 JAJKA W SKORUPKACH FASZEROWANE KIEŁKAMI I ZIOŁAMI 220
JAJKA W SKORUPKACH FASZEROWANE KIEŁKAMI I ZIOŁAMI 220Przepis ten doskonale nadaje się jako przystawka lub dodatek do innych potraw. Jajka na twardo stają się dużo bardziej ekscytujące, gdy połączymy je z czymś aromatycznym
COOKMAGAZINE ŚWIĄTECZNA BABA Z ORZECHOWĄ POSYPKĄ 220
ŚWIĄTECZNA BABA Z ORZECHOWĄ POSYPKĄ 220BABA DROŻDŻOWA z orzechową posypką to jedna z wariacji na... Artykuł ŚWIĄTECZNA BABA Z ORZECHOWĄ POSYPKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE Najlepszy żurek na zakwasie z oliwkami 204
Najlepszy żurek na zakwasie z oliwkami 204jest tak pyszny, że warto jadać go przez cały rok. Tak jak na wigilię je się barszcz czerwony, czyli codzienną zupą, ale w wersji na bogato, tak żur wielkanocny ma się nijak do codziennego białego barszczu. Przede wszystkim jest przygotowany na domowym zakwasie, który trzeba nastawić co najmniej tydzień wcześniej. Im dłużej stoi, tym jest ostrzejszy w smaku i pyszniejszy(...)Przygotowuje się go w dużym garnku, bo do wielkanocnego stołu zasiada więcej gości, niż zwykle. Z tego przepisu wychodzi 12 dużych porcji, ale tak lubię żurek, że spokojnie mogłabym zjeść cały gar sama. Sekretem jest to, że dodaję też wywar z grzybów, żeby smak był bogatszy. Mój mąż do tradycyjnego żurku dodaje za to … oliwki. W końcu są one obecne
Ugotowane pozamiatane Wielkanocny żurek w moim domu 175
Wielkanocny żurek w moim domu 175pyszny, aromatyczny. Skojarzył mi się z japońskim Ramen, jest na talerzu wszystko i smakuje obłędnie. Smaki się przenikają i równoważą tworząc harmonię smaków na talerzu. Żurek w tytule jest wielkanocny niemniej jednak smakuje wybornie przez cały rok, wart wypróbowania. Wielkanocny żurek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie Babka czekoladowo-orzechowa 215
Babka czekoladowo-orzechowa 215Babka to must have wielkanocnego stołu. Podstawą są baby piaskowe, ziemniaczane czy cytrynowe. Ja postanowiłam pobawić się smakiem i zrobić babkę czekoladową z dodatkiem orzechów. Tym bardziej, że w tym roku króliczek wielkanocny przyniósł nam od HELIO pyszne dodatki do ciast a w tym orzechy włoskie, które po zblendowaniu stały się podstawą mojej babki:) 2 h średnica
Ania i Marcin gotują Mazurek morelowy 191
Mazurek morelowy 191moim wypadku to było- święta. Mazurek tak naprawdę może przybrać kształt kruchych babeczek wypełnionych dżemem. Nie jest więc powiedziane, że to tylko na święta wielkanocne. Jak udekorujecie, to już też inwencja twórcza ;) Możecie nawet świeżymi owocami lub małymi bezikami. Wszelkie chwyty dozwolone! Składniki na ciasto: 300g mąki 3 łyżki cukru pudru cukier waniliowy aromatyzowany cytryną(...)gładkie ciasto. Schładzamy przez ½h w zamrażarce. Po tym czasie wałkujemy na grubość ok 7mm, przygotowanym wcześniej z kartki szablonem wycinamy kształt jajka. Z pozostałego ciasta możemy upiec np. wielkanocne ciasteczka w kształcie zajączków i polać je białą czekoladą. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku przez ok 20 minut, do zrumienienia. Przestudzone smarujemy dżemem morelowym, a boki dekorujemy
Kuchnia w czekoladzie Jajka faszerowane na 3 sposoby 274
Jajka faszerowane na 3 sposoby 274Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jajka faszerowane to tradycyjna Wielkanocna przystawka. Ja mam dla Was dzisiaj trzy pomysły na jajka faszerowane, idealne na świąteczne śniadanie. Pierwszy to klasyka, jajka faszerowane pieczarkami , moje ulubione! Koniecznie doprawione ostrą musztardą (dzięki niej mają fajny, wyrazisty smak). Drugie to jajka faszerowane wędzonym łososiem, są bardzo smaczne i wyglądają efektowanie. Trzecie zaś to jajka faszerowane szynką(...)dodatkiem rzodkiewki i curry, smakują wyśmienicie. Wszystkie 3 przepisy są szybkie i proste w wykonaniu. Polecam na zbliżające się Święta Wielkanocne Do dekoracji nie zapomnijcie użyć szczypiorku, kiełek rzodkiewki lub koperku. Jajka podałam na pięknym ceramicznym półmisku od M.krasnakornak Jajka faszerowane na 3 sposoby Drukuj przepis Ilość porcji: 4 Czas gotowania: 30 minut Składniki Jajka faszerowane pieczarkami: -4 jajka
Marta Gotuje Barszcz wielkanocny 203
