wieprzowe - 2000 przepisów (strona:66/134)

Karkówka duszona w młodej kapuście 101

Karkówka duszona w młodej kapuście Karkówka duszona w młodej kapuście to bardzo smaczne danie obiadowe dla miłośników dań mięsa wieprzowego i oczywiście kapusty Soczysta, dobrze wysmażona karkówka, miękka, ale nie rozgotowana kapusta, a całość doprawiona aromatycznymi ziołami. Karkówka duszona w młodej kapuście smakuje wybornie i godna jest polecenia jako danie obiadowe na każdą okazję Zachęcam do przygotowania   Przepis

WSZYSTKO SMACZNE
GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z MIĘSEM I KASZĄ GRYCZANĄ 210

pewnością, częściej będziecie sięgać po ten przepis GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z MIĘSEM I KASZĄ GRYCZANĄ: 1 główka kapusty pekińskiej 200g kaszy gryczanej 400g mięsa mielonego (ja użyłam mięsa wieprzowego z łopatki) 1 cebula 200g pieczarek 1 ząbek czosnku przyprawy: sól, pieprz i papryka czerwona słodka. Przygotowanie naszych gołąbków zaczynamy od ugotowania kaszy gryczanej, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Szwedzkie klopsiki jak z Ikei 219

czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji: 2-3, około 30-35 klopsików Składniki: – 0,5 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego dobrej jakości – 2-3 plasterki boczku najlepiej wędzonego – 5-7 łyżek bułki tartej – 1 jajko rozmiar M -1 czubata łyżeczka soli – 1 łyżka pieprzu

nietylkopasta.pl
Draniki kresowe z mięsem 161

Jeśli lubicie kuchnię kresów to danie jest dla Was. Jeśli lubicie placki ziemniaczane to tym bardziej zjedzcie. Jeśli lubicie kotlety mielone to na pewno sobie nie

Moje Małe Czarowanie
Karkówka duszona w młodej kapuście / Braised pork neck with young cabbage 1085

Polecam gorąco to wiosenne danie! Scroll down for recipe in English Karkówka duszona w młodej kapuście (4-5 porcji) Składniki: 1 główka młodej kapusty, grubo posiekana 800 g karkówki wieprzowej, pokrojonej w 1 cm plastry słodka papryka, sól, pieprz 1 litr bulionu pęczek koperku, posiekany 1 papryka czerwona, pokrojona w plasterki 2 marchewki, obrane i pokrojone w plasterki 2 liście

karmelowy
Pieczona szynka na kanapki 133

Zapraszam na pyszną wędlinę domową. Taka upieczona szynka jest dużo lepsza niż ze sklepu. Polecam upiec sobie od czasu do czasu taką szyneczkę. Składniki: 1,5 kg szynki wieprzowej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka pomidorów suszonych w płatkach Przygotowanie: Mięso opłukujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Duszone polędwiczki wieprzowe 119

Składniki: 1 ok 500 g polędwiczka wieprzowa 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 0,5 pora 2 ziela angielskie 3 liście laurowe masło i mąka do zasmażki sól i pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: mięso umyj i pokrój na plastry, lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem na patelni rozgrzej olej i obsmaż na rumiano mięso w każdej strony

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Hawajska wieprzowina Kalua i polskie podpłomyki 170

Najpierw o wieprzowinie. Kalua to tradycyjna metoda przygotowania mięsa na Hawajach, polegająca na pieczeniu w specjalnych, podziemnych piecach zwanych imu. Przygotowane w ten sposób kawałki wieprzowiny

Moje Małe Czarowanie
Młoda kapusta z kluskami śląskimi 165

Składniki: ok. 1 kg ziemniaków mąka ziemniaczana 1 młoda kapusta 1/2 kg szynki wieprzowej 1 słoik krojonych pomidorów 1 cebula 2 łyżki smalcu ze skwarkami 1 łyżka posiekanego koperku sól, … Czytaj dalej Młoda kapusta z kluskami śląskimi

czarrna od kuchni
Różnorodność i klasyka w kuchni, czyli gulasz paprykowy z dziczyzny 122

życia. Jak podawać dziczyznę Agata proponuje kolejny przepis na dziczyznę, czyli paprykowy gulasz. Doskonały na wystawny obiad. Zaznacza, że to przepis uniwersalny, bo mięso z dziczyzny możemy zastąpić szynką wieprzową lub wołowiną. Dodaje, że przepis ten warto potraktować jako źródło inspiracji, eksperymentując z ilością oraz kolorem dodawanej papryki. Paprykowy gulasz z dziczyzny Składniki na 4 porcje: 600 g mięsa

KulinarneImpresje.pl
Schab gotowany na kanapki. 939

będzie tak samo pyszny, tylko nie będzie miał takiego koloru. Składniki: 1 kg. schabu bez kości 2 łyżeczki soli peklowej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka przyprawy do mięsa wieprzowego 1 łyżeczka majeranku 2 ząbki czosnku Dodatkowo: torebka foliowa do pieczenia 2-3 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 płaska łyżka soli Wykonanie: Czosnek przecisnąć przez praskę, natrzeć

Agusiowe smakołyki
Jaskółcze gniazda, czyli jajka po szkocku 147

danie obiadowe. Na pewno jest mało skomplikowane do przygotowania, smaczne i wygląda dość efektownie, więc śmiało możecie podać je na wielkanocny stół. Składniki: 500 g mieszanego mielonego mięsa (wołowo-wieprzowego) 5 jajek 1 mała sucha bułka pszenna mleko do namoczenia bułki sól do smaku 1/3 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 2 łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 mała cebula

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jaskółcze gniazda w sosie chrzanowym 487

podane z pysznym, kremowym sosem chrzanowym. Możemy je podać z ziemniaczkami, kaszą lub innymi ulubionymi dodatkami. Polecam! Jaskółcze gniazda w sosie chrzanowym Składniki na 6 sztuk: 500g mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego 1 cebula 1 czerstwa bułka namoczona w szklance mleka przyprawy: sól, pieprz, majeranek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Dodatkowo: 6 jaj ugotowanych na twadro Na sos chrzanowy: pół

Smak mojej kuchni
Biała kiełbasa w białym winie ze szpinakiem, perłowymi cebulkami i dymionym masłem 122

białych kielbas Sokołów Naturrino (w opakowaniu jest ich akurat 5, a Naturrino w nazwie nie jest przez przypadek. Tradycyjna biała kiełbasa cienka w naturalnym jelicie, przygotowana z 94% mięsa wieprzowego. Niezwykle soczysta i aromatyczna o wyśmienitym bukiecie smakowym, który zawdzięcza między innymi dodatkowi takich przypraw jak: pieprz biały, majeranek i czosnek. Jest bogata w białko, nie zawiera konserwantów, glutaminianu sodu

Z Kuchni Do Kuchni