Kiedyś piekło się schab wstawiając mięso do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Później preferowano pieczenie mięsa w temperaturze 160 czy 140 stopni. Proponuję upiec chociaz raz
królestwo garówSzkockie rolady z szynki wieprzowej Smakowite szkockie roladki z mięsa tak wdzięcznego jak szynka wieprzowa . Oczywiście wdzięcznego, jeśli jest dobrze traktowana , jeśli nie .. cóż niczym zaniedbana
Ogrodnik w podróżyPikantny gulasz z paprykami i suszonymi grzybami Pikantny gulasz z paprykami i suszonymi grzybami to rewelacyjne danie dla tych, którzy lubią mięso i bardzo ostre/pikantne potrawy
WSZYSTKO SMACZNESkładniki: 1/2 kg łopatki wieprzowej 2 cebule 250 g pieczarek 250 g boczniaków 1 garść grzybów suszonych jarzynka, pieprz 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej marynata: 1 łyżka
czarrna od kuchniSkładniki ( 2 porcje ): 500 g schabu bez kości 1 cebula sól, pieprz do smaku suszona, słodka papryka 1 łyżeczka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju
Oka w rosole czyli KaFka gotujeŻeberka w piwie z piekarnika to jeden ze sposobów na obiad, przy którym nie ma wiele pracy. Początkowo trzeba
Kolorowy PrzepisownikTani obiad nie musi być niedobry. To jest właśnie sztuka ugotować coś co kosztuje niewiele, a smakuje super. Moja rodzina bardzo lubi pieczoną kiełbasę. Na obiad
codojedzeniaKiedyś piekło się schab wstawiając mięso do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Później preferowano pieczenie mięsa w temperaturze 160 czy 140 stopni. Proponuję upiec
królestwo garówSkładniki: po golonce na osobę duża cebula papryka – jedna zielona i jedna czerwona 4 marchewki 2 ząbki czosnku liście laurowe 4 duże pomidory słodka, wędzona
stajnia gołębie od kuchniPowoli zbliża się złota polska jesień, która zmienia nasze menu. Dziś przygotowałam dla Was pyszną kiełbasę ze słoika do chleba, propozycja dla osób dla które cenią
Kulinarne pyszności MolkiPrzepyszny gulasz wieprzowy z pieczarkami to idealny pomysł na codzienny obiad. Gulasz możemy podać jako oddzielne danie w połączeniu z gnocchi, kopytkami, kluskami śląskimi lub jako
Słodka Strona„Swojski garnek ” z szynką wieprzową Swojski garnek to potrawa jednogarnkowa , a więc jedna z tych ułatwiających życie . Bardzo lubię te potrawy głównie za to
Ogrodnik w podróżyPyszne, znane danie, przygotowane w nieco inny sposób. O czym mowa? O makaronie z sosem bolońskim, bo z tym daniem kojarzy mi się ten makaron. Plus
Smaki Na TalerzuTradycyjne gołąbki z ryżem i mięsem bywają u nas od wielu, wielu lat. Ostatnio zmieniłam tylko rodzaj kapusty. Dotychczas przygotowywałam je albo w młodej
Smaczne Zdrowe600-700 g mięsa wieprzowego (może być pół na pół z wołowym) 1 duża cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 lampka wina czerwonego pół puszki kukurydzy
Gotowanie jest łatwe