Barszcz wielkanocny 203Taki barszcz wielkanocny robiło się w moim domu rodzinnym od zawsze. To nasza tradycyjna, wielkanocna potrawa na Zamojszczyźnie. Robimy go raz w roku i zawsze kojarzy nam się ze świętami. A po świętach jeszcze przez kilka dni zjadamy go ze smakiem, jeśli oczywiście zostało nam trochę zakwasu. Do barszczu wrzucamy wszystkie rodzaje mięsa jakie mamy (gotowane, pieczone, wędzone
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie Jajka faszerowane na 3 sposoby 259
Jajka faszerowane na 3 sposoby 259Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jajka faszerowane to tradycyjna Wielkanocna przystawka. Ja mam dla Was dzisiaj trzy pomysły na jajka faszerowane, idealne na świąteczne śniadanie. Pierwszy to klasyka ? jajka faszerowane pieczarkami , moje ulubione! Koniecznie doprawione ostrą musztardą (dzięki niej mają fajny, wyrazisty smak). Drugie to jajka faszerowane wędzonym łososiem ? są bardzo smaczne i wyglądają efektowanie. Trzecie zaś to jajka faszerowane szynką(...)dodatkiem rzodkiewki i curry, smakują wyśmienicie. Wszystkie 3 przepisy są szybkie i proste w wykonaniu. Polecam na zbliżające się Święta Wielkanocne Do dekoracji nie zapomnijcie użyć szczypiorku, kiełek rzodkiewki lub koperku. Jajka podałam na pięknym ceramicznym półmisku od M.krasnakornak Jajka faszerowane na 3 sposoby Drukuj przepis Ilość porcji: 4 Czas gotowania: 30 minut Składniki Jajka faszerowane pieczarkami: -4 jajka
Marta Gotuje Wielkanocne potrawy z Marco Ghia - warsztaty kulinarne 232
Wielkanocne potrawy z Marco Ghia - warsztaty kulinarne 232Wielkanocne potrawy z Marco Ghia - warsztaty kulinarne Ostatnią sobotę przed Wielkanocą spędziłam na pysznych warsztatach zorganizowanych w Akademii Kulinarnej Whirlpool , która znajduje się na warszawskiej Pradze na terenie Soho Factory przy ul. Mińskiej 25. Bardzo lubię to studio kulinarne, że względu na bardzo fajną atmosferę jaka tam panuje. Dobrze jest się uczyć i szkolić w przyjaznym do tego miejscu(...)Warsztaty poprowadził Szef Marco Ghia, a ich tematem przewodnim - bo jakże mogło by być inaczej o tej porze roku - były włoskie potrawy wielkanocne. W trakcie warsztatów przygotowaliśmy: terrinę z wątróbki cielęcej po wenecku terrinę wieprzową z suszonymi owocami i pistacjami jagnięcinę po neapolitańsku z zielonym groszkiem duszony ogon wołowy alla vaccinara smażone placuszki z ryżu po florencku Wszystkie dania wyszły
Kulinarne przygody Gatity Galaretkowe jajka 278
Galaretkowe jajka 278obowiązków oraz przygotowania do świąt sprawiły, że zaniedbałam odrobinę bloga :) Dlatego teraz szybciutko nadrabiam zaległości ! Pomiędzy pieczeniem mazurków a dekorowaniem babeczek przygotowałam te oto galaretkowe jajka! Idealne na Święta Wielkanocne, gdyż skorupki po jajkach - które wykorzystywałam do wypieków idealnie nadały się jako formy na galaretki. Składniki: 10 skorupek po jajkach 4 plasterki szynki konserwowej kawałek czerwonej papryki groszek konserwowy kukurydza
Taste Therapy Schab gotowany. Wędlina na kanapki czy na pieczeń na obiad? 234
Schab gotowany. Wędlina na kanapki czy na pieczeń na obiad? 234archiwum. "Podróże małe i duże" Kwiaty wielkanocne Żonkile, narcyzy, tulipany to kwiaty których nie może zabraknąć na moim wielkanocnym stole, są piękne, pachną cudnie i dodają blasku na każdym stole. W tym roku dołączył do nich także pełnik
Moje Małe Czarowanie LEKKI SERNIK MIGDAŁOWY 141
LEKKI SERNIK MIGDAŁOWY 141przepisach na chleb i babkę przyszedł czas również na sernik, który co roku gości na Naszym Wielkanocnym stole :) Tym razem w lekkiej i jogurtowej odsłonie z delikatną dekoracją. Warto upiec go nie tylko od święta ! 🐣 🐣 🐣 🐣 Korzystając z okazji pragnę życzyć Wam, aby te święta Wielkanocne wniosły do Waszych serc wiosenną radość
Marcepanowa kuchnia Radosnych Świąt Wielkanocnych (Buona Pasqua) 152
Radosnych Świąt Wielkanocnych (Buona Pasqua) 152Życz ę Wam Kochani, aby te święta Wielkanocne wniosły do Waszych serc wiosenną radość i świeżość, pogodę ducha, spokój, ciepło i nadziej ę . Wesołych Świ ą t Wielkanocnych! **** Che questo giorno così speciale le ricordi che la felicità alberga nelle piccole cose e nella gioia di avere una famiglia. Auguri
La grande e la piccola cuoca Barszcz wielkanocny na zakwasie 232
Barszcz wielkanocny na zakwasie 232Jest to tradycyjny wielkanocny barszcz z południa Polski domowy zakwas 1 kg żeberek 0,5 kg kości karkowych 0,3 kg kiełbasy wiejskiej 4 białe surowe kiełbaski 6 ząbków czosnku 3 ziela … Czytaj dalej Barszcz wielkanocny na zakwasie
czarrna od kuchni