Niesamowite jak wiele różnorodnych i zaskakujących odsłon mają warzywa. Między innym z tego powodu uparcie będę bronić opinii, że kuchnia wegetariańska jest niezwykle bogata i zróżnicowana
HealthyCreationsWrzucam kolejny z rzędu przepis z wiśniami, wybaczcie - staram się nimi nacieszyć, bo zaraz będzie po sezonie. Czytaj więcej »
Kasia SarnaSarmackie korniszony kanapkowe , przetwory Sarmackie korniszony to stary przepis. Dokładnej genealogii nie znam , ale na pewno jest jeszcze z czasów Polski szlacheckiej. Nie jest to też
Ogrodnik w podróżySałatka z kapusty i papryki jest kolejną propozycją na przygotowanie smacznych i tanich przetworów na zimę. Sałatka może być dodatkiem do dań obiadowych lub pieczonych mięs
Codziennik KuchennyPieczone ziemniaki w chrupiącej panierce to pomysł idealny zarówno na niecodzienny obiad, jak i imprezę. Ziemniaki wyśmienicie smakują podane ze świeżą sałatką. Na pewno tym daniem
Via GustoBędąc w posiadaniu roślinnej, a dokładnie ryżowej odżywki białkowej od Siła Roślin , która ma świetną, sypką konsystencję, idealnie nadającą się do przepisów postanowiłam zrobić ciasto. Dokładnie
Zdrowie na języku :PDzisiaj mamy dla Was kolejny przepis, który stworzyliśmy będąc na poście :) Polecamy Wam pyszną, postną i łatwą w przygotowaniu zupę kalafiorową :) Składniki na zupę: – 500
Kuchenne WariacjeLato w pełni, a wraz z nim cudowne letnie warzywa - przede wszystkim pomidory. Uwielbiam polskie, polne pomidory, a wierze że w tym roku są pyszne - słodkie
Codzienne GotowanieOgórki powoli się kończą 😔 Większość z nich ma teraz dość nieforemne kształty, więc nie nadają się w całości do słoików. Nadal jednak można robić różnego rodzaju
Weekendy w domu i ogrodzieOwoce pigwowców właśnie dojrzewają, więc niektórzy zaczną myśleć o nalewce na ich bazie. Latami szukałam dobrego przepisu na pigwówkę. Wypróbowałam cztery. Każdy dawał alkoholową ciecz, która
Weekendy w domu i ogrodzieBardzo lubię połączenie wiśni z gorzką czekoladą, dlatego zdecydowałam się na proste ciasto, zdominowane przez te 2 smaki. Wyszło pysznie: Czytaj więcej »
Kasia SarnaFougasse to tradycyjny chleb wypiekany w Prowansji najczęściej z oliwkami, ziołami, orzechami lub serem. Na wzmiankę o nim natknęłam się, czytając "Rubinowe czółenka" Joanne Harris, a
Weekendy w domu i ogrodzieJak już wielokrotnie wspomniałam uwielbiam kuchnię włoską za jej prostotę i niepowtarzalne smaki. Taki właśnie wspaniały smak ma sałatka z papryką i awokado . Niezwykle prosta i
Codzienne GotowanieCukiniowe klopsiki to warzywna odmiana szwedzkich köttbullar . Cukiniowe klopsiki przyrządzam często i na wiele sposobów. Te powstały z sera ricotta i pestek słonecznika. Najlepiej smakują z
codojedzeniaChlebek bananowy prześladował mnie od miesięcy 😉 i ile razy miałam dojrzałe banany, tak albo zjedliśmy, albo wysmażyłam jako placuszki (np.
Kolorowy Przepisownik