jest bardzo miękki, aromatyczny i chrupiący dzięki orzechom. Ładnie się kroi ukazując
To co kochamWszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Witam Was pysznymi ciasteczkami. Te ciasteczka półfrancuskie o smaku cynamonowym polane czekoladą zaspokoją gusta nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Nie
To co kochamJest to bardzo prosta rybna przekąska karnawałowa ze śledzi i marynowanych śliwek z odrobiną majonezu w postaci sałatki. Do tej
To co kochamRóżne nazwy ma to ciasto: makowiec japoński, szarlotka japońska, szarlotka makowa czy makowiec z jabłkami. Obojętnie jak się nazywa, to smakuje tak samo
To co kochamDla odmiany biała ryba w wersji marynowanej. Nie smażona tylko gotowana na parze i zalana aromatyczną marynatą. Do tego dania można użyć
To co kochamTo ciasto było hitem w mojej rodzinie jakieś 25 lat temu. Makowiec, sernik i orzechowe w jednym. Mama zawsze piekła je na
To co kochamNie znam nikogo, kto by nie lubił pierogów. Można nie lubić jakiegoś konkretnego farszu, ale ogólnie pierogi wszystkim smakują. W moim domu rodzinnym
To co kochamJak na środę popielcową przystało, pojawia się w mojej kuchni sałatka śledziowa. Lubię tylko takie sałatki, w których widać składniki, z jakich
To co kochamZdrowa ryba czyli chudy filet z dorsza gości dzisiaj w mojej kuchni. Dzięki marynacie stał się niezwykle aromatyczny i kruchy, a kolorystycznie
To co kocham