wielkanoc - 15663 przepisów (strona:670/1045)

Jajka faszerowane szynką 130

Jajka faszerowane szynką z dodatkiem chrzanu, musztardy i suszonej śliwki. Moje ulubione – ostre i ciekawe z smaku:) Najlepiej smakują polane sosem

KuchniaWeDwoje.pl
Żurek na zakwasie 139

SKŁADNIKI:  (  8  porcje po 330 g )       1 porcja =  278 kcal 1,2 l bulionu drobiowego lub warzywnego 500 g

Atlas Smaków
Ćwikła domowa 186

Składniki: 1 duży korzeń chrzanu (o wadze 250 g); 3 łyżki soku z cytryny lub octu spirytusowego 10 %; 1/2 łyżeczki soli; 1/2 łyżki białego cukru; 1/3

Gospodyni Miejska
Wielkanocne bułeczki z rodzynkami do koszyczka 216

składniki: 700-800 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g drożdży 1 jajko 100 g cukru 180 ml letniej wody 180 ml letniego mleka 100 g

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki cytrynowo-majonezowe do koszyczka wielkanocnego 113

Przepis autorski (mój).   Zgodnie z tradycją każda rzecz, którą wkładamy do koszyczka ze święconką ma swój symbol. Żadna nie jest przypadkowa... Nie będę Wam opisywała

Di gotuje
Babka kokosowa z olejem rzepakowym 227

Bardzo kokosowa babka. Ciasto nie należy do lekkich, jest raczej wilgotne i ciężkie, ale w tym cały jego smak. Miłośnicy kokosowych ciast będą zachwyceni. Składniki: 100g

Obiad gotowy
Pomysł na wielkanocną, chrupiącą i świeżą przystawkę – jajka w gniazdach z kiełków z chrzanem i szynką 225

Lekka, zdrowa, chrupiąca i kolorowa przystawka na wielkanocne śniadanie Wykonanie Ugotuj i ostudź jajka. Obierz je i poprzekrajaj wzdłuż na połówki. Na talerz wysyp umytą i

Eat me! Fit me!
Dietetyczna przystawka z jajkami w sosie czosnkowo-miętowym w roli głównej 246

Jajka i bardzo aromatyczny sos miętowo-czosnkowy na bazie lekkiego jogurtu to kolejna propozycja na bardzo świeżą, lekką przystawkę na wielkanocny stół. Całość uzupełniają oczywiście kiełki

Eat me! Fit me!
Bananowy song 238

Kiedy zobaczyłam to ciasto od razu mi się spodobało i po raz pierwszy zrobiłam je na ubiegłoroczne Święta Wielkanocne. O takim pięknym zielonym kolorze,bardzo orzeźwiające

Kolorowa kuchnia Elki
Wegański mazurek jaglany 167

Nie jestem weganką. Nie jestem też wegetarianką.  Jestem statystycznym mięsożercą.  Zafascynowałam się jednak kuchnią wegańską i staram się rodzinie udowodnić, że wegańskie nie znaczy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Jajka faszerowane rzodkiewką 128

Bardzo wiosenne jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem. Znakomita przekąska, przystawka, dodatek do obiadu czy sałatka. Ja najbardziej preferuję wersję śniadaniową. Rzodkiewka wymieszana ze świeżym szczypiorkiem, majonezem

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babka drożdżowa z rodzynkami 161

Uwielbiamy babki drożdżowe. Przede wszystkim dlatego, że można je robić bez dodatku mleka czy białek jaja. Ta babka właśnie taka jest - idealna dla alergików, bez mleka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babka majonezowa 99

Prosta, szybka i bardzo  mięciutka babka. Rozpływająca się w ustach, lekko wilgotna. Z dodatkiem majonezu, który nie ma wpływu na smak, ale ma wpływ na

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Jajka faszerowane sardynkami 120

Pyszne jajka faszerowane dla wielbicieli rybnych smaków. U nas wersja z sardynkami. Sardynki rozgniecione z żółtkiem, odrobiną majonezu i czerwoną cebulką pokrojoną w kostkę są świetnym

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pieczeń z indyka z suszoną żurawiną 165

Pyszna domowa wędlinka z indyka na kanapki. Mięsną masę wzbogaciłam słodko-kwaśną żurawiną, która fajnie smakowo skomponowała się z majerankiem. Prosta w przygotowaniu, dobra na codzienne

Monia miesza i gotuje